Апартаменти - звичайна квартира. Ну може кімната зі своїм санвузлом в "комуналці". 4 роки тому знімав в самому центрі Кракова (площа Яна Матейки), вийшло вдвічі дешевше ніж номер в 3* на околиці міста (щоправда готель мав гарний сніданок та паркінг).
У Варшаві звичайно є що подивитися, але їхати туди з Кракова особливого сенсу не бачу. Якщо Кракова мало і хочеться за межі Польщі на виїжджати то заїдьте до Любліну, Замосця. Майже по дорозі і подивитися є що.
Ті самі Лайзенки - звичайний собі парк з палацом в центрі міста, яких багато. На Межигір'я він не тягне. Варшава була вщент зруйнована під час II Світової, тому старого центру там практично нема.
Ок, продолжаем советовать, исходя из опыта этого года: Мы из Кракова поехали в Закопане на 2 дня. Красота!!! Около 100 км по прекрасной дороге, поднимающейся в горы. В выходные может быть тянучка - местные тоже любят этот городок. Пройтись по главной улице Крупувки до подъемника, на фуникулерчике подняться на гору - открывается потрясающий вид, там много кафе, длинная улица по самому верху горы Губалувки с сувенирами, колыбами, жареным на гриле овечьим сыром, аттракционом типа бобслея, и т.д. Жилья в Закопане - завались, "вільні покої" от 30 евро. Есть аквапарк. Не думала, что в горнолыжном курорте будет так оживленно летом! Очень красивая архитектура в гуральском стиле - гурали это как наши гуцулы. Очень вкусная кухня!!! Много фирменных магазинов с распродажами, хороший рынок сувениров. Но самое приятное - общая атмосфера вечного праздника!!! Из Закопане через Татры - в Словакию. До городка Попрад - 70 км. Границы нет вообще, только знак, что уже - Словакия. Очень понравилось местечко Демяновская Долина, 10-20 домов, с одной стороны - горный ручей, с другой горы, укрытые смереками. Там же знаменитая сталактитовая пещера Свободы - обязательно посмотреть! И самый большой термальный аквапарк под открытым небом - Татраляндия! Впечатлил!!! Продукты покупали в Теско, цены очень порадовали. Домой - через Ужгород, автобан полдороги с таким тоннелем, что впечатлит даже видавших виды автотуристов! Удачи!
Ganni 21.08.2014 01:07 пишет: Свої думки я по Варшаві підкинув
А по житлу, я останні пару років спиняюсь лише в апартаментах - для родини це реально зручніше. А ще дешевше
А можна детальніше по апартаментах: що то і з чим то їдять?:) То зйомні приватні квартири? Який там середній рівень цін?
Сало як сало, шо його пробувать? Звичайні квартири подобово. Деякі працюють як готелі і мають в своєму розпорядженні цілі багатоквартирні комплекси з власними рецепціями. Однак більшість це індивідуальні власники, які просто заробляють копійчину на туристах маючи пусту хату. В останньому випадку ціна може буде нижчою, але треба обов"язково зв"язуватись по телефону і попереджати коли точно приїдете, щоб вам відкрили і лишили ключі.
Щодо цін, для прикладу: в низький сезон ми, родина з 5 чоловік, жили в Празі в прекрасній квартирі з двома спальнями за 50м від центральної площі (хоча туди з авто ніззя, довелось за кілометр ставити) за 500 гривень/доба(!); під час тієї ж поїздки доба в Кракові за 500 метрів від площі Ринок коштувала 400 грн не пам"ятаю скільки це було тоді в євро. Місяць тому, в високий сезон, спинялись в хороших апартаментах в центральному Будапешті за 60євро+15євро за паркінг (можна було й на вулиці ставити, але не було угорських монет на паркомат)
Звісно, якщо родина мала (тато-мама+дитина), то можна і в готелі жити. Але в нашому випадку апартментс онлі
Как раз с ребенком - лучше апартаменты - и кашку сваришь, и супчик, если нужно. Да и самим позавтракать/поужинать можно не накладно, исходя из вкусов и потребностей. Обязательно списаться/созвониться с хозяином, чтоб ключи передал в удобное время. Тогда и вопрос с ранним поселением - поздним выселением можно решить. А еще может быть стиралка, что тоже удобно в поездке и много других домашних привычных комфортных мелочей!
Друзі, всім дуже велика подяка за поради і за власний досвід! А апартаменти також можна через Booking.com знайти/замовити? Чи є якісь кращі для цього ресурси?
Заправьтесь перед границей по полной - там он по 1,5 евро минимум. Полиции не видно, но камеры - на каждом столбу. Дороги располагают к превышению скорости - супер автобан начинается сразу после пересечения границы. В населенных пунктах контролируйте себя сами - штрафы большие, очень! Не оплатишь, назад не выпустят! А дневной свет включать привыкнете - будете видеть встречных с включенными фарами. А потом почувствуете, что это удобно - видно всех и издалека Хорошей поездки!
Igorchyk 21.08.2014 12:56 пишет: Друзі, всім дуже велика подяка за поради і за власний досвід! А апартаменти також можна через Booking.com знайти/замовити? Чи є якісь кращі для цього ресурси?
