А реміеь один, чи два? З мого досвіду - дзюрчати, в першу чергу - люблять ремені, а не щось інше. Якщо один замінено, а їх два - то дивитися другий (кондиціонер чи гідропідсилювач - може бути на окремому ремені). Перевірити що це саме ремінь - досить легко - гарно пшикнути на нього якоюсь рідмною, чи полити водою, чи інша бзпечна для ременів та пішшипників рідина. Якщо не ремені - то може бути все завгодно навісне (у т.ч. помпа). При проблемах з муфтою VVT - не дзюрчить, а швидше "дизелить", бо порушуватимуться цикли впуску чи випуску. Якщо питання вирішилося рівнем масла - то так і лікувати, і забити доки не погіршиться, і не проявить себе нормально.
VovkZ 08.03.2025 19:16 пишет: А реміеь один, чи два? З мого досвіду - дзюрчати, в першу чергу - люблять ремені, а не щось інше. Якщо один замінено, а їх два - то дивитися другий (кондиціонер чи гідропідсилювач - може бути на окремому ремені). Перевірити що це саме ремінь - досить легко - гарно пшикнути на нього якоюсь рідмною, чи полити водою, чи інша бзпечна для ременів та пішшипників рідина. Якщо не ремені - то може бути все завгодно навісне (у т.ч. помпа). При проблемах з муфтою VVT - не дзюрчить, а швидше "дизелить", бо порушуватимуться цикли впуску чи випуску. Якщо питання вирішилося рівнем масла - то так і лікувати, і забити доки не погіршиться, і не проявить себе нормально.
ремінь лише 1, і він зараз новий, з якісний японських. Я до заміни ременю пшикав на старий та на ролік - не допомогало.
звук цвірінчання уже 2 дні відсутній. Але вуха в режимі локатору знайшли новий звук. А значить новий квест Мотаюсь по трассі, десь після 60-80 км год зьявляеться над високочастотний звук високих обертів і такий тихенький. Але нагадує звук приводного компрессору, або турбіни у літака . Тихенький та високочастотний. І при скидані газу у нього ще є інерція. Є в мене підозра що він залежить не від обертів двигуна а від обертів колес, і десь ступічний підшипник або підшипник кпп передає мені сигнали. Треба буде завтра на нейтральній передачі то все перевірити. Думав що може між кожухом гальмівного диску і диском міленькі камінчики чи пісок набився. Сьогодні поскидував колеса- все попромивав.
kvadjagan 08.03.2025 21:33 пишет: звук цвірінчання уже 2 дні відсутній. Але вуха в режимі локатору знайшли новий звук. А значить новий квест Мотаюсь по трассі, десь після 60-80 км год зьявляеться над високочастотний звук високих обертів і такий тихенький. Але нагадує звук приводного компрессору, або турбіни у літака . Тихенький та високочастотний. І при скидані газу у нього ще є інерція. Є в мене підозра що він залежить не від обертів двигуна а від обертів колес, і десь ступічний підшипник або підшипник кпп передає мені сигнали. Треба буде завтра на нейтральній передачі то все перевірити. Думав що може між кожухом гальмівного диску і диском міленькі камінчики чи пісок набився. Сьогодні поскидував колеса- все попромивав.
Звуки від коліс - майже повністю прив'язані до швидкості їх обертання, а не до положення педалі газу (крім випадку камінчика). Звуки в підшипниках коліс - не сильно високочастотні, якщо колесо опирається на дорогу. Вони схожі на ВЧ-шум лише доки колесо висить у повітрі. Маточини легко перевірити обертаючи вивішені колеса, кожне окремо. Буде чути надлишковий шум, якого немає з протилежного боку. Тому це зручнше робити на підйомнику, щоб порівнювати шум коліс між собою (доки все нормально - чути лише легкий, скрізь однаковий, шум пари тертя гальмівний диск-колодка). Звуки в КПП - ймовірно, прив'язані до положення педалі газу.
kvadjagan 08.03.2025 21:33 пишет: звук цвірінчання уже 2 дні відсутній. Але вуха в режимі локатору знайшли новий звук. А значить новий квест Мотаюсь по трассі, десь після 60-80 км год зьявляеться над високочастотний звук високих обертів і такий тихенький. Але нагадує звук приводного компрессору, або турбіни у літака . Тихенький та високочастотний. І при скидані газу у нього ще є інерція. Є в мене підозра що він залежить не від обертів двигуна а від обертів колес, і десь ступічний підшипник або підшипник кпп передає мені сигнали. Треба буде завтра на нейтральній передачі то все перевірити. Думав що може між кожухом гальмівного диску і диском міленькі камінчики чи пісок набився. Сьогодні поскидував колеса- все попромивав.
