є тут одна дівчинка, питає... суть питання: був взятий кредит доларовий ануїтет на машину у 2008 році на 8 років. через пару місяців банк на 5% підняв проценти по кредиту. ніяких допугод не підписувалось - був звичайний лист з банку. клієнт зціпила зуби і 4 роки платила нову ставку (без машини їм ніяк виїхали жити за місто і будуються). зараз (на половині терміну) клієнт кредит достроково погасив, довідку з банку взяв. але хоче посудитись з банком. претензія: коли вона вирішила достроково погасити кредит - банк виставив остаточну суму виходячи з нових відсотків. клієнт важає що сума мала бути нарахована по тих відсотках що в договорі а всі щомісячні переплачені платежі зараховані в повернення тіла. тобто банк має повернути різницю між договором і фактом. фішка банку: в договорі написано що просто повідомити про зміну процентів достатньо навіть на сайті банку. один раз заплатив по новій ставці значить погодився. фішка клієнта: без доп угоди такі пункти в договорі нікчемні. мало що я там коли платив головне що не замало - новий процент ніде не зафіксований з моїм підписом. я так розумію що клієнт готова віддати половину відсудженої суми юристу. сума різниці там в принципі порівняно немаленька, міряється кілобаксами. але й банк не кишеньковий, широко рекламуємий, ще й не зовсім український. пертись в різні юридичні контори вона не хоче бо не вірить що з того щось вийде. чому погасила кредит а тепер думає судитись а не навпаки? ібо банк почав мутити воду (а застрахуйте життя, а платіть тільки готівкові бакси і тільки особисто в касу, а принесіть от таку от додаткову довідку і т.п. і т.д бо арештуємо машину а в нас гаїшники прихвачені і тому подібні мульки). тоді клієнт вирішив не ризикувати машиною. так що якщо є бажаючі або якщо ідеї цікаві - велкам.
хай сам посудиться. йому ж втрачати нічого ))
а якщо юриста наймати, то дуже мало таких, які погодяться відстояти інтереси позичальника, а ще менше тих, які в цьому розуміються. тому, професіонали не будуть братися за запропоновану вами форму оплати. студентам запропонуйте ))
1) Внимательно читаем договор 2) А "знакомый" уверен что кредит он взял именно в БАНКе а не в ООО ?
хай сам посудиться. йому ж втрачати нічого ))
а якщо юриста наймати, то дуже мало таких, які погодяться відстояти інтереси позичальника, а ще менше тих, які в цьому розуміються. тому, професіонали не будуть братися за запропоновану вами форму оплати. студентам запропонуйте ))
клієнт не юрист клієнтка художник. і якби вона хотіла послуг професіоналів то ясно що не просила б тут викласти деталі справи. бо на форумах професіонали не тусуються - в них нема часу. але я її переконав що на автоуа публіка різношерстна і раптом хтось чомусь... та й думаю між "запропонувати студентам" і "написати на автоуа" різниця невелика.
та й думаю між "запропонувати студентам" і "написати на автоуа" різниця невелика.
Гадаю, шо щоб позбутися ілюзій, Вам буде корисно почитати цю тему.
пертись в різні юридичні контори вона не хочебо не вірить що з того щось вийде
На форумах шансов больше?
бо на форумах професіонали не тусуються - в них нема часу...
еще как тусуются! и время есть, потому что умеют его эффективно использовать. да и где еще можно безнаказанно словоблудить, не рискуя получить по морде лица или получив иные проблемы?
ИМХО судебная практика в данном случае на стороне клиента.
Еслие сть желание отобрать у банка немного деножков, то Изучить судебную практику Изучить нормативку Нацбанка по данному вопросу Подать иск в суд Копию направить в банк и предложить мировую - вернуть деньги. Ходить на заседания суда
Если желания самой воевать нет - то не тратить время и нервы. Смысла нанимать юриста я не вижу - разве что правильно составить исковое заявление.
ИМХО судебная практика в данном случае на стороне клиента.
Изучить судебную практику
Как изучить судебную практику? Где можно посмотреть такую инфу? У меня такая же фигня, только цена вопроса поболее будет чем в случае знакомой ТС.
Как изучить судебную практику? Где можно посмотреть такую инфу?
клієнт не юрист клієнтка художник. і якби вона хотіла послуг професіоналів то ясно що не просила б тут викласти деталі справи. бо на форумах професіонали не тусуються - в них нема часу. але я її переконав що на автоуа публіка різношерстна і раптом хтось чомусь... та й думаю між "запропонувати студентам" і "написати на автоуа" різниця невелика.
с таким подходом- наверно "ніхто".
шансов нет практически, можно долго говорить о том, что % ставка это существенное условие договора, кот не может быть изменена в одностороннем порядке и т.д.,
основное вот: "клієнт зціпила зуби і 4 роки платила нову ставку"
в судебной практике такие действия заемщика расцениваются как согласие на новые условия. Короче, поезд ушел. Совсем другое дело было бы, если заемщик отказывался платить по новой ставке. Ситуация была бы диаметрально противоположной.
шансов нет практически, можно долго говорить о том, что % ставка это существенное условие договора, кот не может быть изменена в одностороннем порядке и т.д.,
основное вот: "клієнт зціпила зуби і 4 роки платила нову ставку"
в судебной практике такие действия заемщика расцениваются как согласие на новые условия. Короче, поезд ушел. Совсем другое дело было бы, если заемщик отказывался платить по новой ставке. Ситуация была бы диаметрально противоположной.
картина приблизно така. 1. підписано договір з банком де: - чітко вказана процентна ставка. - написано що банк може при бла-бла-бла ставку поміняти. - написано що при зміні ставки клієнт або платить по новій або на протязі 10 днів повертає достроково весь кредит. - написано що заплатив по новому значить погодився. 2. кредит ануїтет і надано графік і суми щомісячних платежів рівними частинами. 3. банк міняє ставку при цьому клієнта про це нормально не повідомляє а - приходить лєвий незаказний непідписаний лист про нову ставку - при наступному внесенні платежу повідомляється що у вас тепер щомісячний платіж буде такий. 4. з боку клієнта картина така: - листа зі зміною ставки не получав - жодного документу про зміни умов договору банк не надавав і клієнт не підписував - як банк рахував щомісячний платіж хз
в результаті: юридично банк не піднімав ставку процентну а нажухав клієнта при розрахунку щомісячного ануїтетного платежа. виявив це клієнт тільки при повному достроковому погашенні де очікувана ним сума остатку не співпала з тою що оголосив банк. і в цій ситуації норма "виконав дію значить погодився з умовами" є нікчемною бо письмово нові умови ніде не зафіксовані а усно тут не канає. з таким самим успіхом банк міг щомісячний платіж порахувати собі усним порядком і по 100% річних наприклад.
ви вже практично підготували текст позову! додайте до нього статей, заплатіть збір, і подавайте! навіщо вам юрист? ))) ходити до суду не обов"язково, одним з пунктів напишіть щоб розглядали без участі позивача. вуаля - чекайте на рішення )) можливо повезе
можливо повезе
Мой первый пост на автоуа был как раз о поиске юриста, готового взяться за дело о незаконном повышении ставки по автокредиту в Укрсоцбанке ( страница ). Естественно никто не откликнулся. Очень длительная переписка с банком ничего не дала. Укрсоцбанк Unicreditbank компания безпринципная и наглая по отношению к клиентам, поэтому решил я идти до конца. Занимался составлением иска самостоятельно очень скурпулёзно и довольно долго. Рассмотрение дела длилось реально очень долго. На всех заседаниях я был и никогда не форсировал события, при каждой законной попытке ответчика затянуть рассмотрение дела очень спокойно соглашался. Результат - выигрыш в Голосеевском суде: повышение ставки было отменено, все платежи пересчитаны и передо мной даже типа извинились. Одна проблема - всё длится очень долго. Много, очень много месяцев. Хотя со сроками может и повезти.
Я бы попробовал судиться - шансы, думаю, есть (хотя у каждого ситуация своя).
UPD. А, и ещё - кроме всего прочего близкая знакома выиграла суд о незаконном повышении ставки у Укрсоцбанка (ипотека, суммы там были немелкие) не в Киеве. Это я к тому, что дело довести до конца абсолютно реально.
можливо повезе
Мой первый пост на автоуа был как раз о поиске юриста, готового взяться за дело о незаконном повышении ставки по автокредиту в Укрсоцбанке ( страница ). Естественно никто не откликнулся. Очень длительная переписка с банком ничего не дала. Укрсоцбанк Unicreditbank компания безпринципная и наглая по отношению к клиентам, поэтому решил я идти до конца. Занимался составлением иска самостоятельно очень скурпулёзно и довольно долго. Рассмотрение дела длилось реально очень долго. На всех заседаниях я был и никогда не форсировал события, при каждой законной попытке ответчика затянуть рассмотрение дела очень спокойно соглашался. Результат - выигрыш в Голосеевском суде: повышение ставки было отменено, все платежи пересчитаны и передо мной даже типа извинились. Одна проблема - всё длится очень долго. Много, очень много месяцев. Хотя со сроками может и повезти.
Я бы попробовал судиться - шансы, думаю, есть (хотя у каждого ситуация своя).
UPD. А, и ещё - кроме всего прочего близкая знакома выиграла суд о незаконном повышении ставки у Укрсоцбанка (ипотека, суммы там были немелкие) не в Киеве. Это я к тому, что дело довести до конца абсолютно реально.
поздоровляю Вас з перемогою!
остання справа з цим банком у мене також завершилась успішно (однак, я представляв інтереси клієнта, а не свої). в одній справі визнали виконавчий напис таким, що не підлягає виконанню, чим заблокували прилюдні торги, коли банк хотів продати квартиру в два рази дешевше ринкової вартості "своєму" покупцю, а у другій справі, визнали припиненою поруку. пройшли як першу інстанцію так і апеляцію. на даний час ще у одному процесі будемо визнавати недійсною іпотеку. так що з цим банком знайомі дуже і дуже близько.
Знайшла знайома юриста-студента чи сама вирішила погратись?
не знайшла нікого. сама навряд чи потяне судитись хоча я її убалтую. там ще банк чогось мудачиться і досі не зняв заставу нотаріальну з машини. видно чуйка в них...
там ще банк чогось мудачиться і досі не зняв заставу нотаріальну з машини. видно чуйка в них...
Банк не на букву "П" называется? Что-то мне напоминает