Такая тема нужна была лет 10 назад, а то и раньше. Да и букв слишком много - вряд ли кто будет все читать (я тоже). Даром ты это затеял. Времена не те.
Кому действительно было бы полезно вряд ли тусуются на этом форуме, а остальные ещё оставшиеся могут сто раз поспорить, как это и было в других темах начинавшихся совсем о другом, но скатывающихся в споры что лучше - планирование или экспромт.
ПС: Давным давно спрашивал тут советов один солидного возраста чел как доехать на копейке до родни в Германии, вот то был пример доброжелательности на этом форуме. А сейчас очень быстро объяснят, что "сам дурак".
valkrav 15.09.2024 11:58 пишет: Такая тема нужна была лет 10 назад, а то и раньше. ... Даром ты это затеял.
на самом деле, я это сделал, чтобы не рассказывать всем знакомым постоянно одно и то же. То есть, потенциально интересующихся как бы хватает. А раз сделал - ну, не пропадать же труду.
BorisB 15.09.2024 12:53 пишет: картинки большего размера не было? Как-то совсем не "разорвиэкран", пропадает полностью желание читать.
понимаете, я ведь не стремлюсь угодить всем. Одному не нравится размер картинки, другой почему-то решил, что это копи-паст с российского ресурса. Наверняка, найдутся такие, кому просто не под силу длинные тексты....
Ну, значит они не прочитают. Вряд ли это моя проблема, верно?
juristkostya 15.09.2024 13:21 пишет: понимаете, я ведь не стремлюсь угодить всем. Одному не нравится размер картинки, другой почему-то решил, что это копи-паст с российского ресурса. Наверняка, найдутся такие, кому просто не под силу длинные тексты....
Ну, значит они не прочитают. Вряд ли это моя проблема, верно?
Костя, ты прав. Спасибо за труд. Полезная информация, хотя для многих сейчас и не актуальная.
Масштаб методички вражає Зміст я не читала, бо мій перший раз на авто за кордон був ще в далекому 2006 році, тому мені не актуально. Але! При всій повазі. Не на часі. Частина чоловіків у війську, частина в тилу, але невиїздні. Навряд чи хтось буде вивчати зараз матчастину автомобільних подорожей
Juliet Capulet 15.09.2024 21:45 пишет: Не на часі. Частина чоловіків у війську, частина в тилу, але невиїздні.
Ти чоловіки, що у війську (понад мільйон) - вони мають право під час відпустки виїхати за кордон з дозволу командира. Та і серед тих, що в тилу - не всі невиїздні.
В ответ на: Але! При всій повазі. Не на часі. Частина чоловіків у війську, частина в тилу, але невиїздні. Навряд чи хтось буде вивчати зараз матчастину автомобільних подорожей
А чому ви берете на себе право визначати, що "на часі",а що "ні"? МОжливо цей допис орієнтовано на чоловіків 60+, яким це буде великою поміччю у першій подорожі? Або жінкам? Або тим, хто має можливість і не має знань?
Зміст я не читала, бо мій перший раз на авто за кордон був ще в далекому 2006 році, тому мені не актуально.
судя по вопросам, заданным в теме про Хорватию, этот материал вот просто 100% для вас :-)))) (Что, безусловно, не отменяет вашего права набивать собственные шишки, вместо того, чтобы сразу поступить по уму)
Проанализировав всё изложенное выше, мы начинаем понимать, что поездку, целью которой является, условно говоря, “полежать недельку-другую на пляже”, сделать рациональной скорее всего не получится. Нерационально потратить на дорогу 2-3 дня руления вместо 1 дня перелёта, если мы не намерены ничего смотреть по пути.
в поточних умовах висновок не вірний, на машині зараз можна доїхати до найближчого узбережжя Адріатики за 18 годин, до Італійського узбережжя, буде довше, мабуть 25. Ніякий з варіантів "на транспорті" не дозволить такого зробити.
juristkostya 14.09.2024 18:49 пишет:
Но поскольку все хотят видеть конкретную цифру, дам такой ориентир: бюджет поездки, которую мы будем здесь моделировать, вполне можно уложить в 2 тысячи Евро на семью из 3 человек. А если ограничиться “недорогими” странами (например, Балканским регионом), “низким сезоном”, ехать на пропане или дизеле, готовить самостоятельно и вообще “заточиться” на экономию – то и в тысячу. Ориентир для варианта “по-богатому” таков: если кроме обширной экскурсионной программы вы хотите 10 дней пожить в хороших апартаментах на Лигурийском побережье Италии в июне, то потребуется уже общая длительность 3 недели, и такая поездка семьёй из 4 человек выйдет не меньше 3 тысяч Евро.
хто з новачків буде читати - не варто виходити з 2 тисяч євро, це ДУЖЕ економно, і з обмеженнями які не всім підходять. Враховуйте це і виходьте зі своїх потреб. Тому що 2000 звучить красиво, але потім буде обідно.
juristkostya 14.09.2024 20:28 пишет:
О том, насколько кстати будут пол-литра кофе для водителя и штурмана вечером, когда после 10 часов за рулём вы поймёте, что не рассчитали время доезда, и вам ещё часа два-три рулить в полной темноте - объяснять, думаю, не надо. Оно, конечно, всегда можно остановиться на заправке, бахнуть кофе и со свежими силами двигать дальше, но...если вы уже и так выбились из графика, какой умный человек будет делать дополнительные остановки? .