Треба магнітолу більш гучну купити )))
ну це не наші методи Насправді за 9 років володіння цим авто вже були звуки на які я забивав. Був період коли трошки підвивала раздатка (десь на швидкості 70-80 ), не так як і ніви але музичний слух то запримічав. Товариш з тойота сервісу сказав - що то не вий взагалі, і треба забити. От у нього є потійні клієнти фермери, які на такій же тойоті мотаються по полях і підвиває роздатка в рази сильніше - і їм пофігу, а там пробігу вже під 400+ к км. Забив на вий роздатки - він зник. Потім на вологу погоду вакуумнім інколи гудів. Теж забив - виття пройшло. Може й цей звук аналогічним чином зникне з часом.
тільки що повернувся з поїздки по трассі, трошки ще по селам помотався. Думаю це не кпп , не ступічний. Це бензонасос. Звук йде сзаду, справа. Звук як раз високочастотний і +- корелює з обертами двигуна і має інерцію. У бензонасоса я думаю обертів чимало і він може давати звук схожий на оберти турбінки. Щоб викликати цей звук треба навантажити двигун. До 3 к обертів цього звуку просто не має. Виїзжав з села - а там дорога йде на підйом вздовж полів, додав обертів і турбо звук зьявився. поки по селу їхав по трошку тримаючи оберти 1.5-2 к - усе ок, навіть при швидкості 60+ жодного виття. Якби була мкп я би по трассі набрав швидкість увімкнув би нейтралочку і загшулив би двигун і котився би собі і прислухася - якщо б настала тиша - значить бензонасос. На автоматі нажаль такий тест не провести.
kvadjagan 09.03.2025 12:57 пишет: тільки що повернувся з поїздки по трассі, трошки ще по селам помотався. Думаю це не кпп , не ступічний. Це бензонасос. Звук йде сзаду, справа. Звук як раз високочастотний і +- корелює з обертами двигуна і має інерцію. У бензонасоса я думаю обертів чимало і він може давати звук схожий на оберти турбінки. Щоб викликати цей звук треба навантажити двигун. До 3 к обертів цього звуку просто не має. Виїзжав з села - а там дорога йде на підйом вздовж полів, додав обертів і турбо звук зьявився. поки по селу їхав по трошку тримаючи оберти 1.5-2 к - усе ок, навіть при швидкості 60+ жодного виття. Якби була мкп я би по трассі набрав швидкість увімкнув би нейтралочку і загшулив би двигун і котився би собі і прислухася - якщо б настала тиша - значить бензонасос. На автоматі нажаль такий тест не провести.
З такою логікою ніхто не заважає стоячи на місці розкрутити двигун до тих 3-3,5 та послухати район бензонасосу)
kvadjagan 09.03.2025 12:57 пишет: тільки що повернувся з поїздки по трассі, трошки ще по селам помотався. Думаю це не кпп , не ступічний. Це бензонасос. Звук йде сзаду, справа. Звук як раз високочастотний і +- корелює з обертами двигуна і має інерцію. У бензонасоса я думаю обертів чимало і він може давати звук схожий на оберти турбінки. Щоб викликати цей звук треба навантажити двигун. До 3 к обертів цього звуку просто не має. Виїзжав з села - а там дорога йде на підйом вздовж полів, додав обертів і турбо звук зьявився. поки по селу їхав по трошку тримаючи оберти 1.5-2 к - усе ок, навіть при швидкості 60+ жодного виття. Якби була мкп я би по трассі набрав швидкість увімкнув би нейтралочку і загшулив би двигун і котився би собі і прислухася - якщо б настала тиша - значить бензонасос. На автоматі нажаль такий тест не провести.
