autoua
Autoua.netФорумЗакон, страхування та кредити

Затримка виплати по ОСЦПВВНТЗ (ОСАГО)

V.I.P ***
54 года (26 лет за рулем), Riga-Київ-Гурзуф
С нами с 24.07.2005

Затримка виплати по ОСЦПВВНТЗ (ОСАГО)
      9 июля 2013 в 11:05 Гілками

ДТП у січні, суд у лютому, відремонтувався за свої у березні, усі папери віддав на початку квітня. Затримка була більше через те, що у мене не було часу займатися цією справою, страхова поводилася напрочуд адекватно. Незалежний експерт - взагалі професіонал своєї справи, якби я його послухав і перевірили би ходову сума до виплати була б ще більша. Але з урахування "гаражного" ремонту того що "на скорость не влияет" і ходової у офіціала, нарахованої суми відшкодування (14 тис.грн) як раз вистачило на ремонт того що відмічено експертом та того, що одразу не вилізло під час огляду.

3 місяці "з останнього папірця" минуло тиждень тому. Страхова, у квітні сказала 15-90 днів. В черевні - чекайте 90 днів, на початку липня - на протязі липня, зараз каже - кінець липня - серпень. Тобто звичайна казка про білого бичка.
Страхова у винуватця була та сама, що і у мене. Страхова не з розряду "300 гривен знижки".

Назву не називаю виключно зі своїх особистих інтересів, бо мені "обіцяли допомогти". Але почитав відгуки на форумах про страхові, виявляється така практично всюди.

Тому просто голосовалка
Я отримав відшкодування по ОСАГО
Ви можете вибрати тільки один варіант відповіді
до 1 місяця
до 90 днів
протягом місяця після 90 днів
пізніше без активних дій
допомогли свої люди
через адвокатів
через суд
не було страхового випадку
ще не отримав
Привіт Іезуїтам

Початок голосовалки (11:04 09/07/2013) закiнчення (Дата закінчення голосування не визначена.)
Подивитися результати голосування

Змінено Daugava (14:20 09/07/2013)

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
41 год (24 года за рулем), Киев
С нами с 01.11.2011

Re: Затримка виплати по ОСЦПВВНТЗ (ОСАГО) [Re: Daugava]
      9 июля 2013 в 13:08 Гілками

страховую в студию - и будет хоть что-то ясно.

Даже не из разряда "300 грн. скидки" есть компании задерживающие выплаты.

у вас все доки сданы все экспертизы проведены(можно в страховой узнать либо у убытчиков либо у менеджера у которого брали полис)? - просто морозятся и кормят завтраками?

UPS
СуперСтар **
47 лет (24 года за рулем), Киев
С нами с 10.02.2003

9 июля 2013 в 13:10 Гілками

я как-то давно добился через жалобу в Госфинуслуг (возле Майдана на Гринченко), добавь в голосовалку

V.I.P ***
С нами с 24.07.2005

Re: Затримка виплати по ОСЦПВВНТЗ (ОСАГО) [Re: Андрей Иванько]
      9 июля 2013 в 14:18 Гілками

Документи всі здані, колл-центр вже 2 місяці каже, що вони стоять на виплату. Навіть визнає, що 90 днів минуло 2 липня. Але конкретну дату виплати назвати не може.
Як вже сказав називати страхову поки що не буду, відгуки про неї почитав. Саме по ОСАГО вони платять в такому режимі далеко не першій рік , читав про затримки на півроку.

V.I.P ***
С нами с 24.07.2005

Re: Затримка виплати по ОСЦПВВНТЗ (ОСАГО) [Re: UPS]
      9 июля 2013 в 14:21 Гілками

Голосовалку поправити не вийде . Про Госфинуслуг думав, але забувся. Я так думаю, цей шлях коротший суду.

UPS
СуперСтар **
47 лет (24 года за рулем), Киев
С нами с 10.02.2003

9 июля 2013 в 15:09 Гілками

Пусть в письменной форме признаются, на словах могут признавать и дальше кормить завтраками.

V.I.P ***
С нами с 24.07.2005

Re: Затримка виплати по ОСЦПВВНТЗ (ОСАГО) [Re: UPS]
      9 июля 2013 в 16:14 Гілками

UPS 09.07.2013 15:09 пишет:

Пусть в письменной форме признаются, на словах могут признавать и дальше кормить завтраками.

Слушна порада. Без подібного папірця відповіді звертатися кудись я думаю сенсу нема.

опытный писатель **
Киев
С нами с 08.10.2009

11 июля 2013 в 15:30 Гілками

Daugava 09.07.2013 11:05 пишет:

ДТП у січні, суд у лютому, відремонтувався за свої у березні, усі папери віддав на початку квітня. Затримка була більше через те, що у мене не було часу займатися цією справою, страхова поводилася напрочуд адекватно. Незалежний експерт - взагалі професіонал своєї справи, якби я його послухав і перевірили би ходову сума до виплати була б ще більша. Але з урахування "гаражного" ремонту того що "на скорость не влияет" і ходової у офіціала, нарахованої суми відшкодування (14 тис.грн) як раз вистачило на ремонт того що відмічено експертом та того, що одразу не вилізло під час огляду.

3 місяці "з останнього папірця" минуло тиждень тому. Страхова, у квітні сказала 15-90 днів. В черевні - чекайте 90 днів, на початку липня - на протязі липня, зараз каже - кінець липня - серпень. Тобто звичайна казка про білого бичка.
Страхова у винуватця була та сама, що і у мене. Страхова не з розряду "300 гривен знижки".

