AL® 15.02.2024 18:40 пишет: Сьогодні поміняли форсунку адблу. Сама форсунка 90 євро без ндс, плюс робота 80 євро, плюс ндс, загалом 233 євро. Помилки ще раз скинули, підключив свій девайса, показує все ок. Передоплату будуть повертати, вірніше сказали, що вже запостили повернення, але чекати декілька днів.
Форум Фтуя - сила!
Зараз просто лий по 8л-10л адблу щоб жижа на старіла і все буде ок, навіть без присадок. Я сам так робив, заливав по 10л, а останній раз чогось здуру залив 15+
AL® 15.02.2024 18:40 пишет: Сьогодні поміняли форсунку адблу. Сама форсунка 90 євро без ндс, плюс робота 80 євро, плюс ндс, загалом 233 євро. Помилки ще раз скинули, підключив свій девайса, показує все ок. Передоплату будуть повертати, вірніше сказали, що вже запостили повернення, але чекати декілька днів.
Форум Фтуя - сила!
Зараз просто лий по 8л-10л адблу щоб жижа на старіла і все буде ок, навіть без присадок. Я сам так робив, заливав по 10л, а останній раз чогось здуру залив 15+
А теперь представьте сколько лишней, ненужной, бесполезной, вредительской и дорогостоящей работы выполняется рандомно\наугад за бабки клиентов на разных СТО из-за отсутствия квалификации, и как это влияет на оценку бренда...
AL® 16.01.2024 13:23 пишет: Ну що, на днях вискочило повідомлення що треба залити AdBlue, і через декілька годин після цього пішли помилки engine fault, repair needed та emissions fault, starting not possible in 1100km. Зненацька. Долив 10л адблу, не помогло. Заїхав до офіціалів, там сказали каталізатор під заміну (разом з фап фільтром). Цінник мама не горюй, 2.2к євро не враховуючи діагностику.
Питаю, в чому причина такого скорого виходу з строю каталізатора - розводять руками. FAP(DPF) фільтр також не ясно, буквально 4 місяці тому машинка бігала по трасі, тапку в пол періодично роблю, щоб прожигати.. містика. Вичитав в інеті, що також може бути через неякісне пальне, але наче норм заправка, брендована та відома..
Що я не так роблю?
Вирізати кат, відключати, перепрошивати не пропонувати.
ну що.. позавчора знову вискочили такі ж самі помилки,
В ответ на: engine fault, repair needed та emissions fault, starting not possible in 1100km.
пройшло 10 місяців.. тоді поміняли тільки інжектор (форсунка) адблу, і скинули помилки, без заміни каталізатора.
записався на СТО, але, думаю, результат читання помилок буде таким же - кат під заміну.
памятаю, минуклого разу завод не зміг прислати новий кат.
NID 25.11.2024 10:36 пишет: Скільки проїхав за 10 місяців? Не пробував сам, з допомогою OBD сканера, почитати помилки і подивитись стан каталізатора і ДПФа?
ЗІ. Так і запишем - сітро не брати. )
перечитав тему, тоді я писав, що було 46ткм? зараз 65ткм. Пробував вчора підключити свій девайс в обд розєм, але щось блутус не піднявся, не побачив девайс онлайн..
на днях ще й motorola ma1 перестала працювати, напряму шнурком АА працює, а ось через моторолку логотип Андроїд-Авто не стає активним, підключитись не можу.
Сподіваюсь, це все три різних кейси(вибрик АдБлу, не можу підключити ОБД, не працює мото-АА), а не один якись на всю машину..
NID 25.11.2024 10:49 пишет: Ну за 20 тис.км. могла знову форсунка засратись, теоретично.
Імхо, треба почитати інтернети, купити якийсь ОБД сканер і самому спробувати розібратись.
я і минулого разу інтернети читав..
а щодо "забитись" за 20ткм, ну не знаю, більшість пробігу була траса, знову-ж таки, доливав адблу, дивився на дату, один раз на колонкі заливав, але не більше 10л кожного разу, тобто слідкував, щоб не "застоювався" адблу.
AL® 25.11.2024 10:45 пишет: перечитав тему, тоді я писав, що було 46ткм? зараз 65ткм. Пробував вчора підключити свій девайс в обд розєм, але щось блутус не піднявся, не побачив девайс онлайн..
на днях ще й motorola ma1 перестала працювати, напряму шнурком АА працює, а ось через моторолку логотип Андроїд-Авто не стає активним, підключитись не можу.
Сподіваюсь, це все три різних кейси(вибрик АдБлу, не можу підключити ОБД, не працює мото-АА), а не один якись на всю машину..
Отож. Був на діагностиці. Помилка точно така ж, "P20EE 92", фото я вже приводив в січні, там все ж те саме. СТОшники, звичайно ж, кажуть, що це все моя вина, що тоді не замінили і кат, тож тепер тупо по новій все разом (і кат і інжектор).
Спробував знову поговорити на тему чи може бути щось інше, типу насос в адблу баку, чи там ще щось не повязане з катом - але вони однозначно кажуть, що по цій помилці у них інструкція - кат + інжектор під заміну.
Ну, замовив. Кажуть, що вже є в наявності. Із хорошого (якщо я правильно зрозумів), тепер автоматом додається опція за 250 євриків "під замовлення", типу якщо знімуть кат і там все ок, то я не буду платити за кат взагалі і мені кошти повернуть. Якась сумнівна шняга, але офіціали кажуть, що тепер при спробі замовити кат, ця опція автоматом додається.
Підключив ОБД-2 сканер, вибрав "C4 B7 2010-" підключення, в розділі "тести на викиди" знову показує 5 пунктів "не пройдено" (як і раніше тут показував), при чому в розділі "помилки DTC" жодних помилок не баче і нічого почистити не може, тож зворотній відлік в тисячу км скинути не має можливості
До речі з мото ма1 є підозра, що це не МА1 винен, а саме мій телефон після онови та підключення нового годинника, бо якщо я на телефоні викл-вк блутус, то МА1 піднімається і кнопка включення АА на машині активна. Вручну ж я не можу ініціювати "підключитись по блутус до МА1", там просто висить, що Paired. Така ж біда і з новими OnePlus Buds 3 навушниками, вони-то підключаються зразу самі, але коли зайти в додаткові налаштування типу баси чи шумодав - каже, що навушники не підключені. Лікується точно так же - викл і вкл блутус на телефоні. Чому таке почалося - не зрозуміло точно, почалось десь одночасно з покупкою годинника та навушників, десь тиждень-другий тому.
Скачав прогу. Проїхався трохи. Прикольна стата є, наприклад розгін. Помилок зараз не видає, але видно, пише, що з моменту скидання помилок 78км проїхав. Але напрягає цей скрін, який також каже що кат вибрикується?
А ні, різниця в поточних показниках таки є. Було в січні:
Ну і в інтернетах на помилку P20EE 92 пишуть про проблему саме з адблюшною лабудою, а не з катом/фапом.
у нас схоже різні інтернети. Бо загалом більшість проблем по пошуку цієї помилки видають саме NOx та проблему інжектора та ката. І тільки якщо ще є і P2BAD або інші помилки, то вже додаються інші проблеми. Я гуглив ще на початку року, багато. Однозначної відповіді немає. Більшість все ж таки за інжектор та що чистка інжектора (або заміна) допомогла. Були навіть кейси, що полікувалось просто рідиною присадкою-чисткою адблу в бак адблу.
Якщо тільки "P20EE 92", то в основному це таки вихлоп, кат + інжектор.
на якомусь етапі, коли залишилось менше 650км до повного гаплика, додатково і знову вискочила помилка двигуна. Підключив знову свій ОБД девайсик, зайшов на викиди - а воно мені пише, все ок з викидами ))
А приборка волає помилками що вихлоп поганий )
Прогнав на помилки. Знайшло точно таку ж помилку, що і на сервісі нарешті:
Спробував скинути помилку, сказало, що скинуло, по факту нічого не скинуло, завів мотор - гірлянда не зникла, зворотній відлік залишився. Включив показ викидів - а там знову помилки.
Тобто, по факту до одного місця ця приблуда. Що показує таке собі, що скидати не може.. На сітрік це не діє.
Для того, чтобы не писало остаточный пробег, нужно или диагбокс или более сложный сканер. Ошибка уходит, но система Adblue находится в отключенном состоянии, ее нужно перезапустить. Если это сделать, то вполне возможно, что ошибка не скоро вернется. Я уверен, что твой катализатор не причем. В такой ситуации делают перепрошивку Adblue, меняют форсунку или бак. Коллега в твоей теме об этом писал. Пока твоей машине не исполнилось пять лет я бы давил на сервис. Потом будет дорого. Но конечно ты можешь тратить свои деньги как хочешь. ПС Еще обрати внимание на цепь распредвалов, рано или поздно мотор скажет привет и тогда будет очень дорого. Время еще есть. ППС Если купишь катализатор, то старый забери.