Діліться досвідом, як боротися з телефонозалежністю у людей похилого віку. Як наслідок телеграм новини з будь яких помоєк? Пенсіонер, часу багато. Смартфоном володіє. Тепер біда як (Все пропало.... з новин треба полікувати) Вік- 70 років Видалити/заборонити телеграм - буде шкандаль Видати кнопочний телефон, так треба камери на дачі дивитися
Боротися , покращувати , щось доказувати їм і т.д. - абсолютний бесполєзняк . Можна навіть не намагатись . Прозвучить знецінено - Просто забить на це , та зменшить спілкування яке не потемі
У моєму випадку не телефон, а комп'ютер. Нічого не можна зробити. Старе покоління звикло - все, що написане друкованими літерами - правда. З жінками простіше, вони живуть в серіалах, книжках... А діди втрачають розум в інфопомийках
Ну какие запреты могут быть в этом возрасте. Только попробовать метод "клин клином". В зависимости от предпочтений по жизни. Варианты: Любит кино - завалить фильмами по его вкусу. Любит общаться - зацепить фейсбучной помойкой, подходящими каналами Любит читать - накачать книг опять же по его вкусу. Любит дачу - зацепить сетевым общением с такими же фанами. ИМХО ЗЫ.По опыту знаю, что если человек мало варился в этих интернетах раньше, то ему как-то напряжно осваивать вот это вот скачивание, поиск хорошего контента. Попробуй ему в этом помочь. А вдруг.
Если заметно из моего текста, то я к фейсбучику отношусь без малейшего пиетета. Автор хотел отвлечь человека от непрерывного чтения новотей в ТГ, если я правильно понял. Я назвал несколько вариантов переключения внимания. Теперь понятно?
В ответ на: запугать пробовал? сказать что с СБУ уже звонили интересовались что это с вашего айпи помойку смотрит
Кстати супер идея ! Только позвонить напрямую и сказать что все нафик отключим ( включая паровое отопление ) . Мы так однажды по приколу позвонили , это было в плане реакции просто не ожидаемо эффективно Один вопрос только был - как они отключат паровое отопление
В ответ на: запугать пробовал? сказать что с СБУ уже звонили интересовались что это с вашего айпи помойку смотрит
Кстати супер идея ! Только позвонить напрямую и сказать что все нафик отключим ( включая паровое отопление ) . Мы так однажды по приколу позвонили , это было в плане реакции просто не ожидаемо эффективно
Теж підтримую. Можна для початку сказати, а коли буде рецедив, подзвонити.
По темі - нічого не допомагає. Заборонила в моїй присутності/зі мною ці теми обговорювати, ділитися, спілкуватися. Воно, звісно, нікуди не дінеться, але принаймні нерви мої збережені.
Зачем? Им и так немного осталось-пусть делают и смотрят что хотят. Учитывая количество времени,сколько проводят за компами и телефонами молодые и взрослые люди,теряя свое безценное время,доказывая что-то и кому-то в интернете ,то уж пожилым,учитывая специфику нашей страны,запрещать тик-токи или телеграммы,абсолютно не нужно. Главное обезвередить от мошенников.
у меня такое с ватными пенсами всегда работало я как в эвакуации была, как тока слышала про мальчики в трусиках и ВСУ нас обстреливает, сразу доставала телефон и говорила "внимание, сейчас будет запись для СБУ" как бабка шептала, сразу язык прикусывали - а мы ничего, а мы ваще то за мир во всем мире и еще пугала, что мол специально агенты ходят выспрашивают мол сажать некого, работать сбушники не хотят, вот за счет пенсов будут статистику посадок поддерживать ватников резко поубавилось
Gavik 01.12.2024 08:35 пишет: максимально сократить общение с ними , или вообще прекратить
ти зараз серйозно? Серед моїх прикладів усі, хто максимально сократить или вообще прекратить, потім дуже жалкували про такі вчинки, але виправити вже нічого не можна було
Я попав в йобаний ад. Зробив я пару років назад дурість що встановив йобаний тік ток мамі на телефон, і почалось. Почалась корона - "держава нас вбиває" в хаті. Скачав резерв+ - в родині катавасія, бо сестра з мамою начиталися хуйні і я довбойоб бо завтра за мною бусік приїде, штормило тижден. Зареєстрував нац.кешбек - завтра мої данні будуть в рептилоідів і буде повний контроль. Подав заявку на касарь - [*****], держава буде слідкувати за мною 20 років, передавати дані третім особам і кредити мені нарахують. І сука кожен йобаний раз як трапляється якась хайпова тема, в родині починається епідемія маразму, хоч як з ними не працюй і не пояснюй, договора вони читать їбали, а якийсь [*****] за кермом машини з телефоном чи на фоні стінки з книгами - розкаже їм як воно все насправді, звісно ж не надаючи ніяких пруфів. Як мені випилитися [*****]? (С)
В ответ на: ти зараз серйозно? Серед моїх прикладів усі, хто максимально сократить или вообще прекратить, потім дуже жалкували про такі вчинки, але виправити вже нічого не можна було
Серйозно ) Прозвучить цинічно , але чому вони повинній щось , в когось виправляти ? До того ж , зазвичай це ніхто не просить робити Подобається жити чужим життям , вперед Але чогось хорошого з цього не вийде