Я спробував, уявити 6 (!) шт. отих потворних (з минулого сторічча) цокольних світильників на стелі середньо-статистичної жилої кімнати(15-18 кв м)...але не зміг, кепе!
Добре, я вам допоможу далі: потворні цокольні світильник - це для робочого освітлення робочих приміщень. Для житлової кімнати - купляються красиві, симпатичні особисто вам (цокольні) світильники, тобто, ймовірно, різні варіанти люстр. Далі, за потреби - світло люстри - може доповнюватися в кімнаті якимось варіантом місцевого освітлення (бра, торшери, і т.п.).
Млі-ін, як нудно від ваших дописів: знову, "згідно бажання, фінансування..."
Я спробував, уявити 6 (!) шт. отих потворних (з минулого сторічча) цокольних світильників на стелі середньо-статистичної жилої кімнати(15-18 кв м)...але не зміг, кепе!
В сучасних квартирах робляться точкові світильники, або треки (але це дорожче) + додаткове світло люстрами, бра
Ось приклад досить недорогого рішення по освітленню (звичайно, якщо не розглядати альтернативною епіцентрівські з пультом за 500 грн на 100 кв.м)
Млі-ін, як нудно від ваших дописів: знову, "згідно бажання, фінансування..."
В сучасних квартирах робляться точкові світильники, або треки (але це дорожче) + додаткове світло люстрами, бра
Ось приклад досить недорогого рішення по освітленню (звичайно, якщо не розглядати альтернативною епіцентрівські з пультом за 500 грн на 100 кв.м)
Саме такы вісюлькі я дуже хотів... купив, повісив, перевірив, здав назад На мій погляд - це декор, а не світильник.
Меі на 18 кв повністю вистачає такого. Зазвичай він працює в режимі 70-80%. Якщо б зараз шукав, то щось схоже (не менше) по потужності. Пульт - зло, на нього кіт постійно наступає
Одну таку балямбу на приміщення вішають в санвузлах, гардеробних, підсобках , тому термін "сучасно" тут трохи не в тему. Звісно повісити можна, тільки буде так, як тревелер написав - від слабенької темно, а від потужної очі вилазять. Зробіть так - купуйте одночасно декілька в епіку, підключайте вдома вживу по черзі, одну лишайте, решту повертайте. І температуру по смаку, мені нейтральні ~4000К подобаються, а комусь тепле освітлення, теж врахуйте
Tarasoff 11.12.2024 22:49 пишет: Одну таку балямбу на приміщення вішають в санвузлах, гардеробних, підсобках , тому термін "сучасно" тут трохи не в тему. Звісно повісити можна, тільки буде так, як тревелер написав - від слабенької темно, а від потужної очі вилазять. Зробіть так - купуйте одночасно декілька в епіку, підключайте вдома вживу по черзі, одну лишайте, решту повертайте. І температуру по смаку, мені нейтральні ~4000К подобаються, а комусь тепле освітлення, теж врахуйте
та ладно... Там жеж температура та потужність з пульта регулюються. Якоїсь авангардний дизайн не хочу - нехай буде дешева та практична сучасна балямба. Порада купити декілька варіантів - слушна, бо треба ще на стіну бокове освітлення зробити, яке найчастіше за все використовується.
на НП в себе світильників 1-1.5 року проробили виключаючись лише на ніч і перестаои світити в 2 ленти світодіодні замінив і інших драйвера
оригінал дорого - підбирав по параметрам на той момент світильник - 350 драйвер оригінал - 150 -200 китай - 50 грн в середньому 2 роки китай драйвери відпрацювали а далі звільнився
Sanya2502 12.12.2024 19:48 пишет: на НП в себе світильників 1-1.5 року проробили виключаючись лише на ніч і перестаои світити в 2 ленти світодіодні замінив і інших драйвера
оригінал дорого - підбирав по параметрам на той момент світильник - 350 драйвер оригінал - 150 -200 китай - 50 грн в середньому 2 роки китай драйвери відпрацювали а далі звільнився
Зазвичай або в драйвері висихає єлекролітичний конденцатор або перегорає світлодіод. Тим хто не вміє паяти драйвер мабудь простіже замінити цілком, конеднатори коштуватимуть 10-20грн(Якщо немає чим міряти, щоб не лазити двічі краще замінити одразу обидва) і перепаюються за 15-20 хвилин. Мертвий світлодіод шукати або візуально - Якщо частина світиться то і так видно, якщо ні на ньому чорна крапка, якщо не видно за допомогою пінцета з ізольованими ручками почерзі закоротити кожен, і той при закорачуванні якого засвітиться замінити. Перепаюється будівельним феном та пінцетом. Або міняється стрічка/сектор/полоска з донору чи ремкомплекту. В світильниках з пультом якщо модуль керування збожеволів або загублен пульт він відпаюється, паяються перемички і вимикається звичайним вимикачем на стіні. Якщо доживу до кінця війни і повернуся на волю то зможу і зремонтувати кому буде потреба.
