Намагався нагуглити нормативку з приводу їх прав та обов'язків, але щось путнього не побачив. Лише в описі вакансії отакі пункти:
В ответ на: надання в межах, визначених законом, послуг з допомоги особам, які з особистих, економічних, соціальних причин або внаслідок надзвичайних ситуацій потребують такої допомоги; попередження вчинення адміністративних та кримінальних правопорушень;
А питання не в теорії виникло,а на практиці-почав на мене бикувати алкаш із собакою бійівською, побив руками машину, кинув пляшку скляну, буквально в 50 метрах від цього була поліція охорони - попросив їх допомоги,вони щось промямлили і поїхали по свої справах Моє прохання було не в межах закону? Мої причини були не соціальні чи економічні?
hugo-smk 26.09.2024 01:01 пишет: ... А питання не в теорії виникло,а на практиці-почав на мене бикувати алкаш із собакою бійівською, побив руками машину, кинув пляшку скляну, буквально в 50 метрах від цього була поліція охорони - попросив їх допомоги,вони щось промямлили і поїхали по свої справах Моє прохання було не в межах закону? Мої причини були не соціальні чи економічні?
У нас поліція зараз не тим зайнята. От якби той алкаш ухилявся
В ответ на: А питання не в теорії виникло,а на практиці-почав на мене бикувати алкаш із собакою бійівською, побив руками машину, кинув пляшку скляну, буквально в 50 метрах від цього була поліція охорони - попросив їх допомоги,вони щось промямлили і поїхали по свої справах
Теоретично можна було записати номер машини/жетону, так щоб вони бачили, після цього вони могли стати більш договороздатними, але це не точно
Їм було впадло. Раз викликав поліцію - приїхала поліція охорони, порушник почав щось триндіти типу "та ви не справжня поліція" і продовжив махати руками, швидко отримав прикладом по печінці профілактично і був завантажений щоб відвезти у відділок
Теж пару раз викликав поліцію Один раз бидлота влаштувала буйний вікенд , другий у сусідній квартирі в суботу перфом довбив з ранку . Приїхали швидко , все замовкло Взагалі , вважаю не треба ходити та тріпати собі нерви на всякі розмови
Ну поліція охорони це дійсно окремий підрозділ з іншими правами та задачами. Це колишня ДСО. Так вони базову підготовку проходять всі однакову, а потім як кажуть іде спеціалізація. Не буду казати як зараз, але раніше на громадський безлад тех саме ДСО викликало ППС.
Схожа ситуація була в нас коли типу на перепідготовку відправили (по документах ми підпорядковувались МВС). Тема заняття - огляд приміщення. Ну ми типу в курсі, за звичкою - двері з ноги, містер граната та пішли на винос. "Не залік, а тепер давайте вчитися як це робити в небойовій обстановці".
Тому нічого дивного що поліція охорони не відреагувала на хуліганку - можливо вони не мають досвіду що треба робити. Тому просто говорити - що вони казели та інше, може бути неаоректним.
Наприклад навіть зараз. Патрулюємо сектор. Зустріли цівільних. Якщо в нас немає підозр - провели бесіду, та прослідкували щоб звалили з території. А якщо є підозри і треба провести огляд, або затримати - ми викликаємо по рації патрульну поліцію. Без них затримуваати та доставляти "підозрюваних" не маємо права. Навіть оглядати речі не можна. Максимум документи, та попросити показати телефон. Документи зобов'язани показати, а от якщо телефон не показують та починають бичити - ото одразу патруль викликаємо.
Тому отак як вище пишуть - однозначно не можна казати. Дуже багато факторів про місцю. Наприклад ви мабуть не знаєте ,але коли спрацювала сигналізація, але нема ознак проникненя ( хибне спрацювання, наприклад з-за перепаду напруги) патруль охорони бере об'єкт під фізичний нагляд до прибуття власника або вповноваженої особи. Звісно вони в цей час відволікатися на хуліганку не мають права.
По суті окремий, але всеж-таки в складі поліції Стаття 13. Загальна система поліції
1. Систему поліції складають:
1) центральний орган управління поліції;
2) територіальні органи поліції.
2. До складу апарату центрального органу управління поліції входять організаційно поєднані структурні підрозділи, що забезпечують діяльність керівника поліції, а також виконання покладених на поліцію завдань.
3. У складі поліції функціонують:
1) кримінальна поліція;
2) патрульна поліція;
3) органи досудового розслідування;
4) поліція охорони;
5) спеціальна поліція;
6) поліція особливого призначення;
7) інші підрозділи, діяльність яких спрямована на виконання завдань поліції або на забезпечення її функціонування, рішення про створення яких приймається керівником поліції за погодженням з Міністром внутрішніх справ.
4. У системі поліції можуть утворюватися науково-дослідні установи та установи забезпечення, заклади професійної (професійно-технічної) освіти зі специфічними умовами навчання.
{Частина четверта статті 13 із змінами, внесеними згідно із Законом № 990-IX від 05.11.2020}
5. Загальна чисельність поліції, що утримується за рахунок коштів Державного бюджету України, до 1 січня 2018 року не може перевищувати 140 тисяч осіб.
Ну на СТО теж всі майстри, але ходовик не буде перебирати мотор, хоча конструкцію мотора теж ніби-то знає.
А ось лікарі вони в першу чергу лікарі та повинні надати допомогу в критичній ситуації. У них там клятва Гіпократа ще є.
Ха-ха-ха. Ну тоді хай тобі апендицит стоматолог видаляє
Мова ж не йде про скласти протокол, чи провести розслідування. Просто припинити протиправні вчинки конкретної людини. Або посприяти швидкому виклику "спеціально навчених" колег. Оно приклад сьогоднішній (в пості не видно поліції, але там було 2 поліції охорони, і 2-3 патрульки, бачив особисто). Якщо ніякий об'єкт, що охороняють, не пошкоджений, то що ж вони там робили? https://t.me/c/1630070238/22814
Апендицит навряд чи. А ПМП надати зобов'язаний будь-який лікар. Це входить у будь-який курс навчання. Все точно так же і з поліцією.
В ответ на: 2. Поліцейський на всій території України незалежно від посади, яку він займає, місцезнаходження і часу доби в разі звернення до нього будь-якої особи із заявою чи повідомленням про події, що загрожують особистій чи публічній безпеці, або в разі безпосереднього виявлення таких подій зобов’язаний вжити необхідних заходів з метою рятування людей, надання допомоги особам, які її потребують, і повідомити про це найближчий орган поліції.
Vindsor 03.10.2024 09:17 пишет: Апендицит навряд чи. А ПМП надати зобов'язаний будь-який лікар. Це входить у будь-який курс навчання. Все точно так же і з поліцією.
Так все точно так і є. Поліція охорони подивилась на заявника, на бикующего алкаша, зробила оцінку обстановки та вирішила, що "необхідні заходи з метою рятування людей" не є терміновими і необхідними.
kkk_GAZ240 04.10.2024 22:11 пишет: Я дивлюсь всі такі правильні та обізнані... А послужити ніхто не хоче? Лямку потягнути за себе та того парня що на фронті. Вакансій море.
Причому тут "служити"? Взагалі то я без іронії пишу. Вважаю, що якщо б поліція охорони побачила би напад, зброю у нападника, то б і відреагувала відповідно. А пошкодження автівки, наслідки конфлікту без безпосередньої загрози для життя - це справа патрульної поліції.