autoua
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

Про выбор сковородки_Тефаль совсем плохой!(( (23/24)

пользователь **
64 года, Киев
С нами с 05.11.2001

Re: Про выбор сковородки_Тефаль совсем плохой!(( [Re: harald67]
      22 сентября 2024 в 09:11 Гілками

В ответ на:

Нагар не дуже то і відмився, яле після такого миття їжа почала пригорати конкретно і дорогуща пательня переїхала до тещі на дачу.

Мы про этот единственный странный опыт слышали много раз. Равно, как и про поголовно прыгающие корейские стиралки, равно, как и про чудо-технику Миле...
Теперь появилась новая чудо-вещь - НАГАР в посудомойке.
В ответ на:

Поки не милася в ПММ і не вкрилася через це нагаром, то зручна

У меня есть ДВАДЦАТИПЯТИЛЕТНИЙ личный опыт мытья в ПММ исключительно сковородок с тефлоновым покрытием различных фирм. За четверть века не было ни одного случая потери своих антипригарных свойств из-за мытья в ПММ. Поэтому я пишу о серьезном статистическом опыте, а не о каком-то чудернацьком случае.
Сорри, что развернуто написал, дабы опять не натыкаться на фантастические придумки.

ЗЫ. Кстати, с точки зрения химии если на сковородке уже есть многолетнее пригоревшее заполимеризованное масло/жир, то, конечно, ПММ его не уберет. ПАВы с таким не работают. Поэтому, если в руки попал такой предмет, то пригоревший насмерть жир можно убрать только средством для плит, которое содержит едкий натр. Мягенькие брызгалки с ПАВами в составе тоже не помогут. Время от времени я использую такие средства для очистки донных частей тех самых тефлоновых сковородок. При юзании их на стеклокерамике к дну сковородки постепенно пригорают мельчайшие капельки масла, которые брызгаются при готовке. Днища у сковородок или стальные, или с вваренным в алюминий дырчатым стальным диском. Етественно, при этом средство попадает и на внешнюю боковину сковородки, которая у меня всегда покрыта тефлоном, но ему эта щелочь тоже не вредит, как и ПАВы при мытье в ПММ.
ЗЗЫ. Любопытства ради сходил по предъявленной ссылке. Итого. На этих сковородках активно продвигается антипригарное покрытие PermaDur. Ессно, о его химсоставе и технологии прямо не говорится ничего. Сплошные увертки и экивоки. Обычное дело. Меня это всегда настораживает, как инженера. Про мытье тоже ничего определенного и без запретов, кстати. Дословно - ЛУЧШЕ мыть вручную Т.к. я никогда не пользовался этим таинственным ПермаДуром, то мнения о нем у меня нет. Если это маркетинговое покрытие повредилось в ПММ, как Вы пишете, то уж точно никогда не клюну.

Змінено alex_b (09:29 22/09/2024)

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
патриарх *
17 лет за рулем, Львов
С нами с 30.08.2018

Re: Про выбор сковородки_Тефаль совсем плохой!(( [Re: Чачик]
      22 сентября 2024 в 19:39 Гілками

Чачик 21.09.2024 13:32 пишет:

Для себе вибрав нержавійку. Вічна, легка, шкреби чим хочешь, легко мити.
Як тільки навчився її використовувати, забув про всі з покриттям.

Порадуєте конкретною ссилкою?

Еще та! **
46 лет (18 лет за рулем), Київ
С нами с 16.06.2008

Re: Про выбор сковородки_Тефаль совсем плохой!(( [Re: nickka]
      22 сентября 2024 в 19:52 Гілками

nickka 28.08.2024 10:33 пишет:

В копійці бачив універсальну кришку на будь-який розмір, там силіконовий обідок і в ньому виділені основні розміри: 24, 26, 28. Щось 330 грн. Але тефаль накривати кришкою з копійки...

Я користуюсь такою кришкою. Тут з кришками взагалі проблеми. Є три розміри, які як стиць-пиздиць не підходять до жодного мого посуду. Щодо кришки - зручно. Купила за 5€ по акціі, звичайна ціна 10-15 €. Єдине що - з газовою плитою я б її не використовувала. В мене зараз індукція.
Щодо сковородки - забрала з дому чавунний вок Бергоф. Щаслива. На нашу сім’ю це просто маст хев.
Якщо звичайна - раз на рік купую щось тефлонове, деколи тефаль, деколи ноунейм і викидаю як тільки починає прилипати.

Змінено Roksimama (19:56 22/09/2024)

СуперСтар ***
Киев
С нами с 09.08.2006

Re: Про выбор сковородки_Тефаль совсем плохой!(( [Re: igg]
      1 октября 2024 в 12:23 Гілками

igg 27.08.2024 17:10 пишет:

kis_kis 27.08.2024 12:16 пишет:

igg 27.08.2024 11:41 пишет:

Я от, придивляюся, до отакої акційної...може хтось подібну юзав, як вона? Чи за таку ціну, варто спробувати, без відгуків?)

за 1т грн я б таку взяла. Де це така акція? куди бігти:)))

от і я так міркую, що вона того варта, бігти сюди;)...там ще є цікаві пропозиції)

я ще квадратну взяла))) подивимось як воно

подсевший на форум **
37 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

Re: Про выбор сковородки_Тефаль совсем плохой!(( [Re: alex_b]
      1 октября 2024 в 12:39 Гілками

Я теж постійно тут на сайті читаю від лише одного єдиного автора, як за чверть сторіччя миття в ПММ тефлонові пательні не втрачають своїх антипригарних властивостей. Більшість інших учасників теми пишуть щось на кшталт "коли моя ПММ остаточно вбила мій тефлоновий тефаль...". Це ще неторкаючись теми - у кого була ПММ вдома у минолому тисячолітті?
У мене і зараз ПММ вже зробила з двох нонейм пателень з антипригарним покритям пательні "з пригарним" покриттям.

igg 1
V.I.P **
60 лет (38 лет за рулем), Kyiv
С нами с 29.03.2005

Re: Про выбор сковородки_Тефаль совсем плохой!(( [Re: kis_kis]
      1 октября 2024 в 12:45 Гілками

kis_kis 01.10.2024 12:23 пишет:

igg 27.08.2024 17:10 пишет:

kis_kis 27.08.2024 12:16 пишет:

В ответ на:

...

за 1т грн я б таку взяла. Де це така акція? куди бігти:)))

от і я так міркую, що вона того варта, бігти сюди;)...там ще є цікаві пропозиції)

я ще квадратну взяла))) подивимось як воно

о, а яку саме?... може й мені таку треба, для індукції?

пользователь **
64 года, Киев
С нами с 05.11.2001

1 октября 2024 в 13:23 Гілками

harald67 01.10.2024 12:39 пишет:

Я теж постійно тут на сайті читаю від лише одного єдиного автора, як за чверть сторіччя миття в ПММ тефлонові пательні не втрачають своїх антипригарних властивостей. Більшість інших учасників теми пишуть щось на кшталт "коли моя ПММ остаточно вбила мій тефлоновий тефаль...". Це ще неторкаючись теми - у кого була ПММ вдома у минолому тисячолітті?
У мене і зараз ПММ вже зробила з двох нонейм пателень з антипригарним покритям пательні "з пригарним" покриттям.

Да мне как-то фиолетово, что кому-то нравится только Миле или корейские стиралки прыгают выше, чем видят, а от ПММ появляется НАГАР Цитатку вспомнить?
У меня сковородки, стиралки, ПММ и моющие из киевских магазинов онли. Ничего экстраординарного. Что там кто творит у себя на кухне, мне неведомо. Лет эдак 20 было модно в интернете рассказывать, что купил ПММ, а она вообще не моет Прошло.
Я за свои слова отвечаю, а также имею неплохие знания в области химии, которые доступны каждому мыслящему человеку. Про тефлон, ПАВы и прочие нехитрые вещи.
Масса людей заряжала воду с Чумаком и клялась исцелением от всех болезней. В добрый час.

подсевший на форум **
37 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

1 октября 2024 в 14:12 Гілками

Та мені також пофіг якщо у когось у 1999 році була ПММ, (насправді у мене була у 1995 - Саньо - таки нічого реально не відмивала). І також пофіг, що хтось не вміє читати тексти і зрозуміти, що нагар на пательні з'являється у процесі смаження, але коли пательну моють руками (бо в інструкції написано - не мити в ПММ) то нагар не відмивається і з часом вигляд у пательні такий собі. От після цього пательня потрапляє до ПММ і нагар вже не відмивається. І ще мені байдуже, що у когось є пательні із чарівним тефлоном, який не боїться ПММ, чи у когось пралки самсунг працюють краще і довше за Міле. Кожен має свій досвід, навіть якщо у когось з "вічним тефлоном" він унікальний.

важничающий писатель ***
45 лет, Киев
С нами с 04.12.2006

1 октября 2024 в 14:39 Гілками

harald67 01.10.2024 14:12 пишет:

От після цього пательня потрапляє до ПММ і нагар вже не відмивається.

Аж цікаво, чим ви миєте? ПММ відмила мені посуд, яким років 20 використовувався на газу з відповідними спецефектами, і мився вручну. Все, що було в нагарі, відмилося до стану нового посуду за +- десяток циклів миття.

пользователь **
64 года, Киев
С нами с 05.11.2001

1 октября 2024 в 17:39 Гілками

Я написал, что в инструкции к вашей сковороде не указано прямое запрещение мыть в ПММ.
Мой опыт мытья тефлона в ПММ не уникальный. Мои друзья тоже прекрасно моют. Правда, один нюанс - все поголовно разнообразные физики, химики, ядерщики и т.п. Видно наше техническое образование чудесным образом защищает тефлоновую посуду в ПММ
В ответ на:

але коли пательну моють руками (бо в інструкції написано - не мити в ПММ) то нагар не відмивається і

Конкретно с тефлона жир прекрасно отмывается и при мытье ручками. Правда мыть надо после каждого использования и не запускать посуду. Я просто не хочу тратить свое время бесцельно в угоду народным мифам.
ЗЫ. К сожалению, я сейчас не в Киеве, но когда приеду - сфотографирую свою сковородку, юзанную уже приличное количество лет при постоянном мытье в ПММ. А, да. Для желающих могу даже заснять видео со звуком своей стиралки Элджи для оценки "прыганья"
ЗЗЫ. И про пользу чтения. Перечитай еще раз свой перл
В ответ на:

Поки не милася в ПММ і не вкрилася через це нагаром

Змінено alex_b (17:41 01/10/2024)

патриарх *
17 лет за рулем, Львов
С нами с 30.08.2018

Re: Про выбор сковородки_Тефаль совсем плохой!(( [Re: Drug2]
      6 октября 2024 в 11:57 Гілками

Drug2 22.09.2024 19:39 пишет:

WTF WMF, що за сковорідки? Хтось користується? Дивлюсь на таку https://rozetka.com.ua/ua/254484766/p254484766/

подсевший на форум **
37 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

6 октября 2024 в 12:10 Гілками

Drug2 06.10.2024 11:57 пишет:

WTF WMF, що за сковорідки? Хтось користується? Дивлюсь на таку https://rozetka.com.ua/ua/254484766/p254484766/

У мене була. Тут в гілці про неї я писав. Нічого поганого не скажу, але після першого миття у пмм почали страви до неї пригорати. Ціна нічим не обгрунтована.

пользователь **
64 года, Киев
С нами с 05.11.2001

6 октября 2024 в 12:12 Гілками

Жарит так же, как любая сковорода из нержавейки.

патриарх *
17 лет за рулем, Львов
С нами с 30.08.2018

6 октября 2024 в 12:34 Гілками

harald67 06.10.2024 12:10 пишет:

В ответ на:

...

У мене була. Тут в гілці про неї я писав. Нічого поганого не скажу, але після першого миття у пмм почали страви до неї пригорати. Ціна нічим не обгрунтована.

Саме така? Бо є ще resist, та з антипригарним покриттям - читав, що відходить.

патриарх *
17 лет за рулем, Львов
С нами с 30.08.2018

6 октября 2024 в 15:09 Гілками

Drug2 06.10.2024 12:34 пишет:

harald67 06.10.2024 12:10 пишет:

В ответ на:

...

Саме така? Бо є ще resist, та з антипригарним покриттям - читав, що відходить.

