Продовжую готуватися до зими та можливого відключення електрики і вирішів, що треба завести дома автономний ліхтар. Щоб можна було повечеряти не прі свічках. Щоб світло було достатьно яскравим для освітлення кімнати і щоб зарядки вистачало на 5-6 годин. Буду вдячний за поради.
Из готовых решений гугли "кемпинговый фонарь", только не г..но дешманмкое, а брендовый, они реально могут по 100500 часов отработать, особенно те которые на нескольких 18650 акках. По опыту жизни без света, лучше всего светодиодная лента + упсовый АКБ на 18-20 А*ч, распределение освещения от нее намного лучше чем от фонаря по комнате, но переносить не удобно.
Купил до войны такой фонарь https://rozetka.com.ua/intertool_lb_0105/p71900091/ (тогда гривен 600 стоил) в Буче при оккупации отца очень выручил. Небольшой солнечной батареи хватало для подразядки даже в феврале. Но для подзарядки телефона уже надо побольше солнечная панелька. Сейчас али доступен, можно что-то стоящее поискать.
Такій лихтар добре використовувати, коли треба "промінь". Але мені треба більш розсіяне освітлення. Я пробував використовувати подібні - незручно. Його треба якось встановити так, щоб він не світив у очі і т.п.
sigma 20.07.2022 22:46 пишет: Такій лихтар добре використовувати, коли треба "промінь". Але мені треба більш розсіяне освітлення. Я пробував використовувати подібні - незручно. Його треба якось встановити так, щоб він не світив у очі і т.п.
Так в нём помимо основного луча сбоку есть светильник с рассеянным светом, основной при этом не светит. Ставится вертикально, вполне удобно.
я тут на форумі купив ось такий LED-фонарь BOSSMAN B-6811-S але зараз щось не знаходжу теми цього продавця. Може пошуком можна знайти де купити. Акумулятор пролежав зиму в селі навесні вмикнув а він світиться. Інтенсивність регулюється. Два режими. Як на мене саме те що треба. Зараз би ще парочку купив, напевно.
nickka 21.07.2022 09:54 пишет: я тут на форумі купив ось такий LED-фонарь BOSSMAN B-6811-S але зараз щось не знаходжу теми цього продавця. Може пошуком можна знайти де купити. Акумулятор пролежав зиму в селі навесні вмикнув а він світиться. Інтенсивність регулюється. Два режими. Як на мене саме те що треба. Зараз би ще парочку купив, напевно.
раджу на такі подивитись https://nitecore.ua/ua/products/lr60/ досвіду не маю, але за ттх, мабуть на тиждень висточить https://fenix-ua.com/fonar-fenix-cl20r-yellow/ такий в мене є, яскравий, заряжаємий, та на ніч висточить https://fenix-ua.com/fonar-fenix-cl09-gray/ такий в мене є, не дуже яскравий, бо куплявся для намету, декілька місяців війни використовував як чергове освітлення (на мінімумі) в будинку, 3-4 ночі спокійно горить, не знаю на скільки б ще висточило. це я раджу з тих які можна повісити на люстру та вони будуть світити вниз та навкруги. бо ті шо на стіл ставити, в очі сліплять а толку на кімнату мало
це гирлянду купив з великими кульками білого кольору.
я ні як не наважусь, у мене немає проблем щоб світло горіло. достатньо ледовського светильника от повебанку. Свого часу на купив на алі
Зараз більше шукаю сонячні батареє і зарядка повербанка , якось тут тема була, десь загубив
3 096 грн;
Интересно, сколько на эти деньги можно купить нормальных фонарей на батарейках, зарядное и аккумуляторы? И разнести по разным комнатам и домам, а не пользоваться павербанкой с фонариками?
sigma 20.07.2022 21:25 пишет: Продовжую готуватися до зими та можливого відключення електрики і вирішів, що треба завести дома автономний ліхтар. Щоб можна було повечеряти не прі свічках. Щоб світло було достатьно яскравим для освітлення кімнати і щоб зарядки вистачало на 5-6 годин. Буду вдячний за поради.
