Доброго дня, придбав пропанову газову плиту на випадок вимкнення світла, а у неї ось так полум'я розпливається. Це редуктор "переливає" газ чи чого воно? І чайник закопчений шо капець. На 0:15 трохи прикручую, тода стає нормально.
Написав "пропанову" бо мав на увазі що план був палити її від балону, а що там продали вже не знайдеш. Про форсунки дійсно тупо забув, при тому що зараз вентилюю тему котла під балонний газ... Дома поміряю розміри форсунок і пошукаю.
вітання панству. підкажіть, на які марки газових плит варто звернути увагу - цікавить щось середньобюджетне, нема погоні за топ-брендом.
Також питання - чи таки є перевага у використанні електродуховки над газовою? враховуючи перспективи(обіцяні) перебоїв зі світлом, якось брати варіант з електродуховкою не ввижається практичним. Та і варіант газ-газ виходить на порядок доступніший.
Ціна - бажано вкластися в $300-400
p.s. розглядаю варіант взяти якусь мегафірму за 6-8К грн бу з Європи - в нас цього добра валом продають. Але не знаю чому відносно нові плити скидають - може відпрацювали ресурс? хоча, з іншого боку, чому там зношуватися в газовій плитці?
sarik 17.09.2024 10:33 пишет: Я вибирав би тупо по ціні і зовніхньому вигляду. В газовій плиті немає чому там ламатися.
хороший варіант. гарантія мені не світить - бо якщо брати в тому ж наприклад комфі(все беру там з техніки крупної), то без їх встановлення за пару тисяч гарантія летить. виходить якщо не буде щось відразу сифонити, то все норм.
Взяв у 2018-му, якийсь недорогий майже ноунейм(Вентолюкс)...з тих пір, працює в доволі жорстких (квартиранти - вони такі) умовах та ніяких проблем, до цих пір, не було... Дійсно, там, там, на відміну від індукційних, нема чому ламатися й точно, немає сенсу гнатися за топ-брендами.
Вибирав би варильню в залежності від зовнішнього вигляду і власних побажань. Маю на увазі скло чи метал, розмір і розташування комфорок. Виробник не важливо, щось середнє в ціновій категорії. А от щодо духовки, то з вдосвіду жінки для випічки з тіста краще електрична, не підгорає і краще пропікається. Для мяса-риби не знаю.
R.Karp 17.09.2024 11:06 пишет: А от щодо духовки, то з вдосвіду жінки для випічки з тіста краще електрична, не підгорає і краще пропікається.
З мого досвіду - не бачив гіршої духовки, ніж електро. Це була плита Simens в готели типу "общага". Німеччина. І не бачив кращої духовки, ніж моя стара газова.
Але то таке. На сьогодні блекаути змушують максимально відмовляться від електрики. Бо бувають недопечені пиріжки при відключенні - у нас в чаті повно таких випадків.
igg 17.09.2024 10:46 пишет: Взяв у 2018-му, якийсь недорогий майже ноунейм(Вентолюкс)...з тих пір, працює в доволі жорстких (квартиранти - вони такі) умовах та ніяких проблем, до цих пір, не було... Дійсно, там, там, на відміну від індукційних, нема чому ламатися й точно, немає сенсу гнатися за топ-брендами.
igg 17.09.2024 10:46 пишет: Взяв у 2018-му, якийсь недорогий майже ноунейм(Вентолюкс)...з тих пір, працює в доволі жорстких (квартиранти - вони такі) умовах та ніяких проблем, до цих пір, не було... Дійсно, там, там, на відміну від індукційних, нема чому ламатися й точно, немає сенсу гнатися за топ-брендами.
Також питання - чи таки є перевага у використанні електродуховки над газовою? враховуючи перспективи(обіцяні) перебоїв зі світлом, якось брати варіант з електродуховкою не ввижається практичним.
Я переходила зі старої газ+газ на нову газ+електро (Бош, але точніше не скажу), друге набагато краще. В духовці більше режимів, більш правильні грилі і конвекція, думаю, що і підтримка температури точніша.
Щодо електрики: я собі підключила в тому числі духовку через інвертор. Готувати від акума ясно що не варіант, але в ситуації "пиріжки не допеклися" має допомогти. Треба орднунг унд дисциплін, готувати за графіком, але на газову я б все одно не помінялися.
в 2004 году переходил с газ-газ на газ-электро. купил в Польше местный бренд Амика. 60х60 только они были. год назад поменял тен в духовке. электродуховка удобней газовой. по газовой части обратил бы внимание на размеры под кастрюли, чтобы потом не мучаться. да, в моменты отключения света мысли что-то приготовить в духовке нет, подождет)))