Доброго дня. Обираю гуму 215-55-16, з індексом навантаження 92 - 93. Раніше їздив на 205-60-16. Вирішив обрати ширшу. Але щось з цінами і вибір не дуже великий. Підкажіть що обрати. Їзжджу 50 місто, 50 траса. хочеться по ціні 3-4т.грн.
ostapets_michail 16.10.2023 13:20 пишет: Доброго дня. Обираю гуму 215-55-16, з індексом навантаження 92 - 93. Раніше їздив на 205-60-16. Вирішив обрати ширшу. Але щось з цінами і вибір не дуже великий. Підкажіть що обрати. Їзжджу 50 місто, 50 траса. хочеться по ціні 3-4т.грн.
Це для Октавії 1.4? А чим їй 205 ширини мало? Ніби машина не важка, 250 км/год не їздить. В мене машина практично така ж то 205 60 16 - якраз те що треба. Не бачу смислу на Октавію брати 215 55 16, вона в цьому розмірі стане жорсткіша і кліренс зменшиться на пів сантиметра. Ще й резина сама получається дорожча.
ostapets_michail 16.10.2023 14:01 пишет: Fulda Kristall Control HP2 215/55 R16 93H Kleber Krisalp HP3 215/55 R16 93H що буде краще?
BFGoodrich G-Force Winter 2, насколько помню - полный аналог Kleber Krisalp HР3...на BFGoodrich G-Force Winter 2 в типоразмере 215/55 R17 проехал прошлый зимний сезон...очень достойные шины!!!! Очень тихие, комфортные, хорошо держат авто на скорости на сухом и мокром асфальте, отлично тормозят, по снегу едут прекрасно, по снежной каше - очень уверенно.
ostapets_michail 16.10.2023 14:01 пишет: Fulda Kristall Control HP2 215/55 R16 93H Kleber Krisalp HP3 215/55 R16 93H що буде краще?
BFGoodrich G-Force Winter 2, насколько помню - полный аналог Kleber Krisalp HР3...на BFGoodrich G-Force Winter 2 в типоразмере 215/55 R17 проехал прошлый зимний сезон...очень достойные шины!!!! Очень тихие, комфортные, хорошо держат авто на скорости на сухом и мокром асфальте, отлично тормозят, по снегу едут прекрасно, по снежной каше - очень уверенно.
так а що краще? Гуд річ? Чи клебер? Чи вони однакові?
так а що краще? Гуд річ? Чи клебер? Чи вони однакові?
читай же ж, уважніше!) BFGoodrich G-Force Winter 2- полный аналог Kleber Krisalp HР3
так для 1.4. Хотілось спробувати щось ширше. Але ціна кусається. На літо буду шукати 215. Не думаю що буде жорсткою, ширина то більша. А зараз таки буду брати 205\60\16. Їзжу зарах на контік TS 870. Зявилось дуже багато інших марок не Мішка, Контік, ГудІар.
Виходить Клебер - БФ Гудріч а хто такий Firestone?
У минулому році були десь адекватні порівняння-тести, а зараз не можу знайти.
ostapets_michail 18.10.2023 22:02 пишет: так для 1.4. Хотілось спробувати щось ширше. Але ціна кусається. На літо буду шукати 215. Не думаю що буде жорсткою, ширина то більша. А зараз таки буду брати 205\60\16. Їзжу зарах на контік TS 870. Зявилось дуже багато інших марок не Мішка, Контік, ГудІар.
Колись робив такий перехід на Октавія Тур, то 215-55-16 має більше пляму контакту, краще управління, але більше відчувалась колійність, повернувся на 205-55(літо)/60(зима). Я б на 16 радіусі не радив би, особисто мій досвід. Так ходові в цих Октавій абсолютно різні, хоча я мав Тур 4х4, позаду дворичажна/незалежна підвіска. Якщо треба гарний зацеп - так, це вирішує, по іншим критеріям - не думаю, 205-55-16 ще й дешевша здається
Firestone всегда был подразделением Bridgestone, каким боком здесь Nexen?
Возможно, я не в курсе и времена поменялись?
Ти (не один ) точно "не в курсе", бо аналогічні моделі(навіть назва в них повністю однакова) вже декілька років випускають різні виробники, хоч вони й жодним боком один до одного...
ostapets_michail 18.10.2023 22:02 пишет: так для 1.4. Хотілось спробувати щось ширше. Але ціна кусається. На літо буду шукати 215. Не думаю що буде жорсткою, ширина то більша. А зараз таки буду брати 205\60\16. Їзжу зарах на контік TS 870. Зявилось дуже багато інших марок не Мішка, Контік, ГудІар.
Можу рекомендувати в бюджеті до 4 GOODYEAR ULTRAGRIP ICE 2 205/60 R16 96T XL, мабуть одна з найращих зимових гум. Собі вже вдруге взяв такі шини.
ostapets_michail 18.10.2023 22:02 пишет: так для 1.4. Хотілось спробувати щось ширше...
Для зими така спроба не дуже...
Збільшена ширина шини збільшує площу контакту резини з дорожнім (частенько слизьким узимку) покриттям. При цьому вага авто остається незмінною, тобто площа контакту збільшується, а навантаження на 1кв.см зменшується. В сухому залишку ви отримаєте погіршення показників гальмування.
Firestone всегда был подразделением Bridgestone, каким боком здесь Nexen?
Возможно, я не в курсе и времена поменялись?
Ти (не один ) точно "не в курсе", бо аналогічні моделі(навіть назва в них повністю однакова) вже декілька років випускають різні виробники, хоч вони й жодним боком один до одного...
тут невеличка плутатнина - Nexen і Roadstone це одне й те саме а що таке Firestone я взагалі не знаю
Эта все харашо, замечательно - но...
На скрине, заботливо представленном на всеобщее обозрение, вижу только Roadstone, всегда бывший Nexen-ом, и Nexen, всегда бывший Roadston-ом.