Ще одна перевага маленьких бойлерів (15-30 л) в тому, що їх необов'язково вішати, а можна просто поставити десь під мийкою (часто, під кухонною мийкою буває досить багато вільного місця).
До речі, а є технічні рішення на втулити бойлер під мийкою, але щоб він давав воду і у ванну кімнату? На сім`ю з 3х осіб - 80 літрів й не вигадуйте якісь оборудки)))
До речі, а є технічні рішення на втулити бойлер під мийкою, але щоб він давав воду і у ванну кімнату?
Це технічне рішення - те саме, що і для підключення його до холодної води - називається трійник. Звісно, на вводі гарячої води (і холодної) має стояти зворотний клапан, і кран вводу гарячої - перекривається. Все. Якщо зворотні клапани досить свіжі і обидва працюють - то, для експерименту, можна тримати і гарячий відкритий, і буде суміш гарячої води з бойлеру і із стояка (тобто, зменшене споживання гарячої від мережі).
Ще одна перевага маленьких бойлерів (15-30 л) в тому, що їх необов'язково вішати, а можна просто поставити десь під мийкою (часто, під кухонною мийкою буває досить багато вільного місця).
До речі, а є технічні рішення на втулити бойлер під мийкою, але щоб він давав воду і у ванну кімнату? На сім`ю з 3х осіб - 80 літрів й не вигадуйте якісь оборудки)))
Не треба ніяких рішень. Бойлер підключається до труби гарячої води. І всі споживачі на цій трубі в квартирі мають її з бойлера. Якщо не перекрити вхідний кран в квартиру - то і усі споживачі в будинку.
Я про це ж. От моє підключення: на передньому плані - холодна вода (ввод знизу, кран, трійник-точніше-чотирник, бойлер зліва, пралка справа, угору - підводи умивальника). На задньому плані - встановлений латунний трійник на гарячу воду (фактично, він стояв на холодні воді, і міг бути знятий з холодної води, і переставлений тепер на гарячу, виводить гарячу воду з бойлера в гарячу трубу до всіх споживачів - і вгору до мийки, і вниз до ванної кімнати).
(Нові трубки прикрито утепленням, яке ховає гофровані патрубки підключення бойлеру з нержавійки: в них переріз значно вищий, ніж в звичайних металево-гумових патрубків, і вони майже не створюють опору, порівняно із звичайними дешевими патрубками. Недолік патрубків з нержавйки - мені вдалося нормально затиснути їх, без прокапування, лище з прокладками з фторопласту (він досить твердий, точніше - самий твердий з усіх відомих мені ущільнюючих матеріалів).
При-чому, бойлер зручно встановлюється на свій же заводський транспортувальний пінопласт з коробки (бо більшість виробників бойлерів роблять їх форму закругленою з боків, і без підставки він трохи хитатиметься).
На фото не видно, але в каналізаційний злив - також встановлено трійник (45 градусів у бік бойлеру), за допомогою якого підключено аварійний злив води з захисного мультиклапану бойлера. Цей мультиклапан встановлюється прямо на бойлері.
Ну і, заодно, до-речі, про підключення електрики: бойлер підключено у ту ж розетку, що і пралка. До покупки бойлеру там стояла одинарна розетка (чисто під пралку). Відповідно, після встановлення бойлеру - прийшлося замінити розетку на подвійну.
Атлантик 80 литров с сухим тэном.
Питание напрямую от 2-х тарифного счетчика. Реле-таймер + УЗО. Редуктор давления итальянский.
Атлантик 80 литров с сухим тэном.
Питание напрямую от 2-х тарифного счетчика. Реле-таймер + УЗО. Редуктор давления итальянский.
Реле-таймер + УЗО а що це таке? І для чого воно? Бо в мене теж такий Атлантік , а такого нема. Може мені теж таке треба
Реле-таймер + УЗО а що це таке? І для чого воно? Бо в мене теж такий Атлантік , а такого нема. Може мені теж таке треба
[list]
таймер щоб типу економити і гріти тільки в певний час. А ось УЗО для бойлера річ потрібна. Якщо його немає в щитку, то продаються шнури з узо.
Таймер, щоб економити електрику, вмикаючи нагрів за розкладом по нічному тарифу, якщо такий є. В себе подібне використовую, але можна і простіше механічне. А УЗО(чи в моєму випадку дифавтомат) - щоб випадково струмом не вбило якщо 220 на корпус бойлера потрапить. Не тільки для бойлера корисне, але для будь-якої електроніки загалом. Я його одразу після лічильника змонтував щоб на всі прилади в квартирі діяло.
Якось заміряв росзід води при прийому душа, виходило 4-5 літрів гарячої та 5-7 холодної води
Це схоже на літо Зимою так не буде Для Києва Тхол влітку +25, взимку +5. Тому взимку і часу (енергії) на підігрів більше, і гор. води виходить менше.
зимой виклчно в холодній воді душ
Думаю про літо, пишу про зиму
Поставили бойлер Вибрали Термекс, сухий, на 50л, але проблема в іншому Кран, який на виході з бойлеру не можу провернути, на подачі крутиться без проблем
Перші дні, обидва крани справно і легко крутились, минуло пару дні, щось смикнуло покрутити, а воно колом То я не такий чи є якась хитрість?
Теоретично, грамотний сантехнік зможе розшевелити кран (якщо це дозволяє його конструкція). А для чого цей другий кран взагалі? У вас крани прямо на бойлері, не десь далі?
Цікаво було б подивитися що то за мийка така і що то за кухня така, що під мийку влізе 80-и літровий бойлер з усіма причандалами і сифон мийки.
Теоретично, грамотний сантехнік зможе розшевелити кран (якщо це дозволяє його конструкція). А для чого цей другий кран взагалі? У вас крани прямо на бойлері, не десь далі?
Прям на бойлері Кранам пару тижнів, нові
имхо, кран бракованный
имхо, кран бракованный
Або потрібно сильніше провернути, вони перший раз дуже туго провертаються, потім нормально. Можливо сантехнік один провернув коли встановлював, а інший ні.
Еще давление влияет, например колбу осмоса невозможно раскрутить пока воду не перекроешь, но в данном случае это не критично.
Був Атлантік з мокрим теном, потік, але не було редуктора. Був з сухим теном, з редуктором, теж потік, при чому прогнив флянець де стоїть тен, прогнила трубочка в якій датчик температури. Флянець на сухий тен років 4 тому обійшовся щось в районі 1,5К грн, замінив, а через деякий час потік уже й сам бак, якість сцк. Після цього вважаю сухий тен не більше ніж маркетинговим ходом. Дорожче при покупці, значно дорожче в ремонті. Ну і марку Атлантік після двох спроб рекомендувати точно не можу. У батьків найпростіший бойлер, харківський, вже років 15, один раз була заміна тена, гривень 300(давненько було) в купі з флянцем і прокладкою.
У меня две 80л бочки от Атлантика, но самые простые: с мокрым ТЭНом и без какой-либо электроники. Одной уже 13 лет, второй 6. Работают и кушать не просят. Чистка раз в год и все
это по богатому так чистить))) я один за 12 лет еще ни разу не чистил, правда он на даче, а там вода супер. второй дома висит 1.5 года, пока норм. имхо, атлантик и есть самый бюджетный вариант, если без наворотов