v0f41k 19.12.2024 15:24 пишет: Зазвичай або в драйвері висихає єлекролітичний конденцатор або перегорає світлодіод. Тим хто не вміє паяти драйвер мабудь простіже замінити цілком, конеднатори коштуватимуть 10-20грн(Якщо немає чим міряти, щоб не лазити двічі краще замінити одразу обидва) і перепаюються за 15-20 хвилин. Мертвий світлодіод шукати або візуально - Якщо частина світиться то і так видно, якщо ні на ньому чорна крапка, якщо не видно за допомогою пінцета з ізольованими ручками почерзі закоротити кожен, і той при закорачуванні якого засвітиться замінити. Перепаюється будівельним феном та пінцетом. Або міняється стрічка/сектор/полоска з донору чи ремкомплекту. В світильниках з пультом якщо модуль керування збожеволів або загублен пульт він відпаюється, паяються перемички і вимикається звичайним вимикачем на стіні. Якщо доживу до кінця війни і повернуся на волю то зможу і зремонтувати кому буде потреба.
Апну трохи темку про ремонт ЛЕД-ламп Є питання про драйвер
Є ось така лампа На платі з ледами є такий напис "1583 154mm-5b24c-2835"
В лампі, схоже, крякнув драйвер. Розпух кондей та є сліди КЗ. Один провод 220 відірвався та замкнув кудись.
Я я розумію, драйвер під заміну. Шукаю для потужності 22 вт. І пропонуються такі штуки з різним струмом. Більшість 300 мА, але бувають і інші. Який все ж таки струм в таких штуках? Такий підійде?
Там надо понимать на какое напряжение матрица рассчитана, там может быть что угодно от 12 до 100В+. Потому пальцем в небо не получится, надо изучать плату драйвера и матрицу. Примерное значение может подсказать напряжение выходного конденсатора, который на стороне подключения светодиодного кольца.
GreenMile 04.02.2025 17:53 пишет: Там надо понимать на какое напряжение матрица рассчитана, там может быть что угодно от 12 до 100В+. Потому пальцем в небо не получится, надо изучать плату драйвера и матрицу. Примерное значение может подсказать напряжение выходного конденсатора, который на стороне подключения светодиодного кольца.
Оут драйвера 54-96V, 300mA для потужності 18-24 вт. Це з опису на алі за посиланням, яке вище в моєму повідомлені Наскільки я зрозумів, тримається саме струм. Напруга коливається. Вихідний кондер на драйвері - 2.2 uF, 400V
GreenMile 04.02.2025 17:53 пишет: Там надо понимать на какое напряжение матрица рассчитана, там может быть что угодно от 12 до 100В+. Потому пальцем в небо не получится, надо изучать плату драйвера и матрицу. Примерное значение может подсказать напряжение выходного конденсатора, который на стороне подключения светодиодного кольца.
Оут драйвера 54-96V, 300mA для потужності 18-24 вт. Це з опису на алі за посиланням, яке вище в моєму повідомлені Наскільки я зрозумів, тримається саме струм. Напруга коливається. Вихідний кондер на драйвері - 2.2 uF, 400V
При чем тут блоки с али, нас интересует блок, что конкретно стоит в лампе. 400В - это точно выходной? Или там входной где-то на 6,8 мкФ 400В?
При чем тут блоки с али, нас интересует блок, что конкретно стоит в лампе. 400В - это точно выходной? Или там входной где-то на 6,8 мкФ 400В?
На блоку в лампі позначень немає. Принаймі я не бачу. Вхідний кондер 6.8 uF, 400 v Блок в лампі та з Алі зовні схожі. Майже однакові