autoua
Autoua.netФорумВибір автомобіля

Китайські ID.4/ID.UNIX (4/4)

Достоевский **
43 года (22 года за рулем), Киев
С нами с 07.01.2008

Re: Китайські ID.4/ID.UNIX [Re: Kudr]
      20 января 2025 в 09:05 Гілками

Kudr 19.01.2025 22:20 пишет:

Цю модель почнуть влітку продавати в ЄС, думаю з'явиться притомна прошивка. Але всеодно неясно як воно в нас переживе наші тяготи
Але попит на них є в нас, отже пропозиція сервісу та запчастин з'явиться. До літа час є, буду дивитись, тестити

да нормально переживе.
по фольцах вже сервіс є, схемотехніка зрозуміла - ламати шити вже вміють з мінімальной затримкой після апдейта

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
Достоевский ***
Киев
С нами с 12.11.2002

Re: Китайські ID.4/ID.UNIX [Re: -Виталя-]
      20 января 2025 в 10:39 Гілками

-Виталя- 20.01.2025 09:05 пишет:

Цю модель почнуть влітку продавати в ЄС, думаю з'явиться притомна прошивка. Але всеодно неясно як воно в нас переживе наші тяготи
Але попит на них є в нас, отже пропозиція сервісу та запчастин з'явиться. До літа час є, буду дивитись, тестити

да нормально переживе.
по фольцах вже сервіс є, схемотехніка зрозуміла - ламати шити вже вміють з мінімальной затримкой після апдейта

А нічо шо цей фольц в європі є? ) На зікр наприклад жодного сканеру в Україні ще нема... Все що є - надіслані запаролені ноутбуки, які подключаються до OBD2 і далі китайці віддалено щось шаманять через RDP/VNC...

опытный писатель **
46 лет (27 лет за рулем), Киев
С нами с 15.01.2018

20 января 2025 в 18:10 Гілками

Kudr 18.01.2025 22:20 пишет:

Бляха, як зараз важко на чомусь зупинитись. Оглянули zeekr 7x. Треба ще поїздити, але попереднє враження звичайно супер. Якість салону та оснащення то топ. Ауді, нажаль, відстає. Ще один претендент

Если понравился Zeekr 7X, обратите внимание также на Denza N7
Дорест 2023 года с полным приводом на пневме с пробегом тысяч 10-15 под заказ уже можно примерно за 28,5-29 найти
А такой же новый рест 2024 года уже за 35 можно под заказ найти
И у Denza, как и у BYD, открытый андроид

Достоевский ***
Киев
С нами с 12.11.2002

Re: Китайські ID.4/ID.UNIX [Re: Vodnik]
      20 января 2025 в 21:40 Гілками

В ответ на:

...без Google-сервисов, от которого толку, приблизительно как от смартфона Huawei

Змінено D.T.George (21:41 20/01/2025)

опытный писатель **
38 лет (20 лет за рулем), Киев
С нами с 29.11.2010

Re: Китайські ID.4/ID.UNIX [Re: Vodnik]
      20 января 2025 в 23:17 Гілками

Vodnik 20.01.2025 18:10 пишет:

Бляха, як зараз важко на чомусь зупинитись. Оглянули zeekr 7x. Треба ще поїздити, але попереднє враження звичайно супер. Якість салону та оснащення то топ. Ауді, нажаль, відстає. Ще один претендент

Дорест 2023 года с полным приводом на пневме с пробегом тысяч 10-15 под заказ уже можно примерно за 28,5-29 найти

Я поки придивляюсь до китайських марок. Мене дуже турбує падіння вартості цих авто на вторинному ринку поки що. Та сира прошивка, зікр подобається, але я не готовий гемороїтись так з цими оновленням, МА акаунтами зікра в Китаї і т.д. Якщо буде можливість якось поставити європейську прошивку, як їх почнуть в ЄС продавати, то можна розглядати. Зараз це просто один з варіантів. Ауді всеодно більше довіри якось, не дивлячись на мотори

