autoua
Autoua.netФорумЕлектрика

Глюк іммобілвйзера чи стартер?

Xit
СуперСтар ***
Киев
С нами с 14.11.2005

Глюк іммобілвйзера чи стартер?
      12 февраля 2025 в 17:44 Гілками

Машина Seat Leon 2,0 FSI (2007 року). На морозі сів старий акумулятор - провернув раз стартер і здох. Відніс його додому зарядив. Поставив. Не заводить. Все працює (бензонасос чутно, центральний замок клацає, світло, музика, приборна панелька), а при повороті ключа - тільки клацає релешка під кермом і все - тиша.
Придбав новий акум (старому 9 років було) - і те ж саме. Новий акум має напругу 12,8В заряджений, наче, все добре. На панельці горить червоним акумулятор та ремінь безпеки, жовтим - EPS та кермо (вони зазвичай гаснуть після запуску двигуна). На поворот ключа стартер не реагує - тільки легенький клац реле і тиша. Нічого не тріщить, як при сівшому акумі.
Що я вже робив:
Візуально оглянув запобіжники (по інструкції я окремого на стартер не знайшов, тому всі передивився), наче, всі в нормі.
Включав і відключав сигналку. Навіть з аварійної кнопки.
Відкривав-закривав машину рідним ключем, запасним ключем, дистанційними кнопками рідного ключа.
Вставляв ключ в замок, вмикав запалення і чекав хвилин 20. Результат - нульовий.
П.с. пам'ятаю, що колись таке вже було після того, як довго не їздив і скидав клему, але тоді я відкрив машину чи запустив її (не пам'ятаю, як саме) запасним ключем і все запрацювало. Я про цю проблему і забув вже. Зараз так вирішити не виходить.
Що це може бути? Іммобілайзер на бачить ключі? Чи все простіше і проблема в стартері?
Прошу якісь поради, хто з подібним стикався або дайте контакти толкового електрика з виїздом)))

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
продавець овочів **
Киев
С нами с 11.04.2006

Re: Глюк іммобілвйзера чи стартер? [Re: Xit]
      12 февраля 2025 в 19:43 Гілками

Так імобілайзер видно на панелі якщо ключ не розпізнався. Значок ключа не горить. Крім того, при імобілайзер стартер крутить, проте завести не можна.

Достоевский **
24 года за рулем, Киев
С нами с 17.12.2007

12 февраля 2025 в 21:37 Гілками

Стартер, скоріш сигналка заглючила, знайди реле блокування, та вийми її, як на мене на таких машинах, в таких роках, ці блокування стартера зайві.

Xit
СуперСтар ***
Киев
С нами с 14.11.2005

Re: Глюк іммобілвйзера чи стартер? [Re: ivatuning]
      12 февраля 2025 в 21:41 Гілками

ivatuning 12.02.2025 21:37 пишет:

Стартер, скоріш сигналка заглючила, знайди реле блокування, та вийми її, як на мене на таких машинах, в таких роках, ці блокування стартера зайві.

Перевів сигналку в сервісний режим. Горять світлодіоди постійно. Не допомагає.
А що там за реле може бути та де його шукати? Сигналка Шериф 2007 року (ставили ще в салоні).

Достоевский **
24 года за рулем, Киев
С нами с 17.12.2007

12 февраля 2025 в 22:14 Гілками

Якщо з салону, то там стандартно. Мабуть там де клацаэ, там і реле блокування, можливо біля замку запалювання, у рульовій колонці, чи за приборкою, чи з ліва від педалей. Зазвичай, якщо є кнопка валет, дивишся куди вона йде, там і блок сигналізації, а від неї вже шукаєш реле.

Змінено ivatuning (22:18 12/02/2025)

V.I.P ***
41 год (24 года за рулем),
С нами с 17.02.2009

13 февраля 2025 в 10:49 Гілками

Xit 12.02.2025 21:41 пишет:

ivatuning 12.02.2025 21:37 пишет:

Перевів сигналку в сервісний режим. Горять світлодіоди постійно. Не допомагає.
А що там за реле може бути та де його шукати? Сигналка Шериф 2007 року (ставили ще в салоні).

Шерифы в салонах ставили стандартно, но там обычно блокировка бензонасоса делалась, а не стартера, дополнительное реле блокировки в левом пороге обычно прятали.

Xit
СуперСтар ***
Киев
С нами с 14.11.2005

Re: Глюк іммобілвйзера чи стартер? [Re: GreenMile]
      13 февраля 2025 в 11:40 Гілками

Дякую. Буду шукати електрика, бо мене вистачило на те, щоб ще раз всі запобіжники оглянути, повиймати їх, та повставляти на місце.

важничающий писатель *
27 лет за рулем,
С нами с 26.06.2010

13 февраля 2025 в 16:53 Гілками

Xit 13.02.2025 11:40 пишет:

Дякую. Буду шукати електрика, бо мене вистачило на те, щоб ще раз всі запобіжники оглянути, повиймати їх, та повставляти на місце.

Если реле НР, то можно найти провод блокировки сигнализации кинуть на массу, чтоб блокировку снять. Но если реле просто сдохло, то надо физически его найти. Не думаю, что в салоне его там кто-то прятал. Достаточно просто залесть в район педального узла и там поискать. Дополнительную релюшку будет видно.

Xit
СуперСтар ***
Киев
С нами с 14.11.2005

Re: Глюк іммобілвйзера чи стартер? [Re: Sillent]
      14 февраля 2025 в 12:47 Гілками

Всім дякую за поради. Таки стартер. Електрик подивився помилки, поміряв напругу, каже що живлення приходить, а стартер не крутить. Завівся з толкача (хоч якийсь плюс МКПП) та відвіз машину на СТО.

Autoua.netФорумЕлектрика
Додаткова інформація
0 користувачів і 3 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  moderator 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 882

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія