Ще не знаю, як це у фізичних характеристиках виразити, але при збільшенні навантаження на автомобіль, бензинове авто сильніше втрачає потужність ніж дизель. Приклад, їзда під гору на завантаженому авто на дизелі і на бензині. Це одна з причин, чому комерційний транспорт дизельний, ну і вищий ресурс двигуна - для бізнеса це важливо.
Треба порівнювати конкретні мотори та їх параметри, а не абстрактні. Я коли вперше сів за хоч трохи потужний дизель на кадді 1,9 ТДІ після атмосферного бензинового був вражений, як можна прискоритись на 5-й. Зараз на турбо 1,4 я можу прискоритись на 5-й передачі з 1600-1700 обертів, навіть на 6-й можна з 1600 розганятись.
На дастері 1,2, як тут вже писали, має максимум крутного з 2,2 обертів - що досить високо (хоча це дуже низько і багато, якщо порівнювати з атмо бензинками 1,6 з 155 на 4200). І тут дійсно дизель може виграти.
Але ж є турбобензи, у яких максимум крутного лише трохи вище за 1500 обертів починається
Всі ці порівняння мають сенс в контексті пропонованих двигунів для Дастера. Переводити дискусію на узагальнену тему бенз/дизель без прив'язки до моделі вже не варто. Зважаючи на частку авто з АКПП порівняно з ручкою, переважна більшість людей не має собі клопоту у вирішенні вибору передачі та обертів, з яких будуть прискорюватися в конкретній ситуації - за них приймає рішення машина. І лише в частині мінімізації бюджету, що саме актуально для теми про Дастера, вибір механіки не дивує, тож там вже всі ці теми передачі та обертів стають актуальними. Особливо, коли це авто бралося з претензією на офроуд, то не дивний плач за відсутністю дизеля в версіях з повним приводом.
посидів сьогодні в ньому їздити на механіці не схотів посадка для зросту 195 доволі непогана, зовсім не табурєточна. дзеркала мілкуваті у багажнику є бортік - тобто відкриваючи його - нічого не посиплється на землю. гума - якись всєсєзонний контік
Взагалі-то всесезонний Контінентал - це найкраще що є з всесезонок на ринку поряд з Мішелін. За вибір саме такої резини на цьому форматі машині - окремий респект.
не знаю який в тебе фокус був, але у кента (того самого що зараз з куги хоче перелізти на равлик) був фокус з салону. 2008 здається. 1,6. То продав його з ідеальною підвіскою і прекрасною роботою двигуна з пробігом десь 160 ткм...але салон прям оркестр (я буквально пару раз на тому форді проїхався і відчув це. хоча каталися по києву, де особливо і нема де тому оркестру проявитися окрім бруківки) може в нових поколіннях було інакше бо наприклад у куги (я хз якого вона року внього) салон значно тихіший
може в нових поколіннях було інакше бо наприклад у куги (я хз якого вона року внього) салон значно тихіший
З-е поколенние "Фокуса" удивило, как качеством салона, так и шумкой. Не "Мерседес", конечно, но и ничем не хуже, чем у того же "Гольфа". С "Кугой" то же самое, пересаживаясь с "Джука", моментально ощущаешь разницу в уровнях автомобиля, некомфортно становится только после 180 км/ч. Хотя, сказать что в "Джуке" совсем уж нету "шумки" не могу, у меня на памяти опыт эксплуатации 9-го "Лансера". Вот когда у моего шефа, лет 20 назад, был 1й Фокус, в нем движок "рычал" громче, чем в моем Лансере, так что я понимаю, откуда у Фокуса такая репутация. Но, повторюсь, они в 3м поколении очень хорошо поработали над ошибками.
Взагалі-то всесезонний Контінентал - це найкраще що є з всесезонок на ринку поряд з Мішелін. За вибір саме такої резини на цьому форматі машині - окремий респект.
впевнений? бо найху...ша гума яка в мене колись була з салону - це Конті Екоконтакт, та й взагалі мабуть найгірша що мені колись траплялась
підгледів у іншому каналі якщо хтось, можливо планує дастер саме на автоматі - не поспішайте. є неочікуваний конкурент - пежо 2008 так, він трішки коротший та трішки вужчий але, турбобенз на автоматі - саме автоматі, 6-ступ Аісін коштує на рівні дастера. щодо кліренсу реального - сам прифігів - ті ж самі 19 см .
підгледів у іншому каналі якщо хтось, можливо планує дастер саме на автоматі - не поспішайте. є неочікуваний конкурент - пежо 2008 так, він трішки коротший та трішки вужчий але, турбобенз на автоматі - саме автоматі, 6-ступ Аісін коштує на рівні дастера. щодо кліренсу реального - сам прифігів - ті ж самі 19 см .
Ну я так розумію з контексту, що самособоюрозуміється, що 2008 кращий від Дастера? Але воно так не є насправді )) Робот з мокрим зчепленням не обов'язково гірший, а з великою ймовірністю кращий від 6АТ у виконання ПСА (маю досвід). Ну і 4 циліндри 150 к.с. проти 3 циліндри 130... Та і дизайн 2008 вже добряче приївся... Як мінімум для мене в цій парі 2008 має нульові шанси і я точно знаю, що я не один. Наприклад в Італії за січень продали 1770 шт Peugeot 2008 і 4363 Дастерів. В Іспанії 928/1145 відповідно.
Робот з мокрим зчепленням не обов'язково гірший, а з великою ймовірністю кращий від 6АТ у виконання ПСА (маю досвід). Ну і 4 циліндри 150 к.с. проти 3 циліндри 130...
що очікувати від 6-ст аісіна зрозуміло а що таке мокрий 7-ступеневий гетрак на тестах ніде немає.
Vladocaster 24.01.2025 19:03 пишет: Воно то полиця ширша у бензина, але дизель ті самі 320 Нм як у бенза і більше може видати десь між 1500 і 4200 обертів. Точно як і бензин практично) І в цьому діапазоні дизель завжди зможе дати тяги більше за бензин. А як там потужність рахують, чи однакова формула - не знаю, перевіряти не маю можливості зараз.
Графіки брав ті, що вище камрад навів.
Ну от порівняння 1,6 дизеля ваг і 1,2 турбо. Там буде подібна картина... Точно може бути ситуація, коли на одній передачі треба їхати в складних умовах при різних швидкостях, а переключення не бажані і в такій ситуації буде суттєва перевага в бензину
Так на графике при 2000 оборотах, например, ТДИ выдает где-то 52кВт мощности, а ТСИ на 2000 оборотах выдает где-то 37кВт мощности. На 3000 оборотов ТДИ выдает 69кВт, а ТСИ - 55кВт. ТСИ начинает доминировать по мощности только после 4000 оборотов, что логично. Собсно об этом "трактористы" и пишут, что на низких оборотах с прицепом или по бездору коптить дизель лучше, потому что он выдает больше мощности на на низах, чем бенз. Если сравнивать 0-100 или городской цикл, то ТСИ конечно будет лучше, т.к. там запредельной "тяговой" мощности на низах не нужно.
Трохи пізніше в цьому році, ще привезуть Opel Frontera \ новий Citroen C3 Aircross Вони будуть як з 1.2 десь на 100 сил з механікою, так і з 1.2 гібридом з роботом на 136 сил (аналогічним, як на 2008\3008 зараз ставлять) в Європі вони вважаються прямими конкурентами Дастеру, як по розміру, так і по ціні. + ще можна буде додати 2 "дитячих" сидіння в багажник, і отримати умовно 7 місць.
P.S. до речі, в характеристиках Дастера з 1.3, вказано 150 сил та та 250 моменту і розгін до 100 за 11 секунд, при цьому на 1.2 від Стелантіса (для прикладу на 2008), при 130 силах і 230 моменту на 6АТ - 9 секунд а у 1.2 гібрида, 136 сил, тих самих 230 моменту, але динаміка вже 8.4 сек, що дуже навіть ок.
в Європі вони вважаються прямими конкурентами Дастеру, як по розміру, так і по ціні. + ще можна буде додати 2 "дитячих" сидіння в багажник, і отримати умовно 7 місць.
в Європі вони вважаються прямими конкурентами Дастеру, як по розміру, так і по ціні. + ще можна буде додати 2 "дитячих" сидіння в багажник, і отримати умовно 7 місць.
Ого, в машину довжиною 4.39 засунути 3й ряд...
Ну там же не 3-й ряд+багажник, а "або багажник або 3-й ряд". Побачимо. Хоча останнє, що виходить в Опеля в складі Стелантіс - це звичайно треш... Єдине, що цікаво - це потестити оновлений ланцюговий 1,2 турбо у гібридній зв'язці. Стеллантів поступово її всюди буде ставити. З останнього Jeep Avenger. Але для мене - це машина, в якій тест-драйв виглядає як "відкрити двері, сказати - "ого" і закрити"...
Ну там же не 3-й ряд+багажник, а "або багажник або 3-й ряд". Побачимо.
Ну Гранд Сценік, Зафіра, Гранд Пікассо і тд теж або-або, але там довжина під 4.6 метра. На 20см довше Маю сумніви що Опель щось приципово нове придумає