Критична і небезпечна помилка, особливо для новачків. Якщо не розрахували час - забиваємо на графік, і таки зупиняємось перепочити. Інакше можна через спроби "встигнути" - наробити горя. Зазвичай немає проблем подзвонити в готель, і, навіть, якщо ви приїжджаєте серед ночі, коли в готелі вже нема персоналу - вам залишать ключі на ресепшені, розрахуєетесь вранці.
Але повторююсь - ніколи і ні в якому разі стомлений водій не має гнатися в графік. Краще стати на годину на заправці, спокійно випити кави і з'їсти хотдог, і, можливо, навіть 15 хвилин подрімати в машині. Це дасть сили доїхати спокійно і не вбитися.
Дуже багато і ні про що. Це перечитати вимагає купи часу. Я спробував, але на п'ятому пості перешов на метод "по діагоналі", а потім забив.
Ну і головне - немає структури.
В реальності, згадуючи свою першу поїздку, саме головне: * документи та інші штуки, які треба мати в машині, щоб не мати проблем * технічні особливості авто, знову щоб не мати проблем * особливості ПДР окремих країн та правил паркування
І все одно буде перший раз дуже незвично, бо інші знати, дороги і треба час підлаштуватися, щоб все фіксувати на підсвідомому рівні.
В ответ на: хто з новачків буде читати - не варто виходити з 2 тисяч євро, це ДУЖЕ економно, і з обмеженнями які не всім підходять. Враховуйте це і виходьте зі своїх потреб. Тому що 2000 звучить красиво, але потім буде обідно.
Колись відпочівали місяць за кордоном, Греція, потім тиждень в Угорщині. Коли я все підбив - вийшло менше 5 тисяч. Це повною родиною, троє дітей. Я ще літав в Україну і назад, бо відпустка закінчилася, але родина ще залишилася
Ясно жили в апартаментах і ходили по магазинах, але не їли "чевапі за 22 євро" . Але назвати це економним я би не назвав.
batal 16.09.2024 10:44 пишет: Дуже багато і ні про що. Це перечитати вимагає купи часу. Я спробував, але на п'ятому пості перешов на метод "по діагоналі", а потім забив.
Ну і головне - немає структури.
В реальності, згадуючи свою першу поїздку, саме головне: * документи та інші штуки, які треба мати в машині, щоб не мати проблем * технічні особливості авто, знову щоб не мати проблем * особливості ПДР окремих країн та правил паркування
І все одно буде перший раз дуже незвично, бо інші знати, дороги і треба час підлаштуватися, щоб все фіксувати на підсвідомому рівні.
Як на мене то, більше корисної інформації дають реальні звіти про поїздок. Таких на форумі вистачає і я їх завжди з задоволенням читаю. А в цій методичці більше букв ніж корисної інформації. Однотипних поїздок не буває, тому створити універсальне "Керівництво автотуриста" неможливо.
В ответ на: хто з новачків буде читати - не варто виходити з 2 тисяч євро, це ДУЖЕ економно, і з обмеженнями які не всім підходять. Враховуйте це і виходьте зі своїх потреб. Тому що 2000 звучить красиво, але потім буде обідно.
Колись відпочівали місяць за кордоном, Греція, потім тиждень в Угорщині. Коли я все підбив - вийшло менше 5 тисяч. Це повною родиною, троє дітей. Я ще літав в Україну і назад, бо відпустка закінчилася, але родина ще залишилася
Ясно жили в апартаментах і ходили по магазинах, але не їли "чевапі за 22 євро" . Але назвати це економним я би не назвав.
далеко не всіх влаштує їсти запарену гречку з термоса на обочині.
далеко не всіх влаштує їсти запарену гречку з термоса на обочині.
це ти ще молодий і не розумієш, що гречку з термоса їдять не з економії, а тому що здоровʼя вже треба берегти я десь до 40 взагалі не переймався, а зараз безперервно 2 дні на ресторанній їжі вже дають набагато менше задоволення, ніж умовна гречка.
Як на мене то, більше корисної інформації дають реальні звіти про поїздок. Таких на форумі вистачає і я їх завжди з задоволенням читаю. А в цій методичці більше букв ніж корисної інформації. Однотипних поїздок не буває, тому створити універсальне "Керівництво автотуриста" неможливо.
Всё сторого наоборот: именно потому, что "однотипных поездок не бывает" реальные отзывы имеют очень ограниченную пользу. А максимум пользы даёт как раз методология. Знание методологии позволяет самостоятельно подготовиться к абсолютно любой самой нестандартной поездке.
На уровне библейских притч это звучит как «Дай голодному рыбу - и ты накормишь его на один день. Дай ему удочку, научи его ловить рыбу - и ты накормишь его на всю жизнь». Странно, что взрослые люди этого не понимают.
Juliet Capulet 15.09.2024 21:45 пишет: Не на часі. Частина чоловіків у війську, частина в тилу, але невиїздні.
Ти чоловіки, що у війську (понад мільйон) - вони мають право під час відпустки виїхати за кордон з дозволу командира. Та і серед тих, що в тилу - не всі невиїздні.
Заб'ємось, що автор допису не в ЗСУ? Але ж не вистачає ні розуму, ні емпатії подумати про інших...
juristkostya 16.09.2024 00:14 пишет: судя по вопросам, заданным в теме про Хорватию, этот материал вот просто 100% для вас :-)))) (Что, безусловно, не отменяет вашего права набивать собственные шишки, вместо того, чтобы сразу поступить по уму)
Господи, ну коли вже життя мене навчить, що якщо людина свідомо не переходить з кацап..ї на рідну, то в її світогляді немає війни?! Відкланююсь. Ніяких обговорень з