Приблизно отакі стельові лед-"таблетки" були встановлені після кап.ремонту(проводки в т.ч.) квартири, в усіх (3-х) кімнатах, у передпокої та на кухні...
безпроблемно відпрацювали 5+ років...а потім, ні, вони не помирають в один момент, а починають чудити...неконтрольовано то гаснуть то знов спалахують, стають некерованими - а ні з пульта, а ні вмик./вимикачем
перша, вже пару місяців тому, була поміняна на іншу аналогічну але простішу(без пульту та отих різних режимів) а от днями ще дві(одна з них проста, без пульту), майже одночасно також стали чудити та вийшли з під контролю((
Порадьте, хто має подібний досвід:
1. Такі лампи десь ремонтують? Чи сміливо - на смітник?
2. Якщо міняти, то що буде оптимальніше - такі ж світлодіодні(та міняти їх раз на 5 років) або ж таки поміняти на світильники з цоколем, щоби тільки лампочки раз на рік/два/три(як пощастить) вкручувати? Бо міняти той лед-світильник на їнший подібний - ще той шматок роботи, часу, грошей
На кардачах є два ларьки де люди торгують ЛЕД стрічками, іншим, та ремонтують ЛЕД світильники. Вони мені привезли специфічну ленту, коли в мене в люстрі трабл трапився.
Якщо є час та натхнення, я би відремонтував. Не впевнений, що буде якась економія по фінансам, але сміття стане менше - це факт. 5+ років, тобі ще повезло. Сам хотів в коридор ставити щось подібне, але купив звичайні світильники під цоколь.
куплений був в епіцентрі років 4 назад, за 2500 (100$) . відпрацюв десь рік, і половина ламп "відвалилась". Забрав на дачу в сарай, наче вистачає. А дітям сказав "годі гратись" і зійшлись на варіанті з 3 лампами Е27. І років три ці звичайні лампи працюють без заміни.
juiT 28.11.2024 13:40 пишет: Якщо є час та натхнення, я би відремонтував. Не впевнений, що буде якась економія по фінансам, але сміття стане менше - це факт. 5+ років, тобі ще повезло. Сам хотів в коридор ставити щось подібне, але купив звичайні світильники під цоколь.
В мене є, й час й натхнення та навіть бажання ...але ж, немає можливості відповідних навичок Тому, можливо скористаюся порадою, що тут дав камрад, коли пачку цього хламу назбираю, відвезу на радіоринок, хай експерти подивляться, може щось підшаманять, то встановлю їх на дачі...
juiT 28.11.2024 17:57 пишет: Якщо є час, то нічого не заважає потренуватись на одному світильнику, тим паче,як пишуть вище, є рекомплекти. Нові навички ніколи не бувають зайвими.
А може й дійсно, заморочуся...якщо вийде, можна й власну майстерню відкрити
juiT 28.11.2024 17:57 пишет: Якщо є час, то нічого не заважає потренуватись на одному світильнику, тим паче,як пишуть вище, є рекомплекти. Нові навички ніколи не бувають зайвими.
А може й дійсно, заморочуся...якщо вийде, можна й власну майстерню відкрити
У мене оин невелики світильник простий без пульту пепрегорів, віддавав на Кардачі - сказали вигоріли всі! світлодіоди. Купив "ремкомплект" - недорого і сердито. Поки світить. Вже рік. Брав таке - Brille 220V 36W SMD 2835 CW. Коштувало 250 грн майже рік тому. На магнітах, монтується елементарно. Ще одна велика "таблетка" з Епіцентру, через декілька місяців роботи в момент ввімкнення на вході блока живлення щось стрельнуло. Відніс в Епіцентр - поміняли по гарантії. Тепер вмикаю-вимикаю пультом
Зайшов у офлайн магаз, подивитися своїми що наразі можна вибрати на заміну погорілим ледам... Й не побачив, нажаль, їм альтернативи. Оті люстри із цоколем, виглядають до сить привабливо щодо зручності їх обслуговування та довговічності, але...це поки їх не увімкнеш , бо вони того світла(що дають лед-таблетки) й близько не дають... та кімнату +- 15 кв м не освітлять. Воно згодиться, хіба що, для санвузла/передпокія/кладовки... Тому, думаю, треба обирати щось, відносно бюджетне (щоби викидати не жалко), з світлодіодних...з того, що бачив у магазі, попередньо зупинився на +- такому варианті...
igg 30.11.2024 14:10 пишет: але...це поки їх не увімкнеш , бо вони того світла(що дають лед-таблетки) й близько не дають... та кімнату +- 15 кв м не освітлять. Воно згодиться, хіба що, для санвузла/передпокія/кладовки...
Зараз можна купить під цоколь лампи будь якого спектру та будь якої потужності. На Алі і 40 ватки є. або дві по 20. якщо перебор. Теплий колір. сторінка
Зараз можна купить під цоколь лампи будь якого спектру та будь якої потужності. На Алі і 40 ватки є. або дві по 20. якщо перебор. Теплий колір. сторінка
Китайці навчились обходити закони фізики? Для діодів перегрів шкідливий. І вони вміють відводити 40 вт з цоколя, де не всі аідводять нормально 10 вт?
Китайці навчились обходити закони фізики? Для діодів перегрів шкідливий. І вони вміють відводити 40 вт з цоколя, де не всі аідводять нормально 10 вт?
У моєї мами радянська кришталева люстра якій 50 років. Звичайний пластиковий патрон е14 ще років 20 тому стояли 60 Вт накалювання.