Насправді навпаки: в заторах на холостих нижче тиск, нижче температура масла 90С-100С, масло спокійно собі довше "зпрацьовується" в мотогодинах.
На автобані вище оберти (звісно якщо не тошнити 90км/год), вище тиск - отже вище температура 110+С, отже масло на автобані більше "працює" аніж в умовних корках. Те саме для гірського режиму їзди, де в мене навіть температура двигуна (охолоджуючої рідини) була 105С, а масла зашкалювала в 120С. Отже такі режими роботи якраз і є "суворими"))) В заторах лише кілометраж "стоїть", а мотогодини "біжать" от і вся "суворість")
У тебе Кодіак так само в заторах гріє до 108С, а на трасі повинен опускати до 102С. Якщо мова про бензин. 110 на TSI на трасі можна побачити хіба якщо влітку при +35 їхати 180+ постійно.
При 180 тримається 113-114 у мене, інколи до 116-117
Цікаво. Короткотерміново можливо, поки термостат не роздуплився. Але щоб стабільна така була, то ні, gen3 так не грілись. Я максимум 112 бачив, влітку в горах на серпантинах. А нагадай, постійно забуваю, у вас вже 0W20? Я на "гуталіні їздив", 5W40.
У тебе Кодіак так само в заторах гріє до 108С, а на трасі повинен опускати до 102С. Якщо мова про бензин. 110 на TSI на трасі можна побачити хіба якщо влітку при +35 їхати 180+ постійно.
При 180 тримається 113-114 у мене, інколи до 116-117
Цікаво. Короткотерміново можливо, поки термостат не роздуплився. Але щоб стабільна така була, то ні, gen3 так не грілись. Я максимум 112 бачив, влітку в горах на серпантинах. А нагадай, постійно забуваю, у вас вже 0W20? Я на "гуталіні їздив", 5W40.
С 40т.км на одометре, с августа 2009 в мотор 2972см3 лил масло Mobil 1 Peak Life 5W-50, не так давно производитель его заменил на Mobil 1™ FS x1 5W-50 ( "рекомендовано для различных видов автомобилей с пробегом свыше 100 тыс. км." ) Одометр авто на сегодня показывает около 277тыс км, т.е. 15 лет масло между заменами раз в 10тыс.км +/-0,5тыс.км. не доливаю (перед заменой масла на щупе 2-3 мм до минимальной отметки). Средний расход топлива на сегодня в летний период 12,8-12,94л/100км в режиме 62% Город (левый-правый берег Днепра, 32% пригород).
Paulskit 05.09.2023 16:36 пишет: Але щоб стабільна така була, то ні, gen3 так не грілись. Я максимум 112 бачив, влітку в горах на серпантинах.
так прошиті двигуни мають інші налаштування термоменеджменту (раніше відкривають термостат). Але так, схоже що ген3 менше гріли масло, навіть сток. Навряд чи це можна пояснити лише маслом W40 vs W30, на 100+ град обидва вже дуже текучі і там навпаки вже важливо щоб в'язкість не просіла критично.
так прошиті двигуни мають інші налаштування термоменеджменту (раніше відкривають термостат).
Не всі, у мене по термоменеджменту нічого не чіпали, ніякої різниці зі стоком не було. Я думаю, що gen4 вирішили більше гріти, не думаю, що прорахувались з радіаторами чи чимось таким.
Не всі, у мене по термоменеджменту нічого не чіпали, ніякої різниці зі стоком не було. Я думаю, що gen4 вирішили більше гріти, не думаю, що прорахувались з радіаторами чи чимось таким.
у тебе ж vtg було? Значить чіпали, про це не питають, зміни в термоменеджменті йдуть по дефолту в ст1. Я думаю навряд чи є взагалі програма яка підвищує макс потужність і момент в широкому диапазоні і не чіпає термоменеджмент.
у тебе ж vtg було? Значить чіпали, про це не питають, зміни в термоменеджменті йдуть по дефолту в ст1. Я думаю навряд чи є взагалі програма яка підвищує макс потужність і момент в широкому диапазоні і не чіпає термоменеджмент.
Можливо, але я ніякої різниці ні до, ні після не бачив і це не озвучували спеціально, як для 2.0. Мені здається, що на 1.8 програми були коробкою обмежені, тому ніякого сенсу лізти в термостат не було.
так прошиті двигуни мають інші налаштування термоменеджменту (раніше відкривають термостат).
190-сильні гріються менше
Можливо пов'язано із тим що у мене чавунний блок і його не страшно гріти
Є все набагато простіше, ось на офіційному сайту Шелл є підбір під конкретний авто, вибираєш свій авто і все і не треба переглядати всі масла шелл які підходять по в'язкості чи є там твій допуск чи нема і все))
проверил по своему двигателю - этот подбор вообще не предложил ничего той вязкости, которая предусмотрена у меня в инструкции (хотя такие продукты у Шелл есть). Так что, я бы не идеализировал.