З такою логікою ніхто не заважає стоячи на місці розкрутити двигун до тих 3-3,5 та послухати район бензонасосу)
А бензонасос корелює з обертами двигуна? Це не простий електромотор, який живиться +12в?
А бензонасос корелює з обертами двигуна? Це не простий електромотор, який живиться +12в?
я точно не знаю. Запитав у GPT. Вказав йогму модель двигуна 2az-fe Він пише що можуть оберти бензонасоса плавно регулюватись ШИМ-ом або там є 2 швидкісна система. Коли не велика витрата палива - через резістор понижена напруга, а коли велике споживання палива - то напряму від 12 вольт.
Ставлю на тандем ланцюг ГРМ + фазік. Їздиш на газу?
ні. Автомобіль на бензині. ГБО ніколи не стояла. Ланцюг разом усім комплектом грм міняв тисяч 70 тому. Помпу також змінив тобі і тримач роліка разом з роліком. Усі запчастини Ino, чи Ina. Хочу на днях поміняти мастило і линути присадку для очистки гідріків. Хай вона починає чистити фазіки та гідронятяжитель. Пробіги у мене невеликі. Треба придумати подорож - куди можна поїхати щоб швиденько намотати 500-700 км.
ситуація досить цікава. Нарешті поміняв мастило, залив присадку. Звук не пропав, бо присадка в кращому випадку дасть покращеня через сотні км пробігу. Може трошки повідмиває канали. Просив механіка послухати і подумати що там може вити а він рогами впирається (я це питання буду вирішувати пізніше). Покатався ще на авто - відкидую я гіпотезу про виття бензонасосу. Скоріш за все це можуть бути трансмісійні звуки - раздатка або / і задній редуктор. І звук може бути не 1 а їх може бути 2, по черзі то тут то там. МОжливо вже прийшло мастило змінити саме в роздатці та редукторі. Бо в коробці перед війною як раз встиг поміняти. Що саме цікаве - почала булькотіти пічка. Така трабла була в листопаді. Поїхав на інше СТО яке на стенді промиває пічку. 3 години мив, добре відмили, всю зимі відкатав і радів - тільки вискочу на трасу і дам 2.5-3 к обертів - пічка смалить як паяльна лампа. Всю зиму було тепло і жодних звуків від пічки. Тільки потепліло - знову булькає, глянув під капот - в розширювальному бачку рівень до упору і трошки через носик сплюнуло охолоджуючу рідину. Мабуть ще якісь пузирьки повітря лишились з листопаді в системі охолодження.
В мене колись схожа ситуація була на Гольфі другому, щось цвіринчало під капотом періодично, ні як не міг зрозуміти звідки. Поки один майстер з прослушкою не знайшов, що то на стику вихлопною труби. Зняв, промазав герметиком і все пройшло.
Diezel 14.03.2025 12:39 пишет: В мене колись схожа ситуація була на Гольфі другому, щось цвіринчало під капотом періодично, ні як не міг зрозуміти звідки. Поки один майстер з прослушкою не знайшов, що то на стику вихлопною труби. Зняв, промазав герметиком і все пройшло.
дякую за інформацію Звук з назви цього топіку успішно подолано Достеменно не відомо чим, але я все ж таки сподіваюсь що не просто потеплінням. Бо гіпотези про надмірну вологу і холод були. Я сподіваюсь що це не просто зміна погоди. На йьому тижні був скажений конденсат зранку, весь автомобіль мокрий як після зливи. Завівся зранку - і все тихо. Треба трошки клопоти по роботі вирішити і поміняти мастило в роздаткі і задньому редукторі. Може допоможе. В будь якому випадку гірше не буде і можливо вже прийшов час міняти.
DiSi 16.03.2025 11:08 пишет: Те, що все пішло після вологи, не сама краща ознака. Умовно вологим став ремінь, на певний час, тому перестало цвіринчати. Просохне вилізе?
так я вже поміняв агрегатний ремінь. Новий якісний ремінь вже мабуть 2 тижні. Уже подав замовлення майстру на мастило в роздатку та задній редуктор, чекаю поки він замовить мастила та запише мене на заміну.