Про затвердження форми довідки про сплату екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та форми довідки про звільнення від сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів
Відповідно до пункту 250.16 статті 250 Податкового кодексу України Кабінет Міністрів України постановляє: 1. Затвердити: форму довідки про сплату екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів згідно з додатком 1; форму довідки про звільнення від сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів згідно з додатком 2. 2. До запровадження видачі довідок про сплату екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та про звільнення від сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів як бланків суворої звітності органи доходів і зборів під час ввезення транспортних засобів на митну територію України та виробники під час реалізації транспортних засобів видають зазначені довідки за зразками, затвердженими цією постановою. 3. Ця постанова набирає чинності з дня опублікування."
"Все", будет когда проведут тендер на изготовление бланков особой отчетности, напечатают, определят кто и кому платит, выдадут справку и только тогда -ВСЕ.(срок до нового года)
"Все" будет тогда, когда разберутся кто из отечественных производителей является плательщиком, а кто освобожден от утилизационного сбора. А пока даже проплаченные машины не могут забрать из салонов. Как в лесу - чем дальше, тем страшнее.
"Все", будет когда проведут тендер на изготовление бланков особой отчетности, напечатают, определят кто и кому платит, выдадут справку и только тогда -ВСЕ.(срок до нового года)
Читайте внимательно постанову, пункт 2: "До запровадження видачі довідок про сплату екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та про звільнення від сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів як бланків суворої звітності органи доходів і зборів під час ввезення транспортних засобів на митну територію України та виробники під час реалізації транспортних засобів видають зазначені довідки за зразками, затвердженими цією постановою."
На вихідних був в салоні прага-авто, і спеціаліст з продажу, на моє питання, яким буде порядок сплати збору, відповів - збір буде включатись до вартості авто.
і тут у мене виникло декілька питань:
1) якщо збір включається у вартість, то чи буде на нього нараховуватись ПДВ. 2) чи буде сума збору враховуватися під час визначення внеску до пенсійного фонду 3) чи буде вказана сума збору у довідці про сплату збору, на той випадок, якщо збір з рештою скасують і можна буде спробувати через суд стягнути з держави суму утилізаційного збору.
І так, судячи зі слів того ж таки спеціаліста, Єврокар не буде звільнено від сплати збору.
Thumbs_Up_Guy 23.09.2013 22:03 пишет: На вихідних був в салоні прага-авто, і спеціаліст з продажу, на моє питання, яким буде порядок сплати збору, відповів - збір буде включатись до вартості авто.
і тут у мене виникло декілька питань:
1) якщо збір включається у вартість, то чи буде на нього нараховуватись ПДВ. 2) чи буде сума збору враховуватися під час визначення внеску до пенсійного фонду 3) чи буде вказана сума збору у довідці про сплату збору, на той випадок, якщо збір з рештою скасують і можна буде спробувати через суд стягнути з держави суму утилізаційного збору.
І так, судячи зі слів того ж таки спеціаліста, Єврокар не буде звільнено від сплати збору.
1) будет 2) будет НДС (укр. - ПДВ). 20% от суммы таможенной стоимости, ввозной пошлины, спецпошлины, акцизного налога и утилизационного сбора. http://avtobazar.infocar.ua/rastamozhka.html
Главный вопрос не в том будет ли еврокар освобожден от уплаты налога!!! А в том каким образом сложится ситуация с машинами которые по акту приема-передачи (то есть салон их принял), были приняты до 1 сентября, сошли с конвейера еще раньче,а проданы в сентябре, вот у меня например написано что машина изготовлена еще в апреле месяце!!!а справка счет сентябрем, акт приема передачи салону августом!?!?!? Насколько я понял такая же ситуация и другими машинами произведенными в нашей стране за исключением все того же Укр авто. Есть мысли или статьи ( по ссылке) излагайте.
temsya 24.09.2013 12:00 пишет: Есть мысли или статьи ( по ссылке) излагайте.
Сейчас любые статьи будут абсолютно бесполезны, так как будут на уровне слухов, надо ждать того, что реально затребует ГАИ от салонов.
Да я все понимаю, но на данный момент любая статья дает хоть малейшую надежду на скорое решение возникшей проблемы. Да и вопрос сколько ждать и так ждем уже 4-ю неделю!?!?