Маю дачний будиночок зі зрубу 6х4, розглядував завжди його як літній і максимум думав про електричний конвектор, але через довбаних кацапів війну, відключення хочу поставити щось для опалення/приготування їжі.
Може хтось мав подібний досвід і може щось порадити. Дякую
я б дивився на конструкцію, щоб ККД був побільше, дрова нонче зовсім не дешево коштують. Найбільш ефективні печі ковпакової конструкції.
я б дивився на конструкцію, щоб ККД був побільше, дрова нонче зовсім не дешево коштують. Найбільш ефективні печі ковпакової конструкції.
а для приготування їжі - я б порадив туристичну плитку/пальник, бо як захочещ чаю/кави - замахаєшся кожного разу пічку розпалювати і чекати поки чайник закипить
Є такі камінофени з керамічною плиткою по периметру корпусу, вони краще зберігають тепло.
а для приготування їжі - я б порадив туристичну плитку/пальник, бо як захочещ чаю/кави - замахаєшся кожного разу пічку розпалювати і чекати поки чайник закипить
Та у мене є оця на балончиках туристичних, принципі ви праві - варочна поверхня некритично
Є такі камінофени з керамічною плиткою по периметру корпусу, вони краще зберігають тепло.
мабудь краще казати "згладжують температурні коливання", бо певно те що довго холоне також довго і нагрівається. ще наявність облицювання зменшує вплив ІЧ-випромінення (ефект "уфо"), але це знов таки скоріше смак споживача. в горах з чавунною топкою-плиткою кілька днів жив: щодо приготування - якщо починати готувати одночасно з прогрівом будинку, то все більш-менш гармонійно, якщо вже в прогрітому щось готувати то може стати спекотно. наявність ІЧ випромінення дає гарний ефект на початку прогріву, коли вже стало тепло то це саме випромінення вже трохи дошкуляє - виникає бажання його зменшити. певно облицьована топка гріла би більше повітря і було б комфортніше.
по питанню яку обирати: я б шукав цільнолиту, та/або з якмога більш товстого матеріалу (важку). перше коліно димаря теж ставив би лите важке з ребрами - додатковий теплообмінник і безпечніше для димаря коли температура менше на виході.
У меня такая, как на картинке 1, только типа чуть лучше. Не знаю чем. Брал в период спроса, "шобуло" за конченный прайс. Но сейчас бы взял получше. Мне кажется, могла бы быть погерметичнее, плюс реально маленькая камера. Plamen и т. п. не было что тогда, что сейчас. На фоге затрат на работы и на дымоходы, цена на печь - слезы.
То ти занадто високої потужності дивишься, буде не будинок, а натуральна лазня.
Менше щось дивись.
Для прикладу: в мене камін Jotul i570 (14 квт) прогріває будинок (150 кв.м) на одній закладці так що через годину вже аж занадто.
Из заглавного сообщения более-менее похожа на печь п.3 Вообще лучше смотреть бренды: Jotul, Dovre, Plamen, Kratki и похожий европейский чугун. Самая простая Plamen Trenk будет обогревать вашу площадь на холостых оборотах и условно-вечно по времени...
Маю дачний будиночок зі зрубу 6х4, розглядував завжди його як літній і максимум думав про електричний конвектор, але через довбаних кацапів війну, відключення хочу поставити щось для опалення/приготування їжі.
Може хтось мав подібний досвід і може щось порадити. Дякую
Досвід маю. Більше 10 років назад купив невеликий будинок в селі під дачу. Для опалення дровами вимурував теплоакумулюючий камін з розводкою повітря по будинку. В ньому дві кімнати, одна житлова 17 м.кв, одна кухня-вітальня 12 м.кв. Між ними коридор і душева/туалет. Камін стоїть в житловій кімнаті, від нього вихід в душеву та іншим рукавом крізь душеву в кухню/їдальню. Це напевно єдиний простий варіант для опалення одним пристроєм усього такого будинку. Камін зібраний на чавунній польській топці Kratki. Теплоакумулятор з шамотки. Гріти починає практично одразу, як запалиш, далі, поки горить і гріє, нагрівається цегла, вогонь загас, тоді цегла починає віддавати тепло і продовжує гріти повітря. На приєднаному фото внутрішня конструкція. Потім ззовні все обшивається спеціальними термоізоляційним плитами і декорується.
Якщо мова про опалення лише одного приміщення, я би скоріше мурував повноцінну пічку з шамотки. Це не складно, шамотка (вогнетривка цегла ША-5) є в продажу всюди, мертель (суміш вогнетривка для мурування) так само. На пічку, в залежності від потужності, потрібно цеглин 200-300. В інтернеті є чимало зразків печей, вибрати перевірений варіант. Це найефективніше, коли з вечора напалив, всю ніч тепло. Чавунна піч такої ефективності не матиме, хоча з нею простіше: купив, поставив, користуйся. А для приготування їжі таки краще щось окреме, можна як на дровах, так і газове, і електричне від мережі, чи від генератора.
Чавунна піч Plamen Tara
Чавунна піч Plamen Tara
У мене така в селі На новий рік експериментував Двоповерховий будинок 96 квадратів За пару годин температуру підняла так, що котел по температурі встав і не запускався ще години чотири після того, як я перестав підкидати дрова, і перевів піч у режим тління. На другому поверсі було прохолодніше, але цілком прийнятно.
На новий рік експериментував Двоповерховий будинок 96 квадратів За пару годин температуру підняла так, що котел по температурі встав і не запускався ще години чотири після того, як я перестав підкидати дрова, і перевів піч у режим тління. На другому поверсі було прохолодніше, але цілком прийнятно.
а чим розведено тепло по кімнатам-поверхам?
Чавунна піч Plamen Tara
У мене така в селі На новий рік експериментував Двоповерховий будинок 96 квадратів За пару годин температуру підняла так, що котел по температурі встав і не запускався ще години чотири після того, як я перестав підкидати дрова, і перевів піч у режим тління. На другому поверсі було прохолодніше, але цілком прийнятно.
Огонь. Хотел именно такую, но когда решился, все раскупили. Без варианов вообще. Дым не пропускает?
Виловлював таку місяць з бюджетом в 30к, вдало. (Олх). По відгуках гуд, на практиці не запустив ще, нагальніші питання виникли.
А скільки облаштування обійшлось?
На новий рік експериментував Двоповерховий будинок 96 квадратів За пару годин температуру підняла так, що котел по температурі встав і не запускався ще години чотири після того, як я перестав підкидати дрова, і перевів піч у режим тління. На другому поверсі було прохолодніше, але цілком прийнятно.
а чим розведено тепло по кімнатам-поверхам?
Нічим, лише циркуляція повітря
Але так, уточню, будинок був теплий до експерименту.
Чавунна піч Plamen Tara
Огонь. Хотел именно такую, но когда решился, все раскупили. Без варианов вообще. Дым не пропускает?
Перші два раз диміла, потім перестала При встановленні про це попереджали
Я купив таку: KAWMET Premium ATHENA S12. Дуже задоволений. Установку зробив теж сам. Працює. Букові сухі дрова так красиво горять. Особливо корисна бокова загрука. Було б трохи білбше бабла взяв би Dovre 760!
встановив собі Plamen Tara, використовую її 2-3 раза на тиждень і при довгих відключенях світла. мені її повністю вистачає на весь перший поверх(55 кв.м.)+ тепліше стає на другому поверсі, по цінам : піч -21тис , монтаж, доставка(6600грн) +труби і доп матеріали (26тис) черга на монтаж -1 місяць