Vasiliy TDI 08.01.2014 09:25 пишет: назви критерії та напрямки.
С нарушением ст. 6 ЗУ "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" к нам на предприятие направляются различные внеплановые проверки. Оснований для проверок мы не видели. Некоторые приходят проверять без уведомления вообще. Плановые проверки были полгода назад, но при этом сейчас проверяют все, что только можно. (в нарушение того же ЗУ) Акты и предписания по результатам этих проверок часто отдают идиотизмом.
С нарушением ст. 6 ЗУ "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" к нам на предприятие направляются различные внеплановые проверки. Оснований для проверок мы не видели. Некоторые приходят проверять без уведомления вообще. Плановые проверки были полгода назад, но при этом сейчас проверяют все, что только можно. (в нарушение того же ЗУ) Акты и предписания по результатам этих проверок часто отдают идиотизмом.
Хотим отстаивать свои права в суде
Ну с органами/государством судиться -это даже не смешно. Но в личку напишу.
Хотим отстаивать свои права в суде
А чего, еще не говорили сколько и кому занести что б проверки закончились?
TUZZIK 09.01.2014 10:54 пишет: к тебе тот же вопрос....
Может я чего то незнаю ?
упс...вопрос то исчез...
че за вопрос ? это не я, а если я то не специально
Вопрос был к Василию, в чем разница между юристом и адвокатом в гражданском, хозяйственном и административном процессах. Может я чего не знаю....
ніякої різниці не має. якщо представляти інтереси підприємства - "внутрішня" довіреність від підприємства, якщо фізичну особу - нотаріальна довіреність. а от в кримінальному процесі без посвідчення адвоката жоден юрист не мая права представляти інтереси будь-яких осіб та підприємств. це стосується, як процесуальних дій по відношеню до осіб та підприємств з боку слідчих органів та дізнання (я раніши міг представляти інтереси свого підприємства за внутріньою довіреністю на будь-якій стадії процесуальних дій) так і судових. раніше, до вступу в силу нового КПК, неадвокати могли представляти інтереси будь-яких осіб та підприємств в рамках цивільного позову в кримінальній справі.
Вопрос был к Василию, в чем разница между юристом и адвокатом в гражданском, хозяйственном и административном процессах. Может я чего не знаю....
кроме цены в админ - нету в гражд - нету в хоз.есть, а именно - по хоз.проц. деньги уплаченные адвокату (не все конечно) можно отнести к судебным затратам за счет ответчика. Деньги уплаченные юристу - со своего кармана. сцылко на ст.44 Вот и вся разница
Відповідно до розділу VI Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК) судовими витратами є витрати сторін та інших учасників судового процесу в господарському суді, які пов'язані з розглядом справи і складаються з: судового збору; сум, що підлягають сплаті за проведення судової експертизи, призначеної господарським судом; витрат, пов'язаних з оглядом та дослідженням речових доказів у місці їх знаходження; оплати послуг перекладача, адвоката; інших витрат, пов'язаних з розглядом справи. Склад судових витрат не є вичерпним, і оцінка тих чи інших витрат сторін як судових здійснюється господарським судом з урахуванням обставин конкретної справи.
До інших витрат у розумінні статті 44 ГПК відносяться, зокрема: суми, які підлягають сплаті особам, викликаним до господарського суду для дачі пояснень з питань, що виникають під час розгляду справи (стаття 30 названого Кодексу); витрати сторін та інших учасників судового процесу, пов'язані з явкою їх або їхніх представників у засідання господарського суду, за умови, що таку явку судом було визнано обов'язковою.
Зазначені витрати не є збитками в розумінні статті 224 Господарського кодексу України та статті 22 Цивільного кодексу України, не входять до складу ціни позову і не можуть стягуватися під виглядом збитків.