autoua
Autoua.netФорумАвтотури за кордон

Вопрос Киев-Краков и граница? (4/7)

V.I.P ***
53 года (25 лет за рулем), Riga-Київ-Гурзуф
С нами с 24.07.2005

Re: Вопрос Киев-Краков и граница? [Re: Igorchyk]
      21 августа 2014 в 10:13 Гілками

Апартаменти - звичайна квартира. Ну може кімната зі своїм санвузлом в "комуналці". 4 роки тому знімав в самому центрі Кракова (площа Яна Матейки), вийшло вдвічі дешевше ніж номер в 3* на околиці міста (щоправда готель мав гарний сніданок та паркінг).

У Варшаві звичайно є що подивитися, але їхати туди з Кракова особливого сенсу не бачу. Якщо Кракова мало і хочеться за межі Польщі на виїжджати то заїдьте до Любліну, Замосця. Майже по дорозі і подивитися є що.

Ті самі Лайзенки - звичайний собі парк з палацом в центрі міста, яких багато. На Межигір'я він не тягне. Варшава була вщент зруйнована під час II Світової, тому старого центру там практично нема.

Змінено Daugava (10:14 21/08/2014)

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
новичок
С нами с 25.06.2012

Re: Вопрос Киев-Краков и граница? [Re: IgorDonetskiy]
      21 августа 2014 в 10:43 Гілками

Ок, продолжаем советовать, исходя из опыта этого года:
Мы из Кракова поехали в Закопане на 2 дня. Красота!!! Около 100 км по прекрасной дороге, поднимающейся в горы. В выходные может быть тянучка - местные тоже любят этот городок.
Пройтись по главной улице Крупувки до подъемника, на фуникулерчике подняться на гору - открывается потрясающий вид, там много кафе, длинная улица по самому верху горы Губалувки с сувенирами, колыбами, жареным на гриле овечьим сыром, аттракционом типа бобслея, и т.д. Жилья в Закопане - завались, "вільні покої" от 30 евро. Есть аквапарк.
Не думала, что в горнолыжном курорте будет так оживленно летом! Очень красивая архитектура в гуральском стиле - гурали это как наши гуцулы. Очень вкусная кухня!!! Много фирменных магазинов с распродажами, хороший рынок сувениров. Но самое приятное - общая атмосфера вечного праздника!!!
Из Закопане через Татры - в Словакию. До городка Попрад - 70 км. Границы нет вообще, только знак, что уже - Словакия. Очень понравилось местечко Демяновская Долина, 10-20 домов, с одной стороны - горный ручей, с другой горы, укрытые смереками. Там же знаменитая сталактитовая пещера Свободы - обязательно посмотреть! И самый большой термальный аквапарк под открытым небом - Татраляндия! Впечатлил!!! Продукты покупали в Теско, цены очень порадовали.
Домой - через Ужгород, автобан полдороги с таким тоннелем, что впечатлит даже видавших виды автотуристов!
Удачи!

подсевший на форум ***
Стольний град
С нами с 19.10.2010

21 августа 2014 в 11:36 Гілками

Igorchyk 21.08.2014 09:26 пишет:

Ganni 21.08.2014 01:07 пишет:

Свої думки я по Варшаві підкинув

А по житлу, я останні пару років спиняюсь лише в апартаментах - для родини це реально зручніше. А ще дешевше

А можна детальніше по апартаментах: що то і з чим то їдять?:) То зйомні приватні квартири? Який там середній рівень цін?

Сало як сало, шо його пробувать?
Звичайні квартири подобово.
Деякі працюють як готелі і мають в своєму розпорядженні цілі багатоквартирні комплекси з власними рецепціями. Однак більшість це індивідуальні власники, які просто заробляють копійчину на туристах маючи пусту хату. В останньому випадку ціна може буде нижчою, але треба обов"язково зв"язуватись по телефону і попереджати коли точно приїдете, щоб вам відкрили і лишили ключі.

Щодо цін, для прикладу: в низький сезон ми, родина з 5 чоловік, жили в Празі в прекрасній квартирі з двома спальнями за 50м від центральної площі (хоча туди з авто ніззя, довелось за кілометр ставити) за 500 гривень/доба(!); під час тієї ж поїздки доба в Кракові за 500 метрів від площі Ринок коштувала 400 грн не пам"ятаю скільки це було тоді в євро. Місяць тому, в високий сезон, спинялись в хороших апартаментах в центральному Будапешті за 60євро+15євро за паркінг (можна було й на вулиці ставити, але не було угорських монет на паркомат)

Звісно, якщо родина мала (тато-мама+дитина), то можна і в готелі жити. Але в нашому випадку апартментс онлі

новичок
С нами с 25.06.2012

Re: Вопрос Киев-Краков и граница? [Re: Ganni]
      21 августа 2014 в 11:56 Гілками

Как раз с ребенком - лучше апартаменты - и кашку сваришь, и супчик, если нужно. Да и самим позавтракать/поужинать можно не накладно, исходя из вкусов и потребностей.
Обязательно списаться/созвониться с хозяином, чтоб ключи передал в удобное время. Тогда и вопрос с ранним поселением - поздним выселением можно решить. А еще может быть стиралка, что тоже удобно в поездке и много других домашних привычных комфортных мелочей!

