Доброго вечора, форумчанє! Хочу почути вашу думку на рахунок того, яку магнітолу варто придбати.
Прелюдія... Є новий Ланос 1.5л, сєдан (я так думаю). В ньому нема аж нічогісеньки. Пустує дирка під магнітолу. Її я і хочу закрити... Гратися музика буде на штатній акустиці. Може в подальшому придумаю щось більш якісне, а поки маємо те, що маємо. Критерії, яким повинна задовольняти магнітола: 1. Грати *.мп3 з ЦД-Р/РВ, бажано без зскакування з треків на ямках. 2. Приймати ФМ і "радіо-свобода" в мухосранську (частотного діапазону цієї радіостанції не знаю. Може й назву не правильно привів, там про політику говорять, новини, Вікно в Америку . Даний пункт - вимога папіка) 3. Вихід на навушники. Присутність даного пункту не обов"язкова, але буде розцінено як плюс.
Грошей в районі 150 у.о. +/-. За них хочеться отримати максимальну якість звуку (враховуємо штатну акустику і можливу її заміну ) Вимоги до зовнішнього вигляду жорстко не висувається, але чогось супер-пупер-розцяцькованого не хотілося б.
Чого не тілося б бачити в відповідях - гнуття пальців типу "фірма Х мєга крутая, потому покупай ійо ", "фірма У - оцтой, патамушта всє так гАварят \м/". Цікавлять тільки Ваші суб"єктивні враження від тої чи іншої моделі.
Ну і на останок: побажання де б можна було прикупити магнітолу (в Києві).
Ще одне... Як диски писати для прослуховування на магнітолі. Всі файли в корінь кидати, чи можна щоб в каталогах/підкаталогах лежали?
В ответ на: 1. Грати *.мп3 з ЦД-Р/РВ, бажано без зскакування з треків на ямках.
Большинство современных мп3 магнитол достаточно виброустойчивы.
В ответ на: 2. Приймати ФМ і "радіо-свобода" в мухосранську (частотного діапазону цієї радіостанції не знаю. Може й назву не правильно привів, там про політику говорять, новини, Вікно в Америку . Даний пункт - вимога папіка)
Если магнитола не совсем левая, то можешь особо по этому поводу не заморачиваться - при пристойной (не супер-пупер, просто пристойной) антенне и тюнере прием гораздо больше зависит от передатчика и георафии.
В ответ на: 3. Вихід на навушники. Присутність даного пункту не обов"язкова, але буде розцінено як плюс.
Я бы именно по этому пункту и искал. Выход на наушники не сильно часто встречается, ищи магнитолы с таким выходом, на остальное забей.
В ответ на: Грошей в районі 150 у.о. +/-. За них хочеться отримати максимальну якість звуку (враховуємо штатну акустику і можливу її заміну ) Вимоги до зовнішнього вигляду жорстко не висувається, але чогось супер-пупер-розцяцькованого не хотілося б.
При штатной акустике все магнитолы одинаковы по качеству звучания. В бюджете 150 у.е. тоже все магнитолы одинаковы по качеству звучания. Выбирай по наличию наушников и внешнему виду.
В ответ на: Ще одне... Як диски писати для прослуховування на магнітолі. Всі файли в корінь кидати, чи можна щоб в каталогах/підкаталогах лежали?
На большинстве магнитол можно и корень кидать, и в каталоги-подкаталоги. Лично я стараюсь ограничиваться только корнем и каталогами в корне - по папкам на магнитоле лазить довольно не удобно.
В ответ на: 2. Приймати ФМ і "радіо-свобода" в мухосранську (частотного діапазону
Если магнитола не совсем левая, то можешь особо по этому поводу не заморачиваться - при пристойной (не супер-пупер, просто пристойной) антенне и тюнере прием гораздо больше зависит от передатчика и георафии.
Пункт 2 читати в контексті: "крім ФМ магнітола повинна вміти приймати ще якийсь частотний діапазон, в якому віщає вище згадувана радіо-свобода". Колись читав fido7.mo.cars.audio і там питалось чи вміє магнітола Х діапазон, який я запам"ятував. Зараз переглянув, діапазон той - "широкий ФМ". Наявність його мені не обов"язкова, тому пункт 2 міняємо на "повинна вміти приймати радіо"
В ответ на:
В ответ на: 3. Вихід на навушники. Присутність даного пункту не обов"язкова, але буде розцінено як плюс.
Я бы именно по этому пункту и искал. Выход на наушники не сильно часто встречается, ищи магнитолы с таким выходом, на остальное забей.
Наявність даного пункту не критична. Жертвувати якістю звуку заради нього не буду. В кінці-кінців, наявність плеєру, котрий постійно таскаєш з собою, зменшує значимість цього параметру майже до рівня "і нафіг не потрібен". Прийму тільки в вигляді бонуса.
В ответ на: При штатной акустике все магнитолы одинаковы по качеству звучания.
Хочете сказати, що різниці між касетною і дисковою я не почую? Крім того, я наголошував, що акустика буде мінятися, але згодом. Зараз і так задач з вищим пріоритетом вистачає.
В ответ на: В бюджете 150 у.е. тоже все магнитолы одинаковы по качеству звучания.
Аж на стільки узагальнювати? Магнітола якоїсь фірми HuanChiTong за 70 у.о. буде видавати звук такий як і Clarion DXZ 555 MP, якого тут на форумі розхвалюють? Нє вєрю! (с)
В ответ на: Выбирай по наличию наушников и внешнему виду.
Не буду
ЗІ: Може хтось підкине сцилочку на толкові огляди магнітол? Щоб не тільки заявлені виробником ТТХ були, а й тести якісь, АЧХ...
Ты в этой доске посмотри самые последние страницы , есть неплохие ссылки на российские сайты, где именно тестируют а не продают и не рекламируют. Причем абсолютно все магнитоллы какие есть. Я лично там нашел на последних страницах. Извини но точно не помню , а искать заново лень и в конце концов тебе ведь надо ))
В ответ на: Аж на стільки узагальнювати? Магнітола якоїсь фірми HuanChiTong за 70 у.о. буде видавати звук такий як і Clarion DXZ 555 MP, якого тут на форумі розхвалюють? Нє вєрю! (с)
речь идет о брендовых моделях. В пределах 150 таки все звучат одинаково. Выбирать по внешнему виду
В ответ на: В пределах 150 таки все звучат одинаково. Выбирать по внешнему виду
Для цього як мінімум вони повинні мати однакові ЦАПи. Це дійсно так? Навіщо ж платити більше - магнітоли фірми СуньВинь рулять. Вся решта - для "естетсвующєго меньшинства"...
Особой разницы между магнитолами/СД-ресиверами одного класса каких-то брендов (pioneer, kenwood, JVC, clarion, panasonic, sony, akai, blaupunkt) нет, однако эта группа принципиально отличается от аналогичных по функциям (если таковые вообще есть) магнитол/СД-ресиверов "noname".
В ответ на: В ответ на: --------------------------------------------------------------------------------
В пределах 150 таки все звучат одинаково. Выбирать по внешнему виду
Для цього як мінімум вони повинні мати однакові ЦАПи. Це дійсно так? Навіщо ж платити більше - магнітоли фірми СуньВинь рулять. Вся решта - для "естетсвующєго меньшинства"...
Во-первых ЦАПы могут быть одинаковые или схожие. Во-вторых ЦАП - не единственное звено в аудиосистеме, и чем остальные слабее (предусилители, усилители, межблочные соединения, фильтры, акустика), тем труднее разницу в ЦАП-ах заметить.
В ответ на: Но-но... Со штатной акустикой - да, а вот если акустика не штатная и качественно установленая....
да какая-угодно . Разница минимальна. Звучат чуть иначе, но лучше/хуже - тут однозначно сказать нельзя... Как правило, лучше/хуже определяется теми или иными исправлялками звука, тонкомпенсация вкл/выкл и т.д. С внешним усилителем разница становится ощущаемой...