Глянув, Ваша таки resist, так для неї і написано -не мити в пмм.
Та, що я дивлюсь, беж жодних покриттів, можна мити в пмм.

подсевший на форум **
37 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

6 октября 2024 в 15:19 Гілками

alex_b 01.10.2024 17:39 пишет:

Я написал, что в инструкции к вашей сковороде не указано прямое запрещение мыть в ПММ.
Мой опыт мытья тефлона в ПММ не уникальный. Мои друзья тоже прекрасно моют. Правда, один нюанс - все поголовно разнообразные физики, химики, ядерщики и т.п. Видно наше техническое образование чудесным образом защищает тефлоновую посуду в ПММ
В ответ на:

але коли пательну моють руками (бо в інструкції написано - не мити в ПММ) то нагар не відмивається і

Конкретно с тефлона жир прекрасно отмывается и при мытье ручками. Правда мыть надо после каждого использования и не запускать посуду. Я просто не хочу тратить свое время бесцельно в угоду народным мифам.
ЗЫ. К сожалению, я сейчас не в Киеве, но когда приеду - сфотографирую свою сковородку, юзанную уже приличное количество лет при постоянном мытье в ПММ. А, да. Для желающих могу даже заснять видео со звуком своей стиралки Элджи для оценки "прыганья"
ЗЗЫ. И про пользу чтения. Перечитай еще раз свой перл
В ответ на:

Поки не милася в ПММ і не вкрилася через це нагаром

Недолік суто технічної освіти - не завжди коректно розумієш зміст фраз нетехнічного контексту. Або навмисно перекручюєшь фразу щоб посперечатися. Отже розтлумачую: через те, що в інструкції до пательні було прямо написано "не мити в пмм" її там і не мили. Внаслідок миття рками і не завжди вчасно, на блискучих бортах із полірованої неіржавійки та на ручці утфорився нагар, який не відмивався. Коли зовнішній вигляд пательні став негарним терпець урвався і пательну засунули в пмм. У підсумку і нагар не відмився, і пательня перетворилася на пригоральну.

пользователь **
64 года, Киев
С нами с 05.11.2001

6 октября 2024 в 16:47 Гілками

При чому тут контекст. Є граматична логіка будування тексту. Признавати треба, що сформулював некоректно.
А технічна освіта і багаторічне написання всіляких науково-технічних репортів намертво привчає висловлювати свої думки на папері однозначно. Це факт.
ЗІ. Фото своєї багаторічної пательні з тефлоновим покриттям для тебе обов`язково тут буде розміщене через деякий час. Не забуду. Я терпіти не можу голослівних обвинувачень.

Змінено alex_b (16:49 06/10/2024)

СуперСтар ***
Киев
С нами с 09.08.2006

Re: Про выбор сковородки_Тефаль совсем плохой!(( [Re: igg]
      8 октября 2024 в 10:40 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

igg 01.10.2024 12:45 пишет:

о, а яку саме?... може й мені таку треба, для індукції?

таку,
доечі дуже мені зайшла. і на яечню і на котлетку

таку,доечі дуже мені зайшла. і на яечню і на котлетку

подсевший на форум **
37 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

8 октября 2024 в 10:48 Гілками

alex_b 06.10.2024 16:47 пишет:

При чому тут контекст. Є граматична логіка будування тексту. Признавати треба, що сформулював некоректно.
А технічна освіта і багаторічне написання всіляких науково-технічних репортів намертво привчає висловлювати свої думки на папері однозначно. Це факт.
ЗІ. Фото своєї багаторічної пательні з тефлоновим покриттям для тебе обов`язково тут буде розміщене через деякий час. Не забуду. Я терпіти не можу голослівних обвинувачень.

Це не я не вмію висловлювати свої думки, це ти не вмієш читати скороченні речення, виходячи з контексту. І повір, я за своє життя написав різних текстів мінімум удесяторе більше за тебе, а відредагував взагалі не можу поархувати скільки.

пользователь **
64 года, Киев
С нами с 05.11.2001

9 октября 2024 в 16:57 Гілками

Скорочене речення не повинно втрачати логічний зміст.

Autoua.netФорумВирішення побутових проблем
Додаткова інформація
1 користувачів і 37 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 36451

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія