Коли у мене з'явилися хоча б аркутур 004 та 25 ас чогось там, то серед мого оточення слухати Боні М було таким же святотацтвом, як зараз слухати кацапський шансон. Ми вже слухали Перпл, Цеппелін, Хіп, Назарет, Саббат, ... Отоді вже і сусіди дізналися, як звучить "справжня музика на справжній апаратурі".
А мы слушали и диско, и рок - и никаких коллизий не было.
Коли у мене з'явилися хоча б аркутур 004 та 25 ас чогось там, то серед мого оточення слухати Боні М було таким же святотацтвом, як зараз слухати кацапський шансон. Ми вже слухали Перпл, Цеппелін, Хіп, Назарет, Саббат, ... Отоді вже і сусіди дізналися, як звучить "справжня музика на справжній апаратурі".
А мы слушали и диско, и рок - и никаких коллизий не было.
100% й "серед мого оточення", все навпаки ...бо коли почали з'являтися Боні М та всякі сандри, ми вже давно слухали на вінілі або бабінах, все, що якимось дивом, проривалося через "залізну завісу": Deep Purple/Led Zeppelin/Grand Funk/Urian Heep/Nazareth/Creedence/Sweet/Slade/Kiss...Pink Floid/10CC/Jethro Tull/Procol Harum/Manfred Mann`s/Emerson, Lake & Palmer... та дуже багато іншого, багато чого вже й не згадаю)... А трохи згодом, саме у 80-х, з не меншим задоволенням слухалися Modern Talking й все таке
В ответ на: Deep Purple/Led Zeppelin/Grand Funk/Urian Heep/Nazareth/Creedence/Sweet/Slade/Kiss...Pink Floid/10CC/Jethro Tull/Procol Harum/Manfred Mann`s/Emerson, Lake & Palmer... та дуже багато іншого, багато чого вже й не згадаю)...
AC/DC — Back in Black (1980) , та й в загалі багато фільмів де OST з AC/DC , Марвел Iron Man (2008) і т.д.
Так ,Костя...це не тре згадувати.. Це має кожен пам'ятати! коли тєрєбонькає "У далекому 1975 році відомим німецьким музикантом, автором пісень, композитором і продюсером Френк Фаріаном, було засновано найпопулярніший диско гурт "Boney M." Західні музичні критики часто називали її "чорною ABBA", оскільки тільки ця шведська група могла змагатися з ними в кінці 70-х початку 80-х років. Кар'єра "Boney M." була схожа на комету, яка раптово з'явилася з нізвідки. Група дуже швидко стала предметом загального поклоніння. Не було жодної дискотеки, в якій би не крутили пісні "Boney M.", кожне телешоу просто мріяло закликати до себе знамениту четвірку з Карибських островів, а їх композиції - суміш регі, диско, фанку, госпелу, соулу та року - як бомби підривали музичні чарти всіх країн світу."(с)
Доречі, чоловічий голос в Boney M - це саме Френк Фаріан. Той негр, який танцює в групі, тільки відкривав рота. Дуже схоже потім відбулося і з Milli Vanilli. Там теж співали не учасники гурту.
Фаріан співав лише на перших піснях Боні Ем. А далі вже отой негр (фаррел здається).
Не так, Фаріан записував всі пісні Боні М. На концертах трохи співав Фаррелл, але і там ще бек-вокалісти були, щоб приховувати, що не його голос на записах.
While it had never been a secret that Bobby Farrell never sang on the group's records (Farian did the male vocals in the studio), in 1978 it became public knowledge that Maizie Williams did not sing on the studio recordings either, since "her voice wasn't suited for this kind of music" as Farian stated in an interview with German teen magazine Bravo. Since this had become common practice within the disco genre of the late 1970s, few people cared— unlike when Farian repeated the practice to much more severe backlash with Milli Vanilli in the late 1980s. While only two of Boney M.'s official members actually contributed to the sound of the band's records, all four members of the group, including Williams and Farrell, performed the vocals live at Boney M. concerts.[6] The band's live sound was also augmented by several backing vocalists, which served to mitigate any vocal deficiencies the group may have had compared with the studio productions.
Цього року новорічна ніч у польському місті Хелм (так, там де роблять пересадку з поїздів багато наших) була з великим концертом зірок різної величини, польських та зарубіжних. там був і боні м. краще б не було .... хоча ...
Гарна музика, от тільки яке відношення вона має до теми "диско..."?
ну, цю "незаслужено забуту"(хоча я б так не сказав, бо крутять ії, навіть по радіо, все ще дуже часто) ще хоч якось можна "приліпити" до цієї теми, а от Шокін Блу, що трохи вище згадали, ну ніяк не клеїться сюди))
ну, цю "незаслужено забуту"(хоча я б так не сказав, бо крутять ії, навіть по радіо, все ще дуже часто) ще хоч якось можна "приліпити" до цієї теми, а от Шокін Блу, що трохи вище згадали, ну ніяк не клеїться сюди))
Формально ця пісня груп ШокінБлу не підпадає під термін Діско бо у 1969 році ще не існувало такого терміну. Але ж більшість цю пісню знає у вигляді рімейку у виконанні групи Бананарама 1988 року. І тут вже усе сходиться: і стиль і час.
Формально ця пісня груп ШокінБлу не підпадає під термін Діско бо у 1969 році ще не існувало такого терміну. Але ж більшість цю пісню знає у вигляді рімейку у виконанні групи Бананарама 1988 року. І тут вже усе сходиться: і стиль і час.
подібних каверів/попурі/аранжировок, що були "перероблені" з всяких-різних стайлів у диско, чимало можна навести, але ж тема таки про "диско 80-х"
Ось, мабуть один з яскравих прикладів, як Бітлз опанував дискотеки-80-х, а дехто з молодшого покоління, саме на дискотеці, відкрив для себе магію The Beatles :