Типичные проблемы в питании современного чела -слишком много калорий при неактивном образе жизни -слишком много углеводов (особенно в виде сладкого и мучного) -слишком мало клетчатки -недостаточно белка. Скорректировать с учетом вышеперечилсеного -собственно и будет правильное питание
Гарна рекомендація, яка охоплює майже все що потрібно
З приводу недостачі білка - краще мабуть тест здавати на його достатність? Бо багато блогерів активно просувають думку що у всіх недостатньо білку, і треба протеїн хапати майже кожному, колись раніше дивився кацапського ендокринолога Романа Терушкіна - той навіть дитині своїй дає протеїнові коктейлі. Сам він тягає залізо - в його випадку протеїн обгрунтований. Але прям усім
Чи буде користь якщо приймати протеїн з креатином при середніх навантаженнях? При 30хв тренування кожного дня типу зарядки з розтяжками з резинками і години активної хотьби в день по 6-7тис кроків? Чи той протеїн буде зайвим навантаженням на нирки і потрібен тільки тим хто таскає залізо?
З приводу клітковини - гарна штука, додав більше овочів + додаю висівки до салатів
Мені в правильному харчуванні найбільша проблема — приготувати. Готове воно не продається, готувати три рази собі одному вдень замахаюся та і не умію так тонко, харчуватись в ресторані тричі в день — я не олігарх і не воєнком. От і доводиться істи що у сільпо вродило.
juiT 14.01.2025 11:59 пишет: Не їсти що не попадя у великій кількості - це правило номер 1. Але це не значить що взагалі не їсти нічого НЕ корисного, а тільки овочі на пару. Головне знати міру, ми їмо і жарене,і парене, і торти і пироги. Просто це не кожен день, і не раз в тиждень. Цукру вживаємо по мінімуму, чай без цукру, кава також, п'ємо воду. Просто не потрібно із дієти робити каторгу, бо в результаті на довго не вистачить і не поможе.
Ты со мной споришь что ли? Я разве утверждал где то за жесткую диету? Жесткая диета ничего общего со здоровым питанием и здоровьем не имеет. Есть общие правила верные в общем для подавляющего количества современных людей. Чего то убавить, чего то добавить. Есть общие проблемы которые характерны праткически для всех -слишком много сладкого и мучного. Если можешь убрать их совсем из рациона , дискомфорта не вызывает - отлично, будет только лучше. Если отсутствие оного в меню вызывает жесткий дискомфорт -ну тогда надо просто стараться есть этого по возможности поменьше.
З приводу недостачі білка - краще мабуть тест здавати на його достатність?
Этот тест -выполнение ряда физических упражнений по нормам своего возраста.Другого не знаю.
В ответ на: Бо багато блогерів активно просувають думку що у всіх недостатньо білку, і треба протеїн хапати майже кожному, колись раніше дивився кацапського ендокринолога Романа Терушкіна - той навіть дитині своїй дає протеїнові коктейлі. Сам він тягає залізо - в його випадку протеїн обгрунтований. Але прям усім
Когда праиктиески все об этом говорят ( и не кацапы а американцы и в том числе не просто популярные влогеры ,а медицинские специалисты) -то наверное в этом что-то есть. По нормам белка 0,8 гр на кг веса критичный минимум ниже которого нельзя. 1,5 гр для мужчин на 1 кг нормлаьного веса -это оптимально, даже при отсутвии нагрузок. Если заниматься активно спортом -то 2 -2,5 .
В ответ на: Чи буде користь якщо приймати протеїн з креатином при середніх навантаженнях? При 30хв тренування кожного дня типу зарядки з розтяжками з резинками і години активної хотьби в день по 6-7тис кроків? Чи той протеїн буде зайвим навантаженням на нирки і потрібен тільки тим хто таскає залізо?
креатин полезен и для тех кто вообще спортом не занимается. Просто для занимающися он наиболее ярко проявляется. Протеин в форме напитка -да в приницпе нормально, если нет возможности наедать нужное количество белка в виде других продуктов. Если не перебрать в сумме норму 1,5 грамма на кг ( если нет тяжелых трени ровок) то никакого вреда не будет.
купили аэрогриль и тостер (тосты только из ржаного НЕ тостового хлеба) а аэрогриль заменил остальное.
