autoua
Autoua.netФорумКурилка

Ріелтор зло (2/10)

Достоевский **
41 год (24 года за рулем), Киев
С нами с 08.08.2008

Re: Ріелтор зло [Re: junior]
      4 августа 2024 в 10:26 Гілками

а як бути людям, які не профі в оформленні документів? те що багато шарлатанів серед ріелторів - проблема.
думаю варто ввести ліцензування.

питання: де шукати нерухомість?

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
Шкодоволгный Вазотавр *
53 года (32 года за рулем), Киев
С нами с 06.07.2001

Re: Ріелтор зло [Re: harald67]
      4 августа 2024 в 10:36 Гілками

harald67 04.08.2024 07:23 пишет:

Так від держави ж багато не треба: запровадити щтраф наприклад у 10 прожиткових мінімумів (чи скільки там буде ) за публікацію безпідставних обʼяв.

А нашо лісапедка? В ККУ є стаття за шахрайство. Просто займатися цим нема кому.

Еще та! **
45 лет (18 лет за рулем), Київ
С нами с 16.06.2008

Re: Ріелтор зло [Re: DimonDSV]
      4 августа 2024 в 11:13 Гілками

DimonDSV 04.08.2024 10:26 пишет:

а як бути людям, які не профі в оформленні документів? те що багато шарлатанів серед ріелторів - проблема.
думаю варто ввести ліцензування.

питання: де шукати нерухомість?

Ріелтори не оформлюють ніяких документів. Це все робить власник (якщо мова про відсутність боргів наприклад) або нотаріус (якщо мова про договір)
Офіційно назва послуги ріелторів - це плата за пошук нерухомості. Тобто за те що вони добре погуглили і знайшли власника, а потім створили власну об*яву.
Я орієнтуюся на dom.ria. Але якщо/коли треба здати чи продати житло - фейсбук.

Змінено Roksimama (11:15 04/08/2024)

подсевший на форум *
Киев
С нами с 22.10.2007

Re: Ріелтор зло [Re: kkk_GAZ240]
      4 августа 2024 в 13:55 Гілками

kkk_GAZ240 04.08.2024 10:36 пишет:

Тут головне питання: а на… пуркуа?

Шкодоволгный Вазотавр *
53 года (32 года за рулем), Киев
С нами с 06.07.2001

Re: Ріелтор зло [Re: Vindsor]
      4 августа 2024 в 14:02 Гілками

Vindsor 04.08.2024 13:55 пишет:

Тут головне питання: а на… пуркуа?

Да просто беремо ситуацію - рієлтор який супроводжував наприклад оренду ( а він і оформлює договір та ставить печатку агенства) не вказав, наприклад що в квартирі аварійний водопровод.
Тобто обманув кварттиронаймача, але отримав гроші, що також вказується в договорі ( це так, бо здавали нещодавно квартиру). Це шахрайство? Так шахрайство. Отримайте строк

ПС Десяток-дпугий сяде, інші почнуть замислюватись чи варто.

ппс Я тут кажк про офіційних, які працюють в анествах та мають відповідні документи.

Змінено kkk_GAZ240 (14:04 04/08/2024)

продавець овочів **
Киев
С нами с 11.04.2006

4 августа 2024 в 14:28 Гілками

Так за заявою постраждалого і зараз нічого не заважає відкрити справу про шахрайство. Просто у цих ріелтерів угоди ні про що, ніякої відповідальності за ними бути не може, бо там якісь інформаційні послуги. А без заяви незрозуміло хто і як повинен їх притягувати, ДПС ото немає чого робити як ловити на живця розміщувачів об'яв в інтернетах. Шахраїв по картках щось не дуже ловлять, хоч там всі дані є. Треба ж іще щоб склад злочину був, а чи є розповсюдження об'яви про продаж квартири складом злочину або хоч адміністративним правопорушенням?

подсевший на форум **
37 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

4 августа 2024 в 14:49 Гілками

harald67 04.08.2024 07:23 пишет:

Так від держави ж багато не треба: запровадити щтраф наприклад у 10 прожиткових мінімумів (чи скільки там буде ) за публікацію безпідставних обʼяв.

Копіювання чужих обʼяв і вивішування їх від іншої особи під статтю кку "шахрайство" не підтягнеш. Та і занадто жорстоко запроваджувати за це кримінальну відповідальність. А от штраф у 20+ тисяч гривень було б саме те що треба.

V.I.P *
19 лет за рулем, Киев
С нами с 24.11.2011

Re: Ріелтор зло [Re: zyoma]
      5 августа 2024 в 09:48 Гілками

zyoma 03.08.2024 20:14 пишет:

junior 02.08.2024 21:51 пишет:

А в чому гемор з переглядом? Приїхав відкрив двері і ходиш за потенційним покупцем.

Лол, дійсно, які проблеми, домовився, викроїв час, приїхав через затори в інший район, послухав, що воно коштує на 10к менше, це якщо нічого не зірвалося, і так десь раз на тиждень. Дякую, дуже дякую.