Достоевский **
Київ
С нами с 18.06.2013

Re: Вопрос Киев-Краков и граница? [Re: IgorDonetskiy]
      21 августа 2014 в 12:56 Гілками

Друзі, всім дуже велика подяка за поради і за власний досвід!
А апартаменти також можна через Booking.com знайти/замовити? Чи є якісь кращі для цього ресурси?

подсевший на форум ***
Стольний град
С нами с 19.10.2010

21 августа 2014 в 13:20 Гілками

Я через букінг замовляв Там просто фільтр треба виставити спецом на "Апартаменти" і все

Достоевский **
Київ
С нами с 18.06.2013

21 августа 2014 в 14:09 Гілками

Ganni 21.08.2014 13:20 пишет:

Я через букінг замовляв Там просто фільтр треба виставити спецом на "Апартаменти" і все

По заправкам, перевищенні швидкості, їзді з включеними/виключеними фарами і т.д. в Польщі якісь поради будуть?

подсевший на форум ***
Стольний град
С нами с 19.10.2010

21 августа 2014 в 14:23 Гілками

З цим точно не до мене - в мене постійне денне світло і я якщо й перевищую, то хіба що на автомагістралях

новичок
С нами с 25.06.2012

Re: Вопрос Киев-Краков и граница? [Re: Manya S]
      21 августа 2014 в 15:26 Гілками

Заправьтесь перед границей по полной - там он по 1,5 евро минимум. Полиции не видно, но камеры - на каждом столбу. Дороги располагают к превышению скорости - супер автобан начинается сразу после пересечения границы.
В населенных пунктах контролируйте себя сами - штрафы большие, очень! Не оплатишь, назад не выпустят!
А дневной свет включать привыкнете - будете видеть встречных с включенными фарами. А потом почувствуете, что это удобно - видно всех и издалека
Хорошей поездки!

Достоевский *
47 лет (27 лет за рулем), Киев
С нами с 31.07.2010

21 августа 2014 в 15:39 Гілками

Igorchyk 21.08.2014 12:56 пишет:

Друзі, всім дуже велика подяка за поради і за власний досвід!
А апартаменти також можна через Booking.com знайти/замовити? Чи є якісь кращі для цього ресурси?

можно через букинг (имхо бюджетные лучше на букинге), есть и спец ресурсы (но те что я использовал хотят предоплату но и апарты там чуть пожирнее можно найти)

читатель
Днепр
С нами с 10.02.2013

21 августа 2014 в 15:40 Гілками

Возле торговых центров можно заправиться и по 5.04 злотых за литр дизеля,самый минимум что я видел в Польше.

Достоевский **
Київ
С нами с 18.06.2013

21 августа 2014 в 16:33 Гілками

Manya S 21.08.2014 15:26 пишет:

Заправьтесь перед границей по полной - там он по 1,5 евро минимум. Полиции не видно, но камеры - на каждом столбу. Дороги располагают к превышению скорости - супер автобан начинается сразу после пересечения границы.
В населенных пунктах контролируйте себя сами - штрафы большие, очень! Не оплатишь, назад не выпустят!
А дневной свет включать привыкнете - будете видеть встречных с включенными фарами. А потом почувствуете, что это удобно - видно всех и издалека
Хорошей поездки!

Дякую!
Я і в Україні завжди стараюся зі світлом їздити, але є ньюанси: в місті за хорошої погоди в мене скандинавське світло, а за містом завжди вмикаю ближній в комбінації із протитуманками. Розумію, що протитуманки потрібні для інших цілей , але в мене переконання, що на трасі вони не зайві - тебе краще бачать! А в Польщі напевне за протитуманки не в туман можна і штраф схлопотати?
До речі, скандинавського світла за містом вистачить згідно польського законодавства?

Достоевский **
Київ
С нами с 18.06.2013

Re: Вопрос Киев-Краков и граница? [Re: NikolanNikolan]
      21 августа 2014 в 16:34 Гілками

NikolanNikolan 21.08.2014 15:40 пишет:

Возле торговых центров можно заправиться и по 5.04 злотых за литр дизеля,самый минимум что я видел в Польше.

