Да, Рим це просто відвал голови. Ми тут тільки один вечір, а просто переповнені враженнями. Правильним рішенням було поселитись прямо біля Колізей. Вчора після прильоту вийшли прогулятись, і просто притримували руками щелепу, щоб не відвалилась остаточно. Як тут класно. Трошки не повезло з погодою, але на фоні іншого то фігня
Моє найулюбленіше в Римі (це коли вже побував в основних місцях) просто тинятися в центрі вуличками і зазирати в житлові під'їзди, арки і тд. Як не глянеш - то мармурові сходи до квартир, голову піднімеш - картини, фрески на стінах, стелях, у внутрішньому дворику - фонтанчик або мадонна в стіні. скрізь то все, не передивитися).
згори на місто подивитися люблю з двох точок *коли не лінькі підніматися в купол Сан Пьєтро. Там тільки півшляху можна під'їхати на ліфті. І якщо будете ходити по музеям Ватикану, то краще в купол піднятися вже в кінці, на виході, буде без черги. Або окремо зайти з площі, але якнайраніше, о 8й, щоб не стояти довго в черзі.
* тераса дель Пінчо - то піти після Галереї Боргезе, потім спуститися на пьяцца дель Попполо, або ж ... там десь внизу є дальній вихід метро площа Іспанії))) декілька горизонтальних екскалаторів привезуть вас до входу в метро біля самих сходів на площі Іспанії, але зверху
Mutant 09.02.2025 10:01 пишет: Рим це просто відвал голови. Ми тут тільки один вечір, а просто переповнені враженнями.
Так загляните на обед в близжайшую пиццерию (пофиг что туристичная) да закажите обычную маргериту и меццо россо ди каса Жизнь заиграет более насыщенными красками. И какая там погода точно будет фігня
ЗЫ: А на via 20 settembre мандарины еще висят на деревьях? Или уже осыпались?
Asstra 09.02.2025 11:53 пишет: Моє найулюбленіше в Римі (це коли вже побував в основних місцях) просто тинятися в центрі вуличками і зазирати в житлові під'їзди, арки і тд. Як не глянеш - то мармурові сходи до квартир, голову піднімеш - картини, фрески на стінах, стелях, у внутрішньому дворику - фонтанчик або мадонна в стіні. скрізь то все, не передивитися).
Римські дворики- це щось особливе. Майже в кожному - зібрання артефактів . А ще слід підняти голову і подивитись на дахи, там також багато цікавого можна побачити.
Asstra 09.02.2025 11:53 пишет: Моє найулюбленіше в Римі (це коли вже побував в основних місцях) просто тинятися в центрі вуличками і зазирати в житлові під'їзди, арки і тд. Як не глянеш - то мармурові сходи до квартир, голову піднімеш - картини, фрески на стінах, стелях, у внутрішньому дворику - фонтанчик або мадонна в стіні. скрізь то все, не передивитися).
Римські дворики- це щось особливе. Майже в кожному - зібрання артефактів . А ще слід підняти голову і подивитись на дахи, там також багато цікавого можна побачити.
Ми живемо в такій квартирі в старому будинку. У нас вихід з квартири якраз виходить у такий дворик. У квартирі стелі метра 4, і такі самі шафки. Дуже пощастило як на мене із житлом. 200м від Колізею, стара автентична будівля, сусіди...