autoua
Autoua.netФорумЕлектрика

Выбор аккумулятора..... (25/24)

старый писатель ***
12 лет за рулем, Киев
С нами с 28.09.2011

Re: Выбор аккумулятора..... [Re: YSK]
      7 июня 2025 в 23:29 Гілками

YSK 26.05.2025 15:58 пишет:

вирішив поступити, як мені тоді здалося, правильно, тому ще й змазку для клем купив LIQUI MOLY /3139. Поставив новий акум, намазав легесенько клеми, і вперед.

Ця змазка наче як не проводить струм, вона тільки має запобігати окисленню з часом. Відповідно при при закручуванні, треба виходити з цього.
Використовую її, поки проблем не було, але мазав тільки знизу і зверху після закручування.

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
старый писатель ***
12 лет за рулем, Киев
С нами с 28.09.2011

Re: Выбор аккумулятора..... [Re: YSK]
      8 июня 2025 в 00:13 Гілками

ну і вирішив поступити, як мені тоді здалося, правильно, тому ще й змазку для клем купив LIQUI MOLY Batterie-Pol-Fett 8045/3139. Поставив новий акум, намазав легесенько клеми, і вперед.

Доречі, в українській інструкції написано
В ответ на:

Застосування:
Очистити забруднені клеми, деталі тощо, зібрати з'єднання і потім нанести мастило поверх клем.

на відміну від російськомовного сайту
В ответ на:

Применение.
Почистите загрязненные детали и обработайте густой смазкой для полюсных контактов аккумулятора.

а деякі продавці навіть пишуть - Діелектричне мастило для захисту електричних контактів Liqui Moly Batterie Pol Fett

YSK
V.I.P **
46 лет (27 лет за рулем), Киев
С нами с 14.05.2007

Re: Выбор аккумулятора..... [Re: neex]
      10 июня 2025 в 16:52 Гілками

neex 07.06.2025 23:29 пишет:

вирішив поступити, як мені тоді здалося, правильно, тому ще й змазку для клем купив LIQUI MOLY /3139. Поставив новий акум, намазав легесенько клеми, і вперед.

Ця змазка наче як не проводить струм, вона тільки має запобігати окисленню з часом. Відповідно при при закручуванні, треба виходити з цього.
Використовую її, поки проблем не було, але мазав тільки знизу і зверху після закручування.

Я вже зрозумів свою помилку. В Лікві Молі бувають інколи приколи, дійсно, потрібно уважно читати інструкцію перед використанням. Пам'ятаю як в свій час народ мазав направляйки супортів блакитною пастою Лікві Молі, яка по факту виявилась керамічною антискрип пастою, ну і відповідно потім мав проблеми з закисшими пальцями.

Autoua.netФорумЕлектрика
Додаткова інформація
0 користувачів і 2 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  moderator 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 166405

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія