Wood_Elf 08.03.2025 18:32 пишет: Colombia Excelso по 250грн 250г вже в наявності.
Єдине, поки без наклейок. Хто спробував пишіть чи критична для вас різниця зі звичайною Колумбією Супремо
А в чому між ними різниця ?
колись дуже давно каву почали класифікувати і в різних країнах клас зерна має різне маркування. Ось ці всі АВ, А, АА, ААА і тд
зазвичай це просто сортували за величиною зерна. Це досить старий спосіб визначити якість зерна, бо там ще дуже багато факторів і взагалі розмір не має значення взагалі, бо є сорти арабіки, які самі по собі мають маленький розмір.
В Колмубії дрібніші зерна визначають як Ексельсо, більші як Супремо. Іноді це впливає на ціну, іноді не дуже. З мого досвіду, якщо ціна на ексельсо і Супремо однакова, то смачнішим буде Ексельсо.
Наразі ціна нашого лоту сформована таким чином не тому, що зерно гіршої якості, ніж супремо, а тому що я зміг викупити достатньо велику кількість зерна ще по більш менш адекватним цінам.
Достатньо скоро ця сировина в мене закінчиться і ціни будуть вищі
PS Нові врожаї вже потроху заходять в Україну. Важко сказати точно, але думаю кілограм хорошої базової арабіки буде стартувати від 1200грн і вище
Сьогодні був у Велмарті і вирішив порівняти ціни. Я не просто звичайний споживач, я розумію реальну вартість кожної кави на полицях. Інакше я не сформую і своїх цін.
І так, я вже казав, що поки є можливість беріть у різних постачальників, бо ціни вирівнюються. Якщо в когось вже дорожче, це не значить, що вони заржарились
Але 1919грн за лавацу оро, яка є нижче класом за ту ж Колумбію чи Індію за 1050грн у мене... я трішки шокований. Про свіжість продукту просто мовчу.
Розумію, що на базарі і в контрабандистів дешевше. Розумію, сам продавав контрбану
Але хочу щоб ви розуміли, що від цін ми (виробники кави) самі в шоці. Я знаю багато кав'ярень, які просто не можуть сформувати ціну на напої, бо не вірять в ці ціни. При цьому не можуть обслуговувати борг, який зростає
Сумно, але вивчаючи історію кави за багато століть, я зрозумів, що такі ситуації вже були не одноразово, тому все ще сподіваюсь на краще
PS Не забувайте, що дешева кава (2016-2020) років ніщо інше як викачування в мінус грошей з вироюників кави (людей, які безпосередньо її вирощують). І всякі fair trade до одного місця
Це вже врожай 2025 року. Тобто це те на що ми виходимо по цінам. З часом може бути трішки дорожче, або трішки дешевше. Але в цілому можна орієнтуватись на такі ціни.
250г 325грн 1кг 1150грн
Залишаємо більший зазор на кілограмових пачках
Також, оптові ціни дають досить непогану знижку. Від 6кг (можна міксувати з іншими сортами)
250г 290грн 1кг 980грн
Сподіваюсь дійдуть руки і оформлю це якось у гарні прайси, але поки забагато іншої роботи
1. Закінчилась Колумбія в світлому обсмаженні та дуже мало в середньому Новий врожай вже потроху приїздить, але потрібно трішки часу. По-перше біда з обіговими коштами накладає деякі обмеження, потрібний деякий час. По-друге мені потрібно ще обрати що саме я візьму в асортимент цього сезону. А від того що оберу і буде залежати ціна. Як завжди буде щось оптимальне, але смак первинний Орієнтовно 325-350грн 250г
2. Через деякий час знову буде в асортименті і достатньо на довго Colombia Alta Cielo natural. І хороша новина в тому, що вдалось зменшити ціну закупки, тому ціна буде 375грн замість 400грн Це якби унікальна ситуація, такий невеликий розрив між базовими сортами та дійсно унікальною штукою велика рідкість. Саме час спробувати і зрозуміти чи подобається такого плану кава. Це приблизно як острівний димний віскі
1. Закінчилась Колумбія в світлому обсмаженні та дуже мало в середньому Новий врожай вже потроху приїздить, але потрібно трішки часу. По-перше біда з обіговими коштами накладає деякі обмеження, потрібний деякий час. По-друге мені потрібно ще обрати що саме я візьму в асортимент цього сезону. А від того що оберу і буде залежати ціна. Як завжди буде щось оптимальне, але смак первинний Орієнтовно 325-350грн 250г
2. Через деякий час знову буде в асортименті і достатньо на довго Colombia Alta Cielo natural. І хороша новина в тому, що вдалось зменшити ціну закупки, тому ціна буде 375грн замість 400грн Це якби унікальна ситуація, такий невеликий розрив між базовими сортами та дійсно унікальною штукою велика рідкість. Саме час спробувати і зрозуміти чи подобається такого плану кава. Це приблизно як острівний димний віскі
Наразі, жодної позиції у світлому (як була Колумбія Супремо) немає?
Наразі, жодної позиції у світлому (як була Колумбія Супремо) немає?
ось ці позиції будуть достатньо світлими: 7. Indonesia Sumatra wet hulled - 400грн 8. Colombia El Refugio natural - 400грн 9. Costa Rica El Perezoso yellow honey - 400грн 10. Ethiopia Yergacheffe Natural - 400грн 11. Ethiopia Shakiso washed - 400грн 12. Colombia El Mirador honey - 450грн
А також новинка Rwanda twon gerekawa COCO - 400 грн 250г Сьогодні куштував у воронці, така виражена порічка в смаку, в поєднанні з солодким стиглим яблуком
А також новинка Rwanda twon gerekawa COCO - 400 грн 250г Сьогодні куштував у воронці, така виражена порічка в смаку, в поєднанні з солодким стиглим яблуком
ох же ж, смачненько так розписали, що аж захотілося спробувати!) як вип'ємо 2 кіла Кенії, прибіжу (якщо встигну) за цією яблунево-парічковою Руандою
Скажіть будь_ласка, що за кава 9. 100% Arabica "Africa" - 1050грн (темне обсмаження)? Вона подібна до 8. Blend "Italy" - 950грн (темне обсмаження)? Чи сильно кисла? Дякую
Drug2 29.05.2025 23:40 пишет: Скажіть будь_ласка, що за кава 9. 100% Arabica "Africa" - 1050грн (темне обсмаження)? Вона подібна до 8. Blend "Italy" - 950грн (темне обсмаження)? Чи сильно кисла? Дякую
Вітаю!
Подібна, я б сказав трішки гіркіша, за рахунок більш темного обсмаження.
Взагалі все що темного обсмаження менш кисле і більше гірке. Але ще є індивідуальні особливості у всіх людей, кожному своє. Деякі Італійці, коли бачать наше середнє обсмаження, кажуть, що каву забули посмажити 😁
Drug2 29.05.2025 23:40 пишет: Скажіть будь_ласка, що за кава 9. 100% Arabica "Africa" - 1050грн (темне обсмаження)? Вона подібна до 8. Blend "Italy" - 950грн (темне обсмаження)? Чи сильно кисла? Дякую
Вітаю!
Подібна, я б сказав трішки гіркіша, за рахунок більш темного обсмаження.
Взагалі все що темного обсмаження менш кисле і більше гірке. Але ще є індивідуальні особливості у всіх людей, кожному своє. Деякі Італійці, коли бачать наше середнє обсмаження, кажуть, що каву забули посмажити 😁
добавлю від себе. Для мене Афріка не стільки темніша, скільки жорсткіша, ніж "Italy". Але тут треба особисто куштувати, мені спочатку Афріка більш заходила, зараз навпаки. Ну під різну кофеварку буде по іншому
дуже очікую на Колумбію, бо Кенія, після неї, якось дуже відчутно контрастує та програє насиченістю смаків та відтінків.
дуже очікую на Колумбію, бо Кенія, після неї, якось дуже відчутно контрастує та програє насиченістю смаків та відтінків.
Так, базові сорти на те і базові, що вони простіші за смаком. Не завжди це означає, що вони погані, просто менш різноманітні в смаку. Якраз як Ви і сказали.
Доведеться трішки зачекати, нажаль, за останні пів року всі можливі резерви використав і заліз у великі борги. Як наслідок асортимент кави буде меншим і смажити будемо поетапно. Але потроху намагатимусь вирівнюватись і тримати в наявності весь асортимент
одразу скажу, врожай новий, ще й обрав доволі дорогий варіант. Все що дешевше було значно гірше по смаку, все що дорожче не виділялось в кращу сторону. Взагалі, сподіваюсь, що ще приїде більше цікавих ферм. Але Колумбійці в цьому сезоні дають жару по ціні.
Поки в нас виходить 350грн 250г Це не зовсім те, що потрібно для заробітку, але жити можна буде
Я як рекомендував, так і буду рекомендувати брати щось із варіантів по 400грн, бо це все таки вже зовсім інший рівень.
Або брати Індію, Гондурас, Перу та Бразилію (є надія взяти непоганий варіант). Це буде в районі 300грн 250г
Наш фірмовий купаж Espresso Forte, схоже також втримаємо в ціні 250грн 250г
Також на кілограмові тримаємо знижку до 150грн на кілограмі. І опт від 6кг до 10% знижки в залежності від сорту. Націнки доволі компромісні, тому і знижки не завжди рівні.
Таким чином ми потроху виходимо на ті ціни, які вже, сподіваюсь, мають зупинитись. Через якись тиждень має вже бути нормальний стабільний прайс.
Одразу скажу, що є ще купа обсмажчиків, в яких поки аналогічні позиції дешевші. Ніяких образ з мого боку, навпаки, люблю коли люди порівнюють.
Також, компромісів зі своїми принципами я робити не хочу. Працюю в середньому та дорогому сегменті і щось дешеве смажити не буду. Тим більше, що воно не настільки дешевше, на скільки гірше по якості.
Всім миру і добра! PS Каву хлопцям на фронт у травні відправив і це дуже радує, бо була відчутна пауза в цьому плані. Морально трішки стало краще, працюємо далі!
Будь-ласка, не беріть собі каву на пів року вперед. Вона втратить свої смакові властивості і не буде відрізнятись від тієї, яка коштує дешевше.
Ми виділяємось саме тим, що смажимо невеликими партіями і продаємо в період пікового смаку. Так як я цим мало хто заморочується. Це наша унікальна торгова пропозиція, говорячи словами маркетолога.
Натомість, можна брати разом із друзями, сусідами, на подарунки, в офіс і тд Багато хто так робить і купує трішки дешевше