autoua
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

Імпорт-"розмитнення" повербанків

Супер писатель! ****
UK-Ukraine
С нами с 14.05.2006

Імпорт-"розмитнення" повербанків
      24 января 2025 в 19:40 Гілками

Така ситуація:
Зараз від мене в Україну їде вантажівка військова. Саму вантажівку ми оформимо як завжди на фонд як гуманітарку, тут проблем немає.

Але, водій-англіієц везе декілька (десятка два) повербанків великих. Він їх збирався передати комусь місцевому в Україні на продаж (тобто не гуманітарка). Їх треба якось окремо декларувати? Я чув що на них ставка 0 тому я думаю що все повинно бути просто, чи ні? Взагалі шо треба робити по ціх батарейках щоб пройти митний контроль без зайвого клопоту. Я зацікавлений щоб моя машина доїхала

Змінено УрфинДжюс (19:41 24/01/2025)

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
Костюммейкер ***
Киев
С нами с 01.06.2006

Re: Імпорт-"розмитнення" повербанків [Re: УрфинДжюс]
      24 января 2025 в 22:42 Гілками

УрфинДжюс 24.01.2025 19:40 пишет:

Така ситуація:
Зараз від мене в Україну їде вантажівка військова. Саму вантажівку ми оформимо як завжди на фонд як гуманітарку, тут проблем немає.

Але, водій-англіієц везе декілька (десятка два) повербанків великих. Він їх збирався передати комусь місцевому в Україні на продаж (тобто не гуманітарка). Їх треба якось окремо декларувати? Я чув що на них ставка 0 тому я думаю що все повинно бути просто, чи ні? Взагалі шо треба робити по ціх батарейках щоб пройти митний контроль без зайвого клопоту. Я зацікавлений щоб моя машина доїхала

Не могу прям детально ответить. Но знаю что по пауербанкам нулевая пошлина и нулевой НДС начинается от какой то мощности , то есть не менее чем. Размер этой мощности надо уточнять по постановлениям, я не помню уже, уточнять надо.

СуперСтар **
Киев
С нами с 23.02.2011

24 января 2025 в 22:44 Гілками

Думаю, що треба декларувати. Тільки повербанки більше 300 Вт з 0 митом, а якщо менше, то треба платити. А як митниця дізнається, що то за повербанки без документів? При купівлі станції з Германії у мене просили документи для митниці з магазину і банку.

UA 2
IesuiT **
пригород
С нами с 31.10.2005

24 января 2025 в 23:06 Гілками

8507600000 – літій-іонні акумулятори (окрім установок зберігання енергії потужністю менш ніж 300 Вт по змінному та постійному струму та окремих літій-іонних комірок ємністю менш ніж 200 А-год)

Змінено UA (23:06 24/01/2025)

старый писатель **
С нами с 19.12.2019

25 января 2025 в 00:22 Гілками

В ответ на:

Але, водій-англіієц везе декілька (десятка два) повербанків великих.

Якщо вони достатньо великі і у кількості, то вони підпадають під ADR , а саме ADR Class 9. Можуть по дорозі вжухнути боляче.
Якщо імпорт, то питання, чи визнає митниця це товарної партією, тоді відповідно треба буде для ввезення документи у вигляді інвойсів, опису товару тощо, для підтвердження товарного коду та оформлення. І буде звичайний гемор з імпортом.

Autoua.netФорумВирішення побутових проблем
Додаткова інформація
4 користувачів і 44 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 462

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія