а машина за 15 мл встигає щось видавити з тої таблетки? Мені чогось здається що треба хоч 50.
ЗІ.Я ставлю дрібний помел (зараз кава більш обсмажена то на 2 крапці млинок а всього 5), стронг (максимальна доза), максимальну температуру (у мене тільки 2 позиції регулювання) і 60 мл. Мені нормально.
Класичний еспресо - 40 мл. Але більш цікавлять молочні напої. Як отой "правильний" капучіно готується? Скільки молока, скільки піни і кави? Що першим: кава чи молоко? Тут думки вчених сильно різняться...
Vindsor 20.12.2024 09:27 пишет: Апну темку. А накидайте, пліз рецептів кави! Ну, що ви в оті запрограмоівані напої вбиваєте? Бо готових рецептів ніде не знайшов. Підбирати по смаку - то довго і не ясно з чого стартувати... Хто які готові рецепти вбив у пам'ять?
Мій особистий рецепт: quadroristretto. Помол виставляється найдрібніший; Міцність кави (тобто доза на один раз) - максимальна; Кількість води виставляється вручну і забивається у програму "моя кава" - десь 15 мл І так чотири порції поспіль у одну чашку.
Vindsor 20.12.2024 09:27 пишет: Апну темку. А накидайте, пліз рецептів кави! Ну, що ви в оті запрограмоівані напої вбиваєте? Бо готових рецептів ніде не знайшов. Підбирати по смаку - то довго і не ясно з чого стартувати... Хто які готові рецепти вбив у пам'ять?
Мій особистий рецепт: quadroristretto. Помол виставляється найдрібніший; Міцність кави (тобто доза на один раз) - максимальна; Кількість води виставляється вручну і забивається у програму "моя кава" - десь 15 мл І так чотири порції поспіль у одну чашку.
Vindsor 20.12.2024 11:29 пишет: Класичний еспресо - 40 мл. Але більш цікавлять молочні напої. Як отой "правильний" капучіно готується? Скільки молока, скільки піни і кави? Що першим: кава чи молоко? Тут думки вчених сильно різняться...
не дуже зрозуміла суть питання, бо в моїй машині (у твоїй мабуть теж?) купа рецептів(тільки капучин 3 шт) передвстановлених...щось мутити руками немає жодного бажання.
у мене виставляється скільки секунд подається молоко з ємності для капучіно. За замовчанням здається 19, потім світиться напис закрийте кран, можна закрити можна продовжити. Нагадує більше латте. У склянці виходить досить красиво. Я спершу подаю молоко. Потім запускаю каву каву. Але готую рідко, переважно для гостей я люблю просто молоко додавати, та і мити потім той шланг. 40 мл мені мало. моя стандартна порція 60 мл води + трохи молока за смаком. Але це мої уподобання. Що б зі мною було від того квадрористрето можна тільки здогадуватися.
Vindsor 20.12.2024 11:29 пишет: Класичний еспресо - 40 мл. Але більш цікавлять молочні напої. Як отой "правильний" капучіно готується? Скільки молока, скільки піни і кави? Що першим: кава чи молоко? Тут думки вчених сильно різняться...
не дуже зрозуміла суть питання, бо в моїй машині (у твоїй мабуть теж?) купа рецептів(тільки капучин 3 шт) передвстановлених...щось мутити руками немає жодного бажання.
Та в тому ж і річ, що ні. Є один капучіно і один лате макіято. А ще можна задати, здається, 9 власних рецептів. Можна сперечатися добре це чи ні, але як вже є. Мій капучіно складається з 40 г піни, 160 г молока та 40 г кави. Саме у такій послідовності. Тому хочу щось позаводити на пусті гнізда, але ніде не знайду рецептів. Тому і прошу допомоги громади.
капучино молоко в кофе
Очевидно виробник з передвстановленим рецептом вважає інакше...
капучино молоко в кофе
Очевидно виробник з передвстановленим рецептом вважає інакше...
Якщо Delonghi вище середнього (принаймні, Primadonna), то доступні обидва варіанти.
Тобто, десь 50 грам кави на раз?
Приблизно так. А в чому проблема? Я з 5 ранку десь до 10 випиваю три таких "квадрорістретто" і більше вже не пью кави до наступного ранку.
Якщо Delonghi вище середнього (принаймні, Primadonna), то доступні обидва варіанти.
В моїй теж можна вибрати - молоко чи каву спочатку. Але є нюанс. Такий вибір є лише на базі капучіно, а він двокомпонентний - кава і піна. А в трикомпонентному лате макіято, де є кава, піна і молоко, такого вибору немає - тільки спочатку молоко й піну, а вже потім каву.