старый писатель **
Киев
С нами с 24.03.2013

21 января 2025 в 08:47 Гілками

Kudr 20.01.2025 23:17 пишет:

Я поки придивляюсь до китайських марок. Мене дуже турбує падіння вартості цих авто на вторинному ринку поки що. Та сира прошивка, зікр подобається, але я не готовий гемороїтись так з цими оновленням, МА акаунтами зікра в Китаї і т.д. Якщо буде можливість якось поставити європейську прошивку, як їх почнуть в ЄС продавати, то можна розглядати. Зараз це просто один з варіантів. Ауді всеодно більше довіри якось, не дивлячись на мотори

Подобаються огляди від нашої парочки (Автосалон на Дивані) які живуть в Гуанджоу (через них замовляти можна)
https://youtube.com/@divan_car?si=Ll-mwybhGWA_YHBm

Змінено SerjioMr (08:48 21/01/2025)

V.I.P ***
60 лет (40 лет за рулем), Киев
С нами с 30.01.2006

21 января 2025 в 08:54 Гілками

смотрел обзор на зикр в нидерландах местного блогера
короче, продает офф, с гарантией
софт до конца не переведен, в глубине вылезает китйщина
эксплуатировать можно только в нидерландах.
купить и поставить на учет в германии нельзя, не сертифицирована
да, цена 60+кевро

Достоевский ***
Киев
С нами с 12.11.2002

21 января 2025 в 10:11 Гілками

1. Китайський уряд надає субсидії виробникам авто (чи тільки електро, чи елетро і гібридним).

2. Євпропа трішки ковтнула зеленого хайпу перед 2022 і після 2022 була "здивована" цінами на електрику. Звідки просіли продажі електричок і з'явилися б/у в асортимені...

3. В Україні нульове ввізне мито на електрички, але лунають заяви що з 2026 року ці шара маєть закінчитися.

4. Ціни на електрику на публічних зарядках в Україні вже досягли рінвя що робить електричку без власної домашньої розетки майже нецікавою у порівнянні з дизелем/газом. А як піднімуть тариф для населення... хоча стрімко мабуть не піднімуть...

От якщо скласти разом пункти 1, 2 і 3, то можна зрозуміти що зараз така собі "тиша перед бурею". Все може змінитися... Авто знецінюються швидко, це так. Але довго так відбуватися не буде. За це хтось маю платити в кінцевому рахунку. Хтось і платить звісно, але ж люди не дурні, вчаться на помилках. Платити перестануть. Очевидно є два варіанти - або знеціння припинеться і китаю не стане (може тільки для нас, будуть зікри як у євпропі від 50к+) або етрони будуть по 30к... На що ставимо?

опытный писатель **
С нами с 29.11.2010

Re: Китайські ID.4/ID.UNIX [Re: D.T.George]
      21 января 2025 в 12:20 Гілками

D.T.George 21.01.2025 10:11 пишет:

В ответ на:

...

1. Китайський уряд надає субсидії виробникам авто (чи тільки електро, чи елетро і гібридним).

2. Євпропа трішки ковтнула зеленого хайпу перед 2022 і після 2022 була "здивована" цінами на електрику. Звідки просіли продажі електричок і з'явилися б/у в асортимені...

3. В Україні нульове ввізне мито на електрички, але лунають заяви що з 2026 року ці шара маєть закінчитися.

4. Ціни на електрику на публічних зарядках в Україні вже досягли рінвя що робить електричку без власної домашньої розетки майже нецікавою у порівнянні з дизелем/газом. А як піднімуть тариф для населення... хоча стрімко мабуть не піднімуть...

