YSK 26.05.2025 15:58 пишет: вирішив поступити, як мені тоді здалося, правильно, тому ще й змазку для клем купив LIQUI MOLY /3139. Поставив новий акум, намазав легесенько клеми, і вперед.
Ця змазка наче як не проводить струм, вона тільки має запобігати окисленню з часом. Відповідно при при закручуванні, треба виходити з цього. Використовую її, поки проблем не було, але мазав тільки знизу і зверху після закручування.
YSK 26.05.2025 15:58 пишет: ну і вирішив поступити, як мені тоді здалося, правильно, тому ще й змазку для клем купив LIQUI MOLY Batterie-Pol-Fett 8045/3139. Поставив новий акум, намазав легесенько клеми, і вперед.
Доречі, в українській інструкції написано
В ответ на: Застосування: Очистити забруднені клеми, деталі тощо, зібрати з'єднання і потім нанести мастило поверх клем.
на відміну від російськомовного сайту
В ответ на: Применение. Почистите загрязненные детали и обработайте густой смазкой для полюсных контактов аккумулятора.
а деякі продавці навіть пишуть - Діелектричне мастило для захисту електричних контактів Liqui Moly Batterie Pol Fett
YSK 26.05.2025 15:58 пишет: вирішив поступити, як мені тоді здалося, правильно, тому ще й змазку для клем купив LIQUI MOLY /3139. Поставив новий акум, намазав легесенько клеми, і вперед.
Ця змазка наче як не проводить струм, вона тільки має запобігати окисленню з часом. Відповідно при при закручуванні, треба виходити з цього. Використовую її, поки проблем не було, але мазав тільки знизу і зверху після закручування.
Я вже зрозумів свою помилку. В Лікві Молі бувають інколи приколи, дійсно, потрібно уважно читати інструкцію перед використанням. Пам'ятаю як в свій час народ мазав направляйки супортів блакитною пастою Лікві Молі, яка по факту виявилась керамічною антискрип пастою, ну і відповідно потім мав проблеми з закисшими пальцями.