autoua
Autoua.netФорумЗапитати Autoua

Моя машина цвірінькає (Peugeot Partner 1.6 HDI, 2006)

читатель
С нами с 20.08.2014

Моя машина цвірінькає (Peugeot Partner 1.6 HDI, 2006)
      20 августа 2014 в 10:29 Гілками

Всім привіт,

не знаю як краще описати свою проблему як в описі. Особливо з ранку, після того як машина стояла всю ніч, я чую з під капоту дивний звук який нагадує цвіріньканя пташки (їх там нема. я перевірив ). Якщо прислухати у мене було враження що воно з району реміння. Під форсунками було масло (добрих 30-50г)і друга форсунка була чорна/жирна.

Одразу кажу, що я в машинах слабо розбираюся, тому повіз в майстерню. На даний момент вже місяць мені щось "лагодять" і віддають машину, але дана проблема лишилася. Майстерню мені порадив добрий друг який сам везе частини з польщі для них. Міняти майстерню не хочу щоб потім не тикали пальцем майстер на майстра...

Моя машина:
Peugeot Partner 1.6 HDI, 2006, 130 тис. км, знаходжуся у Львові
Пригнана з Німеччини (в той момент 100 000 км). Коли пригнали поміняли ремінь, масла, фільтри і т.д.
Заправляюся тільки на Socar/Shell

Що майстри вже зробили:
Заміна 2гої форсунки
Заміна EGR
Заміна усяких шайб та інших дрібниць
Компютерна діагностик (все ОК)

Також мені там міняли комплект сцеплення, усі можливі фільтри, масло і т.д. Ну це думаю вирішили за компанію заробити....

Коли забрав машину після ремонту проїхав приб. 15 км. Коли їхав під гору при 2500-3000 оборотах, вона задимілася (білий дим)і "фиркала"... На евакуаторі поїхали назад в майстерню де нас обрадували, що в свіжо поміняне масло попало паливо і його знову треба міняти... Ще поміняли якісь шайби і наразі так і їдемо... На даний момент крім того звуку, який так і не пропав, ніби нічого не помітив. Однак біля форсунки знову трішки масла... Взагальному рівень масла не падає і не піднімається (паливо)

Річ в тому що я за 2 тижня маю їхати до Франції і боюся вирушати машиною в якій я не впевнений на всі 100.

Може хтось мені щось порадить ???

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
deleted#
Анонім

Re: Моя машина цвірінькає (Peugeot Partner 1.6 HDI, 2006) [Re: pidsadnyj]
      20 августа 2014 в 10:33 Гілками

Сожги ту майстерню потому как там работают уроды и разводили, знакомому дай в лицо за братский в ковычках подгон по поводу хорошего СТО

бЭндеровец **
10 лет (29 лет за рулем), Донецк - Киев
С нами с 10.10.2005

20 августа 2014 в 10:34 Гілками

Илта Львив виришуе вси проблеми.

Достоевский **
47 лет (25 лет за рулем), Киев
С нами с 30.11.2001

20 августа 2014 в 10:41 Гілками

pidsadnyj 20.08.2014 10:29 пишет:

Може хтось мені щось порадить ???

1. Ехать к официалам.
2. Делать диагностику.
3. Найти спец форум по пыжам-дизелям, поискать похожие проблемы, читать.
4. Думать где развод...

читатель
С нами с 20.08.2014

Re: Моя машина цвірінькає (Peugeot Partner 1.6 HDI, 2006) [Re: Mangust]
      20 августа 2014 в 10:43 Гілками

Mangust 20.08.2014 10:34 пишет:

Илта Львив виришуе вси проблеми.

Мда... але з мене ітак 3 шкури здерли вже, боюся коли ИЛТА візьметься за то питання, мені вже не буде за що їхати в ту Європу

А якщо серйозно то з самого початку я там був на діягностиці (350 грн)і мені теж сказали EGR і форсунка. Єдине що у них той ремонт вийшов на 9000 грн, а мені разом з сцепленням, маслами і фільтрами то все вийшло на 6к.

Читаючи форуми теж часто чую що проблема в ремені, але хз. Я майстрам то казав, а вони лиш подивилися на мене поглядом "смертний - не вчи вчених"

читатель
С нами с 20.08.2014

20 августа 2014 в 10:55 Гілками

найшов відео на YOUTUBE. У людини той самий звук, теж Пежо з мотором HDI. Тільки модель інша...

Youtube

DRB 1
СуперСтар **
С нами с 13.04.2007

20 августа 2014 в 12:07 Гілками

pidsadnyj 20.08.2014 10:55 пишет:

найшов відео на YOUTUBE. У людини той самий звук, теж Пежо з мотором HDI. Тільки модель інша...