Так там же треба не тільки по в'язкості нема, треба же ж звертати увагу на допуски які вказані на каністрі, бо з новими моторами одної в'язкості недостатньо. А що у вас за авто і про який Шелл йде мова?
Є все набагато простіше, ось на офіційному сайту Шелл є підбір під конкретний авто, вибираєш свій авто і все і не треба переглядати всі масла шелл які підходять по в'язкості чи є там твій допуск чи нема і все))
проверил по своему двигателю - этот подбор вообще не предложил ничего той вязкости, которая предусмотрена у меня в инструкции (хотя такие продукты у Шелл есть). Так что, я бы не идеализировал.
Так там же треба не тільки по в'язкості нема, треба же ж звертати увагу на допуски які вказані на каністрі, бо з новими моторами одної в'язкості недостатньо. А що у вас за авто і про який Шелл йде мова?
"всефольксвагеновский" 1,6. Инструкция пишет про 5w40, сайт Шелл предлагает только 5w30
P.S. Тут надо понимать вот что: именно от вязкости зависит, чтобы в нужных местах был "масляный клин" нужной толщины. Поэтому, если нет подходящей вязкости, все прочие параметры масла вообще не имеют значения: оно или совсем не поступит в трущиеся пары или поступит, но не создаст прослойки нужной толщины.
Dimiyar 19.09.2023 00:58 пишет: Чому? Там же різні модифікації 1.6 є, ось я вибрав 1.6mpi і ощь що мені підбір на Шелл видав як 5в30 так і 5в40.
если искать с учётом года выпуска авто, то предлагает только 5в30.
На тому скріншоті що я вище прикладав там як раз з роками фільтр стоїть ось "
В ответ на: SKODA Octavia Octavia II 1.6 Petrol 102bhp Hatchback (BGU,BSE,BSF,CMXA) (2004-2013)
" Мабуть просто під різні двигуни 1.6 по коду трохи різні оливи Шелл пропоную, а вони по логіці мають враховувать допуски від виробника. Особливо якщо враховувать той факт що шелл зараз наче як на ВАГ поставляє оригінальну оливу.
объяснений можно придумать много, но...у меня как у покупателя объективно нет возможности узнать истину. Я ж не лаборатория и не испытательный стенд. Поэтому, читаем инструкцию и не дёргаемся.
VAG LongLife III 5W-30 - для Європи з гнучким інтервалом заміни (G 052 195 M2 / G 052 195 M4) (Допуски та специфікації: VW 504 00 / 507 00)
VAG LongLife III 0W-30 - для Європи з гнучким інтервалом заміни (G 052 545 M2 / G 052 545 M4) (Допуски та специфікації: VW 504 00 / 507 00)
VAG Special Plus 5W-40 - (до 11.2018) (G 052 167 M2 / G 052 167 M4) (Допуски та специфікації: VW 502 00 / 505 00 / 505 01) . Я он собі в мазду взагалі заливаю Shell hx8 ECT 5w30 і порядок.
Dimiyar 21.09.2023 10:42 пишет: Ну по інструкції ВАГ в 1.6 рекомендує наступне.
VAG LongLife III 5W-30 - для Європи з гнучким інтервалом заміни (G 052 195 M2 / G 052 195 M4) (Допуски та специфікації: VW 504 00 / 507 00)
VAG LongLife III 0W-30 - для Європи з гнучким інтервалом заміни (G 052 545 M2 / G 052 545 M4) (Допуски та специфікації: VW 504 00 / 507 00)
VAG Special Plus 5W-40 - (до 11.2018) (G 052 167 M2 / G 052 167 M4) (Допуски та специфікації: VW 502 00 / 505 00 / 505 01) . Я он собі в мазду взагалі заливаю Shell hx8 ECT 5w30 і порядок.
а какие разумные аргументы заливать более жидкое (в горячем состоянии), если можно залить более густое?
VovkZ 21.09.2023 17:12 пишет: А який сенс заливати більш густе мастило, якщо можна більш рідке?
в смысле? чтобы надёжнее масляный клин держался, очевидно же
Зовсім не очевидно, якщо ганяти до відсічки на автодромі - так, постійна велика температура та високі оберти може зменьшити істотно оливний клін на перевантаженнях. Для цивільного двигуна це не важливо. Більш важливо, щоб рідка олива швидше розігрівала двигун, краще прокачувалося на холостих, швидше відводило тепло від поршнів, більше оливи потрапляло під вкладиши колінвала. Все інше зробить протизносна та протизадірна присадка.