Назву не називаю виключно зі своїх особистих інтересів, бо мені "обіцяли допомогти". Але почитав відгуки на форумах про страхові, виявляється така практично всюди.

Тому просто голосовалка

Камрад, тебе деньги получить, или страховиков отыметь? Если первое, то узнаем имя гендира страховой и пишем на его имя письмо, в котором юридическим языком объясняем что по закону какбе сроки выплаты - один месяц с момента подачи последней бумаги, а этот самый месяц закончился два месяца назад, и если они не пошевелятся, ты будешь обращаться в суд с требованием выплаты страховки + пени. Копию письма на всяк случай сохрани и отправляй заказным с уведомлением. В 90% случаев помогает сразу.

Если тебе интересно их еще и отыметь, то сначала пишем письмо (на всяк случай обычное и электронное), с вопросом о статусе рассмотрения твоего дела. По идее они отпишут, что мол рассмотрели, утвердили, поставили в очередь на выплату: ждите. Повторяем операцию с промежутком в месяц в течение 3-6 месяцев. После этого берем накопившиеся письма и идем в суд. Где радостно отсуживаем деньги за ремонт и пеню, размер которой к этому времени может вполне себе сравнятся, а то и превысить стоимость ремонта авто. Все честно и законно.

Про себя: 3 выплаты, одну выколачивал через письмо гендиру, вторую заплатили сразу через неделю, третью платила МТСБУ, вложились в месяц.

Gry
энтузиаст ****
40 лет, Киев
С нами с 23.03.2007

Re: Затримка виплати по ОСЦПВВНТЗ (ОСАГО) [Re: Schwabler]
      11 июля 2013 в 22:09 Гілками

В ответ на:

пеню, размер которой к этому времени может вполне себе сравнятся, а то и превысить стоимость ремонта авто

Размер пени установлен Законом (двойная учетная ставка НБУ. И поскольку пеня довольно маленькая смысла тянуть обращения а инстанции и суд нет.

V.I.P ***
С нами с 24.07.2005

11 июля 2013 в 23:38 Гілками

Мені б гроші отримати. Тягатися по судам часу нема.
Почитав відгуки про страхову, бачу, що платять тільки після того, як клієнт починає вимагати письмову відмову. В принципі, абсолютна "нормальна" практика для нашої країни . Репутація пофіг,
Лист вже підготував (шаблонів в інтернеті до біса), дам завтра своїм юристам почитати. Найнеприємніше в цьому моменті, що мій банк співробітничав з ними кілька останніх років і у мене особисто 4 останніх страховки саме від цієї компанії. Зараз банк згортається в нуль, співробітництво звичайно теж, тому уся багатолітня співпраця до

V.I.P ***
С нами с 24.07.2005

Re: Затримка виплати по ОСЦПВВНТЗ (ОСАГО) [Re: Gry]
      11 июля 2013 в 23:43 Гілками

14% не так вже і мало. Хоча депозити в банках кращі. В шаблоні
http://yurporada.kiev.ua/uk/tipov-dokumenti/obrazets-zayavleniya-v-strachovuiu-kompaniiu.html

знайшов згадку про додаткові 3% та індекс інфляції (щоправда офіційно вона зараз у нас практично нульова а то і від'ємна).

опытный писатель **
Киев
С нами с 08.10.2009

Re: Затримка виплати по ОСЦПВВНТЗ (ОСАГО) [Re: Gry]
      12 июля 2013 в 16:54 Гілками

Gry 11.07.2013 22:09 пишет:

В ответ на:

пеню, размер которой к этому времени может вполне себе сравнятся, а то и превысить стоимость ремонта авто

Размер пени установлен Законом (двойная учетная ставка НБУ. И поскольку пеня довольно маленькая смысла тянуть обращения а инстанции и суд нет.

Да ну ладно... Двойная учетная ставка НБУ за каждый день просрочки. Капля по капле... За несколько месяцев очень даже интересная сумма набегает.

Gry
энтузиаст ****
40 лет, Киев
С нами с 23.03.2007

12 июля 2013 в 20:06 Гілками

От 14000 грн. за тридцать дней набегает аж 161 грн.

V.I.P *
45 лет, Киев
С нами с 07.08.2006

12 июля 2013 в 21:31 Гілками

В понедельник могу скинуть свою козу. Была та же проблема, по телефону кормили завтраками. Пара часов на написание претензии и денежка выплачена.

Достоевский ***
19 лет за рулем, Киев
С нами с 11.01.2008

13 июля 2013 в 20:33 Гілками

Schwabler 12.07.2013 16:54 пишет:

Да ну ладно... Двойная учетная ставка НБУ за каждый день просрочки. Капля по капле... За несколько месяцев очень даже интересная сумма набегает.

Угу, за 5 лет 100% набежит... Будешь ждать?

Gry
энтузиаст ****
40 лет, Киев
С нами с 23.03.2007

Re: Затримка виплати по ОСЦПВВНТЗ (ОСАГО) [Re: Nimrod]
      15 июля 2013 в 00:19 Гілками

Пеня максимум за год.

читатель
С нами с 26.07.2013

26 июля 2013 в 16:01 Гілками

http://yurporada.kiev.ua/uk/tipov-dokumenti/obrazets-zayavleniya-v-strachovuiu-kompaniiu.html

Вот спасибо за сылку, ищу информацию как боротся с задержкрй выплаты, а тут образец, и как раз в эту контору...

Змінено QAZAQ (16:04 26/07/2013)

Autoua.netФорумЗакон, страхування та кредити
Додаткова інформація
0 користувачів і 21 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  Rudenko, BorisB, Максим, moderator 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 3557

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія