Така ситуація: Зараз від мене в Україну їде вантажівка військова. Саму вантажівку ми оформимо як завжди на фонд як гуманітарку, тут проблем немає.
Але, водій-англіієц везе декілька (десятка два) повербанків великих. Він їх збирався передати комусь місцевому в Україні на продаж (тобто не гуманітарка). Їх треба якось окремо декларувати? Я чув що на них ставка 0 тому я думаю що все повинно бути просто, чи ні? Взагалі шо треба робити по ціх батарейках щоб пройти митний контроль без зайвого клопоту. Я зацікавлений щоб моя машина доїхала
УрфинДжюс 24.01.2025 19:40 пишет: Така ситуація: Зараз від мене в Україну їде вантажівка військова. Саму вантажівку ми оформимо як завжди на фонд як гуманітарку, тут проблем немає.
Але, водій-англіієц везе декілька (десятка два) повербанків великих. Він їх збирався передати комусь місцевому в Україні на продаж (тобто не гуманітарка). Їх треба якось окремо декларувати? Я чув що на них ставка 0 тому я думаю що все повинно бути просто, чи ні? Взагалі шо треба робити по ціх батарейках щоб пройти митний контроль без зайвого клопоту. Я зацікавлений щоб моя машина доїхала
Не могу прям детально ответить. Но знаю что по пауербанкам нулевая пошлина и нулевой НДС начинается от какой то мощности , то есть не менее чем. Размер этой мощности надо уточнять по постановлениям, я не помню уже, уточнять надо.
Думаю, що треба декларувати. Тільки повербанки більше 300 Вт з 0 митом, а якщо менше, то треба платити. А як митниця дізнається, що то за повербанки без документів? При купівлі станції з Германії у мене просили документи для митниці з магазину і банку.
8507600000 – літій-іонні акумулятори (окрім установок зберігання енергії потужністю менш ніж 300 Вт по змінному та постійному струму та окремих літій-іонних комірок ємністю менш ніж 200 А-год)
В ответ на: Але, водій-англіієц везе декілька (десятка два) повербанків великих.
Якщо вони достатньо великі і у кількості, то вони підпадають під ADR , а саме ADR Class 9. Можуть по дорозі вжухнути боляче. Якщо імпорт, то питання, чи визнає митниця це товарної партією, тоді відповідно треба буде для ввезення документи у вигляді інвойсів, опису товару тощо, для підтвердження товарного коду та оформлення. І буде звичайний гемор з імпортом.