Можливо у тебе є якісь пристрої типу електрокоси, лобзика, або пили на акумах? Бо є ліхтарі, що можуть використовувати такі акумулятори у якості джерела живлення. Мій Eindhell може давати 24 години на ньому.
А взагалі, якщо фінанси дозволяють, то краще під"єднати в систему гібридний інвертор з гелевим акумом на кинути на нього освітлення та критичних споживачів.
я ні як не наважусь, у мене немає проблем щоб світло горіло. достатньо ледовського светильника от повебанку. Свого часу на купив на алі
Зараз більше шукаю сонячні батареє і зарядка повербанка , якось тут тема була, десь загубив
3 096 грн;
Интересно, сколько на эти деньги можно купить нормальных фонарей на батарейках, зарядное и аккумуляторы? И разнести по разным комнатам и домам, а не пользоваться павербанкой с фонариками?
Скільки ?
ага це розкажи тим хто 2-4 тижні без світла був. Вони якось по іншому сприйняли реальність.
та ладно вже, всі вже зрозуміли що ти в кожній темі геній, ну дай звичайнім людям обговорити реальні проблеми.
дотого ти як завжди щось не так зрозумів, а по швидкому настрочив текст
це зараз більш актуально що робити коли немає світла не пару годин. А то як знайомий 2 тижні палив свічки, то якось. Тому сонячні батареї цікавіше ідея ...
3 096 грн;
Скільки ?
ага це розкажи тим хто 2-4 тижні без світла був. Вони якось по іншому сприйняли реальність.
та ладно вже, всі вже зрозуміли що ти в кожній темі геній, ну дай звичайнім людям обговорити реальні проблеми.
дотого ти як завжди щось не так зрозумів, а по швидкому настрочив текст
Давай так - по быстрому это ты строчишь не вчитываясь.
Вопрос ТС - "..треба завести дома автономний ліхтар. Щоб можна було повечеряти не прі свічках. Щоб світло було достатьно яскравим для освітлення кімнати і щоб зарядки вистачало на 5-6 годин..."
Ты же суешь какие-то павербанки с солнечными батареями. К чему???.
це зараз більш актуально що робити коли немає світла не пару годин. А то як знайомий 2 тижні палив свічки, то якось. Тому сонячні батареї цікавіше ідея ...
Причем тут твой знакомый? При чем тут солнечные батареи?
Вопрос ТС - "..треба завести дома автономний ліхтар. Щоб можна було повечеряти не прі свічках. Щоб світло було достатьно яскравим для освітлення кімнати і щоб зарядки вистачало на 5-6 годин..."
ну щоб по бистрому, я написав те що вважав за потрібним і у твоєї акредитації не потребую.
по друге, замість того щоб в черговий раз строчити критику, чекаємо від тебе рішення.
Тої портативної батареї вистачає на 5 годин з освітленням кімнати диодной гірлянди, що достатньо для освітлення кімнати особливо в скрутний час.
Причем тут твой знакомый? При чем тут солнечные батареи?
Задача - "щоб зарядки вистачало на 5-6 годин"!!!
куди котиться світ
ПС: дивно, а чого ти не доє.я до Фонарь Fenix що порадили вище ? там задача виконана
ну щоб по бистрому, я написав те що вважав за потрібним і у твоєї акредитації не потребую.
по друге, замість того щоб в черговий раз строчити критику, чекаємо від тебе рішення.
Тої портативної батареї вистачає на 5 годин з освітленням кімнати диодной гірлянди, що достатньо для освітлення кімнати особливо в скрутний час.
ПС: ну і ти не відповів на питання. Скільки ?
Скористаюсь порадою Марка Твена та не буду з тобою сперечатись. Ти виграв.