От якщо скласти разом пункти 1, 2 і 3, то можна зрозуміти що зараз така собі "тиша перед бурею". Все може змінитися... Авто знецінюються швидко, це так. Але довго так відбуватися не буде. За це хтось маю платити в кінцевому рахунку. Хтось і платить звісно, але ж люди не дурні, вчаться на помилках. Платити перестануть. Очевидно є два варіанти - або знеціння припинеться і китаю не стане (може тільки для нас, будуть зікри як у євпропі від 50к+) або етрони будуть по 30к... На що ставимо?

В Єтроні приваблює оце - вважай q8 за 40к та три фази 32а вдома на вході. А так я збирався просто брати cr туарег або q7/q8. Дружина почала водити і плани змінились. Тому мати дизельний тур на дальняк та електричну Ауді для міста виглядає як вдоволення всіх забаганок. Ну й китайці зацікавили, бо нові й дешеві але ж з нюансами. Треба чекати літа, там буде видно

Достоевский ***
Киев
С нами с 12.11.2002

22 января 2025 в 15:24 Гілками

Трамп скасував дотації на електрички в штатах. Перший крок до припинення раллі здешевлення електричок...

41 год (23 года за рулем), Украина,транзит
С нами с 02.11.2005

22 января 2025 в 18:18 Гілками

D.T.George 22.01.2025 15:24 пишет:

Трамп скасував дотації на електрички в штатах. Перший крок до припинення раллі здешевлення електричок...

в китаї наче теж відмінили...і особливо не вплинуло

XS1
Достоевский **
С нами с 10.10.2010

22 января 2025 в 19:38 Гілками

D.T.George 22.01.2025 15:24 пишет:

Все ж ринки регіональні, і ніякий з них самотужки поки глобальний тренд не визначає. Хоча, китайські товари і без цього заполонили всю планету, тож все одно при задачі зекономити всі поглядатимуть в бік електричок звідти. А там поки вони, начебто, не впали в немилість Сі.

V.I.P **
44 года (24 года за рулем), Киев
С нами с 05.02.2006

Re: Китайські ID.4/ID.UNIX [Re: plach]
      25 января 2025 в 00:00 Гілками

plach 28.12.2024 13:33 пишет:

Якщо вас не смущає ззаді барабанні гальма, як на старих жигулях, то можна брать.
Мене цей момент відвернув навіть в ту сторону дивитися.

Это умышленное и верное решение для городского электромобиля, где торможение в абсолютном большинстве случаев происходит за счёт рекупирации. Дисковые закиснут, скорродируют и потеряют эффективность вплоть до отказа. Так что это совершенно не про жлобство и экономию в данном случае.

V.I.P **
С нами с 05.02.2006

Re: Китайські ID.4/ID.UNIX [Re: keen]
      25 января 2025 в 00:02 Гілками

keen 28.12.2024 17:35 пишет:

nope 28.12.2024 16:52 пишет:

Якщо вас не смущає ззаді барабанні гальма, як на старих жигулях, то можна брать.

Краще дивитися на заірджавлені задні диски та вічно закисаючі непрацюючі колодки?

в мене на електричці диски однаково іржавіють, що спереду, що ззаду, тобто тільки за умови довгого перебування на повітрі без руху (аналогічно двз). Не розумію, як воно може бути по іншому, якщо вага 50/50

До чого тут розподіл ваги?

V.I.P **
С нами с 05.02.2006

25 января 2025 в 00:28 Гілками

Kudr 28.12.2024 18:35 пишет:

nope 28.12.2024 16:52 пишет:

Краще дивитися на заірджавлені задні диски та вічно закисаючі непрацюючі колодки?

На єтроні є система, яка періодично сама очищає колодки. Хз чого тут так не зробить

Это функция системы абс от боша начиная с какого-поколения. BDW. Она не ржавчину снимает а "колодки сушит".

V.I.P **
С нами с 05.02.2006

Re: Китайські ID.4/ID.UNIX [Re: plach]
      25 января 2025 в 00:34 Гілками

plach 30.12.2024 13:48 пишет:

garlic_ua 28.12.2024 19:46 пишет:

а чем должны смущать задние барабаны?