Там автомати?

подсевший на форум ***
Стольний град
С нами с 19.10.2010

21 августа 2014 в 18:33 Гілками

Igorchyk 21.08.2014 16:33 пишет:

Manya S 21.08.2014 15:26 пишет:

Хорошей поездки!

Дякую!
Я і в Україні завжди стараюся зі світлом їздити, але є ньюанси: в місті за хорошої погоди в мене скандинавське світло, а за містом завжди вмикаю ближній в комбінації із протитуманками. Розумію, що протитуманки потрібні для інших цілей , але в мене переконання, що на трасі вони не зайві - тебе краще бачать! А в Польщі напевне за протитуманки не в туман можна і штраф схлопотати?
До речі, скандинавського світла за містом вистачить згідно польського законодавства?

Я не знаю яке у Вас скандинавське світло, але насправді це коли щоб ти не крутив, не натискав і не клацав, ближнє світло буде завжди ввімкненим. Хіба що вимкнеш авто і виймеш ключа

п.с. Протитуманки без туману заборонені

Достоевский **
Київ
С нами с 18.06.2013

21 августа 2014 в 23:00 Гілками

Ganni 21.08.2014 18:33 пишет:

Я не знаю яке у Вас скандинавське світло, але насправді це коли щоб ти не крутив, не натискав і не клацав, ближнє світло буде завжди ввімкненим. Хіба що вимкнеш авто і виймеш ключа

Скандинавське світло - це світло в режимі АВТО у ясну пору доби.
Виглядає як тут на першому фото внизу: http://www.drive2.ru/r/volkswagen/471250/
А ближнє світло ось тут на основній світлині: http://www.drive2.ru/r/volkswagen/426309/ - вмикається примусово або в режимі АВТО в темну пору доби...
Питання: чи вистачить лише режиму АВТО, чи варто буде заморочуватись і примусово вмикати ближнє світло у світлу пору доби?

Супер писатель! **
Warszawa
С нами с 19.05.2008

21 августа 2014 в 23:29 Гілками

Igorchyk 21.08.2014 23:00 пишет:

Виглядає як тут на першому фото внизу: http://www.drive2.ru/r/volkswagen/471250/
А ближнє світло ось тут на основній світлині: http://www.drive2.ru/r/volkswagen/426309/ - вмикається примусово або в режимі АВТО в темну пору доби...
Питання: чи вистачить лише режиму АВТО, чи варто буде заморочуватись і примусово вмикати ближнє світло у світлу пору доби?

Досить штатних ДХО

Достоевский **
Київ
С нами с 18.06.2013

Re: Вопрос Киев-Краков и граница? [Re: kityn]
      21 августа 2014 в 23:52 Гілками

kityn 21.08.2014 23:29 пишет:

Досить штатних ДХО

В тому то і річ, що штатних ДХО немає...

Супер писатель! *
50 лет (31 год за рулем), Київ-Братислава
С нами с 05.10.2006

22 августа 2014 в 10:31 Гілками

Igorchyk 21.08.2014 14:09 пишет:

По заправкам, перевищенні швидкості, їзді з включеними/виключеними фарами і т.д. в Польщі якісь поради будуть?

У Польщі багато дорожньої поліції їздить на небрендованих авто. Має змогу контролювати швидкість у русі, тих, хто їде перед ними, так і за ними. Часто провокує на порушення.

подсевший на форум ***
Стольний град
С нами с 19.10.2010

22 августа 2014 в 12:09 Гілками

Igorchyk 21.08.2014 23:52 пишет:

kityn 21.08.2014 23:29 пишет:

В ответ на:

...

Досить штатних ДХО

В тому то і річ, що штатних ДХО немає...

Ну так ось це Ваше "Скандинавське світло" і є денними ходовими вогнями

Супер писатель! **
Warszawa
С нами с 19.05.2008

Re: Вопрос Киев-Краков и граница? [Re: Coronator]
      22 августа 2014 в 20:57 Гілками

Coronator 22.08.2014 10:31 пишет:

Igorchyk 21.08.2014 14:09 пишет:

У Польщі багато дорожньої поліції їздить на небрендованих авто. Має змогу контролювати швидкість у русі, тих, хто їде перед ними, так і за ними. Часто провокує на порушення.

В основному на октавіях і інсігніях. Доречі є повністю не тоновані авто.

Autoua.netФорумАвтотури за кордон
Додаткова інформація
0 користувачів і 7 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AVB, LordAmid, moderator, LOMOND, Alexandr 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 26829

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія