Та у Жука також передутий літр і сумнівна коробка З відходом Мазди з цього сегменту там цікавих пропозицій півтори штуки і ті сумнівні. CH-R/UX хіба що, але наздвичайно дорогі.
Забудьте вже про атмосферники. На зараз це анахронізм, їх не буде в нових авто, крім рідких виключень.
їх є і мазда тут локомотив в масмаркеті (навіть у флагманських продуктах типу CX90 PHEV), MX5. За це її люблять.
у амеров все що 3,5 літра+ є на атмі мій улюблений послідовний гібрид теж на атмодвигуні 3,6 - а саме RAM 1500 Ramcharger 663 електро-поні 4,5 до 100 в туші масою 3,5 тонни думаєш в них не було турби? є! ставлять на 2,0 на PHEV грандчірока а 3,0Т на все підряд...цікаво, чому ж таки обрали 3,6 атмо для знакової моделі в ряду RAM а тому що в генераторних варіантах використання турба менш цікава. так що у атми майбутнє є, навіть в напівелектричному
Блін...це ми вже по другому колу підемо, а мені ліниво писати що вже писав
Чого ж передутий, ті самі 155 сил з літра, як і у мене:)
Але є нюанс
А який нюанс? В цьому порівнянні літрової потужності все +- рівно в 2 рази відрізняється як і об'єм: момент, потужність, навіть оберти на яких це все досягається ідентичні... Нагадую - літр від Форда як і 2 літра від ВАГа - чавунні...
Нюанс в тому, що треба дивитись графіки, а не маркетологів слухати. У Форментора вихід на полицю моменту на 3к і далі вона рівненька аж до 5к обертів, і мінімальний завал до 6к. Тобто вийшли на момент і на ньому їдемо. Потужність також росте аж до відсічки. Компроміс, але з точки зору пікової потужності і потенціалу для тюнінгу - супер.
Тепер дивимось Пуму. Полиця моменту є? Немає, пік на 3к і відразу поїхали вниз. Потужність росте до відсічки? Також ні, на 5к вийшли на пік і до відсічки стоїмо на місці. Ну і навіщо воно таке? Втратили еластичність в місті (до 3к мертвий двигун) і не здобули при цьому нічого.
Нюанс в тому, що треба дивитись графіки, а не маркетологів слухати.
Ну я так розумію що по Пумі - графік від тюнерів вже перешитого мотора? Ну і питання чи це вони шили саме 155 к.с. версію Бо в ній точно інша турбіна і ще якісь зміни по залізу... Тобто базовий 100/125 к.с. екобуст до 150 сил не шиється. Іншими словами - заявлена виробником в брошурі інформація про
В ответ на: 190 Nm / 2100-5500 obr./min
і ще в Європі є така
В ответ на: 200 Nm / 2000-5500 obr./min
невірна? На Опелі дійно після 3-4 тис. було дуже неприємно, але там інші параметри були, хоча сам піковий момент був вищий:
На обох графіках спочатку замір стокового, пунктирною лінією для Форментора і синьою для Пуми. Нижній графік - пума з 155 кс на 100 бензі. Верхній - Форментор на 98.
Paulskit 12.03.2025 14:12 пишет: На обох графіках спочатку замір стокового, пунктирною лінією для Форментора і синьою для Пуми. Нижній графік - пума з 155 кс на 100 бензі. Верхній - Форментор на 98.
Тоді взагалі не зрозуміло - стокова Пума має момент 250-260 при заявленому 190?
Та у Жука також передутий літр і сумнівна коробка З відходом Мазди з цього сегменту там цікавих пропозицій півтори штуки і ті сумнівні. CH-R/UX хіба що, але наздвичайно дорогі.
Забудьте вже про атмосферники. На зараз це анахронізм, їх не буде в нових авто, крім рідких виключень.
їх є і мазда тут локомотив в масмаркеті (навіть у флагманських продуктах типу CX90 PHEV), MX5. За це її люблять.
у амеров все що 3,5 літра+ є на атмі мій улюблений послідовний гібрид теж на атмодвигуні 3,6 - а саме RAM 1500 Ramcharger 663 електро-поні 4,5 до 100 в туші масою 3,5 тонни думаєш в них не було турби? є! ставлять на 2,0 на PHEV грандчірока а 3,0Т на все підряд...цікаво, чому ж таки обрали 3,6 атмо для знакової моделі в ряду RAM а тому що в генераторних варіантах використання турба менш цікава. так що у атми майбутнє є, навіть в напівелектричному
Блін...це ми вже по другому колу підемо, а мені ліниво писати що вже писав
о, доречі, Toyota Crown /Crown Signia гібрид теж на атмо, 2,5, як і мазда так що тревелер ти категорично неправий в PHEV та особливо послідовних гібридах атмо перспективні
в смислі? аби вона потім задавала дурні питання "Навіщо тобі червоне купе?" чи "Нафіга НАМ 310 сил, давай краще РАВ4 купимо?" І як з такою жить?
ржу... Тобто твоє знайомство з майбутньою дружиною розпочалось з такого діалогу: Так, не дивимся на сірий акцент, в майбутньому ми купимо в кредит червоне купе, потім швидкий хетч, а тобі червоний універсал. Також у нас буде невеличка дача, але на три поверхи... - ти мій принц на білому коні. - так, ще буде білий універсал.
Якщо в голові в жінки такіж таракани як в чоловіка, то будуть вони жити довго та щасливо, навіть якщо там "тойота не ламається".
P.S. Це ти зараз смієшся, а потім неочікувано їздиш на якомусь GR чи Супрі.
Yaris GR якось дуже нахвалюють в оглядах, але в мене все одно тойота асоціюється з камрі та прадо їм треба окремий бренд робити для спорту, типу Купри у сеата.
P.S. Це ти зараз смієшся, а потім неочікувано їздиш на якомусь GR чи Супрі.
Ну так вони GR наліпили навіть на Рав4, а двигуна туди забули покласти. Хоча, якщо це після черги за пенсійним, то саме воно, бо підвіску теж поклали не для спорту, а для поїздок по слабо-асфальтованих дорогах на дачу.