Йому на руки здали всі карти, тепер йому прийдеться зробити вибір.
Ну карти не дуже то-й розкриті. Мені також не ясно, чому вони такі не клієнтоорієнтовані. Ви б чули, що деякі продавці мені втирали про різні матриці з різних заводів (насправді, матриці не залежать від заводу-складальника), якість сборки та іншу локшину, питали нащо мені такий телевізор, чи я на продаж його беру чи собі, про те, що запакований гірше ніж розпакований, бо його "перепакували" (цитата: "повірте моєму досвіду - я в цьому бізнесі вже 20 років") ... Все це нагадує мені тупий разводняк, коли шукають лоха, в стилі 90-х. А вибір насправді простий - купити (в очікуванні, що не кинуть) або ні.
Цікаві у нас продавці. "Розмірковують про космічні проблеми з такою ж космічною дурістю". Навіть захотілося почути такі розповіді про 75 дюймовий (я вірно зрозумів) Соні і позадавти питання типу: - на яких саме "різних" заводах збирають цю модель для ринку ЄС? - а назвіть мені бренд бодай одного виробника, чия матриця стоїть у 75 Соні 9-ї серії?
Ну, а які очікування від сіровозів? Красивий офіс, чай-кава та максимально детальна консультація?
Взагалі нічого з цього. Лише доставку запакованої коробки.
Мені інше стране, чого у всіх коробка відкрита? Значить беруть на одній базі, ніж вітриний ? Або вітринний , який на одній базі. Я би з такими мутками в стилі 90-их, напевно шукав іншу модель, але запаковану.
Цікаві у нас продавці. "Розмірковують про космічні проблеми з такою ж космічною дурістю". Навіть захотілося почути такі розповіді про 75 дюймовий (я вірно зрозумів)
85
Соні і позадавти питання типу: - на яких саме "різних" заводах збирають цю модель для ринку ЄС? - а назвіть мені бренд бодай одного виробника, чия матриця стоїть у 75 Соні 9-ї серії?
- Є Малайзія та Словакія. Там дійсно можуть бути відмінності в DVB-C тюнері, але матриці однакові. - Один чувак почав казати про матриці LG та якісь китайські матриці.. Я цю маячну взагалі повз вуха пропускаю.
Мені інше стране, чого у всіх коробка відкрита? Значить беруть на одній базі, ніж вітриний ? Або вітринний , який на одній базі. Я би з такими мутками в стилі 90-их, напевно шукав іншу модель, але запаковану.
Я принципово сірим не займаюсь, але версії різні
1. Десь на дискаунтах 2. У оптовиків + відшкодування ПДВ при ввезенні.
... і Можливо ввозять як "для себе" та розпаковують на митниці
Оця версія мені подобається! Бо це "законний" шлях позбутися мита.
так можна подібний за розміром офіційний "замовити"...й що вони скажуть, запакований привезуть чи ні?...
Як можна замовити офіційний, якщо його в природі не існує? В Україну Sony Bravia 9 не поставляються офіційно.
та, уважніше ж читай: мав на увазі "замовити"(в лапках) не саме "його", а подібний, що в офіційних продавців в наявності, за розміром /ціною, не обов'язково Соні, наприклад самсунг чи якийсь хісенс та навіть, хоч й не бравіа 9, Соні 85"
Цікаві у нас продавці. "Розмірковують про космічні проблеми з такою ж космічною дурістю". Навіть захотілося почути такі розповіді про 75 дюймовий (я вірно зрозумів)
85
Соні і позадавти питання типу: - на яких саме "різних" заводах збирають цю модель для ринку ЄС? - а назвіть мені бренд бодай одного виробника, чия матриця стоїть у 75 Соні 9-ї серії?
- Є Малайзія та Словакія. Там дійсно можуть бути відмінності в DVB-C тюнері, але матриці однакові. - Один чувак почав казати про матриці LG та якісь китайські матриці.. Я цю маячну взагалі повз вуха пропускаю.
Сильно сумніваюся, що в ЄС постачаються Соні 75 дюймів і з Малайзії і з Словаччини одночасно. Щодо матриць як раз він майже вірно відповів: у Соні 8-їсерії ставлять IPS матриці LG, а у більш просунуті моделі 9-ї серії - китайські матриці Innolux (і Соні інформацію про виробників матриць ніде особливо не афішує). Принаймні до останнього часу так було. Але щоб в одну не массову модель одночасно ставили матриці різних типів і різних виробників - такого не чув.
А що, як везеш через митницю телевізор ціною багато тисяч доларів і кажеш "це для себе", то не платиш податків?
А що, як везеш через митницю телевізор ціною багато тисяч доларів і кажеш "це для себе", то не платиш податків?
Наче так, не платиш. Більш того, може ще й повернення ПДВ можна зробити.
Якщо мова про топовий соні останнього модельного року ще й з діагоналлю 85 дюймів, то мені найбільш імоврним припущенням вбачаєтьсчя те, що у Києві (а може й в Україні) станом на зараз є один такий телевізор у якогось сірого оптовика - розпакований (не буду вигадувати чому) і кілька посередників намагаються його продати. Тому і немає запакованого, бо його взагалі немає в Ураїні на даний момент.
Якщо мова про топовий соні останнього модельного року ще й з діагоналлю 85 дюймів, то мені найбільш імоврним припущенням вбачаєтьсчя те, що у Києві (а може й в Україні) станом на зараз є один такий телевізор у якогось сірого оптовика - розпакований (не буду вигадувати чому) і кілька посередників намагаються його продати. Тому і немає запакованого, бо його взагалі немає в Ураїні на даний момент.
Та це й не припущення, а давно відома схема...навіть офіціали/дистрибутори таку дороговартісну/габаритну, хрупку техніку завозять не десятками, а поштучно...засвічують цей товар у базі даних, що є доступною більшості перебайєрів і от цей 1-2 екземпляри очікують щасливого покупця... й так, якщо є можливість позбутися мит/податків, ніхто такого шансу не упустит
Озадачився новим телевізором, не зовсім розумію - є ризики купівлі "сірого" самсунга на разі в плані блокувань/обмежень програмних? і як відрізнити сірий від білого?
Озадачився новим телевізором, не зовсім розумію - є ризики купівлі "сірого" самсунга на разі в плані блокувань/обмежень програмних? і як відрізнити сірий від білого?
наприклад Samsung UE-65HU8500 T XUA , в кінці UA у сірого UA нема
А для використання вдома це на щось впливає (з практики)? Типу нюанси по гарантії? Обмеження для не-UA в онлайн-сервісах?
А для використання вдома це на щось впливає (з практики)? Типу нюанси по гарантії? Обмеження для не-UA в онлайн-сервісах?
в мене сіряк Самсунг, вже років 7/8 ютуб працює, нетфлікс працює, гарантія була 1 рік від інтернет магазину
був період, коли блокувалось smart-menu в самсунгу. для розблокування треба було ноут з vpn останнім часом наче не блокують, хоча переходити з регіону умовної Польщі не пробував. застосунки типу мегого і київстартв працюють