у нас, в Сумах, по-справжньому житнього хліба пару варіантів і все. В інших супер-пупер житніх, в кращому випадку, % житнього борошна трошки вище, а зазвичай, нижче пшеничного, ще й цукор, а ще й солод різних видів. Так що житній хліб такоє, тіки назва
мені шкода що так. я взяла пакет з хлібом і перевірила склад - 37% житнєго заквасу (житня мука 18% плюс вода) 35% житня мука. вода. мука пшенична 5.9%. насіння соняшника 4%. екстракт солоду ячменного. дріжджі. сіль. житні отрубі. кислота аскорбінова. такий склад. називається хліб житній з додаванням натурального житнєго заквасу. не знаю наскільки то корисний хліб. маю надію що так)
також згодна з тим хто в ище писав - коли вкладаєш енергію і сили в сам процес схуднення і правильного харчування то 100 раз поміркуєш перед тим як зʼїсти чіпси або щось з цукром і таке інше доречі для мене був відкриттям після довгої перерви смак молочного шоколаду - він виявився несмачним саме через свою якусь гіпер солодкість. і з часом змінюються вподобання (також шоколад але чорний зараз здається дуже смачним). цукор не вживаю зовсім. максимум - то яблука зеленого кольору. то найсолодше з того, що зараз я їм. і чим далі тим солодшими вони мені здаються.
opexkiev 14.01.2025 14:12 пишет: Мені в правильному харчуванні найбільша проблема — приготувати. Готове воно не продається, готувати три рази собі одному вдень замахаюся та і не умію так тонко, харчуватись в ресторані тричі в день — я не олігарх і не воєнком. От і доводиться істи що у сільпо вродило.
Ассортимент Сильпо очень даже неплох. Вполне подходит под критерии здорового питания. Мало того- блюда кулинарии Сильпо присутсвуют в программе Таблица Калорійності, что значительно облегчает задачу формирования здорового меню на день.
Я не проводил тестов на ассортимент блюд, но.... В настоящее время мигрирую туда-сюда между Польшей и Украиной. И Таблица калорийности мне ответственно показывает польские и украинские продукты из маркетов. Наверное, отследила мои перемещения. Зараза. В хорошем смысле. Только надо следить за украинско-польскими названиями продуктов.
со 120 20 скинул, самочувствие ок. начал дальше и все, стал чувствовать себя хуже. так на 100 и остановился
це один мій знайомий так загартовувася. Поступово зменшував температуру води, дійшов до якоїсь і захворів. Видужав, почав знову поступово, дійшов до тої самої температури - захворів. Після третього разу кинув.
Natali 1,6 13.01.2025 21:43 пишет: я с ноября в этом. за это время минус 11 кг. ...
Оно в абсолюте не очень понятно. Знакомый со 120 скинул 20 легко, а дальше застопорился. Но в целом да, круто
у знакомого немного не так. со 120 20 скинул, самочувствие ок. начал дальше и все, стал чувствовать себя хуже. так на 100 и остановился
Проблема в том , что люди решивше сбросить вес слишком активны в своей решимости и сбрасывают слишком быстро. И включают защитные механизмы организма. В результате либо в какой то начинают себя плохо чувствовать и прекращают, либо дойдя до желаемого веса и вернувшись к обычному питанию -очень быстро возвращают потерянный вес, а зачастую и с перебором. Был такой проект на СТБ - Взвешенные и счастивые. Толстяки соревновались в сбросе веса. Так вот некоторые победители ранних сезонов , дошедшие до 70-80 кг с начальных 120+ через несколько сезонов возвращались в проект с весом под 180
цікава дискусія але чому всі розцінили фразу про правильне харчування в контексті діє чи схуднення? правильне харчування воно ж правильне для всіх, і для товстунів і для спортивних-)
UA 19.01.2025 20:21 пишет: цікава дискусія але чому всі розцінили фразу про правильне харчування в контексті діє чи схуднення? правильне харчування воно ж правильне для всіх, і для товстунів і для спортивних-)
Вот совершенно верно. Здоровое питание-это не про сброс веса. Это про здоровье, самочувствие, отсутствие проблем и если есть хронически болячки, то максимальное удержание тех болячек в ремисионном состоянии. А потеря веса -это конечно позитивный , но побочный эффект.