Тим що на порозі вже 2025рік, а китайці і далі економлять на всьому, лиш би зробити машину за 25к а то і дешевше . Тому я для себе зробив висновок, що то просто одноразова бляшанка, з гарним дизайном, як вони кажуть, перемальованим Урусом

Китайцы как раз сейчас стараются. Экономит тойота. Скатились ниже старых китайцев. У вага кузова мне кажется дорогие в себестоимости.

Змінено kraev (00:35 25/01/2025)

опытный писатель **
С нами с 29.11.2010

2 февраля 2025 в 19:57 Гілками

Тестрайвили з дружиною сьогодні zeekr 7x. Поїхали спеціально на турі, щоб з пневми на пневму. Авто непогане, якість матеріалів на рівні, але нічого прям вау. Керування всім в авто незручне, все через меню як в теслі, руль відрегулювать, треба лізти в меню, дзеркала так само. Структура меню доволі заплутана, довго шукать. Добре що хоч аварійка є . Переклад ієрогліфів на мову, 1,5к до ціни авто. Сервіс є, але запчастини чекати від місяця. Один чувак розбив бампер, чекав його місяць і це на 001, який вже три роки продається. Тепер про враження за кермом: шумка трохи гірша ніж в турі. Пнєвма співставна, але трохи жорсткіше, от розгін, це прям вау, голова до підголівника приліпає. Загалом враження нормальні, але не вау. Саме велике питання це обслуговування, з ним неясно, все на ентузіазмі. Прям щоб захопило, то ні. Всеодно всіма цими штуками в планшеті з кермом не будеш користуватись, банально небезпечно і не зручно.

Також подивилась q4 etron, але не їздили. Салон шось якість зовсім не преміум, таке.

аццкая сотона **
26 лет за рулем, Киев
С нами с 23.04.2007

3 февраля 2025 в 01:11 Гілками

Kudr 02.02.2025 19:57 пишет:

Тестрайвили з дружиною сьогодні zeekr 7x. Поїхали спеціально на турі, щоб з пневми на пневму. Авто непогане, якість матеріалів на рівні, але нічого прям вау. Керування всім в авто незручне, все через меню як в теслі, руль відрегулювать, треба лізти в меню, дзеркала так само. Структура меню доволі заплутана, довго шукать. Добре що хоч аварійка є . Переклад ієрогліфів на мову, 1,5к до ціни авто. Сервіс є, але запчастини чекати від місяця. Один чувак розбив бампер, чекав його місяць і це на 001, який вже три роки продається. Тепер про враження за кермом: шумка трохи гірша ніж в турі. Пнєвма співставна, але трохи жорсткіше, от розгін, це прям вау, голова до підголівника приліпає. Загалом враження нормальні, але не вау. Саме велике питання це обслуговування, з ним неясно, все на ентузіазмі. Прям щоб захопило, то ні. Всеодно всіма цими штуками в планшеті з кермом не будеш користуватись, банально небезпечно і не зручно.

Також подивилась q4 etron, але не їздили. Салон шось якість зовсім не преміум, таке.

Це прям якесь де-жа-вю, їй богу. У мене так із сітроеном було в 2014р. Машини привезли, а сервіс тільки через 2 роки зміг щось робити з цими машинами. Не те що комп підключить, навіть кондей обслужить не могли, газ та перехідники інші були.
Пам'ятаю, як я оббивав пороги офіціаліві безуспішно їздив по "відомим" гаражам, і чув однеє те саме "ааа.. так це новий сітрік, ні, тут нічим не можемо допомогти".
І був цей сітрік "новим" майже 2 роки, тільки в 2016 щось здвинулось з мертвих точки.

Думаю, зараз вже навчені всі сервісники, і такий період має проходити швидше і легше.

Autoua.netФорумВибір автомобіля
Додаткова інформація
3 користувачів і 16 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AVB, Yorc, Stor, moderator, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 5239

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія