Економія напевно також не на першому місці, скоріше не бажання постійно розганятись з нуля. Я просто люблю підтримувати більш рівномірний рух. По перше не так двигун чутно при постійному старті, по друге вікно можливостей більше, коли в тебе швидкість 25-40км/год перед світлофором. ПС. На електричці то взагалі пофіг на економію, головне щоб додому хватило і встигло за ніч зарядитись.
Я просто люблю підтримувати більш рівномірний рух. По перше не так двигун чутно при постійному старті, по друге вікно можливостей більше, коли в тебе швидкість 25-40км/год перед світлофором.
тут я абсолютно погоджуюсь, завжди краще подумати наперед, ніж зайвий раз гальмувати й стартувати, бо по факту буде і швидше, і безпечніше, і менше непотрібних рухів зробиш.
В мене рекуперація завжди на максимумі стоїть, бо саме такий варіант є найбільш приємним з точки зору контрольованого та достатньо інтенсивного уповільнення, викатуватись по інерції для мене трохи нуднувато і пофіг на економію. Читав, що на дальняки люди рекуперацію прибирають, типу так трохи менше втрат, але оці змагання за збереження пари квтг мені не дуже цікаві, бо не отримуєш задоволення від їзди.
На ФВ два режима руху в більшою і меншою рекуперацією, найближча аналогія з двзшними корчами це коли на круїзі деякі вміють гальмувати за допомогою гальм, а деякі гальмують тільки двигуном. Відповідно, на електричці, коли рухаєшся на круїзі в режимі В перевищуючи задану швидкість, будь який незручний рух педаллю акселератора призводить до доволі інтенсивного гальмування із запалюванням ліхтарів. З відповідною реакцію зі сторони тих, хто рухається позаду
В мене рекуперація завжди на максимумі стоїть, бо саме такий варіант є найбільш приємним з точки зору контрольованого та достатньо інтенсивного уповільнення, викатуватись по інерції для мене трохи нуднувато і пофіг на економію. Читав, що на дальняки люди рекуперацію прибирають, типу так трохи менше втрат, але оці змагання за збереження пари квтг мені не дуже цікаві, бо не отримуєш задоволення від їзди.
На ФВ два режима руху в більшою і меншою рекуперацією, найближча аналогія з двзшними корчами це коли на круїзі деякі вміють гальмувати за допомогою гальм, а деякі гальмують тільки двигуном. Відповідно, на електричці, коли рухаєшся на круїзі в режимі В перевищуючи задану швидкість, будь який незручний рух педаллю акселератора призводить до доволі інтенсивного гальмування із запалюванням ліхтарів. З відповідною реакцію зі сторони тих, хто рухається позаду
в мене до свого круїзу тільки одна претензія, при наближенні до дуже повільного ТЗ на швидкості більше 90, реакція починається дуже пізно і, відповідно, гальмування є досить різким і можна напустити трохи рідини на сидіння. Не знаю з чим це пов"язано, з фокусом камери, чи повільним процесором, але псує загалом позитивне враження.
Paulskit 30.11.2024 13:05 пишет: Там повинно бути налаштування дистанції десь. Ставиш більшу і гальмувати, теоретично, почне раніше.
так, вона там регулюється, але все одно проблема залишається. В мене враження, що камера і радар налаштовані так, що бачить лише метрів на 30-40, бо навіть з досить різкими перелаштуваннями попутних ТЗ в мою полосу в районі 30-40 м круїз реагує досить плавно та адекватно, а от з тим випадком враження, що до якогось моменту не бачить перешкоду попереду, хоча є радар
keen 30.11.2024 12:55 пишет: чи повільним процесором, але псує загалом позитивне враження.
Китайськими інженерами або програмувальниками, скоріше за все.
імхо, обмеження більш дешевого обладнання. Маючи досвід розробки подібних систем, можу з деякою впевненістю сказати, що це недостатня роздільна здатність або шумність камери (або проц картинку з роздільною здатністю не може впоратися і її зменшують програмно перед передачею на роспізнавання), тому на відстані нейронка видає дуже великий відсоток помилок і внутрішніми налаштуваннями "зарізали" величину обʼєкта для розпізнавання.
імхо, обмеження більш дешевого обладнання. Маючи досвід розробки подібних систем, можу з деякою впевненістю сказати, що це недостатня роздільна здатність або шумність камери (або проц картинку з роздільною здатністю не може впоратися і її зменшують програмно перед передачею на роспізнавання), тому на відстані нейронка видає дуже великий відсоток помилок і внутрішніми налаштуваннями "зарізали" величину обʼєкта для розпізнавання.
Тесла, доречі гарно натренувала нейронку і цього року випустила апдейт, який збільшив дальність розпізнавання об'єктів десь в двічі. Тепер на тому самому залізі з 150-200 метрів розрізняє машини, пішоходів, тощо
Тесла, доречі гарно натренувала нейронку і цього року випустила апдейт, який збільшив дальність розпізнавання об'єктів десь в двічі. Тепер на тому самому залізі з 150-200 метрів розрізняє машини, пішоходів, тощо
мабуть треба таки заїхати та обновити прошивку чесно кажучи, за рахунок того, що чисто автомобільні якості мене влаштовують на 10 з 10, я не сильно був схильний втрачати час на апдейти всяких глючних програмних засобів (3/10 по моїй субʼєктивній оцінці), якими я майже не користуюсь.
keen 30.11.2024 12:55 пишет: чи повільним процесором, але псує загалом позитивне враження.
Китайськими інженерами або програмувальниками, скоріше за все.
на адаптивному не камера, а радар, принаймні в chrysler/jeep
на адаптивному не камера, а радар, принаймні в chrysler/jeep
Як правило там і камера, і радар разом. Без камери складно їхати на автопілоті, коли поруч машин немає, треба читати розмітку, знаки, світлофори і т.д.
в мене до свого круїзу тільки одна претензія, при наближенні до дуже повільного ТЗ на швидкості більше 90, реакція починається дуже пізно і, відповідно, гальмування є досить різким
ось на раві те саме - їдеш на адаптивному, хтось перед тобою починає перелаштовуватись, на ручному керуванні, я би просто відпустив газ, але атаптивний лупить по гальмам, причому різко, а потім починає розганятися. Можливо треба якось налаштовувати
в мене до свого круїзу тільки одна претензія, при наближенні до дуже повільного ТЗ на швидкості більше 90, реакція починається дуже пізно і, відповідно, гальмування є досить різким
ось на раві те саме - їдеш на адаптивному, хтось перед тобою починає перелаштовуватись, на ручному керуванні, я би просто відпустив газ, але атаптивний лупить по гальмам, причому різко, а потім починає розганятися. Можливо треба якось налаштовувати
мені накат не подобається в першу чергу відсутністю контролю за авто, (...) Читав, що на дальняки люди рекуперацію прибирають, типу так трохи менше втрат, але оці змагання за збереження пари квтг мені не дуже цікаві, бо не отримуєш задоволення від їзди.
не могу согласиться. Само по себе движение по инерции никак не связано с наличием или отсутствие контроля. В любой момент можно задействовать руль, тормоза, "подоткнуть" нужную передачу и т.д. На то есть водитель,принимающий соответствующее решение.
Видимо, со временем в электроавто должны появиться некие рычаги/кнопки, которыми можно будет не через меню, а оперативно, в режиме реального времени, регулировать степень рекуперации (торможения двигателем) так, как мы сейчас это делаем "подтыканием" нужной передачи.
garlic_ua 01.12.2024 15:45 пишет: Видимо, со временем в электроавто должны появиться некие рычаги/кнопки, которыми можно будет не через меню, а оперативно, в режиме реального времени, регулировать степень рекуперации (торможения двигателем) так, как мы сейчас это делаем "подтыканием" нужной передачи.
Та є вже... У мене в хонді для цього підкермові пелюстки
garlic_ua 01.12.2024 15:45 пишет: Видимо, со временем в электроавто должны появиться некие рычаги/кнопки, которыми можно будет не через меню, а оперативно, в режиме реального времени, регулировать степень рекуперации (торможения двигателем) так, как мы сейчас это делаем "подтыканием" нужной передачи.
Та є вже... У мене в хонді для цього підкермові пелюстки
рад за вас, но, судя по обсуждению выше, это пока совсем не стандарт