Ми говоримо про EZ36 (чи EZ30)? Наче Інтернети кажуть, що EZ36 більш ресурсний, ніж той же FB25. Якщо не складно, можна трішечки розгорнути, що не так з цим двигуном, чи, навіть, в комплексі, з гіпотетичним Subaru Outback 2018 року?
Дякую!
EZ 36. Давня інститутська подруга працює бухгалтером на одному з офф сто субару у Києві (вже років 15+). Каже - найбільш проблемний двигун, який до них потрапляє (звісно не враховуємо старезні двигуни типу EJ251 тощо). Жере бензин і оливу. Були прецеденти коли сильно гнали з Одеси до Києва і примудрялися випалити моторну оливу до рівня, коли вже починав клинити двигун. Двигун занадто важкий для ходової аутбека і створює проблеми з передньою підвіскою. У сусіда Трібека з цим двигуном. Двигун вже третій стоїть. Про надійність FB25 також не найкращі відгуки у порівнянні з EJ253. Особливо про ранні версії цього двигуна.
Bivaliy 07.01.2025 23:49 пишет: Яке масло ти використовуєш?
З самого початку Motul 8100 ECO-Lite SAE 0W-20, але одного разу є підозра, що таки міг трохи підшмалаити, видавило пробку з картеру, стало текти мастило, але не фонтаном, помітив лише коли загорілась лампочка масла, заїхав на найближчу заправку, купив бару банок якогось масла і на ньому доїхав до СТО.
Довелсь ставити Bi-Led T-Rex Pro, не дешево, але маю гарне світло, бо амеріканське галогенове "корито" не для нас.
Тю. В нових Субарах лед с заводу. Тільки 1фара коштує 1000+$...
На 2017році теж ставили леди, якщо б вони стали на місце американських галогенових "малю кров'ю" - я б заморочився, але ніт, лед фари європейскі не будут працювати, точно вже на пам'ятаю, але там і CAN-шина іньша і прошивка. Тобто навіть у $2K не вкластися.
Довелсь ставити Bi-Led T-Rex Pro, не дешево, але маю гарне світло, бо амеріканське галогенове "корито" не для нас.
Тю. В нових Субарах лед с заводу. Тільки 1фара коштує 1000+$...
На 2017році теж ставили леди, якщо б вони стали на місце американських галогенових "малю кров'ю" - я б заморочився, але ніт, лед фари європейскі не будут працювати, точно вже на пам'ятаю, але там і CAN-шина іньша і прошивка. Тобто навіть у $2K не вкластися.
Не знаю, що там принципіально різного у Forester, але знаю що людина на американській Legacy 2018-2019 року, для того щоб пройти ТО в Німеччині та поставити там авто на облік - поставив фари з європейського авто. При цьому фари поворотні з LED. Все працює.
civic 10.01.2025 12:47 пишет: поставив фари з європейського авто. При цьому фари поворотні з LED. Все працює.
Чисто для інтересу, запитай скільки йому це стало? Я так вважаю не меньше 4К, а якщо робили у Німеччині - і ще дорожче.. Бо це вимушено. Тобто я не кажу, що це не можливо, коли ставили сігналку довелось купувати переходник на CAN-шину, але у порівнянні з перепрошивкою він коштував копійки, мені заміна міль на КМ коштувала практично шару - 3КГрн до вторгнення, а тут пропанували рази в 4 дорожче. Цікаво скільки йому стало змінити фари.