Домовитись на 3-4 перегляди поспіль, в час, який підходить власнику і не в часи заторів.
Доручити продати ріелтору, має значно більше проблем.
Якщо квартира нормальна і відповідна ціна, перегляд буде один, максимум два.
Але багато власників ставлять +30% і потім не розуміють, чого це їм треба скидати ціну, щоб хоча б перегляди почались.

важничающий писатель ***
45 лет, Киев
С нами с 04.12.2006

5 августа 2024 в 14:04 Гілками

junior 05.08.2024 09:48 пишет:

Але багато власників ставлять +30% і потім не розуміють, чого це їм треба скидати ціну, щоб хоча б перегляди почались.

От приблизно про це я і писала:) Послуги ріелтора вартували того, щоб не вислохувувати мрійників, які думають, що продавець має виставити квартиру на 30% дешевше, зате вони прийдуть всі в один день подивитися:))

Насправді є люди, які мають час та натхнення самі продавати, це ок, трохи їм заздрю:)

подсевший на форум **
37 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

5 августа 2024 в 15:39 Гілками

junior 02.08.2024 21:51 пишет:

А в чому гемор з переглядом? Приїхав відкрив двері і ходиш за потенційним покупцем.

Лол, дійсно, які проблеми, домовився, викроїв час, приїхав через затори в інший район, послухав, що воно коштує на 10к менше, це якщо нічого не зірвалося, і так десь раз на тиждень. Дякую, дуже дякую.

Домовитись на 3-4 перегляди поспіль, в час, який підходить власнику і не в часи заторів.

Так а хто має зараз визначати ціну? Добре коли продається квартира в якомусь великому жк, де паралельно ще умовно 10 аналогічних квартир виставлені на продаж. А що робити продавцеві квартири в невеликому будинку, коли ні в цьому будинку ні навколо нічого подібного на продаж не виставлено? І ріелтор тут мало чим допоможе, особливо такі яких зараз більшість. От і доводиться продавцям такого "нетипового" житла діяти методом тика: ставлять завищену ціну і чекають. Нема інтересу - скидають поступово ціну, поки не почне "клювати".

С нами с 03.09.2001

Re: Ріелтор зло [Re: nickka]
      5 августа 2024 в 16:39 Гілками

nickka 04.08.2024 14:28 пишет:

Треба ж іще щоб склад злочину був, а чи є розповсюдження об'яви про продаж квартири складом злочину або хоч адміністративним правопорушенням?

Є, ріелтори кладуть болт на цілу купу законів, про рекламу, про торгівлю і таке інше.

41 год (22 года за рулем), Украина,транзит
С нами с 02.11.2005

5 августа 2024 в 22:01 Гілками

harald67 05.08.2024 15:39 пишет:

В ответ на:

...

Так а хто має зараз визначати ціну? Добре коли продається квартира в якомусь великому жк, де паралельно ще умовно 10 аналогічних квартир виставлені на продаж. А що робити продавцеві квартири в невеликому будинку, коли ні в цьому будинку ні навколо нічого подібного на продаж не виставлено? І ріелтор тут мало чим допоможе, особливо такі яких зараз більшість. От і доводиться продавцям такого "нетипового" житла діяти методом тика: ставлять завищену ціну і чекають. Нема інтересу - скидають поступово ціну, поки не почне "клювати".

типове/нетипове - то досить умовна характеристика. на кожну квартиру є свій клієнт
в моєму будинку вже достатньо багато квартир продав (ну мені сусіди, хто продає, ключі позалишали, то я їх показую ...типу ріелтор на пів шишечки )
іноді приходять потенційні покупці і починається.
- ой, тут район не дуже, бо супермаркет далеченько, та і стяжки підлоги нема, а штукатурка тільки чорнова. Ні за 45 метрів 37кб - це дуже багато!
і так багато разів. вже думаєш, може дійсно багато

а от на минулому тижні прийшли.
- 48 метрів за 40к...хм...беру!
і угода через пару днів. покупець навіть не спробував поторгуватись...ну хоча б для "галочки" . хоча у Ірпені є подібні пропозиції за стільки а то й дешевше, в чомусь навіть дещо кращі

Змінено Сергёга (22:03 05/08/2024)

Дядя Сь **
41 год (22 года за рулем), Киев
С нами с 10.11.2002

5 августа 2024 в 22:30 Гілками

zyoma 05.08.2024 14:04 пишет:

От приблизно про це я і писала:) Послуги ріелтора вартували того, щоб не вислохувувати мрійників, які думають, що продавець має виставити квартиру на 30% дешевше, зате вони прийдуть всі в один день подивитися:))

Дивно, комфортно тобі, а платить за твій комфорт клієнт

Цікаво, що б ти сказав, коли тобі б треба було віддати за свій комфорт 2-5 куо?

Може б виявилось, що краще послухати мрійників?

V.I.P *
44 года (25 лет за рулем), Киев
С нами с 25.03.2004

5 августа 2024 в 22:57 Гілками

В ответ на:

Я думав, що в автотемі біда з перекупами, з нерухомістю не доводилось, але там ще більше трешак.

