Коли купляв свою авейку (Т250), вона йшла з тайванською всесезонкою MAXXIS. Авео тоді теж вироблялись в тих краях (здається на новому заводі шевроле в Китаї, в Шанхаї). Їздив і горя не знав. Зимою і літом. Не мав зауважень до шумності, керованості авто. Потім начитався, що треба обов'язково мати шини сезонні і коли шини пішли під заміну (на MATADOR) почалося ота трата коштів, нервів і часу. Як кажуть, мабуть шиномонтаж замовляє оті кампанії про заміну. Наразі літні шини, які йшли з салону, потребують заміни. Шини - гівно, контінентал. Жорсткі і шумні. Є ще зимові, MATADOR. Непогані, словацькі. Але ж є й інші, непогані і дешевші. От хвалять, зокрема, китайський TRIANGL. Наразі подумую купити їх у всесезонному виконанні (MAXXIS дорожчі і тайванських не бачив). Останні зими у місті навіюють таке. Зимовий MATADOR або продати (вони тільки два сезони пройшли), або використовувати їх ще кілька зим до зносу. І далі не морочитись з заміною. Такі думки. А як ви вважаєте?
На всесезонку перейти та й все. Як я у 2021 року.
Ага. А на що саме? Цікаво.
Останні зими у місті навіюють таке. ... І далі не морочитись з заміною. Такі думки. А як ви вважаєте?
Поступово така думка мені приходить, але я б переходив виключно на всесезонки Michelin - дуже їх хвалять у Європі)
MAXXIS де речі відома компанія з досить непоганою гумою, на ринку вело шин/камер все завалено продукцією MAXXIS
Останні зими у місті навіюють таке. ... І далі не морочитись з заміною. Такі думки. А як ви вважаєте?
Поступово така думка мені приходить, але я б переходив виключно на всесезонки Michelin - дуже їх хвалять у Європі)
MAXXIS де речі відома компанія з досить непоганою гумою, на ринку вело шин/камер все завалено продукцією MAXXIS
Michelin CrossClimate 2 ? Але ж і дорога, 6,5 тис. А Maxxis тайваньскої немає, є китайська. Чи це вони так позиціонуються?
Як кажуть, мабуть шиномонтаж замовляє оті кампанії про заміну.
кампании по замене "заказывают" те, что почему-то не догадывается купить на ОЛХ комплект самых дешёвых стальных дисков для зимы. Но они сами себе злобные буратины.
в качестве всесезонки прекрасно справляются шины типа "европейская зима". По моей памяти, Барум Полярис прекрасно справлялся летом (особенно, если приходится иногда выезжать на грунтовку) и зимой (если нет необходимости гонять по снежной целине).
Стояла на легковушці Тігар всесезонка. Фуфло. Зимою як корова на льду, даже маломальский сніг вже гребе під гірку. В дощ аквапланування підвищине, більше 80 їхать стрьомно. Зимова хоч і також скользить, але явно не на кожному повороті і на любому клаптику льоду. Раз попробував, більше ніяких всесезонок.
Як кажуть, мабуть шиномонтаж замовляє оті кампанії про заміну.
кампании по замене "заказывают" те, что почему-то не догадывается купить на ОЛХ комплект самых дешёвых стальных дисков для зимы. Но они сами себе злобные буратины.
в качестве всесезонки прекрасно справляются шины типа "европейская зима". По моей памяти, Барум Полярис прекрасно справлялся летом (особенно, если приходится иногда выезжать на грунтовку) и зимой (если нет необходимости гонять по снежной целине).
Комплект купить можно. И нужно. Если есть где его держать, для этого надо прикупить гараж.
Если есть где его держать, для этого надо прикупить гараж.
даже не знаю, как это комментировать....
На мой взгляд, если человек пишет:
Коли купляв свою авейку (Т250), вона йшла з тайванською всесезонкою MAXXIS. Авео тоді теж вироблялись в тих краях (здається на новому заводі шевроле в Китаї, в Шанхаї). Їздив і горя не знав. Зимою і літом. Не мав зауважень до шумності, керованості авто. Потім начитався, що треба обов'язково мати шини сезонні і коли шини пішли під заміну (на MATADOR) почалося ота трата коштів, нервів і часу. Як кажуть, мабуть шиномонтаж замовляє оті кампанії про заміну.
- очевидно, что он уже пользовался двумя комплектами резины и проблема его состоит не в хранении, а в затратах и неудобствах, связанных с перебортировкой 2 раза в год.
P.S. мысль о том, зимняя резина на дисках не требует дополнительного места для хранения по сравнению с резиной без дисков, надо расписывать, или тут всё очевидно?
Коли купляв свою авейку (Т250), вона йшла з тайванською всесезонкою MAXXIS. Авео тоді теж вироблялись в тих краях (здається на новому заводі шевроле в Китаї, в Шанхаї). Їздив і горя не знав. Зимою і літом. Не мав зауважень до шумності, керованості авто. Потім начитався, що треба обов'язково мати шини сезонні і коли шини пішли під заміну (на MATADOR) почалося ота трата коштів, нервів і часу. Як кажуть, мабуть шиномонтаж замовляє оті кампанії про заміну. Наразі літні шини, які йшли з салону, потребують заміни. Шини - гівно, контінентал. Жорсткі і шумні. Є ще зимові, MATADOR. Непогані, словацькі. Але ж є й інші, непогані і дешевші. От хвалять, зокрема, китайський TRIANGL. Наразі подумую купити їх у всесезонному виконанні (MAXXIS дорожчі і тайванських не бачив). Останні зими у місті навіюють таке. Зимовий MATADOR або продати (вони тільки два сезони пройшли), або використовувати їх ще кілька зим до зносу. І далі не морочитись з заміною. Такі думки. А як ви вважаєте?
