Так получилось,что взял домой кота.Он оказался со сломанной лапой и переломом ключицы на другой лапе.Не смог его оставить на улице.Лапы потихоньку заживают.Одна лучше,другая похуже.Но он уже довольно бодро передвигается.Поскольку кот изначально уличный,то часто просится на волю.Выгуливаю его во дворе на поводке пару раз в день Но сейчас,из-за теплой погоды видимо,у него началась "весна". Постоянные крики и все остальное...Читал где-то в инете,что обычно это длится дней 10.Но прошло уже явно больше.Что скажут опытные кошатники? Кот не кастрированный и планов таких у меня нет.Какие перспективы?
lopez 31.01.2025 08:53 пишет: Це в кішок воно періодичне, а кіт, він "завжди готовий". Так що, або випускати на гульки, або стерилізація. Інакше квартиру засмердить.
Підтримую цю думку. Ще й у некастрованого кота хвіст біля спини жиром вкривається. Та і сам кіт інколи смердить. Хоча щодо сезонності то є деякі відмінності у поведінці. Зокрема, голосно "співає" переважно у лютому-березні.
Ну а як випускати? Він з пошкодженими лапами,почне стрибати по деревам та парканам за тіми кішками.Кастрировати теж не хочу.Боюсь,як з наркозом буде...Не знаю,що робити(( Був в нас кіт.Його завсім маленьким на вулиці знайшли.Так він 20 років прожив,на вулицю ніколи не просився взагалі і міток не робив
Не знаю як кіт, в мене кішка в дитинстві по 3-4 рази в рік співала, і сцяла на взуття, благо що не моє. З котом думаю буде ще гірше. Тут або випускати на волю, або стерелізація.
Александер 1 31.01.2025 11:48 пишет: Кастрировати теж не хочу.Боюсь,як з наркозом буде...
Є проблеми з серцем? Зазвичай лікари перед наркозом проводять обстеження, та якщо будуть ризики так і скажуть. Не хочу накручувати, але стикалась сама з цим - мій кіт на четвертому році некастрованого життя почав бути дуже суворим з нами. Після кастролога його попустило.
Ну а як випускати? Він з пошкодженими лапами,почне стрибати по деревам та парканам за тіми кішками.Кастрировати теж не хочу.Боюсь,як з наркозом буде...Не знаю,що робити(( Був в нас кіт.Його завсім маленьким на вулиці знайшли.Так він 20 років прожив,на вулицю ніколи не просився взагалі і міток не робив
То зачекай до квітня. Якщо не буде мітити і кусатися, то залиш як є. Якщо почнеться, то варіант лише один. Чого боятися кастрації - не розумію. Просто треба щоб кваліфікований ветеринар робив.
harald67 03.02.2025 09:08 пишет: Просто треба щоб кваліфікований ветеринар робив.
На сайтах з відгуками про різні клиніки та окремих ветеринарів є як відмінні так і погані відгуки про кожного.Є два ветерінари,яких я знаю особисто,бо стикався раніше.Про них теж саме Вони обидва вже мають свої клиніки,особисто скоріш за все нічого робити не будуть...
Після кастрації кіт стане адекватним і не буде смердіти. Домашніх тварин, які не під розведення, рекомендують каструвати, це нормальна тема у всіх цивілізованих країнах.
harald67 03.02.2025 09:08 пишет: Просто треба щоб кваліфікований ветеринар робив.
На сайтах з відгуками про різні клиніки та окремих ветеринарів є як відмінні так і погані відгуки про кожного.Є два ветерінари,яких я знаю особисто,бо стикався раніше.Про них теж саме Вони обидва вже мають свої клиніки,особисто скоріш за все нічого робити не будуть...
Якось дивився передачу My cat from hell, то ведучий Дж. Гелексі як раз про таке казав, що кастрація кота це одна з найпростіших операцій і їх в США роблять кількасот на добу. Там головне не помилитися із дозою снодійного. Так що якщо є якісь досвідчені ветеринари та робитимуть операцію за гроші, а не для волонтерів, то взагалі не бачу проблем.