Youtube

Вимкни кондиціонер і послухай... ну дуже схоже...(компресор, якщо воно - то спочатку на перезаправку)

Другий варіант - викрути руль вправо або вліво до упора (якщо після вимикання кондиціонера не пропаде звук) - звук не посилиться? (якщо посилиться то дивитись в сторону насоса гідропідсилювача і рівня рідини в ньому)

Змінено DRB (12:11 20/08/2014)

подсевший на форум ***
Киев
С нами с 20.01.2008

20 августа 2014 в 12:17 Гілками

А под форсунками сухо?Снять ремень генератора,завести и послушать.У меня похожее было,когда накрылся шкив на генераторе.Там стоит обгонная муфта.Может быть помпа.И,поскольку звук с этой стороны-снять защиту ремня ГРМ и завести без неё.Послушать.А вообще,нормальный моторист с помощью стетоскопа за 5 минут определит что и как.Можешь зайти в этот клуб,моторы одинаковые.Может кто то и посоветует что то дельное.И админ клуба,Орест Юристоський,живет во Львове,вроде бы и занимается диагностикой таких машин.Толковый мужик.Пообщайся с ним. http://vk.com/club16358787

читатель
С нами с 20.08.2014

20 августа 2014 в 13:50 Гілками

Дякую за поради. попробую і відпишуся

читатель
С нами с 20.08.2014

20 августа 2014 в 13:57 Гілками

під другою форсункою далі є трішки масла... я здається вище описав то...

читатель
С нами с 20.08.2014

Re: Моя машина цвірінькає (Peugeot Partner 1.6 HDI, 2006) [Re: DRB]
      21 августа 2014 в 10:54 Гілками

[цитата="Вимкни кондиціонер і послухай... ну дуже схоже...(компресор, якщо воно - то спочатку на перезаправку)

Другий варіант - викрути руль вправо або вліво до упора (якщо після вимикання кондиціонера не пропаде звук) - звук не посилиться? (якщо посилиться то дивитись в сторону насоса гідропідсилювача і рівня рідини в ньому)

Пробував Вашу пораду. На жаль нічого не дало.

Забув у списку написати, шо до насоса гідропідсилювача теж дивилися. Я різниці не відчув, але 300 грн взяли...

Ще хочу попробувати варіант з ременем, але сам туди лізти не хочу. Поїду до знайомого і попрошу його...

Достоевский *
21 год за рулем, Vorlon Planet
С нами с 14.08.2011

21 августа 2014 в 11:22 Гілками

pidsadnyj 20.08.2014 10:29 пишет:

Всім привіт,

не знаю як краще описати свою проблему як в описі. Особливо з ранку, після того як машина стояла всю ніч, я чую з під капоту дивний звук який нагадує цвіріньканя пташки (їх там нема. я перевірив ). Якщо прислухати у мене було враження що воно з району реміння. Під форсунками було масло (добрих 30-50г)і друга форсунка була чорна/жирна.

у сусіда рено канго дизельний, у нього теж кожного ранку машина цвіринчить перші секунд 10-15 а потім затихає. Я розумію що машини різні але думаю проблема не смертельна. Звук дуже гумовий якщо прислухатись. Імхо то один с ремінів. А от про заміну зчеплення я не зрозумів. Воно вже було присмерті? Його треба було міняти чи майсти з СТО просто накручували доп послуги? Тобі показували розібранне зчеплення?

энтузиаст ****
56 лет (33 года за рулем), Киев
С нами с 14.04.2010

23 августа 2014 в 01:28 Гілками

Последние пол года тоже мучался с писком ремня, поменял ремень навесного, ролики, диагностика компрессора кондея, генератора! Все оказалось намного проще - причина демпферный шкив коленвала!

читатель
С нами с 20.08.2014

28 августа 2014 в 13:22 Гілками

Renault Kangoo насправді дуже подібний до мого партнера. Сусід вже найшов розв'язку ? За колинвал поговорю з майстром.

Старе сцеплення на початку рехтували. Потім сказали що треба міняти комплект. Новий мені привіз мій друг що частини з Польщі ганяє... старий мені віддали на пам'ять Там вже педаль сцеплення почала провалюватися...

Достоевский *
21 год за рулем, Vorlon Planet
С нами с 14.08.2011

28 августа 2014 в 15:55 Гілками

pidsadnyj 28.08.2014 13:22 пишет:

Renault Kangoo насправді дуже подібний до мого партнера. Сусід вже найшов розв'язку ? За колинвал поговорю з майстром.

Старе сцеплення на початку рехтували. Потім сказали що треба міняти комплект. Новий мені привіз мій друг що частини з Польщі ганяє... старий мені віддали на пам'ять Там вже педаль сцеплення почала провалюватися...

сусід буде їздити доки його авто не стане. Зараз літо і звуку майже не має. Авто стоїть на дворі весь час і зараз дуже тепло. Всі ремені досить еластичні від температури. Впаде температура на 10-20 градусів о тоді думаю цей звук підсилиться.

Autoua.netФорумЗапитати Autoua
Додаткова інформація
0 користувачів і 4 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  Yorc, AVB, Hrust, Stor, moderator, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 5215

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія