harald67 04.02.2025 12:28 пишет: кіт набагато кращий за кицьку...Більш ласкавий, менш агресивний (якщо кастрований), більш передбачуваний.
З мого досвіду - кіт (я про британця) живе у сестри жінки - визнає тільки одну людину - це означає що однієї людини він дає гладити себе. Всіх інших в родині ганяє - царапає і кусає... "Виставка мянкунів" була не дуже гарною. Мода і війна диктує. Було трохи ще шиншил, британців-шотланців та сфінксів. Добре якщо інши породи були представлені 1-2 заводчиками. Це визначає якість виставки та котів. Був цікавий сумний лікой і красень пітерболд.
harald67 04.02.2025 12:28 пишет: А чим саме сподобалися шотландці?
Кажу ж - по опису характер підходить та на вигляд подобається. Краще хай спить ніж ганяє по стелі. Не хотілося аби створював забагато безладу в квартирі (тому відмовились від бенгала). В кішках-кожанах категорично не подобається зовнішність. Мейнкун завеликий. Перси-сіами - не підходить характер (був такий у родичів - то був треш якийсь). Я б взагалі взяв щось безпородне (у самого в дитинстві була така - дуже класна і ніяких проблем від неї не було), але щоб це була домашня чиста киця, а не дикун з вулиці. Думаю, є сенс почекати ще пару місяців - буде набагато більше пропозицій.
harald67 04.02.2025 12:28 пишет: А чим саме сподобалися шотландці?
Кажу ж - по опису характер підходить та на вигляд подобається. Краще хай спить ніж ганяє по стелі. Не хотілося аби створював забагато безладу в квартирі (тому відмовились від бенгала). В кішках-кожанах категорично не подобається зовнішність. Мейнкун завеликий. Перси-сіами - не підходить характер (був такий у родичів - то був треш якийсь). Я б взагалі взяв щось безпородне (у самого в дитинстві була така - дуже класна і ніяких проблем від неї не було), але щоб це була домашня чиста киця, а не дикун з вулиці. Думаю, є сенс почекати ще пару місяців - буде набагато більше пропозицій.
Так глянь рег долл. У мене такий. Супер кіт. Коштує десь на рівні мейн куна. І красивий, і неагресивний, і приємний на дотик, і не гасає квартирою. Якщо треба то контакти розплідника дам.
Так глянь рег долл. У мене такий. Супер кіт. Коштує десь на рівні мейн куна. І красивий, і неагресивний, і приємний на дотик, і не гасає квартирою. Якщо треба то контакти розплідника дам.
Линяє сильно?
Приблизно як і усі інші коти з таким хутром. Робот пилосос цілком вирішує проблему. Оскільки кіт погано стрибає і куди не треба не лазить то і хутро переважно на підлозі. Але це геть інший кіт за поведінкою. Фундаторша породи (Енн Бейкер) років 30 поспіль санкціонувала усі в'язки і вивела з розпліднення усіх агресивних осіб. Ну і красивий же ж....
Rucha 04.02.2025 16:05 пишет: Красивий! Великий? Скільки коштують кошенята?
За розмірами вважаються другими серед справді домашніх котів (саванна не враховується) після мейн кунів. Я купував за 700 доларів, але вже стерилізованого, перед війною. За нестерлізованого просили 2000. Скільки зараз коштує - не знаю.
Я б взагалі взяв щось безпородне (у самого в дитинстві була така - дуже класна і ніяких проблем від неї не було), але щоб це була домашня чиста киця, а не дикун з вулиці.
Просто, дорослих вже вуличних котів, звісно, немає сенсу брати (в квартиру). Бо вони вільні тварини, вже з вуличними звичками. А якщо береться кошеня (2 місяці) - то воно стане домашньою чистою кицею. Привити, стерилізувати, і все. В нас три коти - всі з села, узяті кошенятами (після 2 міс).
Замісь знищеної картонної купили сезалеву. Поки нема статистики на скільки вистачить, але бійка за неї вже , тільки тільки зібрав та навіть не встиг віднести. Придется ще три купляти
Підтримую думку що шотландський вісловух, сфінкс та манчкін це три найневдаліши породи для домашнього утримання. Казати який конкретно вдалий мабуть не коректно, бо скільки людей, стільки і думок, але я перелічив ті породи, з якими імовірність виникнення великих проблем найбільша.
Djohny 05.02.2025 12:17 пишет: Замісь знищеної картонної купили сезалеву. Поки нема статистики на скільки вистачить, але бійка за неї вже , тільки тільки зібрав та навіть не встиг віднести. Придется ще три купляти
а можна лінк, подивитися, що/за скіко оте - "сезалева"?
Савана Якщо чесно, то це неможливо отак просто відповісти. З свого досвіду скажу що (+/-) більшості,подобається,ще в "моді" і має відносно стабільний спрос це - абісіни. Це скажем так: в "середньому по палаті" А так то це як з вибором авто, кожному своє.
Djohny 05.02.2025 12:17 пишет: Замісь знищеної картонної купили сезалеву. Поки нема статистики на скільки вистачить, але бійка за неї вже , тільки тільки зібрав та навіть не встиг віднести. Придется ще три купляти
а можна лінк, подивитися, що/за скіко оте - "сезалева"?