Добрый вечер. Прошу извенения у тех, кого обидел советом идти пешком к ближайшим селам, но я сам бы так делал. Просто я работаю на открытом воздухе целый день и особо не мерзну, но это личное. Просто я с ужасом ждал новостей о том автобусе, где ночью закончилось топливо и люди мерзли.
Нарешті я вдома, добрався до компа. Дороги хоч і розчищені, але суцільний лід або сніг, їхав зі швидкістю 40-50 км. Вчора за ніч почистили, снігу більше не було, тому зміг виїхати.
Спробую розширено описати "пригоду". Спочатку чому не вернулись назад - на тій трасі досить сильний рух, і ззаду дуже швидко утворився затор. А за пів години замело, машини почали буксувати, їхати нереально. Відразу була 1 машина МНС, вона на тросі витягнула маршрутку з людьми, і більше не вернулась. Вночі 1 раз проїхав ротор, прочистив 1 полосу, пару машин вирвалось, але так як основний затор був в ямі - в кінці кінців газелька не вибралась на горку, і все, за нею ніхто не виїхав. А потім сів краз з лопатою. Я взагалі був в шоці що його можна посадити, це 6х6. Мабуть за кермом був колкоспник, колеса спускати не хотів. Або може не працювала підкачка. Та й соляра в нього швидко закінчилась, потім МНСники доливали. Погода була ще та. Сніг з дощем, сильний боковий вітер. В мене 1 сторона машини вся обмерзла в льоді. Виходив на вулицю, за 10 хв на всьому одягу корка льоду. Копати було нереально взагалі. Я два раза відкопував свою машину, треба лягати на сніг щоб відгребти все з-під пуза, за 5 хв лежання вже не хочеш нічого. Йти в село змісту не бачили, ситуація не була настільки критична. Хоча якби не витягнули до вечора - тоді б пішли. Пройти було реально, є відповідна підготовка. Але без підготовки заблукати і замерзнути в таку погоду - раз плюнути. Так чи інакше, добре що не пішли і дочекались допомоги. Відкопував все роторний ЗІЛ, і трактор т-150. Так от, трактор теж посадили. Правда він за 10 хв виляння хвостом таки вибрався. В тій ямі де ми сиділи, було кілька переметів висотою більше метра, а до Городенки ми виїздили по тунелю, стіни якого були вищі машини. Про МНС - в неділю зранку нам сказали що допомоги не буде взагалі, після цього я написав на форум, і допомога таки прийшла Взагалі, якби така організація як в неділю, була відразу в суботу - ще б тоді виїхали всі. Просто МНСниками навіть не пахло, і роботу ротора просто звели нанівець заметіль і газелька, яка заблокувала тунель.
Ще раз дякую всі камрадам хто допомагав і просто переживав
З.І. А знаєте за що я наївся екстріму на тій трасі? Я їздив купувати машинку, зараз оновлю профіль
Выделенное - это одна из самых распространенных ошибок при планировании подобных поездок. Ибо по "накатанному" пути можно не вернуться уже минут через 15 по той же причине, по которой возникло желание не двигаться дальше, а развернуться и возвращаться...
обоснуй.
Типичный сценарий "снежного плена": едем, едем... уперлись в совсем непроходимый снег. Откопались, развернулись, поехали назад... а там тоже замело, пока откапывались.
По свежему рыхлому снегу проехать не проблема. Проблема - проехать по тяжелому плотному снегу (мокрому или слежавшемуся). Перемет - это пример тяжелого снега. Процесс проезда попытки проезда по такому снегу выглядит следующим образом:
1) Едем. 2) Круто едем. 3) Колеса провалились, машина села на брюхо. 4) Т.к. колеса не достают до твердой поверхности - никто никуда не едет: колеса тупо крутятся в воздухе.
В ролике машина едет по твердому покрытию, разгребая рыхлый снег. По такому даже Жигули проедут при желании. Правда, quattro таки да заедет несколько дальше (трактору больше работы )
"...В обласному управлінні МНС кажуть, що на трасі працює 200 одиниць техніки, 6 роторних снігоочищувачів та 3 снігоходи. Використано 60 т пального. Біля селища Ожидів Буського району МНС-ники розкинули два намети.." это вообще реально?
По 300 литров на единицу техники. С учетом того, сколько жрут УРАЛы и гусеничные машины (литров 15-30 в час точно). Плюс с учетом того, что МЧС топливом помогали пострадавшим, у кого оно закончилось. Это очень даже реально.
Типичный сценарий "снежного плена": едем, едем... уперлись в совсем непроходимый снег. Откопались, развернулись, поехали назад... а там тоже замело, пока откапывались.
По свежему рыхлому снегу проехать не проблема. Проблема - проехать по тяжелому плотному снегу (мокрому или слежавшемуся). Перемет - это пример тяжелого снега. Процесс проезда попытки проезда по такому снегу выглядит следующим образом:
1) Едем. 2) Круто едем. 3) Колеса провалились, машина села на брюхо. 4) Т.к. колеса не достают до твердой поверхности - никто никуда не едет: колеса тупо крутятся в воздухе.
В ролике машина едет по твердому покрытию, разгребая рыхлый снег. По такому даже Жигули проедут при желании. Правда, quattro таки да заедет несколько дальше (трактору больше работы )
странные мне переметы попадались...
Наверное, не попадались. В Одессе примерно в 2003-м году на пузе лежали все, кроме полноприводного Урала. Среди лежащих на пузе были и Круизеры, и прочие "с блокировками и демультипликаторами".
как бы не учился, но "каждый должен лохануться по своему". А я попадал, и благополучно выбирался. Хотя попасть и выбраться - не считаю что попадал Поэтому спор теоретика с практиком - это несколько разные вещи.
странные мне переметы попадались...
Наверное, не попадались. В Одессе примерно в 2003-м году на пузе лежали все, кроме полноприводного Урала. Среди лежащих на пузе были и Круизеры, и прочие "с блокировками и демультипликаторами".
И чо? Если у водятла в голове опилки, то никакие полные приводы его не спасут. А если водятел выглянул в окно дома, и пошел готовиться к тяжелой поездке - то вероятность того, что он проедет - несоизмеримо выше. Если конечно опилконосители не будут мешаться под колесами.
Тут вон люди планируют на новый год пройти по маршруту Карпатского Кордона, а ты про какие-то дороги и переметы под Одессой.
ids 18.12.2012 07:51 пишет: Тут вон люди планируют на новый год пройти по маршруту Карпатского Кордона, а ты про какие-то дороги и переметы под Одессой.
Умники, блин, перелопатят снег, траншей наделают и свалят, а я на снегоходе не смогу покататься. Казлы