Нерозбірний доволі старий смартфон. Помітив, що у задній частині корпусу з'явилось "пузо" 1,5мм. Це якось співпало з посиленим використанням вотсапу та супутнім нагріванням. Перша думка - все, кінець батарейці. Встановив додаток для контролю параметрів заряду, розряду, температури і т.ін., і нічим ці цифри не відрізняється по суті від нового смартфону - немає перегріву, перевищення струму, все інше теж працює нормально. Хіба що ємність з віком впала з 4000 до 2400. При натисканні на місце вздуття - таке враження, що деформувався пластик корпусу, прогинається на ці 1,5 мм. То чого очікувати далі - файер-шоу? Чи можна експлуативати далі? Хтось стикався з подібним? ЗІ. Подивився у гуглі "вздуття акумулятора смартфона" - фото трешові, а тут ледь випадково помітив.
spd 18.09.2024 20:16 пишет: Нерозбірний доволі старий смартфон. Помітив, що у задній частині корпусу з'явилось "пузо" 1,5мм.
Нє, ну я розумію що можна себе заспокоїти тим що якась там незрозуміла програма каже що акумулятор добрий, але ж з іншої сторони не зовсім то і добрий стан якщо ємність знизилась на 35%, я б таким не користувався. В мене був колись телефон в якому батарейка почала здуватись і ємності мало було, зразу ж замінив, правда замінив на якусь китайську яка через пів року теж почала погано тримати, так як гарантія рік була на батарейку то замінив батарейку по гарантії там де її купив, але зразу ж купив нового телефона а той пішов на ОЛХ. А якщо по темі то нема чого користуватись літієвими батарейками які своє віджили (так, 65% ємності це кінець життя), воно ж небезпечно, стоятиме десь на зарядці в теплому місці то як бабахне може ще й пожару наробити.
Ну я не намагаюсь себе заспокоїти. Програма ніяк не оцінює девайс. Вона вимірює струми, напругу, кількість отриманих мА*год під час заряджання. Далі вже можна з цього робити висновки, як поводить себе батарейка. Так, втрачено ємність, але сам по собі цей факт не створює якусь небезпеку в користуванні. Якби не вздуття/деформація - так і юзав би ще якийсь час. В мене лежить ще більш старий Алкател, літієва зйомна батарейка ціла, але ємність взагалі майже втрачена. Звісно, користуватися ним вже неможливо з різних причин, але ж небезпеки нібито немає. Ще були вздуття нікель-кадмієвих батарейок на старих телефонах. А чогось з цими літієвими такі фобії Просто цікаво ж розібратися, в який момент вона починає об'єктивно створювати небезпеку. Бо тут поки що немає повного розуміння.
Так, якщо буде далі деформуватися, вона ще якісь деталі може пошкодити, крім екрану. Але ніяких змін у роботі немає. Перевірив знов товщину штангелем, все стабільно. "Пузо" зменшилсь від 1,5 до 1 мм
Ємність акумулятору впала на половину, і він здувся? Хм, щоб це могло бути? (враховуючи, що в телефоні - немає нічого іншого, що б могло роздуватися, крім акуулятора). Теоретично, якщо акумулятор зняти - то в спеціальних умовах - його можна частково стиснути назад. Але ємність це не поверне.
В ответ на: враховуючи, що в телефоні - немає нічого іншого, що б могло роздуватися, крім акуулятора).
Від значного нагріву хіба не може тоненький пластик задньої панелі деформуватися? От ця панель грає, якщо пальцем не дуже сильно натиснути, якраз на ці 1-1,5 мм. Ну як "хлопун" на машині. Щось мені здається, що роздуту батарейку так легко не продавиш.
99,9% - вздулась батарея. Они бывает вздуваются даже без заметной глазу потери емкости. Со временем будет дуть дальше, а потом как повезет, либо начнет расклеивать телефон по швам, либо хруснет экран, зависимо от конструкции. У жены в самсунговском планшете надулась батарея, заметила по тому, что экран в центре отклеился, по времени продолжал держать как обычно.
spd 19.09.2024 11:10 пишет: Щось мені здається, що роздуту батарейку так легко не продавиш.
