3. Звичайні удобрення, які дозволені в ЄС, а не отруйні речовини, які одразу вас уб'ють
4. Новина про органічну каву, в якій не мають використовуватись ніякі удобреня. А не про якусь небезпечну каву
Але чекаємо фіційної позиції.
В мене цих позицій зеленої кави в асортименті нема
Каву купував , продавця однозначно рекомендую
Дякую за відгук!
Декілька новин:
1. з 1 жовтня ми перестали нараховувати бонуси в кав'ярні. Бонусна система і так обійшлась нам дуже дорого в плані ІТ розробки + щомісячно ми виплачували бонусами достатньо великі суми. Але необхідність видавати фіскалізовані чеки з нашою системою лояльності не сходиться і можливості платити за нову розробку в мене точно нема. Ми й за можливість фіскалізувати ті чеки заплатити 12 тисяч. Так що дякую нашій податковій за чергові незручності.
Важливо, що всі раніше нараховані бонуси нікуди не ділись, ми їх списуємо по вашому запиту в ручному режимі.
2. Маю необхідність переносити виробництво трохи далі, в промислову зону. Нажаль, почали заважати сусідньому будинку. Тому смажимо тільки саме необхідне і коли є можливість
3. Напевне, ви вже бачили, що ми потроху робимо ребрендинг. Змінюватись будемо повністю, але поступово. Поки що це невеликий ремонт в кав'ярні і вже 7 сортів кави в нових пачках. Поки що в нових пачках цікаві дорогі сорти кави, про які буду окремо писати в наступних постах. А показати дійсно є що
Дуже хотілось би щось написати окремо для автбюа. Бо якби не автоюа, то кав'ярні була б або в мінусі, або просто були б вищі ціни.
Але кав'ярня це моє хобі і це про емоції, а не про прибуток
Тому просто цитцю шаблон тексту, який завтра мають виставити в інстаграм
Ви бачите ці емоції першими і без редагування:
Щиро дякуємо всім за привітання та побажання!
Неймовірно приємно знати, що так багато людей залишаються з нами впродовж цих семи років.
Неймовірно приємні емоції переповнюють нас і знаєте чому? Ну звичайно, ми дуже раді, що ви у нас є. А ще:
Студенти, які нещодавно ходили до нас на побачення та за смачним лимонадом стали батьками і ходять до нас з немовлятами. Мамочки, які ходили до нас, жаліючись на наші важкі двері, приводять своїх першокласників. Школярі, яких водили до нас на какао стали підлітками і зараз ходять вивчати англійську мову до нашої колишньої (колишніх не буває) бариста. Ми вже відчуваємо вайб, коли сьогоднішні підлітки скоро приведуть на побачення своє перше кохання, а через 5-6 років будуть невдоволені нашими "важкими дверима" .
Звичайно, наша кав'ярня - це про якість. Та емоції, які ви нам даруєте, просто неймовірні!
1. з 1 жовтня ми перестали нараховувати бонуси в кав'ярні.
це означає повне та незворотнє припинення "бонусної програми"?
відтепер - зовсім без усякої знижки?
Предлагаю качественный кофе в пачках по 1 кг (зерно).
Для форумчан скидка -10%.
Скоріш за все так поки що я не бачу варіантів як вирішити цю проблему. Це або дуже дорого, що можуть собі дозволити тільки великі компанії типу автомобільних заправок, або якось викручуватись вручну. Але ми от місяць викручуємось і будь-яка перевірка може стільки штрафів нам уже виписати, що краще навряд-чи ми їх змогли покрити.
Звичайно, за місяць, ми вже наслухались які ми погані багато разів. Люди не розуміють і не хочуть розуміти, що для нас це також важке рішення і дуже незручне з багатьох точок зору (ну хоча б я тепер не бачу статистику хто і коли щось купував). Але це питання не до нас, а до податкової, ми майже 2 роки працювали без чеків тільки тому, що хотіли зберегти програму лояльності.
Ну ми самі винні, бо коли працюєш на мінімалках, то рано чи пізно тебе прибивають карантини, війна, відвищення цін на сировину і тд. Зараз нас прибиває бажання усіх зняти бонуси одночасно
Ігоре, прошу поставитись з розумінням. До нас же не за знижками люди ходили, а за якісним продуктом і чесними цінами. Це моя філософія. Має бути доступно, але достатньо для того, щоб бізнес розвивався, а не закрився через пару років. Або просто знизилась якість.