Всесезонка - это шина, которая летом посредственная, а зимой отвратительная. У меня даже отец колоссальную разницу почувствовал зимой, когда после всесезонной дебицы надел саву эксимо шип. Этой зимой он правда не переобувался на зимнюю.
Для себя вопрос закрыт давно - на всех машинах летняя и зимняя резина на разных дисках, меняю сам когда хочу или не хочу. Жены машину этим летом не переобувал, на еврозиме стоит, по жаре каких-то проблем нет, 140+ едет норм, тормозит норм, не плывет. Скандинавка летом - это полная
Такшто, либо два комплекта колес (на дисках в смысле) либо еврозиму катать круглогодично, если стиль езды спокойный.
У меня даже отец колоссальную разницу почувствовал зимой, когда после всесезонной дебицы надел саву эксимо шип.
подозреваю, основная причина "колоссальной разницы" в том, что шип :-)
У меня даже отец колоссальную разницу почувствовал зимой, когда после всесезонной дебицы надел саву эксимо шип.
Не, в том, что там протектор злой, рисунок зимний и больше ламелей, шип работает только на льду, а по нечищенному или немного укатанному снегу не особо.
Не, в том, что там протектор злой, рисунок зимний и больше ламелей, шип работает только на льду, а по нечищенному или немного укатанному снегу не особо.
х.з., х.з....я когда-то давно сравнивал, так пришёл к выводу, что именно "колоссальную" разницу даёт только шип (и только на льду/отполированном снегу, конечно). А всё остальное - так, на уровне погрешности. Даже чтобы ощутить отличие лета от нешипованной зимы, надо специально залезть или в глубокий снег, или в снежно-грязевую кашу.
...
х.з., х.з....я когда-то давно сравнивал, так пришёл к выводу, что именно "колоссальную" разницу даёт только шип (и только на льду/отполированном снегу, конечно). А всё остальное - так, на уровне погрешности. Даже чтобы ощутить отличие лета от нешипованной зимы, надо специально залезть или в глубокий снег, или в снежно-грязевую кашу.
Я там не упомянул, что отец на даче живет, там очень хорошо чувствуется разница У меня машина на скандинавке нешип, разница с всесезонкой так же огромная зимой не в пользу последней. Если ездить чисто по асфальту, местами подмороженному, то да разницы нет, главное шипы чтоб были, а в снегу/грязи решает чисто рисунок, шипы до
...
Чтобы ощутить отличие лета от нешипованной зимы достаточно просто попробовать зимнюю липучку
...
Чтобы ощутить отличие лета от нешипованной зимы достаточно просто попробовать зимнюю липучку
если что, там специально отмечено, что не просто "пробовал", а именно "сравнивал".
...
если что, там специально отмечено, что не просто "пробовал", а именно "сравнивал".
це маячня - навіть найкращій літній мішелін при -15 на сухому асфальті загальмує гірше ніж липучка, я вже мовчу про іней/налідь де взагалі нічого не гальмує крім шипів, а от липучка хочаб пригальмовує, те саме льодяна колея - на липучці виїхати можна хоч якось, на єврогумі а тим паче на літі - вігвам при цьому будь-яка єврозима буде краще на сніговій каші - де літня тільки буде буксувати
...
це маячня - навіть найкращій літній мішелін при -15 на сухому асфальті загальмує гірше ніж липучка, я вже мовчу про іней/налідь де взагалі нічого не гальмує крім шипів, а от липучка хочаб пригальмовує, те саме льодяна колея - на липучці виїхати можна хоч якось, на єврогумі а тим паче на літі - вігвам при цьому будь-яка єврозима буде краще на сніговій каші - де літня тільки буде буксувати
что именно "маячня"? Что по моей шкале оценок разница не заслуживает оценки "колоссальная" ? Так это только мне судить. Лично вы можете именовать её хоть "космической", дело хозяйское :-)
...
На сухом асфальте при -10°С летний данлоп тормозит в разы лучше, чем зимний нокиан липучка, проверено лично в один день на одном участке дороги. Малейший снег/лед - да, летняя все, но на асфальте - нит. В ютюбах есть тесты, там уже это подтверждено десять раз.
Ну одним словом буду першим. Купив комплект всесезонки Michelin CrossClimate 2 на зиму )) Побачим. Мотив - можна взути не чекаючи глибоких похолодань, тобто хоч на початку жовтня, ну і відповідно - роззути пізньою весною ну і відповідно обійти стороною ажіотаж на шиномонтажах (хоч і для мене це неактуально, оскільки резина буде на окремих дисках) Поки-що єдине, що можу сказати, що пальцевий тест на дотик резина пройшла - тактильно дуже м'яка.