Продавишь, она давится как надувной матрас, нажимаешь в одном месте - выпячивает в другом. Я б тебе видео записал, да уже выбросил аккум. Не надо строить предположения - надо разбирать и менять вздутую батарею.
В ответ на: 99,9% - вздулась батарея. Они бывает вздуваются даже без заметной глазу потери емкости. Со временем будет дуть дальше. ..Продавишь, она давится как надувной матрас, нажимаешь в одном месте - выпячивает в другом.
Оце цікаво. Намагався знайти якусь інформацію про зміни електричних характеристик після вздуття - нічого немає. Щодо заміни - де ж взяти нову батарейку, бо девайс 2017 р, запчастини до нього можуть бути такого ж віку. Колись вже шукав батарейку на старий телефон, прислали абсолютно ідентичний оригінал того ж року випуску, то вона пару місяців попрацювала і все. Думаю, що й тут таке ж може бути. Але можна спробувати - заради того, що це був доволі зручний для носіння у кишенях невеликий апарат, таких вже зараз не роблять.
ЗІ.Поки що більше не роздуває, лежить заряджений та вимкнений у безпечному місці, продовжую спостерігати )
В ответ на: 99,9% - вздулась батарея. Они бывает вздуваются даже без заметной глазу потери емкости. Со временем будет дуть дальше. ..Продавишь, она давится как надувной матрас, нажимаешь в одном месте - выпячивает в другом.
Оце цікаво. Намагався знайти якусь інформацію про зміни електричних характеристик після вздуття - нічого немає. Щодо заміни - де ж взяти нову батарейку, бо девайс 2017 р, запчастини до нього можуть бути такого ж віку. Колись вже шукав батарейку на старий телефон, прислали абсолютно ідентичний оригінал того ж року випуску, то вона пару місяців попрацювала і все. Думаю, що й тут таке ж може бути. Але можна спробувати - заради того, що це був доволі зручний для носіння у кишенях невеликий апарат, таких вже зараз не роблять.
ЗІ.Поки що більше не роздуває, лежить заряджений та вимкнений у безпечному місці, продовжую спостерігати )
На алике, проме, олх, есть аккумы под все. Качество понятно какое (в плане емкости), но не надутые и работают. Я на свой очень непопулярный телефон 2016 года без проблем покупал, а если у тебя какой-то ширпотреб то навалом их будет. Вот тебе пример, на телефон 2013 года, до сих пор купить можно сторінка.
Поменял. Размеры пришли в норму. Работает, но с нюансами: заряд как был 50% сразу после установки, так и не хочет изменяться при разряде и заряде от ЗУ. Перезагружал не знаю сколько раз, сбрасывал настройки до заводских - пока без результата. Программка контроля при этом показывает соотв. токи и изменения напряжения при заряде-разряде, датчик температуры заглючил и показывает отрицательную
spd 22.09.2024 08:15 пишет: Поменял. Размеры пришли в норму. Работает, но с нюансами: заряд как был 50% сразу после установки, так и не хочет изменяться при разряде и заряде от ЗУ. Перезагружал не знаю сколько раз, сбрасывал настройки до заводских - пока без результата. Программка контроля при этом показывает соотв. токи и изменения напряжения при заряде-разряде, датчик температуры заглючил и показывает отрицательную
IMHO - спробувати - розрядити(не до 0% тільки, а то телефон може заблокувати заряд батареї), вимкнути телефон, зарядити до 100%, ввімкнути телефон - то не "датчик температури заглючив". Якщо батарея не оригінальна його там або зовсім нема, або він видає невідповідні значення. Якщо телефон літній китай, допомагало переставити на нову банку плату захисту з термодатчиком від рідної акб.
