Если цель как можно быстрее и по ровной дороге доехать до моря - однозначно первый вариант. Если цель прокатиться по красивым высоченным горам, по серпантинам и поглазеть на волшебные виды - то второй.
Собираемся с друзьями ехать машиной в Болгарию, Солнечный берег. Подскажите маршрут, как лучше ехать со Львова?
В субботу возвращался из Святого Власа первым маршрутом. Единственное отличие, шли через паром в Силистре. Дорога практически везде хорошая (я про Румынию и Болгарию). Немного разбитая только между Брейлой и Фокшанами. Но эта разбитая думаю в разы лучше чем между Черновцами и Львовом Да, Черновцы лучше проезжать по светлому. Местами - ад! (например, ул.О.Кошевого). Да и остальные не намного лучше.. З.ы. еще одно подобие ада - Хотин. Но вы его проезжать не будете
Кстати, не лишним будет скорректировать маршрут с учетом обстановки на таможне (Порубное). Мы простояли около трех часов (оттуда). Знакомые ехали туда - стояли 4 часа. В то время, когда мы две недели назад на Одесском направлении больше 20 минут не тратили ни на одной таможне..
А каковы гарантии ? Все ж таки отдаешь деньги, паспорта человеку о котором известен только ник в интернете и мобильный номер.... Хочеццо хотя бы ксеракс паспорта поиметь взамен своих доков.
Сегодня получил от andy-2009 4 паспорта с визами по "Новой почте". Визы МУЛТЫ открыты с 25.06.213 г. по 25.12.2013 г. 90 дней. Большое спасибо.Все прошло на высшем уровне. Товарищ andy-2009 очень порядочный человек, так что рекомендую кому очень срочно нужны визы.
Всем добрый вечер. Сегодня приехали в Поморие. Из Рени выехали ночью, в 2ч20мин.(Кому надо, точный адрес заправки Укрнафта-ул. Болградская, 121А. Ночевали в гостинице Хуторок-больше там не будем останавливаться). КПП Рени-30 минут(перед нами была одна машина) КПП Джурджулешты-30 минут (5 машин)Произошла такая ситуация-паспорта у всех машин собрали, унесли,потом нам уже выдали, а перед нами две машины без паспортов, мы вынуждены были стоять ждать когда им вернут документы, так как объехать невозможно. КПП Галац-30 минут (перед шлагбаумом 7 машин, открылся-влезли еще две молдавские, пока доехали до коридора-влезли еще две). Проверяли быстро, попросили открыть багажник, кроме паспортов и техпаспорта ничего не спрашивали, разве что один спросил-у тебя одна жена? Видимо, шутка такая. Ровинету мы купили по интернету, в Галаце сняли в первого же банкомата леи на паром. Дороги в Румынии отличные, но отсутствие обочин навевает ужас, особенно когда разминаешься с фурой. На пароме в Кэлэраше были в 7ч30мин, сразу заехали, еле успела купить билетик. КПП Остров-Силистра. Перед нами 4 машины. Паспорта забрали и как в воду канули. Тупо простояли 2 часа,в одной из машин был грудной ребенок-не помогло, возможно у них была пересменка или завис комп, никто ничего не объяснил, за нами за это время собралась просто огромная очередь(( Дальше по Болгарии быстро и хорошими дорогами. Серпантин в Обзоре вовсе не страшный после Крыма, хотя пару машин тошнило на обочине. (винетка, кстати, приклеилась к стеклу намертво) Всем хорошей дороги и бытрого прохождения границ!
если очередь очень большая - а они иногда такими бывают, приходится ускорителем пользоваться.......
в сезон , в Джурджулешти и Галаце, иногда хорошие очереди получаются............... главное отгадать нельзя - то утром легче проехать, то днем............ не могу их логику поймать
dagar 03.07.2013 23:49 пишет: если очередь очень большая - а они иногда такими бывают, приходится ускорителем пользоваться.......
в сезон , в Джурджулешти и Галаце, иногда хорошие очереди получаются............... главное отгадать нельзя - то утром легче проехать, то днем............ не могу их логику поймать
А почему бы сразу на кагул не поехать ( КПП ОАНЧА)? Там молдаван наглых нет...
пару лет назад границу в Галаце прошел без ровинеты (на обратном пути)
купил ее, как положено - клеить не стал. На границе стали ее искать - нет ее. То ли выпала из кармана, то ли в машине где-то просочилась - нет и все.
