Mutant 22.07.2024 18:37 пишет: Виходить що ця жовто-зелена муть проходить через фільтр?
Як ти хотів із своїми 12кг піску? Басейн, що на фото вище я приводив, має фільтр на 100кг піску і то я думав не буде справлятись, але все нормально. Те, що малий фільтр засипки на такий об'єм води, я казав с самого початку, виходячи із власного досвіду, а не рекламних буклетів магазину.
Можна звісно вкластись в здоровенний насос, хлоратор, тратити купу грошей на електрику, а все для 4м басейну де 4 чоловіка і то не кожен день залазять. То як питати яку купити малолітражку, обов"язково порадять 4-х літровий кайєн. Вага засипки піску думаю не сильно впливає на якість фільтрації, просто там об"єми води більші перекачуться. Якщо пройшло через 20 см піску то пройде і через 40, пісок не стає щільнішим від товщини. Хіба з часом коли він забивається сміттям, але треба забити на промивку.
Я весь минулий рік прожив з цим самим басейном із катриджним фільтром і не мава проблем, весь рік вода була прозора Просто щось не те роблю. Можливо концетрацію реагентів даю не ту. Я даю як по інструкції при постійному використанні, а можливо треба давати шокову подвійну дозу при моїй воді... Може інший коагулянт взяти. Буду розбиратись, тут нічого складного, хімія і фізика.
juiT 22.07.2024 23:19 пишет: Чим більше піску, тим краще він фільтрує і затримує бруд. До чого тут Каєн і хлор генератор?
Каєн до того що має бути баланс між розміром басейну і обладнанням якого достатньо для пітримки його роботи. Якщо картридж фільтрувальний справлявся, то і 12 кг піску справляться. Просто тре знати що і як робити.
Ніхто тобі Кайєн не пропонував, щоб ти свідомість від ціни не втратив, тут і малолітражкою не пахне. Я пропонував велосипед, а ти вибрав самокат. Якщо порівнювати з професійним обладнанням (малолітражкою), то пісчаний фільтр Хайвард на 6м3 вміщає 50кг піску, точно такий же бюджетний Інтекс 6м3 - 23кг піску. Тому я і радив взяти хоча би на 35кг піску або 8м3. Різниця там не суттєва 2-3 тис грн. То про який Кайєн і малолітражку йде мова, при різниці в ціні баку пального?
Привіт. В наявності Hayward AquaRite LTO SV16. Правильно зрозумів : для автоматичного регулювання PH необхідно докупити Набор PH Hayward AC. Чи воно того не вартує, міряй далі смужками...
juiT 31.07.2024 11:42 пишет: Ніхто тобі Кайєн не пропонував, щоб ти свідомість від ціни не втратив, тут і малолітражкою не пахне. Я пропонував велосипед, а ти вибрав самокат. Якщо порівнювати з професійним обладнанням (малолітражкою), то пісчаний фільтр Хайвард на 6м3 вміщає 50кг піску, точно такий же бюджетний Інтекс 6м3 - 23кг піску. Тому я і радив взяти хоча би на 35кг піску або 8м3. Різниця там не суттєва 2-3 тис грн. То про який Кайєн і малолітражку йде мова, при різниці в ціні баку пального?
То як у будь-кому прооекту по копійці по копійці назбирується тисяча. Більше піску, більший насос який буде більше жерти електрики, мій теперішній чудово працює від сонця. А бонус тільки те що він буде швидше прокачувати воду, нафіга мені це все коли у мене використання басеейну пару разів на день дві людини.
А воду я вже довів до конції. Просто навіщось чекав якоїсь чудодійної поради, а проосто треба було робити по науці і логіці.
мелкий-2 31.07.2024 13:28 пишет: Привіт. В наявності Hayward AquaRite LTO SV16. Правильно зрозумів : для автоматичного регулювання PH необхідно докупити Набор PH Hayward AC. Чи воно того не вартує, міряй далі смужками...
В тебе сезонний басейн чи цілодобовий? Автоматичне регулювання pH повинно бути при любих варіантах, все іншого може не бути, станція ph бути повинна. Ти вже купив Hayward AquaRite LTO SV16? ПС. Можу від ціни Акваполіс зробити знижку 10%-15%. Для дозування ph можна купити ось такий варіант. https://aquapolis.ua/peristalticheskij-d...h-nabor-ph.html
В ответ на: В тебе сезонний басейн чи цілодобовий? Автоматичне регулювання pH повинно бути при любих варіантах, все іншого може не бути, станція ph бути повинна. Ти вже купив Hayward AquaRite LTO SV16? ПС. Можу від ціни Акваполіс зробити знижку 10%-15%
Сезонно цілодобовий. Я з тобою спілкувався на початку літа 2021 року, мені його прораховував, корегував кошторис моїх підрядників. Добре зрозумів, в цьому сезоні вже ковирятись не буду, на наступний куплю.
Як тільки ночі стали холоднішими, басейн став неюзабельним. За ніч він охолоджується сильніше ніж нагрівається за день.
На наступний рік планую висадити на дах кілька мотків пластикової труби та поставити насос для підігріву. Можливо ще зроблю якесь більш стаціонарне накриття. Які ще є бюджетні способи продовжити строк використання каркасного басейну?
По хорошому потрібно тепловий насос ставити. Якщо будеш мудрувати з трубою, я би її розклав на якійсь металевій підкладці, та ж металочерепиця темного кольору.
у знакомого бассейн (бизнес) в Сваляве. Греет дровами. Отдельное помещение с котлом, трубы, насосы фильтра. Как для частного использования по выходным - хз
Alex2064 10.09.2024 08:47 пишет: у знакомого бассейн (бизнес) в Сваляве. Греет дровами. Отдельное помещение с котлом, трубы, насосы фильтра. Как для частного использования по выходным - хз
Отдыхал сейчас рядом в Поляне, там на весь курорт только считаные гостиничные комплексы такое себе позволить могут. В моем, например, не было и к десятым числам сентября плавать было комфортно только к вечеру. Хотя в начале осени там клиентов становится на порядок меньше, греть попусту атмосферу как-то нерационально.