Непрозорий ринок, недостатнє регулювання, ризики ... от і є купа "шахраїв", які з цього живуть.

Плюс людям здається, що хтось поруч їм допоможе провести угоду так, як їм треба

---------------------------

Як на мене - це банальний симптом стану суспільства, і боротися з ним немає сенсу

Змінено batal (22:57 05/08/2024)

V.I.P *
С нами с 25.03.2004

5 августа 2024 в 22:59 Гілками

В ответ на:

Насправді є люди, які мають час та натхнення самі продавати, це ок, трохи їм заздрю:)

Я тоді трохи позаздрю людям, для яких декілька штук баксів зайві

Ні, ну можливо для вас це дохід в півдня роботи, але якщо взяти пересічного українця та перерахувати на людино-дні, то послуги рієлтора не будуть виправданими

подсевший на форум **
37 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

Re: Ріелтор зло [Re: Сергёга]
      6 августа 2024 в 05:57 Гілками

Сергёга 05.08.2024 22:01 пишет:

типове/нетипове - то досить умовна характеристика. на кожну квартиру є свій клієнт
в моєму будинку вже достатньо багато квартир продав (ну мені сусіди, хто продає, ключі позалишали, то я їх показую ...типу ріелтор на пів шишечки )
іноді приходять потенційні покупці і починається.
- ой, тут район не дуже, бо супермаркет далеченько, та і стяжки підлоги нема, а штукатурка тільки чорнова. Ні за 45 метрів 37кб - це дуже багато!
і так багато разів. вже думаєш, може дійсно багато

а от на минулому тижні прийшли.
- 48 метрів за 40к...хм...беру!
і угода через пару днів. покупець навіть не спробував поторгуватись...ну хоча б для "галочки" . хоча у Ірпені є подібні пропозиції за стільки а то й дешевше, в чомусь навіть дещо кращі

Так ти як раз пишеш про типове житло. Я зовсім інше мав на увазі. Наприклад: скільки коштує двокімнатна хрущовка із суміжними кімнатами 46 метрів загальна площа, стелі 2,60 м без ремонту наприклад на четвертому поверсі десь на Липках (справжніх) у будинку в якому світло ніколи не вимикають, але газова колонка замість гарячої води. . Ну і безпека там на рівні. І нічого подібного поряд не продається. От люди і діють методом тика.

Змінено harald67 (05:58 06/08/2024)

spd
IesuiT **
34 года за рулем, Киев
С нами с 01.10.2005

6 августа 2024 в 10:10 Гілками

В ответ на:

Так ти як раз пишеш про типове житло. Я зовсім інше мав на увазі. Наприклад: скільки коштує двокімнатна хрущовка із суміжними кімнатами 46 метрів загальна площа, стелі 2,60 м без ремонту наприклад на четвертому поверсі десь на Липках (справжніх) у будинку в якому світло ніколи не вимикають, але газова колонка замість гарячої води. . Ну і безпека там на рівні. І нічого подібного поряд не продається. От люди і діють методом тика.

Чому б не замовляти оцінку нерухомості у спеціально навчених людей? В них і методіки є і все таке інше, щоб більш-менш адекватно визначити ціну.

продавець овочів **
Киев
С нами с 11.04.2006

Re: Ріелтор зло [Re: spd]
      6 августа 2024 в 10:34 Гілками

spd 06.08.2024 10:10 пишет:

Чому б не замовляти оцінку нерухомості у спеціально навчених людей? В них і методіки є і все таке інше, щоб більш-менш адекватно визначити ціну.

питання як знайти саме таких людей, а не таких фахівців з нерухомості, яким присвячено тему?

Дядя Сь **
41 год (22 года за рулем), Киев
С нами с 10.11.2002

Re: Ріелтор зло [Re: batal]
      6 августа 2024 в 10:43 Гілками

batal 05.08.2024 22:59 пишет:

В ответ на:

Я тоді трохи позаздрю людям, для яких декілька штук баксів зайві

Ти пропустив головне - за його комфорт платить не він, а покупець

V.I.P *
С нами с 25.03.2004

Re: Ріелтор зло [Re: Traveler]
      6 августа 2024 в 11:24 Гілками

В ответ на:

Ти пропустив головне - за його комфорт платить не він, а покупець

Або не платить ... я особисто платити умовно 5% зверху людині, яка мені нічого не зробила сенсу не бачу

З мого невеликого досіду вглядало це так
- для покупця це угода всього життя
- буде тільки дорожчати
- стоїть за 100, але я мабуть не буду продавати, і виставлю за 120

рієлтор просто ходить поруч і ... я навіть не знаю навіщо

По ітогу виходить дивна ситуація, коли продавці хочуть продати за до фіга, для цього беруть, яка до цього до фіга додає ще 5%, і думають що вийде продати ще дорожче, тому зараз продавати не будуть

Autoua.netФорумКурилка
Додаткова інформація
4 користувачів і 8 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  Рубан, moderator, Bivaliy, Sergu44o, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 7209

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія