Якщо хочеться щось нормальне, я би шукав Шкоду Фабію/Рапід посвіжіше з двигуном 1.2 ТСІ на ремні. Мало того що їде нормально, не велика по габаритам, так ще і економна і рік 15-17. Трохи дорожче. Але свіжіша.
juiT 11.01.2024 23:22 пишет: Якщо хочеться щось нормальне, я би шукав Шкоду Фабію/Рапід посвіжіше з двигуном 1.2 ТСІ на ремні. Мало того що їде нормально, не велика по габаритам, так ще і економна і рік 15-17. Трохи дорожче. Але свіжіша.
посвіжіше - інши гроши, та і нема коли шукати, ця автівка рядом, в одно районі. До того ж подобається посадка автобусна, як в Авео, їздив в Фабії - мені меньш комфортно.
та ясно, наврядчи хтось тут повірив, що там 200+ але, що хотіти від такого віку авто й ціни...наскільки пам'ятаю, з цієї теми, автору в кайф повозитися із залізяччам у гаражі, то поторгуватися на СТО та й брати, якщо все подобається
"…Однак ланцюг у моторі 1.4 TSI може перескочити і без його розтягування. Справа в тому, що в цьому двигуні дуже невдало сконструйовано натягувач ланцюга. Плунжер натягувача виконує свою функцію – висуває планку натягувача – лише за наявності робочого тиску масла. При зупинці двигуна тиск масла відсутній, і плунжеру натягувача ніщо не заважає послабити упор. Тим більше, що в двигуні 1.4 TSI просто не передбачено механізму блокування протиходу плунжера. Тому кожен власник автомобіля з 1,4-літровим двигуном від концерну VAG знає, що не можна залишати її на передачі на стоянці. У цьому випадку ланцюг натягнеться, відсуне планку та плунжер і буквально висітиме на зірочках ГРМ. При запуску двигуна ланцюг просто перескочить на 1-2 зуби, чого буде достатньо для того, щоб поршня вдарили об клапан…"
Продам своє колишнє службове авто Jetta 1,6 tdi. 2016 рік. Куплена та обслуговувалась перші два роки на "Атлант-М", потім - Bosch Service. При бажанні можна на СТО запросити всі роботи, які по ній проводились. Пробіг в основному трасовий - багато їздив у відрядження. Є пару страхових випадків - фарбувались бампери, мінялось лобове скло (камінь на трасі).
"…Однак ланцюг у моторі 1.4 TSI може перескочити і без його розтягування. Справа в тому, що в цьому двигуні дуже невдало сконструйовано натягувач ланцюга. Плунжер натягувача виконує свою функцію – висуває планку натягувача – лише за наявності робочого тиску масла. При зупинці двигуна тиск масла відсутній, і плунжеру натягувача ніщо не заважає послабити упор. Тим більше, що в двигуні 1.4 TSI просто не передбачено механізму блокування протиходу плунжера. Тому кожен власник автомобіля з 1,4-літровим двигуном від концерну VAG знає, що не можна залишати її на передачі на стоянці. У цьому випадку ланцюг натягнеться, відсуне планку та плунжер і буквально висітиме на зірочках ГРМ. При запуску двигуна ланцюг просто перескочить на 1-2 зуби, чого буде достатньо для того, щоб поршня вдарили об клапан…"
Це всім відомо... Надійністю, невибагливістю до якості палива, простотою обслуговування та встановлення ГБО. У мене такій двигун зараз, я навіть ГРМ міняв самостійно.