В ответ на: - спробувати - розрядити(не до 0% тільки, а то телефон може заблокувати заряд батареї), вимкнути телефон, зарядити до 100%, ввімкнути телефон
Та вже робив декілька раз. Без змін. По історії заряду-розряду бачу, що ємність у мА*год набирає та витрачає. А відображає все одно 50% - що додаток, що головний екран.
В ответ на: - то не "датчик температури заглючив". Якщо батарея не оригінальна його там або зовсім нема, або він видає невідповідні значення. Якщо телефон літній китай, допомагало переставити на нову банку плату захисту з термодатчиком від рідної акб.
"Леново" на ній написано великими літерами, спеціально ж вибирав, бо інші були просто з ієрогліфами та дешевші. Переставляти нема чого, стару роздуту батарейку залишив у майстерні. При заряджанні видає +36 градусів, при розряді -127. Взагалі, воно може і незручно, але не так щоб критично. Ємність з вказаних 3900 видає 3200, а з допомогою додатку можна слідкувати за напругою та вчасно ставити на зарядку.
В ответ на: - спробувати - розрядити(не до 0% тільки, а то телефон може заблокувати заряд батареї), вимкнути телефон, зарядити до 100%, ввімкнути телефон
Та вже робив декілька раз. Без змін. По історії заряду-розряду бачу, що ємність у мА*год набирає та витрачає. А відображає все одно 50% - що додаток, що головний екран.
У теорії, телефон може звісно пам'ятати стан акб і можливо десь його треба "скидувати"
spd 24.09.2024 14:06 пишет:
В ответ на: - то не "датчик температури заглючив". Якщо батарея не оригінальна його там або зовсім нема, або він видає невідповідні значення. Якщо телефон літній китай, допомагало переставити на нову банку плату захисту з термодатчиком від рідної акб.
"Леново" на ній написано великими літерами, спеціально ж вибирав, бо інші були просто з ієрогліфами та дешевші. Переставляти нема чого, стару роздуту батарейку залишив у майстерні. При заряджанні видає +36 градусів, при розряді -127. Взагалі, воно може і незручно, але не так щоб критично. Ємність з вказаних 3900 видає 3200, а з допомогою додатку можна слідкувати за напругою та вчасно ставити на зарядку.
напис сам по собі не багато значить. Якщо телефон не має значень реальної температури батареї можуть бути дуже погані наслідки. не має можливості відмовитись від цього телефону imho - звернутись у СЦ за гібридизацією нової комірки і старої плати захисту/термодатчика чи за "скидуванням даних кешу старої акб"(з термометром це проблему навряд вирішить) - шукати(офіційні СЦ чи можливо у EU, там є роздрібні продавці батарей чи то "наборів для заміни", які вказують ступінь оригінальності батареї(ціна відповідна)) міняти інші батареї поки не запрацює коректно.
В ответ на: У теорії, телефон може звісно пам'ятати стан акб і можливо десь його треба "скидувати"
В мене з новим Самсунгом була пригода - після першої зарядки залишилось на індикаторі 100%, хоча їм користувався якийсь час. Написав у підтримку. Сказали, може бути глюк головного екрану. Порадили видалити дані програми, перезавантажити та прогнати декілька циклів. Допомогло з першого разу. А з цим - ні, бо вже й резетил повністю два рази, тобто це "залізо" щось не те видає.
В ответ на: напис сам по собі не багато значить. Якщо телефон не має значень реальної температури батареї можуть бути дуже погані наслідки. не має можливості відмовитись від цього телефону imho - звернутись у СЦ за гібридизацією нової комірки і старої плати захисту/термодатчика чи за "скидуванням даних кешу старої акб"(з термометром це проблему навряд вирішить) - шукати(офіційні СЦ чи можливо у EU, там є роздрібні продавці батарей чи то "наборів для заміни", які вказують ступінь оригінальності батареї(ціна відповідна)) міняти інші батареї поки не запрацює коректно.
Ну не знаю, поки що слідкую. Взагалі батарейка на гарантії, але ж витрати на все це, навіть на заміну у продавця, не говорячи вже про інше.