прошу поради у придбанні сабжевих ламп на 220 в, вже двічі придбання було невдалим - якись хороз та євроламп працювали по 3 дні та погасли, дивився осрам, але у відгуках на розетці та сама картина, таке враження що якісні ці лампи взагалі придбати неможливо або є позитивний досвід?
20 років мучився з подарунком тещі на 8 таких лампах. Вигрібав всі запаси галогенок в Епіцентрі, коли вони з'являлися в продажу, бо горіли вони як свічки. Коли з'явилися G4 LED, одразу купив на Розетці відносно дорогих (в межах 200-300 гривен за штуку). За пару років здохла тільки одна, потім замінив люстру. Зараз таких в продажу на Розетці не бачу, ввечері пошукаю, може коробка зберіглася.
це люстра з аля волосся горгони, раніше була на 12в, але транси погоріли і стала на 220в з галогенами на потужність 300вт, патрони замінити думаю анріал - вони у тонких трубках, думав мінімізувати споживання за рахунок лед, а тут така біда(
В общем приехали такие, походу одно . Все рабочие, что уже неплохо. Световой поток конечно оставляет желать лучшего, но это с учетом напряжения в розетке < 200В. Хотя за такие деньги даже рефанд неохота открывать.
demium 25.11.2024 08:48 пишет: прошу поради у придбанні сабжевих ламп на 220 в, вже двічі придбання було невдалим - якись хороз та євроламп працювали по 3 дні та погасли, дивився осрам, але у відгуках на розетці та сама картина, таке враження що якісні ці лампи взагалі придбати неможливо або є позитивний досвід?
Скоріш за все питання не в лампах, а в 220в. Я б трансформатор нв 12В ставив, ну і лампи на 12
kkk_GAZ240 02.12.2024 15:23 пишет: G4 розраховані на 12в. Тому 220 з цим цоколем дуже рідкісні. Я теж спочатку хотів переробити, АЛЕ стикнувся з тим що якісних г4 на 220 нема
Я в будівельному супермаркеті, випадково, купив G4 220VAC замість 12V, Osram. Нормальні лампочки (можу продати за півціни, якщо знайду їх).
kkk_GAZ240 02.12.2024 15:23 пишет: G4 розраховані на 12в. Тому 220 з цим цоколем дуже рідкісні. Я теж спочатку хотів переробити, АЛЕ стикнувся з тим що якісних г4 на 220 нема
Я в будівельному супермаркеті, випадково, купив G4 220VAC замість 12V, Osram. Нормальні лампочки (можу продати за півціни, якщо знайду їх).
Володя, я не казав що їх не буває. Так, на 220 вони існують, але світильників під них вже давно не роблять. Принаймні я давно не бачив. Можливо тому що галогенові вже давно заборонені в більшості стран