прошу обговорити в цій темі саме маршрут, а не те, хто і як виїде з України (особисто я в Чорногорію не дуже хочу).
Бачу три основних маршрути:
1) через Будапешт/Бєлгард 1430 км, гугл малює, як самий швидкий на даний час, але в червні на автобанах дуже щільний трафік може бути і затори навколо Будапешта, правда ж? 2) через Будапешт/Сараєво 1400 км, різниця в часі (станом на зараз) не суттєва, але в обхід не дуже дружньої Сербії (+ це поки єдина країна в Європі, де мене штрафували місцеві поліцаї , дрібниця, але осад залишився) 3) через Румунію по E671 - далі Бєлград і далі так само і як і в 1): 1260 км - самий короткий маршрут, але гугл каже, що на годину довше (знову ж таки станом на зараз). Знаю про страхи тянучок по селам Румунії з обмеженнями 50 км/год, але будемо відверті, майже ніхто там 50 не їздить, тільки перед камерами. Їхав з Греції в 2014 через Тімішоару на Виноградів, дорога тоді була майже порожня ця. Всі три варіанти з однією ночівлею в дорозі.
По первому варианту кроме трафика возле Будапешта могут быть затыки на границе, особенно в выходные Германские турки массово едут на историческую родину и обратно Особенно в конце июля, и в августе
Но есть лайфхак Рядом с автобаном имеются 2 других пункта перехода границы
на кордоні Угорщина-Сербія дійсно можуть бути затики через сезонну міграцію. Я встрягав на зворотньому шляху. Там повні буси турків чи бозна кого ще. Наглі, лізуть. Я мало в бійку не вліз, добре що підійшов сербський поліцейський і загнав їх в кінець черги.
Але маршрут Будапешт-Белград майже всюди автобан. Не знаю, як в Румунії, не їздив. тому особисто я би їхав таки прямим і простим. Все одно найважча ділянка - сама Чорногорія. Там автобану мало.
Sashok_Accent 05.05.2023 13:11 пишет: на кордоні Угорщина-Сербія дійсно можуть бути затики через сезонну міграцію. Я встрягав на зворотньому шляху. Там повні буси турків чи бозна кого ще. Наглі, лізуть. Я мало в бійку не вліз, добре що підійшов сербський поліцейський і загнав їх в кінець черги.
Але маршрут Будапешт-Белград майже всюди автобан. Не знаю, як в Румунії, не їздив. тому особисто я би їхав таки прямим і простим. Все одно найважча ділянка - сама Чорногорія. Там автобану мало.
Кордон в Угорщину лотерея ще та... можна пройти за годину-другу, а можна стільки часу витратити, що Румунію західним кордоном з її горами та селами проїдеш. Одного разу простояв довше, чим їду цей відрізок. https://goo.gl/maps/WcK8KSbt1y9AqNtZ6 Зважаючи, як неквапно, навіть дуже повільно мадяри працюють, трясуть машини, чуть не розбирають по запчастинах, останні роки їду так. https://goo.gl/maps/B8tYUB747dCVCvQX9 Солотвино на перехід часу йде мало. ПКПП для авто до 3,5 т. Фур, автобусів та інш. немає. Мені краще 50-70 або як дорога дозволяє. Чим 5-6 год. стояти , а потім 130 гнати.
Там же вата одна в тій Будві, шо там робити? По темі. Їхав колись через Дяково, Арад, Тимішоару, Крагуєвац, Чачак, Ужіце, Златібор. В горах Після Златібора дуже гарно.
можливо буду не популярним, але я б їхав через Хорватію по-перше це ЄС тобто тільки кордон Хорватія/Чорногорі (ну крім шматка Боснії) по-друге більш-менш проста дорога (серпантини Чорногорії це щось, а ще шмат дуже красивої але не дуже приємної без відпочинку Сербії)
parinte/ua 05.05.2023 17:12 пишет: Зважаючи, як неквапно, навіть дуже повільно мадяри працюють, трясуть машини, чуть не розбирають по запчастинах,
в 2023 році також так?
parinte/ua 05.05.2023 17:12 пишет: останні роки їду так. https://goo.gl/maps/B8tYUB747dCVCvQX9 Солотвино на перехід часу йде мало. ПКПП для авто до 3,5 т. Фур, автобусів та інш. немає. Мені краще 50-70 або як дорога дозволяє. Чим 5-6 год. стояти , а потім 130 гнати.
