не знаю як краще описати свою проблему як в описі. Особливо з ранку, після того як машина стояла всю ніч, я чую з під капоту дивний звук який нагадує цвіріньканя пташки (їх там нема. я перевірив ). Якщо прислухати у мене було враження що воно з району реміння. Під форсунками було масло (добрих 30-50г)і друга форсунка була чорна/жирна.
Одразу кажу, що я в машинах слабо розбираюся, тому повіз в майстерню. На даний момент вже місяць мені щось "лагодять" і віддають машину, але дана проблема лишилася. Майстерню мені порадив добрий друг який сам везе частини з польщі для них. Міняти майстерню не хочу щоб потім не тикали пальцем майстер на майстра...
Моя машина: Peugeot Partner 1.6 HDI, 2006, 130 тис. км, знаходжуся у Львові Пригнана з Німеччини (в той момент 100 000 км). Коли пригнали поміняли ремінь, масла, фільтри і т.д. Заправляюся тільки на Socar/Shell
Що майстри вже зробили: Заміна 2гої форсунки Заміна EGR Заміна усяких шайб та інших дрібниць Компютерна діагностик (все ОК)
Також мені там міняли комплект сцеплення, усі можливі фільтри, масло і т.д. Ну це думаю вирішили за компанію заробити....
Коли забрав машину після ремонту проїхав приб. 15 км. Коли їхав під гору при 2500-3000 оборотах, вона задимілася (білий дим)і "фиркала"... На евакуаторі поїхали назад в майстерню де нас обрадували, що в свіжо поміняне масло попало паливо і його знову треба міняти... Ще поміняли якісь шайби і наразі так і їдемо... На даний момент крім того звуку, який так і не пропав, ніби нічого не помітив. Однак біля форсунки знову трішки масла... Взагальному рівень масла не падає і не піднімається (паливо)
Річ в тому що я за 2 тижня маю їхати до Франції і боюся вирушати машиною в якій я не впевнений на всі 100.
Може хтось мені щось порадить ???
deleted#
Анонім
Re: Моя машина цвірінькає (Peugeot Partner 1.6 HDI, 2006)
[Re: pidsadnyj]
20 августа 2014 в 10:33 Гілками
Мда... але з мене ітак 3 шкури здерли вже, боюся коли ИЛТА візьметься за то питання, мені вже не буде за що їхати в ту Європу
А якщо серйозно то з самого початку я там був на діягностиці (350 грн)і мені теж сказали EGR і форсунка. Єдине що у них той ремонт вийшов на 9000 грн, а мені разом з сцепленням, маслами і фільтрами то все вийшло на 6к.
Читаючи форуми теж часто чую що проблема в ремені, але хз. Я майстрам то казав, а вони лиш подивилися на мене поглядом "смертний - не вчи вчених"
Вимкни кондиціонер і послухай... ну дуже схоже...(компресор, якщо воно - то спочатку на перезаправку)
Другий варіант - викрути руль вправо або вліво до упора (якщо після вимикання кондиціонера не пропаде звук) - звук не посилиться? (якщо посилиться то дивитись в сторону насоса гідропідсилювача і рівня рідини в ньому)
А под форсунками сухо?Снять ремень генератора,завести и послушать.У меня похожее было,когда накрылся шкив на генераторе.Там стоит обгонная муфта.Может быть помпа.И,поскольку звук с этой стороны-снять защиту ремня ГРМ и завести без неё.Послушать.А вообще,нормальный моторист с помощью стетоскопа за 5 минут определит что и как.Можешь зайти в этот клуб,моторы одинаковые.Может кто то и посоветует что то дельное.И админ клуба,Орест Юристоський,живет во Львове,вроде бы и занимается диагностикой таких машин.Толковый мужик.Пообщайся с ним. http://vk.com/club16358787
[цитата="Вимкни кондиціонер і послухай... ну дуже схоже...(компресор, якщо воно - то спочатку на перезаправку)
Другий варіант - викрути руль вправо або вліво до упора (якщо після вимикання кондиціонера не пропаде звук) - звук не посилиться? (якщо посилиться то дивитись в сторону насоса гідропідсилювача і рівня рідини в ньому)
Пробував Вашу пораду. На жаль нічого не дало.
Забув у списку написати, шо до насоса гідропідсилювача теж дивилися. Я різниці не відчув, але 300 грн взяли...
Ще хочу попробувати варіант з ременем, але сам туди лізти не хочу. Поїду до знайомого і попрошу його...
не знаю як краще описати свою проблему як в описі. Особливо з ранку, після того як машина стояла всю ніч, я чую з під капоту дивний звук який нагадує цвіріньканя пташки (їх там нема. я перевірив ). Якщо прислухати у мене було враження що воно з району реміння. Під форсунками було масло (добрих 30-50г)і друга форсунка була чорна/жирна.
у сусіда рено канго дизельний, у нього теж кожного ранку машина цвіринчить перші секунд 10-15 а потім затихає. Я розумію що машини різні але думаю проблема не смертельна. Звук дуже гумовий якщо прислухатись. Імхо то один с ремінів. А от про заміну зчеплення я не зрозумів. Воно вже було присмерті? Його треба було міняти чи майсти з СТО просто накручували доп послуги? Тобі показували розібранне зчеплення?
Последние пол года тоже мучался с писком ремня, поменял ремень навесного, ролики, диагностика компрессора кондея, генератора! Все оказалось намного проще - причина демпферный шкив коленвала!
Renault Kangoo насправді дуже подібний до мого партнера. Сусід вже найшов розв'язку ? За колинвал поговорю з майстром.
Старе сцеплення на початку рехтували. Потім сказали що треба міняти комплект. Новий мені привіз мій друг що частини з Польщі ганяє... старий мені віддали на пам'ять Там вже педаль сцеплення почала провалюватися...
pidsadnyj 28.08.2014 13:22 пишет: Renault Kangoo насправді дуже подібний до мого партнера. Сусід вже найшов розв'язку ? За колинвал поговорю з майстром.
Старе сцеплення на початку рехтували. Потім сказали що треба міняти комплект. Новий мені привіз мій друг що частини з Польщі ганяє... старий мені віддали на пам'ять Там вже педаль сцеплення почала провалюватися...
сусід буде їздити доки його авто не стане. Зараз літо і звуку майже не має. Авто стоїть на дворі весь час і зараз дуже тепло. Всі ремені досить еластичні від температури. Впаде температура на 10-20 градусів о тоді думаю цей звук підсилиться.