Добрый вечер ув. Автолюбители! Очень прошу вашей помощи, мне нужно написать работу на тему операторов и провайдеров Украины. Мне крайне необходимо знать все плюсы и минусы ваших интернет провайдеров (названия вашего интернет провайдера можно не называть), так же возможные пожелания, включая даже такие "хочу интернет полностью бесплатно". p.s. Это не маркетинговые исследования, так как география мне тоже не нужна
В мене дуже хороший провайдер. Колись він мені виставив бочку пива на ДР. І ще чи то п"ять, чи то шість років давав мені інет в обмін на 220В для вайфай-бази. А ще в нього класний піполь у штаті, і до нього приємно заходить в гості чисто попить чаю і потриндіти. А ще акваріум з рибками.
І у мене непоганий. Живу в центрі і періодично різні добрі люди чи установи роздають Вай-Фай надурняк. Не буду заглядати в зуби всім згідно з відомою примовкою, але є одна прекрасна точка доступу, котра вірою і правдою уже другий рік поспіль долучає мене до всесвітньої павутини. І на відміну від інших жлобів не запаролюєтся зненацька через тиждень/місяць як те без ніякого попередження зробили багато хто з неназваних. Часом на вихідні трохи падає сигнал, та я не в претензії : ну мало що там, наприклад, прибиральниця вазона у п'ятницю переставила, а роутер посунула далі. Зробив направлену антенку і не парюсь. Дротяний також є, але оті їхні кілька "у нас в домє №.. світч слєтєл", "кабєля парєзалі", а особливо оперативність вирішення їх власних проблем доволі підточили їх репутацію.
обзэрвер 06.07.2012 01:30 пишет: І у мене непоганий. Живу в центрі і періодично різні добрі люди чи установи роздають Вай-Фай надурняк. Не буду заглядати в зуби всім згідно з відомою примовкою, але є одна прекрасна точка доступу, котра вірою і правдою уже другий рік поспіль долучає мене до всесвітньої павутини. І на відміну від інших жлобів не запаролюєтся зненацька через тиждень/місяць як те без ніякого попередження зробили багато хто з неназваних. Часом на вихідні трохи падає сигнал, та я не в претензії : ну мало що там, наприклад, прибиральниця вазона у п'ятницю переставила, а роутер посунула далі. Зробив направлену антенку і не парюсь. Дротяний також є, але оті їхні кілька "у нас в домє №.. світч слєтєл", "кабєля парєзалі", а особливо оперативність вирішення їх власних проблем доволі підточили їх репутацію.
Потом не удивляйся когда пароли все уведут у тебя через такой вай фай
Конечно абыдно будет если какое-то падло зайдёт на автоуа под моим добрым имнем и напакостит. А вообще-то на нетбуке, туда подключенном, никаких особо важных паролей не содержится. Будут удивлены и разочарованы.
Найбільше, що дратує у провайдерах, це коли дзвониш на гарячу лінію з метою дізнатися "шо за фігня, де інтернет?", а тобі включають придурашену музику в слухавку і пропонують нею насолодитися упродовж 5-10-15 хвилин. А після чекання тих 5-10-15 хвилин зв'язок обривається. Превед, Вега (воно ж Фарлеп)!
Інший варіант - дочекався, що оператор взяв слухавку. Ти йому розповідаєш про всі свої біди, а воно тобі "зачекайте, я перемкну вас на технічний відділ"
І тут знову лотерея - перемкнуть, чи просто розірветься зв'язок.
Ще дратує, коли після того, як тобі вдалося пробитися через музику до оператора, оператор починає робити з тебе дурня - не поспішаючи щось там перевірити (чи збій стався, чи ремонтні роботи, чи ще яка фігня).
На приклад, типові відмазки "У вас, ймовірно, спліттер поламався" (за 4 чи 5 років користування ДСЛ у мене так ні разу він і не ламався, міжупрочім). Але вони вважають, що це сплош і рядам. Теж, превед, Вега.
Або "а у вас лампочка на мережевій картці світиться? Терміново перевірте! Якщо не світиться - це у вас мережева карта вмерла"
Або "У нас все впорядку. Проблеми у вас. Може у вас антивірус включений? Або фаєрвол?" Ясна річ, що включений, і до того був включений. Завжди. І до того інтернет був, а потім не стало
Або "Спробуйте попінгувати мейл.ру. Пінгується? Значить інтернет є!". Зашибісь... Ніфіга не працює, крім пінгування, а інтернет є! Якось я собі інакше уявляю користування глобальною мережею І знову, превед, Вега!
І головне - за всі випадки звертання до їхнього саппорту мені лише один раз сказали "пошкодження на лінії, інтернет буде через стільки-то годин".
Всі інші випадки - повне заперечення лажі на їхньому кінці. Я, як лашара, сто разів переналаштовую модем, вимикаю антивіруси, міняю кабелі, спліттери, налаштування мережі (ну хто його знає, може щось там збилося, поламалося і т.п.), матюкаюся, потім залишаю все це діло, а за якийсь час інтернет чудєсним образом з'являється.
Ну невже так важко поцікавитися у регіональних представників (кол-центр, як я розумію, у них один на всю країну) чи вони там щось мутять, перш ніж сказати "у нас всьо харашо, давай дасвіданья!"?
Закінчилося тим, що з проклятої квартири ми з'їхали і користуємося тим, що було на новій. А там - "Воля", на яку всі нарікають. І чьота у мене ще жодного разу не було потреби дзвонити в підтримку. Інтернет працює і нерви в порядку
Считаю, что у меня хороший провайдер, получаю от него 100 МБит/с что мир, что Украина. За пару лет пользования, было только два косяка, и то считаю не критичные, один раз пропал инет на час, позвонил провайдеру, разрыв линии был по вине ремонта дороги, считаю быстро починили или перекинули линию, второй - не понятно было переключение на новые ТП, я из текста понял, что применяться автоматом, оказалось нужно активировать, в связи с этим, месяц был на меньшей скорости, за те же деньги. Чего не хватает, так это дополнительных услуг, типа IPTV.
Самое важное в интернет-провайдере - это адекватность технической поддержки. Особенно ценным является возможность завести заявку в онлайне на портале абонента и там же отслеживать ее обработку. По-сравнению с телефоном, это очень удобно: не надо висеть на телефоне, слушая музыку; не надо диктовать буквы и цифры с экрана, а можно приложить скриншоты и прочие технические подробности в электронном виде; не надо слушать фигню типа "попробуйте перезагрузить компьютер, это ваши вирусы" Ну и виден процесс обработки, идет общение по существу с техническим специалистом. Мега-приятно
Самое ужасное - это когда любое обращение в поддержку оформляется в виде заказа мастера на дом. Причем в рабочее время. Причем в совершенно не точный момент. Причем по любому поводу. Включая, например, вариант, когда я, жалуясь на неработающий IPTV, могу выложить им сетевые трейсы и провести на своей стороне кучу других важных для диагностики действий - причем прямо сейчас, не дожидаясь завтрашнего прихода мастера.
А сбои случаются у всех. И в этом плане, конечно же, важно, чтобы они происходили как можно реже. Но это некритично, ибо при нынешних ценах вполне можно позволить себе завести в квартиру двух провайдеров и использовать одного из них в качестве резервного.
спасибо всем отписавшимся, не стесняемся, пишем все, что посчитаем нужным и важным итог пока таков, абонентам главное не стоимость услуг, а их качество неужели так часто хромает, отключается, падает скорость и пр… ?!
В ответ на: Самое важное в интернет-провайдере - это адекватность технической поддержки
Не соглашусь. Самое важное - стабильность работы. При этом тебе абсолютно наплевать есть у тебя техподдержка или нету ибо нет смесла туда звонить. Как ни странно - Укртелеком, сноябряниединогоразрыва.