Так, на 48. А то мене всі обсирають що збираю лоховську збірку на 24 вольти, а нормальні пацани збирають на 48
я для себе порахував, що мені вистачить 24 з головою для квартири (4,2Квт інвертор). Зараз - 3Квт і вистачає. Батарейка 5кВтГод, буде 7,7.
якщо хочеться 48, то як пишуть нижче, можна добити тими ж енвіженами, або замовити по новій і інвертор і батарейки. Щось мені підказує шо проблем з продажем інвертора або комірок за нормальною ціною не буде
якщо хочеться 48, то як пишуть нижче, можна добити тими ж енвіженами, або замовити по новій і інвертор і батарейки. Щось мені підказує шо проблем з продажем інвертора або комірок за нормальною ціною не буде
Це не буде проблем в такий період як зараз, а як тільки на місяць перестануть виключати світло то люди зразу про все це забудуть і продаватимуть аби за що. Я саме так купив у 2023 році в квітні 2 акуми 120-ки Codi Energy Lifepo4, якісні заводські акуми (не з пакетів), я їх взяв тоді менше ніж по 7К грн, бо нікому не потрібні були. Фактично я продав 2 свинцеві 200-ки West тут на форумі по 5К, добавив 3500 грн і отримав 2 Lifepo4 по 120. Наші люди такі, купляють тоді коли вже в пече.
Так добирай Envision, пока они тоже доступны для заказа. 48В 315а*ч - это будет бимба. Порядка 13кВт*ч запасенной на сутки энергии (уже с учетом преобразования и хх инвертора). С хорошим зарядником за два часа можно будет запастись на сутки-двое вперед
Є нюанс, 8 шт які уже замовив стояли на відправку кінець серпня, а якщо ще дозамовлю то прийдеться чекати поки наступні 8 шт приїдуть. Та й з іншої сторони нащо більше? 8 кВт*годин (брутто, без врахування втрати на інверторі) це ітак огого, зараз живу якось з 3 кВт*годин. За ці гроші що коштують ячейки мабуть краще або бензину купити на зиму або панелей кілька штук. Ще маю нюанс в тому що вхід з мережі 3 фази по 16А, інвертор тільки на 1 фазу можна повісити, тобто 4 кВт інвертор це максимум що мені можна купляти, і то в режимі байпас+ зарядка батареї може автомат вибити ( припустим 2.5 кВт споживання + 1.5 кВт зарядка батарейок, і приїхали, вхідний автомат вибє при вхідній напрузі 200 Вольт).
Ще маю нюанс в тому що вхід з мережі 3 фази по 16А, інвертор тільки на 1 фазу можна повісити, тобто 4 кВт інвертор це максимум що мені можна купляти, і то в режимі байпас+ зарядка батареї може автомат вибити ( припустим 2.5 кВт споживання + 1.5 кВт зарядка батарейок, і приїхали, вхідний автомат вибє при вхідній напрузі 200 Вольт).
Сделай через АВР, чтобы при наличии электроэнергии перебрасывало нагрузку на другую линию. Я бы не гонял байпасом через инвертор зазря. Я бы даже его вовсе выключал, снижая тем самым потребление холостого хода (зарядка аккумов при этом продолжает работать) и вообще вероятность неожиданно умереть при скачках напряжения/мигании света, т.к. у инвертора в "выключенном" состоянии деактивирован выход 220В и ему не нужно пытаться подстраиваться под входящую сеть, как он делает при работе в режиме UPS
Ще маю нюанс в тому що вхід з мережі 3 фази по 16А, інвертор тільки на 1 фазу можна повісити, тобто 4 кВт інвертор це максимум що мені можна купляти, і то в режимі байпас+ зарядка батареї може автомат вибити ( припустим 2.5 кВт споживання + 1.5 кВт зарядка батарейок, і приїхали, вхідний автомат вибє при вхідній напрузі 200 Вольт).
Сделай через АВР, чтобы при наличии электроэнергии перебрасывало нагрузку на другую линию. Я бы не гонял байпасом через инвертор зазря. Я бы даже его вовсе выключал, снижая тем самым потребление холостого хода (зарядка аккумов при этом продолжает работать) и вообще вероятность неожиданно умереть при скачках напряжения/мигании света, т.к. у инвертора в "выключенном" состоянии деактивирован выход 220В и ему не нужно пытаться подстраиваться под входящую сеть, как он делает при работе в режиме UPS
і бігати в ночі вимикати інвертор? коли дома нема нікого? втрачаеться суттева перевага такого інвертора, в автоматизації. не треба бігати навколо нього. перебільшуете проблеми про скачки напруги . по перше у більшості вже давно на вході в будинок стоять реле напруги для захисту від таких скачків. по друге інвертор гібридний розбролений для роботи постійно а не вмикатися періодично як зарядна станція. не усі інвертори в вимкненому стані заряджають. наприклад must pro не заряджає. якщо у вас ще е можливість виключати , то вам щастить. у нас вимикають світло 6 на 2. коли вимикати інвертор? на протязі 2 годин появі мережі?
і бігати в ночі вимикати інвертор?
Зачем? Делается включение от сигнальных контактов на АВР. Единственное неудобство, которое будет: не будет режима ИБП, а будет электричество пропадать при отключении на 3-5сек (которые нужны, чтобы инвертор запустился). После подачи электричества от городской сети будет переходить обратно (уже незаметно) и выключать инвертор
Зачем? Делается включение от сигнальных контактов на АВР. Единственное неудобство, которое будет: не будет режима ИБП, а будет электричество пропадать при отключении на 3-5сек (которые нужны, чтобы инвертор запустился). После подачи электричества от городской сети будет переходить обратно (уже незаметно) и выключать инвертор
конкретніше можна? сигнальні контакти на авр зрозуміло. а в інверторі куди дроти підключати?
Так оці 3-5 секунд це одна з основних проблем чому хочу гібридний. Мені 2 роки назад і зараз останній місяць надоїло бігати переключати, а ще більше надоїло те що в самий нехороший момент пропадає мережеве світло і виключається компютер.
конкретніше можна? сигнальні контакти на авр зрозуміло. а в інверторі куди дроти підключати?
Запараллелить кнопку включения инвертора через релюшку, которая на АВР (сигнальные контакты) и на самом инверторе оставить в положении "выкл". Свет есть - релюшка на АВР разомкнута. Свет выключили - релюшка замкнулась, инвертор включился. Свет пропал - релюшка разомкнулась, инвертор выключился. Между выходом 220 инвертора и контактами "Источник В" на АВР поставить реле задержки на нужное количество секунд, чтобы инвертор успевал нормально запуститься. Все Если надо включить инвертор, когда электричество в сети есть (для настройки или еще зачем-то), то просто включаем его как обычно кнопкой
P.S. я бы даже еще дальше пошел и поставил задержку выключения инвертора после переключения АВР на городскую сеть. Чисто из перестраховки, чтобы он не выключался в тот де момент, как с него сняли нагрузку
Мені 2 роки назад і зараз останній місяць надоїло бігати переключати, а ще більше надоїло те що в самий нехороший момент пропадає мережеве світло і виключається компютер.
Так АВР же, чтобы не бегать. А по выключениям: у меня сейчас комп+роутер и телек через ИБП старенькие включены (можно было и через один, но переноску тянуть далеко, а второй ИБП просто был уже). Из-за регулярных обстрелов свет часто мигает, реле напряжения вырубает всю хату. А с ИБП мне на то пофиг, потому такой режим работы инвертора вообще не напряг бы))
Запараллелить кнопку включения инвертора через релюшку, которая на АВР (сигнальные контакты) и на самом инверторе оставить в положении "выкл". Свет есть - релюшка на АВР разомкнута. Свет выключили - релюшка замкнулась, инвертор включился. Свет пропал - релюшка разомкнулась, инвертор выключился. Между выходом 220 инвертора и контактами "Источник В" на АВР поставить реле задержки на нужное количество секунд, чтобы инвертор успевал нормально запуститься. Все
P.S. я бы даже еще дальше пошел и поставил задержку выключения инвертора после переключения АВР на городскую сеть. Чисто из перестраховки, чтобы он не выключался в тот де момент, как с него сняли нагрузку
must pro при вимкнені не заряджае акб...
Хочу задати питання по інверторам і їхньому підключенню. Тільки намагаюсь розібратись в цьому питанні, тому може запитаю дурню. В мене у будинок заведені 3 фази по 25 А (ставив із запасом). Скоріш за все при відключеннях має вистачити потужності однофазного інвертора на 5 КВт. Але як його під'єднати так, щоб він живив всі три фази при відключеннях? Ставити на вихід інвертора окремий трифазний автомат і коротити його фази? Чи треба шукати трифазний інвертор?
Ставити на вихід інвертора окремий трифазний автомат і коротити його фази? Чи треба шукати трифазний інвертор?
Если нет 3-фазных потребителей, то да: можно питать все линии от одной фазы инвертора. По-идее, можно реализовать через тот же самый АВР 4-полюсный. Первый вход АВР (приоритетный)- городская сеть, т.е. существующий ввод (3ф + ноль). Второй вход АВР (резерв)- на все три контакта фаза с инвертора + ноль с инвертора. Ну а выход с АВР уже подключать к щитку, как сейчас там подключен ввод (3ф + ноль) Итого будет при питании от городской сети 3 разных фазы на трех линиях, при переходе на резерв - все 3 линии на одной фазе от инвертора. И защита от того, чтобы они случайно не встретились, в виде переключаемых контактов АВР.
Хочу задати питання по інверторам і їхньому підключенню. Тільки намагаюсь розібратись в цьому питанні, тому може запитаю дурню. В мене у будинок заведені 3 фази по 25 А (ставив із запасом). Скоріш за все при відключеннях має вистачити потужності однофазного інвертора на 5 КВт. Але як його під'єднати так, щоб він живив всі три фази при відключеннях? Ставити на вихід інвертора окремий трифазний автомат і коротити його фази? Чи треба шукати трифазний інвертор?
В мене така сама ситуація тільки 16А. Поки користуюсь звичайним інвертором і зарядками (руцями) то де вхід в хату з вулиці в щиток поставив автомат 3-фазний з 3-ьома положеннями - середнє викл, верхнє й нижнє - 2 різні входи. Вхід 1 поставив на кожну фазу свою ( робота від мережі), на вхід 2 поставив вхід з інвертора - обєднання 3 фаз, подається на 3 фази все з інвертора. Гібридний інвертор буде тільки через пару місяців, до того часу перероблю так щоб 2 фази могли живитись і від інвертора і від мережі, а на 3-тю фазу поперекидую таке що не потрібно від інвертора, наприклад електродуховка.
Ставити на вихід інвертора окремий трифазний автомат і коротити його фази? Чи треба шукати трифазний інвертор?
Если нет 3-фазных потребителей, то да: можно питать все линии от одной фазы инвертора. По-идее, можно реализовать через тот же самый АВР 4-полюсный. Первый вход АВР (приоритетный)- городская сеть, т.е. существующий ввод (3ф + ноль). Второй вход АВР (резерв)- на все три контакта фаза с инвертора + ноль с инвертора. Ну а выход с АВР уже подключать к щитку, как сейчас там подключен ввод (3ф + ноль) Итого будет при питании от городской сети 3 разных фазы на трех линиях, при переходе на резерв - все 3 линии на одной фазе от инвертора. И защита от того, чтобы они случайно не встретились, в виде переключаемых контактов АВР.
дякую, наче, зрозуміло.
Я б на одну фазу поставив би зараз критичну і до неї або на загальний вхід через вхід, але щоб байпасом можно було в обхід інвертора
Так оці 3-5 секунд це одна з основних проблем чому хочу гібридний. Мені 2 роки назад і зараз останній місяць надоїло бігати переключати, а ще більше надоїло те що в самий нехороший момент пропадає мережеве світло і виключається компютер.
А звичайне ДБЖ типу APC не допоможе?
А звичайне ДБЖ типу APC не допоможе?
Так це тільки викинуті гроші на ще один девайс. В гаражі десь валяється 24-вольтовий компютерний безперебійник без батарейок, навіть не хочу на нього дивитись... Краще гібридний який буде і компютер тримати і інше хатнє обладнання.
В результаті замовив: ячейки 8 *315 B-Grade з Nkon інвертор 4 кВт за 9370 грн Інвертор Anenji БМС JK 200А/2А за 1966 грн БМС
відносно БМС подивлюсь, якщо щось цікаве вискочить на протязі пару місяців то візьму щось може й краще.
В результаті замовив: ячейки 8 *315 B-Grade з Nkon інвертор 4 кВт за 9370 грн Інвертор Anenji БМС JK 200А/2А за 1966 грн БМС
На первый взгляд годный набор
Инвертор как окажется по качеству и юзабилити - это уже только практика покажет. Он отличается в нижней части от распространенных PowMr и 1001 клона, но, думаю, должен быть +- одинаковым по своим качествам с конкурентами в этой ценовой категории
P.S. единственное, у конкурентов зарядный ток выше: 100а против 80а и вес 8кг против 7кг у этого. P.P.S. У самого Anenji прямо есть тот же самый клон на 4.2кВт на 14 баксов дороже, если без ви-фи
відносно БМС подивлюсь, якщо щось цікаве вискочить на протязі пару місяців то візьму щось може й краще.