а румын обрадованно повел меня куда-то стал что-то показывать (таблицу со штрафами), а я ему говорю: "вот у меня есть 7 долларов, хочешь взятку возьми, хочешь ровинету выпиши" - а он все про штрафы космические свои. У меня настроение хорошее было, последние границы, в измаиле друзья ждут, карасики всякие фаршированные, в туалет все сходили перед границей.
в общем я ему дал документы и сказал, хочешь отпуская, хочешь держи меня тут - денег у меня нет. Со мной был два моих брата младших (довольно хулиганского вида) - я их оптравил по территории бродить. В общем, где-то через пол часа шатаний - вынес он мне документы. Я ему за это две банки пива болгарского (Загорку не пожалел) отдал.
dagar 03.07.2013 23:49 пишет: если очередь очень большая - а они иногда такими бывают, приходится ускорителем пользоваться.......
А почему бы сразу на кагул не поехать ( КПП ОАНЧА)? Там молдаван наглых нет...
я всегда в Измаиле ночую, оттуда вроде бы в Рени ближе. Никогда над другой дорогой не задумывался...............
sav333 04.07.2013 00:38 пишет: Колеги, можливо, ламерське питання: вартість мед.страховок для виізду за кордон однакова у всіх страхових компаніях?
нет, разная ( проверйте что там написано и самое главное , кто ассистант компания . Когда происходит страховой случай вы звоните в ассистанс компанию , а не в страховую-дальше она рулит всем. Т.е можно и за 30 грн купить на неделю, но будет ли от такой страховки толк) гринкрты на авто у всех должна быть стандартная : 15 дней - 263, 00 грн, 30 дней - 419,00 грн
Latika 03.07.2013 23:04 пишет: Всем добрый вечер. Сегодня приехали в Поморие. Из Рени выехали ночью, в 2ч20мин.(Кому надо, точный адрес заправки Укрнафта-ул. Болградская, 121А. Ночевали в гостинице Хуторок-больше там не будем останавливаться). КПП Рени-30 минут(перед нами была одна машина) КПП Джурджулешты-30 минут (5 машин)Произошла такая ситуация-паспорта у всех машин собрали, унесли,потом нам уже выдали, а перед нами две машины без паспортов, мы вынуждены были стоять ждать когда им вернут документы, так как объехать невозможно. КПП Галац-30 минут (перед шлагбаумом 7 машин, открылся-влезли еще две молдавские, пока доехали до коридора-влезли еще две). Проверяли быстро, попросили открыть багажник, кроме паспортов и техпаспорта ничего не спрашивали, разве что один спросил-у тебя одна жена? Видимо, шутка такая. Ровинету мы купили по интернету, в Галаце сняли в первого же банкомата леи на паром. Дороги в Румынии отличные, но отсутствие обочин навевает ужас, особенно когда разминаешься с фурой. На пароме в Кэлэраше были в 7ч30мин, сразу заехали, еле успела купить билетик. КПП Остров-Силистра. Перед нами 4 машины. Паспорта забрали и как в воду канули. Тупо простояли 2 часа,в одной из машин был грудной ребенок-не помогло, возможно у них была пересменка или завис комп, никто ничего не объяснил, за нами за это время собралась просто огромная очередь(( Дальше по Болгарии быстро и хорошими дорогами. Серпантин в Обзоре вовсе не страшный после Крыма, хотя пару машин тошнило на обочине. (винетка, кстати, приклеилась к стеклу намертво) Всем хорошей дороги и бытрого прохождения границ!
С нетерпением ждали вашего сообщения, большое спасибо. Наверное через Рени все таки не поедем, забронировали гостиницу в Румынии, а днем, я думаю, мы на границе простоим очень долго. И еще один вопрос, если не трудно, напишите как проплатить за ровиньетку через Приват 24. Прислали счет, а там что только не написано и адрес и какие то цифры. В какой директории в Привате оплачивать и что заполнять. Заранее очень признательна.
Хотел бы подробнее коснуться одной проблемы, озвученной здесь ранее. Насчет царапин на автомобиле. Неужели могут не впустить на границе? Никаких справок нет, царапина заметная, находится в самом низу сбоку, на пороге.