Тим більше, на Колумбію ми свідомо ставимо меншу націнку, ніж на каву, яку також продаємо по 175грн. Просто тому, що кава популярна і хочеться, щоб вона була доступна більшості. Але сировина дорожча. І при стандартній націнці Колумбія коштувала б 225грн за пачку. Бо ми не використовуємо дешеву Колумбію, тільки верхні позиції по прайсу зеленої кави.
а деякі топові позиції які в нас по 320грн ми вже бачили у колег по кавовому бізнесу по 650грн.
...
Ігоре, прошу поставитись з розумінням. ...
В мене ж, жодних претензій, суто питання про (несподіване/неанонсоване) припинення програми лояльності. Й від мене ви не почуєте "які ви погані" Звісно, в мене є що сказати з цього приводу, але не буду тут розводити полеміку з основ маркетингу ...й так, я до вас не по знижку, вже декілька років, приходжу...на хорошу каву ви мене(як й багатьох тут) успішно підсадили...а там, подивимось
а можна для не шарящих - треба в кавомашину зерна. що порадите? який асортимент? куди платити? дякую.
Тим більше, на Колумбію ми свідомо ставимо меншу націнку...
а деякі топові позиції які в нас по 320грн ми вже бачили у колег по кавовому бізнесу по 650грн.
Але ж це не правильно, якщо людина дійсно гурман від кави, то вона має платити справедливу ціну за продукт і вона зрозуміє за що платить. Якщо ж вона просто прийшла за гарною кавою, то вона не оцінить "подарунку від закладу" у вигляді малої націнки. Хіба це не постріл в ногу?
а можна для не шарящих - треба в кавомашину зерна. що порадите? який асортимент? куди платити? дякую.
Найкраще сказати що подобалось з того, що брали раніше щоб можна було максимально точно запропонувати альтернативу можна тут, можна в особисті можна на месенджери 098-744-99-49
Тим більше, на Колумбію ми свідомо ставимо меншу націнку...
Але ж це не правильно, якщо людина дійсно гурман від кави, то вона має платити справедливу ціну за продукт і вона зрозуміє за що платить. Якщо ж вона просто прийшла за гарною кавою, то вона не оцінить "подарунку від закладу" у вигляді малої націнки. Хіба це не постріл в ногу?
Згоден, я завжди за справедливу ціну. Але ж, намагаюсь бути максимально доступним де це можливо Наприклад, деякі дорогі позиції продаємо з мінімальною націнкою задля того, щоб більша кількість людей спробували. А от в кав'ярні будемо піднімати ціни, бо намагання залишатись максимально доступними для старих відвідувачів призвело до того, що нові нас не сприймають. Бо важко повірити, що в ціні 30грн за еспресо може бути кава з дорогих сортів, приготована на якісному обладнанні, з крутою дорогою водою і тд. Тут уже точно постріл в ногу
От як тільки намагаюсь написати про новинки як хтось приходить і забирає усе одразу
Так і цього разу, вже другу партію смажу смачнющого Сальвадора в натурал обробці і його майже всю партію забирають.
Хто любить натуралки в їх правильному виконанні обов'язково зацінить. Аромат цього зерна дуже потужний і дуже незвичний. Змолотий і в чашці також. Солодкий, середньо кислотний, чудово під всякі воронки. На днях спробуємо в еспресо в одній із кав'ярень наших клієнтів.
Ціна 280грн 250г, що дуже чудово, бо іноді дорожче не факт, що краще!
Також, вже скільки партій посмажили партій, стільки відгуків, а я все ніяк не напишу. Мита Кенія з оцінкою у 88 балів була найкраща серед усіх Кеній на столі. І звичайно я закупив її побільше не дивлячись на ціну. А коли почув перші відгуки закупив ще. Це той дивний момент, коли дорога кава позитивно оцінюється не тільки поціновувачами такої кави, а й менш вимогливими кавоманами. Навіть коли подібний смак не зовсім те, до чого звикли зазвичай.
Аромат потужний, напій солодкий, не дуже кислотний. Чудово виходить в усіх способах заварювання. Але фільтр методи в пріорітеті. Ну це логічно для цього класу кави.
