Хто їздив, підкажіть, чи приймають сабж у пунктах перетину на кордоні з Польщею, Угорщиною, словаками? Якщо так, то чи потрібно стояти у черзі при цьому? Бо у аеропортах ці карти обслуговуються без черги.
Хто їздив, підкажіть, чи приймають сабж у пунктах перетину на кордоні з Польщею, Угорщиною, словаками? Якщо так, то чи потрібно стояти у черзі при цьому? Бо у аеропортах ці карти обслуговуються без черги.
В черзі треба стояти полюбому, якщо тільки в тебе не диппаспорт, або якась "корочка".
В черзі треба стояти полюбому, якщо тільки в тебе не диппаспорт, або якась "корочка".
Хм... згоден, це навіть логічно, бо чергу формують авто, а не окремі люди. Однак, тоді відпадає уся вигода від тих карт .
Хм... згоден, це навіть логічно, бо чергу формують авто, а не окремі люди. Однак, тоді відпадає уся вигода від тих карт .
Якщо не літаєш закордон літаком, то змісту нема в тих картах.
А раздуплите что оно такое?
Така пластикова карточка безконтактна (снандарт RFID, з чіпом усередині), точно як проїздний у метро чи пропуск у який-небудь офіс. На цю карточку записуються дані закордонного паспорта.
У аеропортах на паспортому контролі стоять термінали - у Борисполі й Жулянах я ними користувався. Прикладаєш карточку до зчитувача (чорного прямокутника), тримаєш її, поки на екрані не покаже, що дані прочитано. Ці дані йдуть на комп прикордонника у найближчому з коридорів. Часто до цього коридора вже є черга "звичайних" людей. Але якщо карту прочитано, прикордонник закінчує з тим, кого приймав, і відразу запрошує власника карти. Я так розумію, у нього дані з карти стають у чергу відразу за поточною "справою", яку він розглядає. Паспорт все одно штампується. Карта лише дає право на обслуговування без черги, таким чином.
От мені було цікаво, чи є бонус від такої карти при виїзді на авто. Але за логікою виходить, що немає. Дуже сподіваюсь, що хтось заперечить
Я правильно розумію - стоїть черга на паспортний контроль, десь збоку від черги стоїть термінал (не потрібно всім у черзі казати "я тільки спитати") я підходжу "пікаю" карткою і тут же прикордонник у своїй будці встає, починає махати руками і кричати - "товариш Іванов - гАйда сюда без черги". Так все проходить? Перевага виходить тільки за рахунок черги на паспортний контроль, а перевірку ручної кладі, карманів і т.д. всерівно потрібно проходити в порядку черги? Доречі, діє тільки в Україні? За кордоном як і всі? Який термін дії картки? Скільки коштує? Де взагалі про неї можна почитати офіційну інфу?
Така пластикова карточка безконтактна (снандарт RFID, з чіпом усередині), точно як проїздний у метро чи пропуск у який-небудь офіс. На цю карточку записуються дані закордонного паспорта.
У аеропортах на паспортому контролі стоять термінали - у Борисполі й Жулянах я ними користувався. Прикладаєш карточку до зчитувача (чорного прямокутника), тримаєш її, поки на екрані не покаже, що дані прочитано. Ці дані йдуть на комп прикордонника у найближчому з коридорів. Часто до цього коридора вже є черга "звичайних" людей. Але якщо карту прочитано, прикордонник закінчує з тим, кого приймав, і відразу запрошує власника карти. Я так розумію, у нього дані з карти стають у чергу відразу за поточною "справою", яку він розглядає. Паспорт все одно штампується. Карта лише дає право на обслуговування без черги, таким чином.
От мені було цікаво, чи є бонус від такої карти при виїзді на авто. Але за логікою виходить, що немає. Дуже сподіваюсь, що хтось заперечить
Немає, я вже писав вище, що без черги на автомобільних пунктах пропуску можуть поїхати або власники диппаспортів, або товариші з "корочками".
Я правильно розумію - стоїть черга на паспортний контроль, десь збоку від черги стоїть термінал (не потрібно всім у черзі казати "я тільки спитати") я підходжу "пікаю" карткою і тут же прикордонник у своїй будці встає, починає махати руками і кричати - "товариш Іванов - гАйда сюда без черги". Так все проходить?
В загальних рисах - так. Термінал стоїть не обов"язково збоку, але обов"язково перед однією з будок. При зчитуванні картки він не видає звуків, як це робить термінал без монітора - він просто показує на моніторі прогрес зчитування. На моїй пам"яті прикордонники не вставали, а відпускали того, хто вже підійшов до будки, а тоді махали рукою чи показували пальцем у мій бік, що однозначно трактувалося як прохання підійти.
Перевага виходить тільки за рахунок черги на паспортний контроль, а перевірку ручної кладі, карманів і т.д. всерівно потрібно проходити в порядку черги?
У аеропортах діють 3 вида контролю: безпеки, паспортний і митний. З карткою без черги проходиться лише паспортний.
Доречі, діє тільки в Україні? За кордоном як і всі?
Цього не знаю, щось ні разу не додумався пошукати там термінали. Наступного разу спробую.
Який термін дії картки? Скільки коштує? Де взагалі про неї можна почитати офіційну інфу?
Картка дійсна стільки ж як паспорт, дані якого вона містить. Коштувала вона 18 грн з копіками + комісія банка. Єдина офіційна інфа, яку я знайшов, тут