Нарешті вільна хвилинка Всім привіт недавно в мене закінчилась відпустка, ми відпочивали в Болгарії. Ми, це я з дружиною та донькою 3,5 роки та брат ( за сумісництвом другий водій)… Хочу поділитись враження та цікавими моментами які можуть допомогти.
1. Ідея Мій водійський стаж менше року, машиною закордоном раніше не був, тому багато хто скептично поставився до моєї ідеї - сім’єю поїхати в Болгарію. Але я хлопець впертий )))) благо часу було багато (ідея поїхати прийшла в голову ще в лютому) тому я перечитав напевне всі форуми які тільки є на цю тему, та так що вже голова ішла обертом, єдине що знав на певне хочу не просто на море, а по дорозі максимум подивитись Румунію.
2. Паспорти та візи, страховки Собі виготовляв новий паспорт та вклеював фото дитини. У Львові черги в паспортних столах космічні, я займав чергу в 04:30 ночі, то був п'ятий по списку. Коштував паспорт загалом 450 грн.. Дитину вписали безкоштовно. Для вписання необхідна нотаріальна згода дружини ціна питання ще 100 грн. Паспорт виготовляли десь півтора місяці. Фото дитини вклеював після отримання паспорта, за 1 день ціна питання 50 грн. (кому треба можу допомогти) Візи робив через тур фірму – Болгарська національна мульти-віза на 90 днів перебування протягом 6 міс. коштувала на дорослого 55 Євро, для дочки зробили за 50 грн. Страховка машини 418 грн. на місяць Страховка людини 41 грн. на 18 днів. Румунську ровіньєтку купив через Інтернет за 3 Євро
3. Маршрут, карти, комплектація машини…. На море: Львів – Чернівці – Tergu Neamt – Bicaz – Pride – Sighisoara – Brasov - Bucaresti – Сілістра – Добріч – Варна – Сонячний берег Додому: Сонячний берег – Варна – Русе – Pitesti – Sibiu – Turda – кпп Дякове – Мукачеве – Стрий – Львів Ось моя карта на Google maps з цікавими місцями та заправками https://maps.google.com/maps/ms?msid=210...mp;ll=48.491127,23.411865&spn=0.549719,1.474915 Автомобіль Шкода фабія унівесал 1,2 без кондиціонера З собою взяв: - Авто крісло - 2 знаки аварійної зупинки - Трос - Насос - Запаска - 2 жовті жилети ( ми їх забули дома але обійшлось, ніхто про них не питав) - Ноутбук з програмою Google earth (карта в якій я продублював карту з Google maps відмітив свої готелі та багато іншого). Реально допомогла, ми ніде не блукали завжди знали де Готелі, заправки, магазини, і тд… - Навігатор - Перетворювач напруги з 12 на 220 вольт ( в результаті ноутбук у нас не виключався, донька могла дивитись мультики хоч всю дорогу)
4. На море: Виїхали о 23:20 з Львова. Дорога просто ЖАХ, в ночі їхати нікому не раджу. До межі з Франківською областю дуже погана, дальше трохи краще, ще була дуже погана ділянка біля м. Городенки (в одному місці навігатор завів на ґрунтовку з величезними калюжами) в результаті загнув диск який рівняв молотком, крім того загубив покришку. Перед кордоном на заправці WOG долив бензин до повного баку, причому після того як пістолет вибив ( сигнал про повний бак) мені по трошки нацокали ще 10 літрів. На кордон приїхав десь о 06:00, в черзі було машин 5. Пройшли обидва КПП за годину. Тоновані стьокла, як всі радять, ми опустили. Ніхто нічого не провіряв лише Румуни вчепились за те, що везу блок сигарет, мол можна тільки по 2 пачки на душу, але обійшлось… пропустили. І ще наші прикордонники просили показати свідоцтво про народження дитини... ми мали. В Румунії ми взяли курс на Tergu Neamt до місцевої Фортеці ( монастир в Сучевиці виключили з маршруту за браком часу). В м.Tergu Neamt ми обміняли Євро (курс 4,452), банки працюють з 09:00 при обміні необхідно мати паспорт. Фортеця Нямц являє собою оборонну споруду чимось схожу на нашу Хотинську фортецю. На західній Україні замків багато тому великого враження на нас ця фортеця не справила, але було цікаво. Ціна вхідного квитка 5 леів=12 грн. Тут мені вперше пригодилось моє службове посвідчення яке я показував замість студентського квитка у всіх місцях (Румуни кирилиці не знають тому читати що там написано навіть не намагались), в результаті зекономив в загальному непогану суму. Після фортеці ми звернули в сторону Карпат з нетерпінням очікуючи на велетенське гірське озеро та ущелину Bicaz. По дорозі згорів запобіжник скло підйомника, купили набір запобіжників в придорожньому магазині за 5 леїв = 12 грн. Озеро вражає своїми розмірами в здовж нього ми їхали більше години. Ущелена Bicaz це просто супер місце всім раджу відвідати, тут розумієш що наші Карпати це лише якісь невеличкі пагорбики ))) А тут кам’яні скелі піднімаються вверх на стільки, що дух захоплює, місцями вони нависають над дорогою, що навіть дивуєшся к воно все тримається купи. На вечір ми доїхали в містечко Gheorgheni де був заброньований через букінг номер у готелі Filo ціна 3-хмісного номеру 25 Євро. Готель чистий, персонал привітний знає англійську, є парковка та Інтернет це все що нам було потрібно. На другий день ми виїхали в м. Pride десь о 09:30 де нас чекала Соляна печера. Ціна квитка 20 леїв =45 грн., а для мене з моїм студентським 12 леїв ))). В саму шахту везе автобус (ціна включена у вартість квитка), а потім на вас чекає ще велика кількість сходів. Спостившись в низ я розумів що сходи були варті того щоб їх здолати. В печері ми були десь 3 години там просто рай для дітей, велика кількість гірок, карусель, гойдалок і т.д. а для мене з братом смуга перешкод ціна 20 леїв=45 грн на 40 хв. Температура десь градусів18. На цей день у нас було дуже багато планів, але все встигнути було просто не реально в результаті в старовинне місто Sighisoara та Brasov ми не заїжджали замок Раснов також, а замок Bran (Дракули) подивились лише з вулиці. Недалеко від замку Bran нас чекав наш другий готель Pensiunea Belvedere, готель дуже дешевий за 3-хмістний номер ми заплатили 15 Євро, номер чистий, у вільному доступі велика загальна кухня, парковка, Інтернет, мінус тут один зручності загальні в коридорі, але так як ми були майже єдиними гостями то вийшло супер. Засинав з думкою про те що треба було ще на 1-2 дні затриматись в Румунії та оглянути те що не встигли, але часу не було….. На море виїжджали в 06:00. По дорозі втратили близько години часу на об’їзній Бухареста (пробки). Десь по середині автобазу А2 заправив 35 літрів бензину на АЗС Rompetrol по 6 леїв = 15 грн. за літр (пластиковою карткою розраховуватись дуже зручно) . На паром в Calarasi приїхав десь 13:00. Славнозвісного Пертуні (місцевого розводіли) на місці не було і я навіть засмутився, але до мене підійшов якийсь інший «екземпляр» і пропонував купити квиток на паром за 100 леїв, ввічливо подякувавши я відмовився та купив квиток в касі за 35 леїв= 85 грн. Паром чекати довелось десь хвилин 30 сама переправа тривала хвилин 20. Після переправи нас чекав кордон Румунія-Болгарія. Кордон символічний Європейці перетинають його за 2 хвилини, а для нас, простих смертних, організована окрема черга… потратили десь 30 хвилин багажник навіть не відкривали. Одразу за кордоном пройшовши метрів 200 на заправці купив Віньєтку 2 шт. по 3 Євро на 7 днів кожна ( на два тижні не продають). Клеїти її на скло обов’язково. Потрапивши в Болгарію відчуття що потрапив назад в Україну тільки з кращими дорогами. У Варні ми поміняли Євро на Болгарську валюту (курс 1,961). Всім раджу міняти у Варні курс набагато вигідніший ніж у курортних містечках. Крім того в багатьох обмінниках сонячного берега можуть обманути з курсом... краще міняти гроші лише в банках. Останні 100 км. дорога пролягає по березі моря, тому здавалось що ми їдемо цілу вічність, дуже вже хотілось скупатись в морі. Рятувались придбаними по дорозі черешнями ))) ціна 1 кг - 2 лева = 11 грн. В готель приїхали в 18:00.