однозначно моя рекомендація хоча б раз спробувати і точно супер на подарунок. В нових гарних синіх пачках З нижчою націнкою, ніж могла б бути Всього 320грн 250г
Ще дві позиції з Бурунді. Тут не так яскраво, але представники досить достойні
Бурунді Хані. Вона трохи схожа на звичайну миту, але все більш солодка. Як на мене точно треба спробувати фанатам хані, які хочуть спробувати щось незвичне, бо представник дійсно незвичний Як на мене чудово у всіх способах заварювання. 320грн 250г
Бурунді мита. Ну тут все ясно, це яскравий ягідний, солодкий, кислотний представник Африки Також, слід зауважити, що кава з сертифікатами Rainforest Alliance та UTZ Certificatified 320грн 250г
Мита Танзанія Пібері порадує цитрусовою кислинкою і легким відтінком темного шоколаду. Нещодавно варили її в еспресо в кав'ярні. Дивно, але виражена кислотність не погіршила напоїв з молоком. 250грн 250г
Ну і остання буде Мита Гватемала Дуже дивний сорт, який начебто був серед відносно недорогих, але яскраво виділявся. І коли ти бачиш 5-6 сортів в одну ціну, з приблизно однаковим профілем і щось викликає "вау", то це однозначно треба брати. Ціна 250грн 250г, але я точно скажу, що кава могла б коштувати і більше. Червоні яблука та темний виноград чудово підходять під опис солодко-кислуватого напою.
Друзі, це все в нових пачках. Лінійка кави для поціновувачів. Писав просто своїми словами, намагаючись максимально просто без супер великої купи термінів. Скоро посмажимо ще декілька цікавих позицій і одна з них буде не просто найкращою з капінг столу, але й абсолютним ексклюзивом, який є тільки в нас. Але це вже після нашого переїзду
Дякую, все супер! Отримав
Хто хоче абсолютного ексклюзиву, якого в Україні всього лише 50кг і вони тільки в мене?
Нова Мексика натуральної обробки
Так сталось, що найкращий лот серед свіжого врожаю Мексики дістався саме мені. Чекав близько 6-7 місяців, вже й забув, що замовляв цей лот. Декілька днів тому посмажив і вже насолоджуюсь нереальним ароматом та смаком. В ароматі дещо алкогольні ноти, це пов'язано з натуральним методом обробки. На смак спочатку легка гірчинка, яка переростає у виражену солодкість та кислотність. Я б виділив у смаку Червону порічку, червоне солодке яблуко, зелене яблуко, агрус. Найбільшим плюсом вважаю саме запах, він дуже яскравий, особливо в перші декілька тижнів після обсмаження.
Рекомендую тільки під фільтр способи або еспресо на хороших машинках. З молоком нема сенсу. Ця штука зі світу, де правильні дорогі сигари або віскі з Шотландських островів
Поки що без наклейки, буде через пару днів. В нових синіх пачках.
Ціна 360грн 250г
Ну як у каві відчути порічку яка там де кава не росте? Тобі б, начальнику, романи писати аж мені захотілося спробувати, хоч це і не моя категорія продукції.
Ну як у каві відчути порічку яка там де кава не росте? Тобі б, начальнику, романи писати аж мені захотілося спробувати, хоч це і не моя категорія продукції.
Ну все просто насправді. Так само як і ноти какао чи горіхів у темному обсмаженні. Я не дуже професійний грейдер і супер якісно оцінювати смако-ароматичні властивості не вмію. Я ближче до звичайного поціновувача. На пробному заварюванні з з трьох людей троє відчули порічку, двоє з трьох агрус. Не зговорюючись
Пройдусь по недорогим позиціям:
1. 60/40 - 400грн/кг (дуже обмежено) Ціна дуже занижена, бо арабіка використовується достойна, а робуста скоро буде в ціні як недорога арабіка
2. Купаж арабіки "Африка" в темному обсмаженні - 500грн/кг
3. Недорога, але дуже непогана Бразильська Арабіка по 450грн/кг Кількість обмежена + в якийсь момент мене попросять відправити на ЗСУ і я всі залишки віддам хлопцям. Тому хто хоче спробувати пишіть. Може з часом знову з'явиться ця позиція.
З останніх новин можу виділити завершення чергового переїзду. Вже успішно смажу, обживаюсь. Приміщення велике, але оренда + ще буде багато вкладень, тому працювати і працювати, чим успішно і займаюсь.
Ну як завжди щось забуду сказати. Знову в наявності Індонезія та Ефіопія.
Індонезеія з острову Ява - 250грн 250г Це така кава з димком, наче з під вулкану. Обсмаження середнє
Ефіопія Аріша 320 грн 250г нарешті достойна Ефіопія. Бо останнім часом Ефіопія або дуже дорого, або дорого і ніяка.