можно через букинг (имхо бюджетные лучше на букинге), есть и спец ресурсы (но те что я использовал хотят предоплату но и апарты там чуть пожирнее можно найти)
Manya S 21.08.2014 15:26 пишет: Заправьтесь перед границей по полной - там он по 1,5 евро минимум. Полиции не видно, но камеры - на каждом столбу. Дороги располагают к превышению скорости - супер автобан начинается сразу после пересечения границы. В населенных пунктах контролируйте себя сами - штрафы большие, очень! Не оплатишь, назад не выпустят! А дневной свет включать привыкнете - будете видеть встречных с включенными фарами. А потом почувствуете, что это удобно - видно всех и издалека Хорошей поездки!
Дякую! Я і в Україні завжди стараюся зі світлом їздити, але є ньюанси: в місті за хорошої погоди в мене скандинавське світло, а за містом завжди вмикаю ближній в комбінації із протитуманками. Розумію, що протитуманки потрібні для інших цілей , але в мене переконання, що на трасі вони не зайві - тебе краще бачать! А в Польщі напевне за протитуманки не в туман можна і штраф схлопотати? До речі, скандинавського світла за містом вистачить згідно польського законодавства?
Manya S 21.08.2014 15:26 пишет: Заправьтесь перед границей по полной - там он по 1,5 евро минимум. Полиции не видно, но камеры - на каждом столбу. Дороги располагают к превышению скорости - супер автобан начинается сразу после пересечения границы. В населенных пунктах контролируйте себя сами - штрафы большие, очень! Не оплатишь, назад не выпустят! А дневной свет включать привыкнете - будете видеть встречных с включенными фарами. А потом почувствуете, что это удобно - видно всех и издалека Хорошей поездки!
Дякую! Я і в Україні завжди стараюся зі світлом їздити, але є ньюанси: в місті за хорошої погоди в мене скандинавське світло, а за містом завжди вмикаю ближній в комбінації із протитуманками. Розумію, що протитуманки потрібні для інших цілей , але в мене переконання, що на трасі вони не зайві - тебе краще бачать! А в Польщі напевне за протитуманки не в туман можна і штраф схлопотати? До речі, скандинавського світла за містом вистачить згідно польського законодавства?
Я не знаю яке у Вас скандинавське світло, але насправді це коли щоб ти не крутив, не натискав і не клацав, ближнє світло буде завжди ввімкненим. Хіба що вимкнеш авто і виймеш ключа
Ganni 21.08.2014 18:33 пишет: Я не знаю яке у Вас скандинавське світло, але насправді це коли щоб ти не крутив, не натискав і не клацав, ближнє світло буде завжди ввімкненим. Хіба що вимкнеш авто і виймеш ключа п.с. Протитуманки без туману заборонені
Скандинавське світло - це світло в режимі АВТО у ясну пору доби. Виглядає як тут на першому фото внизу: http://www.drive2.ru/r/volkswagen/471250/ А ближнє світло ось тут на основній світлині: http://www.drive2.ru/r/volkswagen/426309/ - вмикається примусово або в режимі АВТО в темну пору доби... Питання: чи вистачить лише режиму АВТО, чи варто буде заморочуватись і примусово вмикати ближнє світло у світлу пору доби?
Ganni 21.08.2014 18:33 пишет: Я не знаю яке у Вас скандинавське світло, але насправді це коли щоб ти не крутив, не натискав і не клацав, ближнє світло буде завжди ввімкненим. Хіба що вимкнеш авто і виймеш ключа п.с. Протитуманки без туману заборонені
Скандинавське світло - це світло в режимі АВТО у ясну пору доби. Виглядає як тут на першому фото внизу: http://www.drive2.ru/r/volkswagen/471250/ А ближнє світло ось тут на основній світлині: http://www.drive2.ru/r/volkswagen/426309/ - вмикається примусово або в режимі АВТО в темну пору доби... Питання: чи вистачить лише режиму АВТО, чи варто буде заморочуватись і примусово вмикати ближнє світло у світлу пору доби?
Ganni 21.08.2014 13:20 пишет: Я через букінг замовляв Там просто фільтр треба виставити спецом на "Апартаменти" і все
По заправкам, перевищенні швидкості, їзді з включеними/виключеними фарами і т.д. в Польщі якісь поради будуть?
У Польщі багато дорожньої поліції їздить на небрендованих авто. Має змогу контролювати швидкість у русі, тих, хто їде перед ними, так і за ними. Часто провокує на порушення.
Досить штатних ДХО
В тому то і річ, що штатних ДХО немає...
Ну так ось це Ваше "Скандинавське світло" і є денними ходовими вогнями
Ganni 21.08.2014 13:20 пишет: Я через букінг замовляв Там просто фільтр треба виставити спецом на "Апартаменти" і все
По заправкам, перевищенні швидкості, їзді з включеними/виключеними фарами і т.д. в Польщі якісь поради будуть?
У Польщі багато дорожньої поліції їздить на небрендованих авто. Має змогу контролювати швидкість у русі, тих, хто їде перед ними, так і за ними. Часто провокує на порушення.
В основному на октавіях і інсігніях. Доречі є повністю не тоновані авто.