5. Море: Про готель розповідати сенсу не бачу в кожного він буде інший, скажу лише що все було добре, саме те на що ми і розраховували. На Сонячному березі добре відпочивати з машиною. Всі псевдо супермаркети по перше дорогі по друге не продають нічого толкового. До нормального супермаркету ми їздили 1,5-2 км. Є два таких супермаркети один в районі Готелю Кавказ біля нього непогана овочева база, а другий по дорозі до Аквапарку в Несебрі називається Жанет… Ціни в них реально в півтора два рази нижчі ніж деінде. В кафешках їсти смачно і не дорого як для курорту то дешево (звичайні Львівські ціни). Вигідно можна купити якісний дорогий алкоголь ціни набагато нижчі Львівських. Двічі їздили в Бургас 40 км…. море, пляж, та інфраструктура там значно кращі, трохи гірший пісок (темний) вздовж пляжу іде прекрасний парк в якому можна сховатись від спеки. Аквапарк Несербра ходили на цілий день ціна квитка 38 левів = 200 грн. ціна на пів дня ( три години після обіду) - 28 левів…. Все сподобалось, однак після обіду (коли приходять люди на пів дня) на гірки формуються великі черги. Незважаючи на те, що ми були там в передостанній день відпочинку трохи обгоріли…. Паркуватись безкоштовно практично немає де. Один раз мою машину забрав евакуатор, зловив таксиста який відвіз (за 10 левів=55 грн.) на майданчик. За евакуатор заплатив 50 левів + 6 левів за кожну годину стоянки на майданчику.
6. Додому: Виїхали десь в 07:00. Погуляли по Варні, там є непоганий дельфінарій, ціни доступні ( цифри не пам’ятаю). До заправив бензин на АЗС Лукоіл по 2,53 лева=14 грн. за літр і в дорогу на Русе. Плата за проїзд по мосту 2 Євро ( в сторону Болгарії кажуть 6 Євро). Кордон знову ж таки символічний, навіть не перевіряли чи ми всі є в машині. На об’їзній Бухареста пробок не було, але покриття в жахливому стані. На вечір приїхали в м. Pitesti де докупили румунських леїв, що виявилось досить проблемним завданням оскільки банки не працювали (Румуни теж святкують Зелені свята) міняли гроші в обміннику. Ночували в готелі Pension Florica ціна номеру 23,5 Євро. Замість трьохмісного номеру нам дали два двохмісні за ту ж ціну. Все сподобалось чисто, акуратно, свіжо, персонал добре говорить англійською, парковка Інтернет в комплекті, мінус один близько ЖД колія, однак поїзди їздять не часто. На другий день нас чекала дорога моєї мрії, саме те місце куди я хотів найбільше потрапити Трансфегерешське шосе. Тут знімали шоу Top gear, а дорогу називають не інакше як найкраща дорога в світі. Просто незліченна кількість серпантинів, казкові краєвиди підйом та спуск з висоти 2000 метрів та майже кілометровий тунель. Там нас трохи підвела погода, місцями падав дощ… але я був щасливий що ми туди взагалі потрапили, оскільки офіційно дорога відкривається лише з першого липня, до того там багато снігу в чому ми і переконались ))) Знову ж таки на вечір останній готель Complex Turistic в м. Ocna Sibiului, ціна за номер 18 Євро. Номер собою представляє колибу з санвузлом та кухнею, на вулиці мангал та бісєдка. На останній день у нас залишилась Соляна шахта в м. Turda в ній знімали останній фільм Бетмена. В принципі цікаво та непогано, але шахта в Pride краща. Ціна квитка 20 леів=45 грн. Для мене «Студента» 10 леїв. Кордон проходили в обід, дещо переживали з приводу 8 літрів jack daniels і Red leibl придбаних в сонячному березі, але в багажник ніхто не заглядав, мабуть злякались того бардаку який там до того часу утворився ))) черги не було взагалі. По Україні дорога до Мукачева погана, середня швидкість 30-40 км/год, а дальше траса Київ –Чоп, там можна їхати хоча місцями трапляюся глибокі вибоїни. У Львів приїхали близько 22:00
P.S. Хочеться сказати, що всі Румуни з якими доводилось спілкуватись це приємний і ввічливий народ який намагається допомогти, що правда в міру знання англійської мови. Румунія і Болгарія це дві Європейські країни до яких нам ще далеко. Не бійтесь подорожувати автомобілем, це весело цікаво більше можна побачити, та це легше для дитини.
Щось я за хопився, і написав аж забагато…. Маю надію це хтось прочитає та комусь ця інформація допоможе. З радістю відповім на Ваші запитання.