я правильно розумію, що якщо в Румунії не ночувати, то віньєтка не потрібна?
Манита71 05.05.2023 17:28 пишет: Там же вата одна в тій Будві, шо там робити? По темі. Їхав колись через Дяково, Арад, Тимішоару, Крагуєвац, Чачак, Ужіце, Златібор. В горах Після Златібора дуже гарно.
рейси з московії в Чорногорію закриті, через Стамбул хіба що. і про відновлення візового режиму пишуть... Будва планується по справам, якщо море - то далі в Албанію, але про це поки рано говорити.
До 2017 їздив неодноразово в Спліт (по болгарській візі без шенгену) через Солотвино на Тімішоару, Бєлград і на Боснію. Тому якщо їхати з Франківська цей маршрут найбільш передбачуваний по часу. В Солотвино ніколи більше декількох автівок в черзі не було, як правило, перехід займав від 20 хв до години. Далі до Сату Маре дорога повільна, а з Орадея сіл вже поменше і в мене середня швидкість по Румунії до кордону з Сербією була 70 км/год. чітко дотримуючись ПДР. Перехід Румунія - Сербія біля Вршацу проходиться зі лічені хвилини. Решта маршрутів простіші для водія, але можна не одну годину простояти на кордонах.
Ні. Віньєтка обов'зкова.
Не совсем так Ровиньета нужна только для проезда по национальным дорогам (номер которых начинается с DN) и по автострадам
Можно даже жить в Румынии и не заезжать на эти дороги, но любой переход границы тут же упирается в эту DN или автостраду Так что без виньетки Румынию не проехать
Ні. Віньєтка обов'зкова.
Не совсем так Ровиньета нужна только для проезда по национальным дорогам (номер которых начинается с DN) и по автострадам
Можно даже жить в Румынии и не заезжать на эти дороги, но любой переход границы тут же упирается в эту DN или автостраду Так что без виньетки Румынию не проехать
О'кей. Проїдь без національних доріг до Сербії чи Болгарії. Скільки часу займе???? Вартуватиме тих 3 євро.
Andzhey 07.05.2023 22:54 пишет: До 2017 їздив неодноразово в Спліт (по болгарській візі без шенгену) через Солотвино на Тімішоару, Бєлград і на Боснію. Тому якщо їхати з Франківська цей маршрут найбільш передбачуваний по часу. В Солотвино ніколи більше декількох автівок в черзі не було, як правило, перехід займав від 20 хв до години. Далі до Сату Маре дорога повільна, а з Орадея сіл вже поменше і в мене середня швидкість по Румунії до кордону з Сербією була 70 км/год. чітко дотримуючись ПДР. Перехід Румунія - Сербія біля Вршацу проходиться зі лічені хвилини. Решта маршрутів простіші для водія, але можна не одну годину простояти на кордонах.
я на Дяково більше цілюсь (на 70 км коротше по гуглу, бо старт планується не зовсім з Франківська, а з області). Дяково по завантаженості не сильно відрізняється?
О'кей. Проїдь без національних доріг до Сербії чи Болгарії. Скільки часу займе???? Вартуватиме тих 3 євро.
тому що продаж мінімально на тиждень, хоч за 5хв все проїдь в Швейцарії взагалі 40євро на рік! двічи їздив в різні роки - мін 3 години, макс 2 дні а платити все одно 40 євро
Дяково до війни було майже пусте завжди, але дорога туди була раніше десь 20км це щось (може зробили вже?)
Востаннє їздив тудою в 21-му році. В липні їхав в Албанію то була не дуже. А у вересні їхав в Грецію - то велике будівництво від Берегово до Дяково гуділо на повну. Впевнений- там зараз ляля, а не дорога.
Drug2 09.05.2023 17:10 пишет: Востаннє їздив тудою в 21-му році. В липні їхав в Албанію то була не дуже. А у вересні їхав в Грецію - то велике будівництво від Берегово до Дяково гуділо на повну. Впевнений- там зараз ляля, а не дорога.
дякую за інфо. ну відремонтували мабуть М26, навряд чи Т0735